Αυθαίρετα τα κτίρια χωρίς πρόσβαση σε ΑμΕΑ από το 2020 Κύριο

Αυθαίρετα τα κτίρια χωρίς πρόσβαση σε ΑμΕΑ από το 2020

Πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αποτελεί η πολεοδομική αυθαιρεσία που επικρατεί στη χώρα καθώς τα περισσότερα κτίρια δεν έχουν πρόσβαση σε ΑμΕΑ, κάτι που δεν συνάδει με την αυστηρή κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα τη σχετική κοινοτική οδηγία οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα έως το 2020 καθώς στο εξής τα κτίρια που δεν θα έχουν πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες θα κρίνονται αυθαίρετα.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, πως η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων.

Ωστόσο, στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, προκειμένου όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά και καταφέρει η κυβέρνηση να τηρήσει τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δύσκολο έργο του συντονισμού έχει επωμιστεί το υπουργείο περιβάλλοντος που καλείται σύντομα να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο. Υπενθυμίζεται δε, ότι η σχετική κοινοτική οδηγία αφορά τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά κτίρια.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας