ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζουν το κωμικόν δράμα «Εις τους πέντε δρόμους».

23 Ιαν 2014

Οι ΝόVANtheatregroupσε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζουν το κωμικόν δράμα «Εις τους πέντε δρόμους», μια μουσική παράσταση πρόζης και ρεμπέτικης μουσικής. Άρωμα ασπρόμαυρης  ελληνικής ταινίας, άσματα σμυρναϊκα, ρεμπέτικα και ξακουστά, γυναίκες του μπελά, αλάνια και τύποι λαϊκοί σε μια ιστορία πόνου, συναντήσεων μοιραίων και διαθέσεως κωμικής. Επι της σκηνής επτά ηθοποιοί και δύο μουσικοί να ξετυλίγουν το κουβάρι μιας ιστορίας γνώριμης και πάντοτε, ωστόσο, γοητευτικής.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 21:00

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βεροίας

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά (υπέρ της ομάδας)

 

Περίληψις έργου

 

Ο νεαρός Ασημάκης Ιορδάνογλου γυαλίζει παπούτσια εις το κέντρον της Αθήνας, κάπου στα 1947.Ο Θανάσης Μελέγκογλου, ιδιοκτήτης του χορευτικού κέντρου «Εις τους πέντε δρόμους», περνά την ημέραν εκείνην απο τη φτωχογειτονιά.Η τιμιότις του λουστράκου μας θα τραβήξει την προσοχήν του λαϊκού επιχειρηματία Θανάση κι η γνωριμία τούτη θα γίνει η αρχή για ένα ταξίδι κωμικόν, μα και συνάμα δακρύβρεχτον, που θα ξυπνήσει μνήμας και θα αποκαλύψει μυστικά.

Συντελεσταί

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου

Βοηθ. Σκηνοθέτη-Θεατρικό τραγούδι: Κωνσταντίνος Μελίδης

Σκηνικά- Κοστούμια: ΝόVANtheatregroup

Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας

Βοηθοί παραγωγής: GillesDrag, Νταίζυ Σερδάρη

Παίζουν οι ηθοποιοί

Μάρα Γαβριηλίδου, Νίκος Ταπλίδης, Μαρία Παπαγιαννάκη, Πέτρος Μαλιάρας,            Ελένη Νανούδη, Γεώργιος Δερνίκας, Ζωή Κατσιλέρου

Παίζουν οι μουσικοί

Άγγελος Μπουρνάς, Πάνος Χαραλαμπίδης

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας