Πρωτιά της ''Πρωτοβουλίας για το Παιδί'' σε διεθνή διαγωνισμό

05 Ιαν 2017
Πρωτιά της ''Πρωτοβουλίας για το Παιδί'' σε διεθνή διαγωνισμό

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό «The NATO Charity Bazaar-ASBL-2016». Στον διαγωνισμό αυτόν συμμετέχουν

κάθε χρόνο φιλανθρωπικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο με μία συγκροτημένη πρόταση δράσεων ενδυνάμωσης, που χρηματοδοτείται σε περίπτωση επιτυχίας. Ο Οργανισμός μας έλαβε μέρος με τεκμηριωμένη πρόταση για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ζητώντας την ενδυνάμωσή του, με την απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών εργαλείων για την ανίχνευση - τεκμηρίωση της σεξουαλικής κακοποίησης και την θεραπεία του τραύματος από αυτήν.

Η πρόταση αυτή βραβεύτηκε σαν πρώτη ανάμεσα σε 24 συνολικά οργανώσεις που χρηματοδοτήθηκαν από όλον τον κόσμοκαι έτυχε πλήρους χρηματοδότησης με το ποσόν των €7.121,60.
Η πρόταση θα υλοποιηθεί μέσα στο τρέχον έτος και θα προσδώσει στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιαςπολύ μεγάλες δυνατότητες στο δύσκολο και ευαίσθητο αυτό θέμα:

Το Κέντρο, έχοντας εφοδιαστεί με τακατάλληλα εργαλεία, τεχνικά και θεραπευτικά μέσα και αξιοποιώντας την εμπειρία από την διεθνή δικτύωσή του (National Child Advocacy Center, in Huntsville, Alabama /Caritas-Kinderdorf-Irschenberg-Muenchen), θα καταστεί πρότυπος χώρος στη θεραπεία του τραύματος από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Οι συνέπειες για τα παιδιά-θύματα προβλέπονται να είναι σημαντικές, χάρις στην έγκαιρη διάγνωση που θα γίνεται με ελεύθερο-αβίαστο τρόπο και στην επιστημονική διαχείριση της συνέχειας, σε διαδικαστικό επίπεδο (περιορισμός της τραυματικής ταλαιπωρίας των θυμάτων με συνεχείς καταθέσεις, παρουσία στα δικαστήριακλπ) και σε επίπεδο θεραπείας (παροχή υψηλής ποιότητας ψυχικής βοήθειας από ειδικούς).

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή που θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στο NATO Staff Centre, στις Βρυξέλλες.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!