alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Το Ειδικό δημοτικό σχολείο & νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας παρουσίασε τη μουσικοκινητική παράσταση "Η Χριστουγεννιάτικη μάχη του ζαχαροπλαστείου" την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

στις 18.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Χαλαστάνης.

¨Σε μια εποχή που ο κόσμος μας γεμίζει πίκρες, το Ειδικό σχολείο μας γλύκανε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τους μαθητές και τις μαθήτριές του.

Το τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Φιλόπτωχος - Φιλοπρόοδος Γυναικών Αλεξάνδρειας με τη χρόνια δράση τους έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό και

φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή μας και συνεχίζουν με συνοδοιπόρους την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη μεγάλη καρδιά και την ανιδιοτελή προσφορά.
Για μια ακόμη φορά πρόσφεραν ένα πλούσιο μπουφέ σε όσους παραβρέθηκαν και δώρα στα μικρά παιδιά του Ειδικού σχολείου.

Την Αγάπη και τα δώρα που πρόσφεραν οι παραπάνω φορείς μοίρασε η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας με τους εθελοντές της να βρίσκονται ¨πανταχού παρών¨ δίνοντας

απλόχερα αγάπη και ζεστασιά αποσπώντας γλυκά παιδικά χαμόγελα σε όλο τους το μεγαλείο.

 

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (ΟΠΑΚΟΜ) Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων
την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5.00 μ.μ στην αίθουσα ψυχαγωγίας του ΚΑΠΗ του Οργανισμού παρουσία του Προέδρου κ. Παντόπουλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του ΚΑΠΗ με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τo παιδικό χορευτικό του Αμάραντου Αλεξάνδρειας με παραδοσιακούς χορούς

 

 

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ο Γιώργος Μελιόπουλος για το Δήμο Βέροιας, ο Θωμάς Τσουκαλάς για το Δήμο Νάουσας και ο Ηλίας Ιακωβίδης για το Δήμο Αλεξάνδρειας είναι οι υποψήφιοι με τα στηριζόμενα από το ΚΚΕ ψηφοδέλτια εν όψει των εκλογών του Μαΐου του 2019.

Η παρουσίαση των υποψηφίων έγινε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε η γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, Μαίρη Παπαδοπούλου.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός, 38 ετών.

Από τους υποψήφιους των τριών Δήμων του νομού, μόνο ο Γιώργος Μελιόπουλος παραμένει από την θητεία που ολοκληρώνεται.

Στη Νάουσα του ψηφοδελτίου θα ηγηθεί ο 56χρονος γιατρός, Θωμάς Τσουκαλάς και στην Αλεξάνδρεια ο Ηλίας Ιακωβίδης, 34 ετών βιομηχανικός εργάτης, γιος του Κώστα Ιακωβίδη, ο οποίος υπήρξε εμβληματική μορφή στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς κατά την μεταπολιτευτική περίοδο οπότε και υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής με τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό", ως στέλεχος του ΚΚΕ.

Κατά την παρουσίαση ο κάθε υποψήφιος  έκανε αρχική ομιλία και στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν από εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ. 

πηγή: verianet.gr

Κατέθεσε δύο τροπολογίες για την ΕΒΖ – Προβλέπεται και η θέσπιση ειδικού προσυνταξιοδοτικού προγράμματος 

Δύο κυβερνητικές τροπολογίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που κατατέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να τακτοποιήσει τους υπαλλήλους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καθώς τα προηγούμενα χρόνια απέτυχε να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της επιχείρησης.


Συγκεκριμένα, με την πρώτη τροπολογία που κατατέθηκε προβλέπεται το δικαίωμα των εργαζόμενων της ΕΒΖ να μεταφερθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου. Ανάλογη διαδικασία είχε προβλεφθεί και κατά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από την Cosco.

Με την δεύτερη τροπολογία θεσπίζεται ειδικό επίδομα για τους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει το 56ο ετος της ηλικίας το οποίο θα καταβάλλεται μέχρι την πρόωρη συνταξιοδότηση τους.


Δείτε εδώ την τροπολογία για τη δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού της ΕΒΖ.

protothema.gr

Κατηγορία Γενικά

ΚΟΥΓΚΑ ΣΟΥΛΑ - Κατάστημα Ετοίμων Ενδυμάτων

Μετά από 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο Ένδυμα...βαδίζουμε προς το τέλος...λόγω συνταξιοδότησης και ΠΑΝΤΑ με απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ! Θέλοντας να σας εκφράσουμε και να ανταποδώσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προτίμησή σας, διαθέτουμε ΟΛΑ τα είδη μας σε ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ τιμές στην ίδια πάντα άριστη ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΠΟΙΚΙΛΙΑ για το επόμενο διάστημα!

Σας περιμένουμε! Βετσοπούλου 63 - Αλεξάνδρεια - τηλ.2333024596

 
 
Κατηγορία Γενικά

Το Διοικητικο Συμβουλιο της ΕΠΣ Ημαθιας σύνελθον εκτάκτως χθες, μετά από το συμβαν της αναίτιας και άναδρης επίθεσης με ξυλοδαρμό, σε διαιτήτη της δύναμης της (διαβάστε εδώ), αποφάσισε τα κάτωθι:

1.-Καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός που γυρίζει πίσω πολλές δεκαετίες το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Ημαθίας και δηλώνει ότι, μέσα στα πλαίσια των Κανονισμών, δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, απομακρύνοντας και απομονώνοντας τους υπαίτιους τέτοιων συμπεριφορών από το ποδόσφαιρο.

2.-Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στον διαιτητά ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ όλους τους αγώνες που ηταν προγραμματισμένοι για το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 & 23.12.2018 .

Από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ

Κατηγορία Αθλητικά

Ολοκληρώθηκε χθες 19 Δεκεμβρίου η φάση των "16" του Κυπέλλου Ημαθίας με τα φαβορί να περνούν στην επόμενη φάση, εκτός από το Πλατύ που αποκλείστηκε εντός έδρας από τα Τρίκαλα, δείτε τα απότελεσματα.

Τα αποτελέσματα

Βέροια - Νικομήδεια: 6-0

Αγκαθιά - Παλαιοχώρι: 2-0

Σχοινάς - Ροδοχώρι: 0-3

Χαρίεσσα - Νάουσα: 1-2

Πλατύ - Κουλούρα: 2-3

Τριπόταμος - Μακροχώρι: 0-2

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - Αγ. Μαρίνα: 1-0

Κλειδί - Τρίκαλα: 2-4

Κατηγορία Αθλητικά

Στις 24 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου 2018 των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι θα αναρτηθούν στο TAXISnet την ίδια ημέρα.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

-Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 1 ευρώ.

-Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

-Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

-Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1 .001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 4 ευρώ. Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.

Κατηγορία Οικονομία

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προτίθεται να υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, στην πόλη της Αλεξάνδρειας, πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1- 49, έτους 2018.

Στo πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μπορούν να συμμετέχουν:

Α. Οι Εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 άτομα προσωπικό και έχουν δυνατότητα συμμετοχής, στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας. Αυτοί είναι:

Εργαζόμενοι επιχειρήσεων Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου (εγγεγραμμένοι στο Μητρώο), καθώς και εργαζόμενοι μη Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ( όταν ο Φορέας εκπροσώπησης του εργοδότη τους δεν συμμετέχει σε πρόγραμμα, ή οι εργοδότες τους δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του Δικαιούχου Φορέα εκπροσώπησης εργοδοτών στον οποίο ανήκουν, ή οι εργοδότες τους δεν ανήκουν σε Φορέα Εκπροσώπησης Εργοδοτών.

Β. Οι Εργαζόμενοι που το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερή εργασία.

Οι εργαζόμενοι της κατηγορίας αυτής υποχρεωτικά θα πρέπει:

α) Όταν δηλώνονται σε πρόγραμμα (κατά την υποβολή των προγραμμάτων ή κατά την επιτρεπτή αντικατάσταση τους) να μην εμφανίζονται απασχολούμενοι σε επιχείρηση και

β) να διαθέτουν από 50 έως 300 ημερομίσθια εκ των οποίων τα 175 στον ίδιο εργοδότη , το μέγιστο. Η περίοδος ελέγχου της απασχόλησης αφορά το προηγούμενο έτος της εγκυκλίου.

Ο κάθε εργαζόμενος, που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα πέντε (5,00) ευρώ ανά εκπαιδευτική ώρα και θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

           Στo πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επιχειρήσεις που:

  • Απασχολούν από 1 έως 49 άτομα προσωπικό, οι οποίες υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής στο ΕΦΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς ΛΑΕΚ (0,24%)
  • Οι επιχειρήσεις που καταρτίζουν το προσωπικό τους θα πρέπει να είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας (εγγεγραμμένα στο Μητρώο μελών) είτε
  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο ή τομέα παραγωγής αλλά δεν ανήκουν σε ΦΕΕ – Μη Μέλη.

Κάθε επιχείρηση δικαιούται να συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης με περισσότερους του ενός ΦΕΕ.

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας, περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος. Η διάρκειά τους θα είναι σαράντα ( 40 ) ώρες και ο αριθμός διδακτικών ωρών ημερησίως δεν υπερβαίνει τις τέσσερις (4).

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με :

Τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας

Νικ. Πλαστήρα 81, Αλεξάνδρεια

Τηλ: 2333025746, fax:2333053058, E-mail:es.alexandrias.en@gmail.com

                              ή

     Το ΚΕΚ Κ.Α.ΕΛ.Ε Αλεξάνδρειας,

     Νικ. Πλαστήρα 81 (2ος όροφος), Αλεξάνδρεια

     Τηλ: 2333028010, fax: 2333053060, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Κατηγορία Εκπαίδευση

Επίθεση δέχτηκε ο διαιτητής Σ.Π. της ΕΠΣ Ημαθίας από παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα του δήμου Αλεξάνδρειας χθες σε καφετέρια της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαιτητής βρέθηκε στο Α.Τ. Αλεξάνδρειας για την καταγραφή του περιστατικού και έπειτα στο Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας