Ταινία μήκρου μήκους και 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος 1974-2015 : Κύριο

08 Μαρ 2016
Ταινία μήκρου μήκους και 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος 1974-2015 :

Διεξήχθη φέτος ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Κύπρος 1974-2015 : δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ» που τελείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Συμμετείχαν

400 σχολικές μονάδες, 15.000 περίπου μαθητές με πάνω από 1400 μαθητικές δημιουργίες.

Η Ε΄ (Πέμπτη) τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους εκπαιδευτικούς της Αναστασίου Γεωργία, Σισμανίδου Ουρανία και Τσιάρα Γεώργιο, δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους, αφιέρωμα στον νεαρό αγωνιστή και μαρτυρα του αγώνα των ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Η ταινία γυρίστηκε πανω στην υπόθεση του τραγουδιού «Θα πάρω μιαν ανηφοριά» σε χορογραφίες και σκηνοθεσία της γυμνάστριας του σχολείου μας κ Μπαμπίνα Έλενας και απέσπασε το πρωτο βραβείο στην κατηγορία των Ταινιών Μυθοπλασίας.

Η εκδήλωση βράβευσης των σχολικών μονάδων, από Ελλάδα και Ομογένεια, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 12.το μεσημέρι. Θα παρασιτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ο πρέσβης της Κύπρου και έχει προσκηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος.
.
Από το σχολείο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας