Φορολογικές δηλώσεις 2019: Σήμερα λήγει η προθεσμία Κύριο

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Σήμερα λήγει η προθεσμία

Σήμερα, 29 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2019 και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις που θα υποβληθούν.

 
 

Ειδικότερα, όπως είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος «δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου».

Ωστόσο, εκκληση στον Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, έκανε ο φοροτεχνικός, Γιώργος Χριστόπουλος για να δοθεί νέα παράταση στη προθεσμία φορολογικών δηλώσεων.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι περίπου στις 350 χιλιάδες οι φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ακόμη», δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος σε εκπομπή του ΟΝΕ TV, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις φορολογικές δηλώσεις των εταιριών.

«Ο υφυπουργός, Απόστολος Βεσυρόπουλο, μπορεί να κάνει νομοθετική ρύθμιση και να δώσει πέντε μέρες παράταση αλλά και να πάρει την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος στις 31 Αυγούστου», πρόσθεσε.

Τα τσουχτερά πρόστιμα

Όσοι ξεχασιάρηδες δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα σε κάθε περίπτωση:

100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!