Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε ξεκινά η 5η φάση του προγράμματος Κύριο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε ξεκινά η 5η φάση του προγράμματος

Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να λάβουν οι επιχειρήσεις την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

 

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσει ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με περίοδο αναφοράς από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Όπως ακριβώς συνέβη και με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, έτσι και με τον 5ο κύκλο του προγράμματος, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις - δικαιούχοι θα είναι μη επιστρεπτέο.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν οι επιχειρήσεις τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είναι να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.


Έσπασε κάθε ρεκόρ η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

 

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στον οποίο συμμετείχαν 448.203 συνολικά επιχειρήσεις. Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι επιχειρήσεις από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ. ευρώ σε 319.835 επιχειρήσεις.

 

Σημειώνεται ότι μέσα από τους 4 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής οι επιχειρήσεις θα έχουν λάβει 5,5 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τα περισσότερα χρήματα από το πρόγραμμα έλαβαν καφετέριες, υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων με οδηγό ιδιοκτήτη, εστιατόρια, δικηγόροι, ψητοπωλεία, ταβέρνες, μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, ενώ στον 4ο κύκλο προστέθηκαν αγρότες και νέες επιχειρήσεις.

 

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ακολουθήσει η πληρωμή των προβλεπόμενων ποσών στους εναπομείναντες δικαιούχους.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας