Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η πέμπτη δόση από τον ΟΠΕΚΑ Κύριο

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η πέμπτη δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Στις 25 με 26 Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί η πέμπτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21, από τον ΟΠΕΚΑ. Η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσει από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

H αίτηση για το επίδομα παιδιού υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Να σημειωθεί ότι όποιος αποκτήσει παιδί δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet.

Για όσους δε αποκτήσουν δεύτερο ή τρίτο παιδί μπορούν να κάνουν προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και στην συνέχεια πατούν το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21). Στην νέα αίτηση πατούν το κουμπί Προσθήκη Τέκνου και καταχωρούν το επώνυμο (όχι μικρό όνομα ) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στην συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!