ΟΑΕΔ -Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Έως την Τρίτη 21 Μαρτίου οι πίνακες των δικαιούχων Κύριο

20 Μαρ 2017
1538 φορές
ΟΑΕΔ -Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Έως την Τρίτη 21 Μαρτίου οι πίνακες των δικαιούχων

Σήμερα Δευτέρα 20/3 το απόγευμα ή το πολύ αύριοΤρίτη 21 Μαρτίου αναμένεται να αναρτηθούν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες με

τους 150.000 δικαιούχους και ωφελούμενους του φετινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Σύμφωνα με πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα οι προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους του φετινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι σε κάθε περίπτωση, το πολύ μέχρι αύριο, Τρίτη, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Σημειώνουμε ότι μετά την ανάρτηση των πινάκων, θα υπάρξει η τριήμερη διαδικασία υποβολής ενστάσεων για να προκύψουν μετά οι οριστικοί πίνακες και να ξεκινήσει και επίσημα το πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα έχει λήξει από τις 15 Δεκεμβρίου 2016, άρα ήδη έχει υπάρξει καθυστέρηση τριών μηνών για να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές που προσφέρει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια: • Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.

• Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:

• Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή

• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

• έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

• συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας). Επίσης, δικαιούχοι είναι και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του

www.dikaiologitika.gr

Διαφημίσεις Περιεχομένου

linas exclusive1 kafeine 37  gyros1 katoikein meze banner maragos banner tsalapataras banner stella PRAXIS BANNERyes banner

   sols3  

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!