alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020
ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ!!!!
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Το "Πειρατολόγιο", "έκανε στάση" πριν μερικές ημέρες στην πόλη της Βέροιας, και αναδεικνύει μέσα από ένα μίνι ντοκιμαντέρ τους θησαυρούς της πόλης μας.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  31/12/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Καιρός σήμερα, 31/12: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και σταδιακά στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βαθμιαία τοπικές βροχές.

 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που τις μεσημβρινές ώρες απο τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου:


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν και κυρίως στη Θράκη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Καιρός

Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας - ΔΤ

Αποβλέποντας στην πρόληψη περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19, από πιθανολογούμενη συνάθροιση πολιτών στα χιονοδρομικά κέντρα περιοχής αρμοδιότητας Δ.Α. Ημαθίας, για τον εορτασμό του Νέου Έτους, αποφασίζουμε:

Την απαγόρευση κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων, από την έξοδο της Δημοτικής κοινότητας Σελίου, Χ.Θ. 24,400 (με κατεύθυνση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), έως την είσοδο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, Χ.Θ. 26,500.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων, από το 16ο χλμ. της δημοτικής οδού Νάουσας – 3-5 Πηγαδίων και μέχρι το τέρμα της οδού, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου στάθμευσης του χιονοδρομικού κέντρου.

Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την Πέμπτη 31-12-2020 και ώρα 06:00΄ έως την Πέμπτη 07-01-2021 και ώρα 23:59΄.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της επιχείρησης "Ελευθερία" κλιμακωτά και για τον γενικό πληθυσμό, η συζήτηση για την ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού, και συγκεκριμένα για το πού θα λειτουργεί ως "κάρτα ελευθέρας" εγείρει προβληματισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και σε ιατρικούς και νομικούς κύκλους σχετικά με την ταυτόχρονη προστασία της δημόσιας υγείας και των προσωπικών δεδομένων, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Εν αναμονή των πρώτων "απαντήσεων" σε επίπεδο Ε.Ε. η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να "τρέξει" επιχειρησιακά το project στην κατεύθυνση να είναι όλα έτοιμα σε τεχνικό επίπεδο προς εφαρμογή ή προσαρμογή ανά πάσα στιγμή.

Όσο παραμένουν "θολά σημεία" φαίνεται να εντείνονται οι διαβεβαιώσεις ότι το e- πιστοποιητικό σχεδιάζεται για "προσωπική χρήση", όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει αναζωπυρωθεί η κουβέντα που απασχολεί συνολικά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το εάν η ψηφιακή βεβαίωση εξελιχθεί σε υγειονομικό "διαβατήριο" για κλάδους της οικονομίας - την είσοδο σε αεροπλάνα ή και εστιατόρια και επιχειρήσεις χωρίς περιορισμούς και ελέγχους.

Πληροφορίες της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" αναφέρουν ότι ενδοκυβερνητική υπάρχουν εκείνοι που διαβλέπουν μετά την "Ελευθερία" περισσότερες... ελευθερίες για όσους εμβολιάζονται και από την άλλη τους πιο διστακτικούς που αναμένουν τις κατευθυντήριες γραμμές από τις ευρωπαϊκές Αρχές.

 

Η διαδικασία


Αφετηρία αποτελεί η ολοκλήρωση ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr κατά το μοντέλο που στήθηκε πρόσφατα το emvolio.gov.gr. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης δεν θα φεύγει από το εμβολιαστικό κέντρο με την επίσημη βεβαίωση, ούτε τη λαμβάνουν όσοι προσέρχονται μέχρι στιγμής για την πρώτη δόση.

Μόνο εφόσον τα πληροφοριακά συστήματα θα ενημερώνονται για την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, κάθε πολίτης θα μπορεί να εκδίδει το πιστοποιητικό ηλεκτρονικά από το σπίτι του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει και χορήγηση του εγγράφου δια ζώσης, μέσω αίτησης στα ΚΕΠ. Το βέβαια είναι ότι το πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει πέντε εξατομικευμένες πληροφορίες στα ελληνικά και αγγλικά: ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, ημερομηνίες εμβολιασμού και τύπο εμβολίου.

Σημείο- κλειδί θα είναι το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του νέου κορονοϊού της ΗΔΙΚΑ με υπεύθυνο επεξεργασίας το υπουργείο Υγείας που σε συνεργασία με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλούνται να ρυθμίσουν κάθε τεχνική λεπτομέρεια της διαδικασίας, όπως η κρυπτογράφηση - ανωνυμοποίηση ευαίσθητων στοιχείων.


Για πιστοποιητικό που θα καταδεικνύει την ανοσία και θα βοηθήσει την "ελεύθερη διακίνηση" έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σχολιάζοντας "σε μια ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία όπως η δική μας και όλων των ευρωπαϊκών χωρών θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχουν προβλέψεις για όλα και θα διευθετηθούν με τον πλέον προσήκονα τρόπο" με στόχο, όπως πρόσθεσε, να διασφαλίζονται τόσο η ελευθερία των πολιτών όσο και η υγειονομική προστασία.

 

Ισπανία: Φτιάχνουν μητρώο με τους αρνητές του εμβολίου


Ο εμβολιασμός στην Ισπανία είναι εθελοντικός, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Όμως, η κυβέρνηση Σάντσεθ αποφάσισε να τηρήσει μητρώο όσων αρνηθούν να εμβολιασθούν όταν έρθει η σειρά τους. Όπως δήλωσε μάλιστα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σαλβαδόρ Ίγια στα στοιχεία του μητρώου θα έχουν πρόσβαση οι Αρχές των εταίρων της Ε.Ε.- δεν θα συμβαίνει όμως το ίδιο ούτε για το ευρύ κοινό ούτε για τους εργοδότες.

"Αυτό που θα γίνει είναι μια καταγραφή, την οποία θα μοιραστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας... όσων ανθρώπων τους έχει προσφερθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και απλώς την απέρριψαν" σημείωσε και πρόσθεσε: "Δεν πρόκειται για έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί και όλα θα γίνουν με τον πρέποντα σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων".

 

Κικίλιας: Είμαστε δημοκρατική χώρα με σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μας


Ερωτηθείς ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για το θέμα αυτό, για το μητρώο αρνητών του εμβολίου, απάντησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ότι

"θα παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα και ακολουθούμε τους νόμους και κανόνες με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και σεβασμό στον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας για τα πολύ θετικά αποτελέσματα των εμβολίων ανά τους αιώνες, σε ό,τι έχει να κάνει με τις πανδημίες και τους ιούς, όπως και αυτών των εμβολίων για την Covid. Αυτή είναι η προσπάθειά μας, αυτός είναι ο στόχος μας και έτσι θα κινηθούμε. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, πιστεύουμε στους θεσμούς, πιστεύουμε στους νόμους, κυρίως όμως έχουμε μαζί μας την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία όλους αυτούς τους μήνες, άφησε τους λαϊκιστές, άφησε αυτούς οι οποίοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, άφησε στην άκρη αυτούς που θέλουν να κινούνται στο περιθώριο και συντάχθηκε με αυτούς που αγωνίζονται για την υγεία τους. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρώτη πολίτη της χώρας, και τον Πρωθυπουργό της χώρας μέχρι τον τελευταίο κυβερνητικό παράγοντα, μέχρι τον τελευταίο πολίτη, μέχρι αυτούς οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο χωριό και απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, όλοι αγωνιούμε το ίδιο και όλοι παλεύουμε το ίδιο, προκειμένου να μπορέσουμε να ξανά πάρουμε τις ζωές μας πίσω και όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και όλοι θα λειτουργήσουμε με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε".

Κατηγορία Υγεία

Ο κορονοϊός συνεχίζει να χτυπά τη χώρα μας, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 942 κρούσματα, 58 θάνατοι και 443 διασωληνωμένοι. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας:

Σήμερα ανακοινώνουμε 942 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 137.918, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5.412 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40.963 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 142 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 885 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4788 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.948 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 942 νέων κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο:

59 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
45 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
39 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
30 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
90 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
40 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών
170 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης
12 κρούσματα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην ΠΕ Αργολίδας
4 κρούσματα στην ΠΕ Αρκαδίας
16 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας
16 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας
1 κρούσμα στην ΠΕ Γρεβενών
6 κρούσματα στην ΠΕ Δράμας
48 κρούσματα στην ΠΕ Έβρου
5 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας
3 κρούσμα στην ΠΕ Ζακύνθου
4 κρούσματα στην ΠΕ Ηλείας


11 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας


3 κρούσμα στην ΠΕ Ιωαννίνων
10 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας
12 κρούσματα στην ΠΕ Καλύμνου
13 κρούσματα στην ΠΕ Καρδίτσας
24 κρούσματα στην ΠΕ Κιλκίς
19 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης
4 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας
1 κρούσμα στην ΠΕ Λακωνίας
28 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας
12 κρούσματα στην ΠΕ Λέσβου
19 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας
1 κρούσμα στην ΠΕ Μεσσηνίας
6 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων
13 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης
38 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς
5 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας
20 κρούσματα στην ΠΕ Πιερίας
2 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας
21 κρούσματα στην ΠΕ Ροδόπης
2 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
12 κρούσματα στην ΠΕ Σερρών
1 κρούσμα στην ΠΕ Σποράδων
6 κρούσματα στην ΠΕ Τρικάλων
6 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας
10 κρούσματα στην ΠΕ Φλώρινας
10 κρούσματα στην ΠΕ Χαλκιδικής
5 κρούσματα στην ΠΕ Χανίων
2 κρούσματα στην ΠΕ Χίου
4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, για ακόμη μια χρονιά και λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών – πολιτών που λόγω της πανδημίας και των κοινωνικο-οικονομικών συνεπειών της, χρήζουν της συμπαράστασης μας.

 

Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου γίνεται διανομή τροφίμων – ρούχων – παιχνιδιών η οποία πραγματοποιείται με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιούχων και των εργαζομένων.

 

Μέριμνα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, είναι αυτές τις ημέρες κανείς να μην αισθάνεται μόνος του.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Χθες, Τρίτη, 29/12/2020, στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στην ελληνική επικράτεια, ειδικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στους χώρους των οποίων πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-COV-2 στο προσωπικό.

 

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σταδιακά με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας. Μεγάλη ήταν η προσέλευση των διοικητικών υπαλλήλων της υπηρεσίας, η συμμετοχή των οποίων είχε εθελοντικό χαρακτήρα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ και επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της προστασίας των πολιτών που εξυπηρετούνται από την ΔΔΕ Ημαθίας.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ της Ημαθίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας, κ. Ηλίας Πλιόγκας σχετικά με το νέο εμβολιαστικό κέντρο και τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο κ. Πλιόγκας ξενάγησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στους χώρους της νέας πτέρυγας όπως Παιδιατρική, ΜΕΘ, χειρουργεία, λεβητοστάσια κτλ. οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους αφού η νέα πτέρυγα υπάρχει σχεδιασμός να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Μάρτιο του 2021.

Παράλληλα έγινε περιήγηση και στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου.

Ο κ. Πλιόγκας τόνισε ότι το Νοσοκομείο Βέροιας, Νάουσας καθώς και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας είναι Μονάδες Υγείας «μάχης και πρώτης γραμμής».

Η μάχη δίνεται καθημερινά αλλά είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος, το οποίο για να στεφθεί με επιτυχία χρειάζεται η συνδρομή και η υπευθυνότητα όλων των πολιτών.

Με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στην Ημαθία.

Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη διαδοχικές προσομοιώσεις στο σύστημα των ραντεβού καθώς και στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Στην Ημαθία θα λειτουργήσουν 15 εμβολιαστικά κέντρα (στο Νοσοκομείο Βέροιας, στο Νοσοκομείο Νάουσας, στα Κέντρα Υγείας Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, ΤΟΜΥ Βέροιας)

Τα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Βέροιας θα λειτουργούν με δύο βάρδιες, από τις 08:00 έως τις 21:00, καλύπτοντας ουσιαστικά τέσσερις βάρδιες καθημερινά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπολογίζεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών των Μονάδων Υγείας στην Ημαθία.

Από τις 20 Ιανουαρίου 2021 υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

 

 

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας