Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»

12 Νοε 2016
Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»

Κατά το διάστημα 15-23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»(http://codeweek.eu/). Σκοπός της πανευρωπαϊκής αυτής δράσης είναι να έρθουν σε

επαφή με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου εξοικείωση με το συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης της Πληροφορικής. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες στην Ευρώπη, κυρίως, συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις (http://events.codeweek.eu/scoreboard/) και παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.

Το σχολείο μας, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες το διάστημα 17-21 Οκτωβρίου2016 (http://events.codeweek.eu/view/28797/everybody-can-code/).  Ειδικότερα:

  • Οι μαθητές/-τριες της Α’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην πλατφόρμα https://code.org/learn(Yπεύθ. εκπαιδευτικοί: Σαμαρά Θ. - Γιαννούση Μ.)
  • Επίσης, έζησαν την εμπειρία της "εικονικής πραγματικότητας" με το σύστημα προβολής Google Cardboard (https://vr.google.com/cardboard/) και ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργηθούν αντίστοιχες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR - Virtual Reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR - Augmented Reality) 

(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαμαρά Θ.)

  • Οι μαθητές/-τριες της Β’ τάξηςγνώρισαν στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python μέσα από ένα παιχνίδι δράσης (https://codecombat.com/).(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σαμαρά Θ.)

  • Οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας

(Yπεύθυνη εκπαιδευτικός: Παπαστεργίου Αν.)

Οι επόμενες δράσεις που ετοιμάζουμε αφορούν την "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής" (https://eu-robotics.net/robotics_week/) κατά το διάστημα 18-27 Νοεμβρίου 2016.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!