JE SUIS …ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

    

Πάρα πολλά και φέτος τα κόμματα που είναι υποψήφια στις εκλογές που έρχονται. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι, ευτυχώς, μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο, έτσι, για ποικιλία. «Σε δοκιμάσαμε και δεν μας κάνεις κύριε μου, να πάτε αλλού». Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ότι και να γίνει είναι τόσο φανατισμένοι που δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους, τόσο για το κόμμα τους όσο και για τον αρχηγό τους.

Μία από αυτούς είναι και η γιαγιά μου, 88 ετών σήμερα που βροντοφωνάζει πως όσο ζει θα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Μάλλον θα ψηφίζει, για την ακρίβεια, οτιδήποτε διοικείτε από Παπανδρέου. «Ο Βενιζέλος είναι χοντρός. Να μην εμπιστεύεσαι χοντρό άνθρωπο όσο έχει εξουσία. Δεν χορταίνει ποτέ» έλεγε πάντα γι΄ αυτό και δεν θα τον ψηφίσει αλλά θα δώσει την ψήφο της στον Γιωργάκη.

     Όταν μου το είπε έβγαλα σπυράκια. Της άνοιξα κουβέντα μπας και καταφέρω να την μεταπείσω. Διαβάστε τι είπαμε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας και απλά πείτε μου αν πρέπει να την αφήσω να πάει να ψηφίσει ή να την έχω σε καταστολή εκείνη τη μέρα.

-        Βρε γιαγιά, ο κόσμος πάει μπροστά, εσύ ακόμα Γιωργάκη;

-        Και θα πάω μπροστά με το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΟΤΑΜΙ;

-        Ξέρεις πόσα λεφτά χρωστάμε σα χώρα;

-        300 δις

-        Ρε γιαγιά ξέρεις τι είναι το Δις; Εσύ το μόνο που ξέρεις που αρχίζει από δις είναι η δυσκοιλιότητα. Εγώ ξέρω πως δεν χρωστάω τίποτα, αυτό ξέρω εγώ.

-        Ναι, αλλά ο Γιώργος είπε πως όλοι πρέπει να βάλουμε «πλάτη»

-        Μπα πες του, να βάλω εγώ πλάτη γιατί οι δικοί του έτρωγαν 20 χρόνια;

-        Μόνο η ΝΔ έκλεψε, λέει ο Γιωργάκης, ακούς;

-        Ναι, ναι γέμιζε το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια τα ταμεία και ήρθε ο Καραμανλής και ο Σαμαράς σε μια νύχτα και τα άδειασαν. Πως μας το παίζει ο Γιωργάκης τώρα, αμέριμνος;

-        Είναι αθώος αγόρι μου, την πρώτη φορά που βγήκε, του είχε πει ο Καραμανλής ότι ήταν 8% το έλλειμμα και το πίστεψε ο κακόμοιρος.

-        Και γιατί ρε γιαγιά δεν πίστεψε και τα άλλα που του έλεγαν τότε, ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ότι θα παγώσουν οι μισθοί;

-        Γιατί είναι καλό παιδί ο Γιωργάκης, είναι αγαθιάρης. Πίστεψε ότι του έλεγε ψέματα ο χοντρός και σου λέει, εγώ με την καλή μου την καρδιά θα βρω τα λεφτά να τους τα δώκω.

-        Άμα είναι τόσο καλός άνθρωπος ο Γιώργος γιαγιά ας πάει να περνάει γριές από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Είναι ανάγκη να τον ξαναφάμε στη μάπα;

-        Εγώ ξέρω ότι έτρεχε το κακόμοιρο. Το σπίτι του δεν τον έβλεπε.

-        Ότι έτρεχε, έτρεχε. Πήγαινε έξω, του έλεγαν οι ξένοι τι μέτρα ήθελαν και ξαναέτρεχε να μας τα πει. Αυτό γιαγιά δεν είναι πρωθυπουργός, αυτό είναι ταχυδρόμος.

-        Άμα βγει ξανά, να δεις ότι θα καταφέρει να το πάρει το δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο από το ΔΝΤ.

-        Έτσι το παίρνω και γω το δάνειο. Άμα κόψει τον 14ο μισθό, άμα κόψει τον 12ο, τον 11ο, άμα κόψει και το πουλί μου, θα του το δώσουν το δάνειο.

-        12 μήνες, 14 μισθοί, που το άκουσες αυτό; Αυτά μας έφαγαν.

-        Δηλαδή ρε γιαγιά, μου προτείνεις να γίνω ο μαλάκας της ιστορίας;

-        Άμα βγει εκείνος ο αχώνευτος ο Τσίπρας θα μας βγάλουν από την Ευρωζώνη.

-        Προκειμένου να μας βγάλουν την ψυχή γιαγιά, ας μας βγάλουν από την Ευρωζώνη. Άμα δεν έχω να ζήσω τι να κάνω μέσα στην Ευρωζώνη, να παριστάνω τον Ευρωζωνούχο; Ε! γιαγιά, πρωθυπουργό ψάχνουμε……

-        Γιατί ο Σαμαράς ήταν καλύτερος;

-        Ο Σαμαράς και ο Γιωργάκης γιαγιά ήταν Δήμαρχοι της Ευρώπης και δεν το΄ χαν καταλάβει. Άλλοι αποφασίζουν για την χώρα. Αυτούς τους είχαν για αγγελιοφόρους.

-        Ναι βρε αγόρι μου, ο Γιωργάκης ήθελε να……

-        Πολλά ήθελε γιαγιά αλλά στο τέλος κρίθηκε γι΄ αυτά που μπόρεσε.

Και εκεί που η πίεση μου έφτασε 200, με κοιτάει σοβαρά και μου λέει:

-        Όλοι το ίδιο είναι αγόρι μου. Ένα βράδυ μάλωναν δύο άντρες έξω από μία οικοδομή και φώναζαν δυνατά. Ξαφνικά ανοίγει το παντζούρι από ένα διαμέρισμα και βγαίνει ένας με πιτζάμες και τους λέει σε έντονο ύφος να σταματήσουν. Τότε ο ένας από τους δύο που μάλωναν του λέει «συγνώμη κύριε, να, λέω στο φιλαράκι μου να του δώσω 100.000 ευρώ να κάτσει να τον πηδ…. Και δεν κάθετε». Ο άνθρωπος τα έχασε, «με 100.000 ευρώ… κάθομαι εγώ παιδάκι μου» του λέει. Οπότε γυρνάει ο ένας στον άλλον και λέει «είδες που σου έλεγα, κώλοι διαθέσιμοι υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν». Οπότε αγόρι μου, καλύτερα να στον πιάνουν αυτοί που στον έπιαναν τόσα χρόνια παρά κάποιοι που δεν ξέρεις καθόλου. Είμαι και γριά γυναίκα.

Όλος ο πλανήτης είναι Charlie. Εγώ, για άλλη μια φορά είμαι …. αναποφάσιστος.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!