alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 01 Μαΐου 2015
Παρασκευή, 01 Μαΐου 2015 22:00

Πρωτομαγιά στη ''Πουρνιά'' Πιερίας

Κάθε πρωτομαγιά γίνεται απλά χαμός από κόσμο. Η τοποθεσία είναι κοντά στην θέση Πουρνιά και έχει πρόσβαση από το χωριό Ρυάκια Πιερίας.

Κατηγορία Αρχική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού της, προέβη στην πραγματοποίηση τριήμερης εκπαίδευσης, από 27/04/2015 μέχρι και  29/04/2015.

Η εν λόγω εκπαίδευση αφορούσε στα εξής :

Κατηγορία Αρχική

Καλημέρα φίλοι μου.

Σας στέλνω πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς, λόγω της χθεσινής μέρας φυσικά.

Αυτή η βδομάδα που μας πέρασε είχε και τα καλά αλλά και τα κακά της.  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα καλά.

Μεγίστης σημασίας τα


Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας εορτάζει η Εκκλησία το Σάββατο 2 Μαΐου. Την παραμονή της εορτής,Παρασκευή 1 Μαϊου στις 7,30μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αλεξάνδρειας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Στην συνέχεια έγινε Λειτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου γύρω από τον Ιερό Ναό ανάμεσα στα μνήματα.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατηγορία Αρχική

 

Ξεκινά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ -Ποιες ώρες θα είναι μειωμένη η χρέωση

Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή 1η Μαΐου, έως και τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Το ωράριο κατά τη θερινή περίοδο είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί. Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ, στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), και του Διαχειριστή ΔΕΔΔΗΕ , (http://www.deddie.gr/).


 
Κατηγορία Αρχική

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Με εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, αλλά και φοβερές ελλείψεις, αρχίζει επίσημα σήμερα 1 Μαϊου η αντιπυρική περίοδος του 2015.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των πολλών βροχών που έχουν συντελέσει στη

Κατηγορία Αρχική

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

 

Κατηγορία Αρχική
Πρωτομαγιά 2015: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε μαγιάτικα στεφάνια
 
Η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή της άνοιξης αλλά και ολόκληρης της φύσης και το μαγιάτικο στεφάνι είναι το μοναδικό έθιμο αυτής της μέρας που έχει μείνει και τηρείται ακόμη και σήμερα.
Κατηγορία Αρχική
Παρασκευή, 01 Μαΐου 2015 08:34

Τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς

Τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς
 
Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον αν η σημερινή ημέρα είναι αργία ή απεργία, εμείς κάνουμε μία αναδρομή στο πολύ μακρινό παρελθόν για να ανακαλύψουμε μαζί τις ρίζες αυτής της γιορτής που υποδέχεται τον Μάη, τον μήνα που η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της.
Κατηγορία Αρχική

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας