Τίτλοι Ειδήσεων

 

Το Λύκειο Μελίκης στα πλαίσια του Erasmus+ υλοποίησε εκπαιδευτική αποστολή καθηγητών στην Πολωνία Κύριο

19 Απρ 2017
685 φορές
Το Λύκειο Μελίκης στα πλαίσια του Erasmus+ υλοποίησε εκπαιδευτική αποστολή καθηγητών στην Πολωνία

Το Λύκειο Μελίκης Ημαθίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και της Δράσης ΚΑ1-Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων με τίτλο

«Παιδαγωγικός και Ψηφιακός Γραμματισμός» υλοποίησε μετακίνηση δυο καθηγητών στην Πολωνία.

       Η εκπαιδευτική αυτή αποστολή αποτελούνταν από τις καθηγήτριες του ΓΕΛ. Βαρβεσιώτου Ιωάννα, μαθηματικό και Σφέτσα Ελισάβετ, φιλόλογο και έλαβε χώρα τις ημέρες από 13/3 μέχρι και 18/3/2017 στην πόλη Slupsk της Πολωνίας.

Η επίσκεψη είχε έναν ειδικό χαρακτήρα εφόσον προέβλεπε την επιτόπια παρακολούθηση μαθημάτων (job shadowing) συναφών διδακτικών αντικειμένων στο λύκειο Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych του Slupsk.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την μοναδική ευκαιρία να είναι παρούσες στην σχολική τάξη την ώρα διεξαγωγής των μαθημάτων. Αυτό, με βιωματικό και συγκινητικό τρόπο και χάρη στην εγκάρδια υποδοχή και συνεργασία μαθητών και καθηγητών, εξοικείωσε τις Ελληνίδες εκπαιδευτικούς με τον ρυθμό διδασκαλίας, τις μεθόδους και τα μέσα διεξαγωγής τής αλλά και με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής γενικότερα

       Είναι πολύ σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι ένα δίκτυο νέων επαφών και ανταλλαγών δημιουργήθηκε με συναδέλφους μαθηματικούς και φιλολόγους που στο άμεσο μέλλον της επόμενης σχολικής χρονιάς θα φέρει εκπαιδευτικές συνεργασίες και σε μορφή etwinning.

       Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα ταξίδι που εμπλούτισε με δεξιότητες και παραστάσεις τους προσωπικούς ορίζοντες των καθηγητριών και κατ’ επέκταση όλου του σχολείου.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με φορέα στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) .

Διαφημίσεις Περιεχομένου

linas exclusive1 kafeine 37  gyros1 katoikein meze banner maragos banner tsalapataras banner stella PRAXIS BANNERyes banner

   sols3  

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!