alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Τον Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησε σε εννέα ΕΠΑ.Λ. η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» με σκοπό να

γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας από τον Οκτώβριο του 2018.

Το πρόγραμμα αφορά σε παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των επαγγελματικών σχολείων και στη βελτίωση της εικόνας του σχολείου στους μαθητές και την κοινωνία και εφαρμόζεται στην Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ.

Ήδη, τα 9 σχολεία έχουν στελεχωθεί με ψυχολόγους οι οποίοι θα στηρίξουν με σειρά δράσεων τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο τη βελτίωση του παιδαγωγικού και ψυχοκοινωνικού κλίματος στη σχολική καθημερινότητα. Οι ψυχολόγοι μέσα από τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες θα συμβάλουν στην κατεύθυνση της δικτύωσης των ΕΠΑ.Λ. με τις τοπικές ψυχοκοινωνικές δομές.

Η ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών ξεκινά να εφαρμόζεται από το τρέχον σχολικό έτος καθολικά σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. με την πρόσληψη επιπλέον 101 ψυχολόγων που ενεργοποιείται με τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ στο ΦΕΚ τ. Β΄478/14-1-18.

‘Άλλες παρεμβάσεις του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» είναι:

-Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία για την ενίσχυση του γραμματικού και αριθμητικού γραμματισμού. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν ήδη προσληφθεί αναπληρωτές φιλόλογοι και μαθηματικοί για να στελεχώσουν τα πιλοτικά σχολεία.

- Εκπόνηση σχεδίων δράσης (projects) για τη στήριξη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας των μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

-Εξοπλισμός των σχολείων με υποδομές τηλε-διασκέψεων και τηλε-εκπαίδευσης.

-Ενεργοποίηση και ενίσχυση του θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή και του Συμβούλιου Τάξη

 

 

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 21:31

Θέση εργασίας στην Αλεξάνδρεια

Ζητείται κοπέλα για γραμματειακή υποστήριξη και υπεύθυνη πωλήσεων σε

Κατηγορία Γενικά

Συγκεκριμένες εξετάσεις δωρεάν μέσω ΕΟΠΥΥ προβλέπονται ανά ηλικία σε δημόσιες δομές.

Κατηγορία Υγεία

Ξεκίνησε από τις 15 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) ρεύματος.

Για την ένταξη στο νέο ΚΟΤ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (www.idika.gr). Αίτηση για ένταξη στο νέο ΚΟΤ πρέπει να υποβάλουν στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ.

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Αριθμό Παροχής)

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον:

τον αριθμό ΑΜΚΑ τους
τον ασφαλιστικό τους φορέα
τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του κρατικού ασφαλιστικού φορέα, στον οποίο υπάγεται ο ασθενής, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς. Στην περίπτωση που ο ασθενής είναι ανασφάλιστος, τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο.
ότι έχουν στην κατοχή τους την ανωτέρω βεβαίωση

Οι δικαιούχοι οφείλουν να διατηρούν το πρωτότυπο της σχετικής βεβαίωσης για όσο διάστημα είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ και να την προσκομίζουν σε περίπτωση σχετικού ελέγχου. Η ύπαρξη και η ακρίβεια του περιεχομένου της βεβαίωσης και η ακρίβεια των στοιχείων της υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών.

Ποιοι εντάσσονται

Το νέο ΚΟΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, αποτελεί μία παρέμβαση σταθμό στη διαρκή μάχη της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα. Με αυτό εισάγονται νέα κριτήρια που το καθιστούν δικαιότερο, εστιάζοντας στους πλέον ευάλωτους καταναλωτές. Προβλέπονται εκπτώσεις έως και 70% για όσους έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, ποσοστό υπερδιπλάσιο εκείνου που ίσχυε με το προηγούμενο σύστημα. Συγκεκριμένα καθιερώνονται δύο κατηγορίες ΚΟΤ:

Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Αυτοί θα έχουν έκπτωση στην τιμή του ρεύματος (ανταγωνιστικό τιμολόγιο) 75 ευρώ/MWhκαι απαλλαγή από χρεώσεις χρήσης δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και διανομής (ΑΔΜΗΕ). Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%.
Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση στην τιμή του ρεύματος είναι 45 ευρώ/MWh, με αποτέλεσμα στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση να διαμορφώνεται περί του 35%.

Τα βήματα για την υποβολή της αίτησης

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν είστε δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησης σας έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνετε τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

 

 

www.aftodioikisi.gr

Κατηγορία Οικονομία

Στο χώρο της πολιτικής, οι αποφάσεις αφορούν σε μια ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων που περιμένει τον σεβασμό και την ανταπόκριση στις ανάγκες της.

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας, ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει και πάλι με δική της ομάδα δρομέων, μετά από από

Κατηγορία Αθλητικά

Ένα κομμάτι πωρόλιθου, πελεκημένο με τέχνη και μεράκι, προκάλεσε πριν από λίγες μέρες ενθουσιασμό στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, στη Βεργίνα.

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις είναι και το 2018 όλοι οι νέοι και οι νέες που ενηλικιώθηκαν (έκλεισαν τα 18 έτη ηλικίας) εντός

Κατηγορία Οικονομία

Τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Ημαθίας την

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη 15.000 άνεργων νέων ηλικίας 18-29 ετών σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα της οικονομίας και η απασχόλησή τους για διάστημα τουλάχιστον 15 μηνών. Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος προορίζονται για άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών.

Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων ανέργων. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 10.000 θέσεις, των οποίων η κατανομή μεταξύ πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπόλοιπων άνεργων νέων θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα προκηρυχθούν σε δεύτερο χρόνο.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ( Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη την χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

— Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

— Μακροχρόνια άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

— Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας (1) ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας