Νέο εβδομαδιαίο Μενού συνταγών-28/01/19 -03/02/19-Τι θα φάμε σήμερα; Κύριο

Νέο εβδομαδιαίο Μενού συνταγών-28/01/19 -03/02/19-Τι θα φάμε σήμερα;

Το Alexandriamou.gr έψαξε και βρήκε ένα νοστιμότατο μενού για την εβδομάδα που διανύουμε για όλες τις γυναίκες και κυρίως τις μαμάδες που δεν ξέρουν τι να μαγειρέψουν για τις οικογένειες τους, εύκολες καθημερινές συνταγές για όλα τα γούστα για έναν δυνατό μεταβολισμό(απαραίτητες θρεπτικές ουσίες) δίνοντας μια νόστιμη απάντηση στο ερώτημα "τι θα φάμε σήμερα;".

Δευτέρα: Ζουμερές Μπριζόλες με μέλι,βαλσάμικο,μουστάρδα,κρασί !!!

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Υλικά Ατομα 2

2 χοιρινές μπριζόλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
3/4 κούπας κρασί
4 κουτ,σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουτ.γλυκού μέλι
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
2 κουτ,σούπας ρίγανη
λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε κι από τις 2 πλευρές γυρνώντας για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ανακατεύουμε και σε 4 λεπτά προσθέτουμε το κρασί με το βαλσάμικο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά προς το χαμηλό και προσθέτουμε το μέλι ,την ρίγανη,το θυμάρι,και την μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα γυρνώντας τις μπριζόλες σε τακτικά διαστήματα.
Μόλις καραμελώσουν είναι έτοιμες .
Συνοδεύονται με σαλάτα,πουρέ η πατάτες τηγανητές.

Τρίτη: Μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών και γαλοπούλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής: 21/5/18-27/5/18

Υλικά

500g μακαρόνια της αρεσκείας σου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200g μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας σε κομματάκια
10 φέτες γαλοπούλας καπνιστής σε κομμάτια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στο ελαιόλαδο μαραίνετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα και το σκόρδο και ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας.

Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Προσθέτετε το μαϊντανό και σιγοβράζετε για 10 ακόμα λεπτά.

Σερβίρετε τα μακαρόνια και συνοδεύετε με τη σάλτσα και με τριμμένο τυρί χαμηλό σε λιπαρά.

Τετάρτη: Λαχανόρυζο με πελτέ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο λάχανο, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 μικρή πιπεριά τσίλι (ή όση μας αρέσει)
60 ml ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το λάχανο και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, τον πελτέ, το ρύζι, τις σταφίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει.

Πέμπτη: Φιλετα ψαριου πανέ στο φουρνο

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Παναρισμενα φιλετα ψαριου στο φουρνο

 

500γρ. φιλετο ψαριου της αρεσκειας σας (γλωσσα,περκα,μπακαλιαρος,πανγκασιους κ.α)
1 πακετο φρυγανιες σε σκονη
2 αυγα χτυπημενα με λιγα μυρωδικα (παπρικα,ριγανη,πιπερι)
Αλατι
Ξεπαγωνουμε στο ψυγειο απο το προηγουμενο βραδυ τα φιλετα. Τα σκουπιζουμε καλα για να απορροφηθει το νερο τους. Τα αλατιζουμε καλα,τα βουταμε ενα ενα στο μπωλ που εχουμε βαλει το μειγμα των αυγων με τα μυρωδικα και μετα στην τριμμενη φρυγανια. Στρωνουμε αντικολλητικο χαρτι σε ενα ταψι,το λαδωνουμε καλα με ενα πινελο,τοποθετουμε τα φιλετα το ενα διπλα στο αλλο,τα ραντιζουμε με λιγο λαδι και τα ψηνουμε στη δευτερη θεση του φουρνου απο πανω,στους 200-220 βαθμους μεχρι να ροδισουν για περιπου 15′.

Παρασκευή-  Φακές με κριθαράκι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής: 21/5/18-27/5/18

Τι χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι φακές χονδρές
1 ποτήρι κριθαράκι
χυμός από 4 ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι / πιπέρι
1-2 κουταλιες  ξύδι μπαλσάμικο
2 ζωμους κότας
3 ποτήρια νερό
λίγο τυρί λευκό στο σερβίρισμα

Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε σε αρκετό νερό τις φακές μέχρι να ψηθούν και τις στραγγίζουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το κριθαράκι και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Μόλις ρουφήξει σχεδόν όλο το νεράκι, προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο λευκό τυρί σε κάθε μερίδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η υφή πρέπει να είναι πιλαφένια! Στο σερβίρισμα μπορείτε σε κάθε μερίδα να προσθέσετε λίγα κρουτόν!

Σάββατο Σμυρνέικα σουτζουκάκια της γιαγιάς

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής: 21/5/18-27/5/18

 

Υλικά

1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3 αυγά
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
σάλτσα ντομάτας
ζάχαρη

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτό.

Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό.

Αφήνουμε τα σουτζουκάκια για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.

Κυριακή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Υλικά
700 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
200 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
60 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1 αυγό
τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν αλάτι
90 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μουστάρδας

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
11 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
100 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 2 – 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη συνοδεία της σάλτσας και δροσερής ντοματοσαλάτας με κατσικίσιο τυρί.

πηγή: daddy-cool.gr

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας