alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Προχθές διάβασα μια έρευνα από μεγάλο πανεπιστήμιο της Αμερικής που έλεγε ότι η καλύτερη ώρα για sex είναι στις 5 και 30 το πρωί. Δεν ξέρω πόσα λεφτά πληρώνουν οι φοιτητές για να σπουδάσουν εκεί αλλά όσα και να δίνουν, να τα παρατήσουν και να σηκωθούν να φύγουν. Δε χρειάζεται να κάνεις έρευνα για να καταλάβεις ότι η καλύτερη ώρα για σεξ είναι στις πεντέμισι. Και μένα αν θα έρθεις να με ξυπνήσεις εκείνη την ώρα θα σε γαμ…., δεν την γλυτώνεις. Λένε ότι, τάχα μου, μια ουσία που ούτε που θυμάμαι πως τη λένε, εκείνη την ώρα είναι ανεβασμένη με αποτέλεσμα η επιθυμία για σεξ να είναι μεγαλύτερη. Άρα, τις καλύτερες ώρες μας τις κοιμόμαστε, αυτό λένε τα παιδιά. Τι κάνουμε λοιπόν, βάζουμε ξυπνητήρι στις πεντέμισι, ρίχνουμε ένα πατιρντί και ξανά τούμπα ή το πάμε σερί όλο το βράδυ και το πρωί πάμε στη δουλειά σα κλαμένο….. (να μη το πω καλύτερα);

Αν από εδώ και πέρα τα πανεπιστήμια βγάζουν τέτοιου είδους επιστήμονες προβλέπω η νέες γενιές να κοιμούνται σε παλούκια για να τα προλάβουν όλα.

Τα μάθατε τα νέα, θα μπούνε κάμερες στα σχολεία. Άλλοι λένε για να παρακολουθούν τα πάντα. Άλλοι λένε για να μπορούν να παρακολουθούν όσοι μαθητές δεν μπορούνε να πάνε σχολείο λόγο του covid 19. Και οι μόνοι που φέρουν αντίρρηση είναι οι καθηγητές. Γιατί καλοί μου άνθρωποι δεν τις θέλετε; Μέχρι και η επιτροπή για τα προσωπικά δεδομένα τις επέτρεψε. Εσείς τι πρόβλημα έχετε; Να σας πω εγώ τι σας ενοχλεί. Σας ενοχλεί ότι αυτό που θα δούμε δεν είναι μάθημα. Σας ενοχλεί που δεν θα μπορείτε να σηκώνεται το κινητό σας εν ώρα παράδοσης. Που δεν θα μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε άλλη δουλειά που έχετε την ώρα των τεστ ή να πίνετε καφέ... Και ίσως κάποιοι να ενοχλούνται γιατί μπορεί να φανεί η ανικανότητα τους να κατέχουν μία τέτοια θέση. Δεν μιλάω για όλο το σύνολο των εκπαιδευτικών - υπάρχουν και πραγματικά ¨λαμπροί δάσκαλοι¨ που κυρίως τώρα εν μέσω τηλεκπαίδευσης έδωσαν και δίνουν τον καλύτρερό τους εαυτό και αμέτρητες ώρες για να δώσουν ό, τι καλύτερο στους μαθητές τους και μάλιστα ενώ αυτό είναι προαιρετικό -  αλλά για έναν σημαντικό αριθμό που θεωρούν ότι βολεύτηκαν και βολεύονται... Big Brother School λοιπόν από τον Ιούνιο στους δέκτες σας.(;)

m2

Εμένα δεν με ανησυχούν οι κάμερες. Δεν με ανησυχεί που τα παιδιά θα κάνουν μάθημα και θα περιμένουν να πεταχτεί ο Τσάκας από κάποια γωνία. Αυτό που με ανησυχεί είναι να μην τους γίνει βίωμα αυτό το «μας βλέπουν τώρα» και δούμε τα σχολεία να γίνονται οικογένεια Καρντάσιανς. Αλήθεια, θα έχει αποχώρηση κάθε βδομάδα ή μόνο μαθήματα και θα ξενερώσουμε;

Ο Δήμαρχος κάλεσε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ενημερωθεί και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες, σε ότι αφορά, τον σχολαστικό καθαρισμό όλων των σχολικών μονάδων μετά την απολύμανση τους που έγινε από ειδικό συνεργείο και τη διάθεση μέσων ατομικής προστασίας σε κάθε σχολική μονάδα. Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος τόνισε ότι: “Κάνουμε ότι πρέπει ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων με ασφάλεια για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις οικογένειες τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημόνων. Για εμάς η παιδεία είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας“.

Αχ δήμαρχε μου, τι να σου πω. Από πού να το πιάσω το ρημάδι. Το ότι απολυμάνθηκαν τα σχολεία δεν έχει να κάνει με την παιδεία αλλά με την υγεία των μαθητών. Κάτι που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και όχι μόνο σε περίοδο «πανδημίας». Πριν λίγους μήνες υπήρχαν μάνες που διαμαρτύρονταν για κρούσματα ψωρίασης. Υπήρχαν γονείς που εθελοντικά έβαφαν σχολεία για να τα ξεβρωμίσουν. Δύο μήνες τώρα τα χόρτα στα σχολεία έφτασαν και πέρασαν την περίφραξη. Γλυτώσαμε από τον ιό, να φύγουμε από τα φίδια; Η παιδεία σε μία χώρα είναι το Α και το Ω. Αλλά για να την προσφέρεις σωστά πρέπει πρώτα να την έχεις. Και μεις σαν χώρα αποδείξαμε ότι, και παιδεία δεν έχουμε αλλά και δεν μας νοιάζει να αποκτήσουμε. Μπερδεύουμε το πολλή με το πολύ, το είμαστε με το ήμαστε και το μ@λ@κ@ με το καλό παιδί. Ακόμα.

Και σα να μη μας έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο καιρός να κάνουμε φορολογικές δηλώσεις. Εγώ φέτος λέω να μη κάνω, ντρέπομαι. Τι να δηλώσω για να χαρώ; Μπήκα και είδα τα πόθεν έσχες των πολιτικών του τόπου μας και φρίκαρα. Ο Κικίλιας έχει 67 ακίνητα δηλωμένα. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 67. Η Καρασαρλίδου καταθέσεις ένα σωρό, ο Τσαβδαρίδης από μετοχές και ομόλογα άλλο τίποτα. Ο μόνος που έχει δάνεια είναι ο Βεσυρόπουλος που είναι και υπουργός. Τι γίνεται ρε παιδιά;

m3

Με τι μούτρα να πάω στο λογιστή και να του πω κάνε μου τη δήλωση; Να δηλώσω ως κύριο εισόδημα τα ψιλά που πέφτουν από την τσέπη ανάμεσα στα καθίσματα του αυτοκινήτου; Αρνούμαι. Φέτος θα κλέψω για πρώτη φορά το κράτος. Στη φορολογικά δήλωση εκεί που λέει έσοδα θα γράψω «χαχαχαχαχα» και τέλος. Όπως θέλουν ας το πάρουν.

m4

Την αγανάκτησή του για την απόφαση της ΕΠΟ να αναδειχτούν οι κυπελλούχοι των Ενώσεων μέσω κλήρωσης, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων. «Κύριοι της ΕΠΟ, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κερδίσουμε ή να χάσουμε κανένα τίτλο στην κλήρωση του «τζόκερ» ή να ρίξουμε στα ζάρια τις προσπάθειες και τους κόπους των παικτών μιας ολόκληρης χρονιάς, γιατί εσείς δεν είστε ικανοί να διεξάγετε τα παιχνίδια τον Σεπτέμβριο και άμεσα στους αγωνιστικούς χώρους όπως αρμόζει». Από τη μία θα συμφωνήσω και από την άλλη θα διαφωνήσω. 7000 χιλιάρικα είναι αυτά που θα πάρει ο νικητής, αν δεν κάνω λάθος. Θα συμφωνήσω γιατί δεν μπορείς να βάλεις μια ομάδα απέναντι σε μια σχεδόν διαλυμένη ομάδα ως ίση (χωρίς αγώνα) και από την άλλη θα διαφωνήσω, αν και βρίσκω έξυπνη τη δήλωση διαμαρτυρίας των Τρικάλων για να πιέσει την κατάσταση. Δε νομίζω ότι ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος έχει τέτοια επιρροή ώστε να στείλει το παιχνίδι στην κλήρωση. Από αθλητικά δεν γνωρίζω αλλά σας βάζω από τώρα ένα στοίχημα ποιος θα τα πάρει τα λεφτά.

Επισφραγίστηκε η ανάληψη της θέσης του Αλεξανδρινού Γιάννη Γκιουρτζή ως τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βέροιας μετά από τη συνάντησή του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλία Πλιόγκα. Συγκεκριμένα μετά την παραίτηση του ιατρού Γιώργου Μηνά από τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ημαθίας, ο Γιάννης Γκιουρτζής και μέχρι πρότινος αναπληρωτής του στο Δ.Σ., παίρνει τη θέση του.

m5

Γιάννη μου συγχαρητήρια. Αν και κάποιοι φρόντισαν να σε κάνουν υποδιοικητή (που θα το άξιζες ούτως ή άλλως αλλά τέτοια θέση δυστυχώς δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο Βέροιας) εγώ θεωρώ ότι η παρουσία σου και μόνο στη διοίκηση είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους υπόλοιπους. Σιδερένιος και….. γιατί όχι, να σε δούμε και στη θέση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας Κορονοιού στην Ελλάδα. Τι παραπάνω έχει ο γυαλαμπούκας με τα 7 παιδιά;

Από σήμερα στις 8 το πρωί, οι οργανωμένες παραλίες λειτουργούν ξανά. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι 40 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα. Δύο άτομα σε κάθε ομπρέλα. Αν είστε 4 άτομα δύσκολο να βρείτε δίπλα δίπλα. Έβαλες δηλαδή κατά λάθος το αντηλιακό σου στην τσάντα του άλλου που κάθεται πέρα, θες αστικό για να το πάρεις πίσω. Χωρίς μουσική τα μπιτσόμπαρα και μόνο με Take away. Κάτι μου λέει ότι θα γυρίσουμε στην εποχή που ανοίγαμε μέσα στην κάψα το τάπερ με τους κεφτέδες και σε χτυπούσε η αναμίλα τις μύτες από τη μυρωδιά.

m6

Κάτι μου λέει ότι θα πάρουν φωτιά τα ποστάβια (για τους νεότερους, το ποστάβι είναι η δεξαμενή μπροστά από την τουλούμπα. Τι είναι τουλούμπα; Καλά, άστο, πάνε θάλασσα). Αν είναι να πάμε 3 άτομα θάλασσα και ο ένας να κάτσει στα 400 μέτρα, δεν πάω. Τον παίρνω τηλέφωνο και τα λέμε από το σπίτι. Έλεος πια με αυτή την αηδία. Πανηγύρια γιοκ, θάλασσα γιοκ, εκδηλώσεις γιοκ, συναυλίες γιοκ (Η Ομόνοια όμως γεμάτη με κόσμο). Αν δεν βγούμε και λίγο έξω να πάρουμε κανένα βακτήριο για να δουλέψει το ανοσοποιητικό θα γίνουμε τελείως αποστειρωμένοι και θέλουμε δεν θέλουμε θα μας βρει και η γρίπη και όλα τα κακά μαζί.

Μα έτσι και αλλιώς και Κορονοϊό να κολλήσω η μάνα μου θα πει ότι επειδή λούζομαι και βγαίνω έξω, γι΄ αυτό καλά να πάθω. Και να σας πω κάτι, άμα πεθάνουμε, πεθάναμε. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας (χαχαχα). Τι την θέλω την υγεία μου αν είμαι εγώ Πλαταμώνα και η παρέα μου Λεπτοκαριά; Τρίκλινο δωμάτιο μπορώ να κλείσω ή θα πρέπει να είμαστε και σε άλλο όροφο;

m7

 

Ο σημερινός ομιλητής που κάθεται στην καρέκλα των ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ έχει πολλά χαρίσματα. Δημιουργεί καινούριες λέξεις όπως «μυαλοκορμί». Μιλάει για την πολιτική με ικανοποίηση και γελάει με την καρδιά του. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό. Μιλάω για τον Αντώνη Σταμάτη ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλώνει «ετοιμοπόλεμος» για το 2023. Το ραντεβού μας κλείστηκε στη βεράντα του σπιτιού μου. Αν και δεν ήρθε με το διάσημο πλέον καρό πουκάμισο παρόλα αυτά ήρθε και…. με κέρασε καφέ. Το σίγουρο είναι ότι γελάσαμε πολύ.

Η μάνα μου χθες έκανε μουσακά και τον έκανε λύσσα. Δεν ξέρω που είχε το νου της όταν το έριχνε. Ήταν λίγο λιγότερο από το αλάτι που ρίχνει ο δήμος όταν κλείνει ο δρόμος από χιόνια στη Μαλακάσα. Νομίζω ότι πρέπει να τη βγάλω από το σπίτι και ας φάω και πρόστιμο. Δεν την παλεύει άλλο. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 16/05/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Έσπασαν σε αρκετές περιοχές τα ρεκόρ μεγίστων θερμοκρασιών του Μαΐου - Κοντά στους 41 βαθμούς Κελσίου η υψηλότερη θερμοκρασία την Παρασκευή - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο.

Έσπασαν από το μεσημέρι της Παρασκευής (15/05) – και όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο όπως αναμενόταν - τα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Μάιο σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η μέγιστη θερμοκρασία της σημερινής μέρας καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 15:45 και ήταν ίση με 40,7 βαθμούς και ακολούθησε η Κωπαΐδα με 40,6 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά στους 40 βαθμούς έφτασαν και η Λειβαδιά και τα Φαλάσαρνα Χανίων με 39,9 και 39,8 αντίστοιχα.

Στην Αττική οι θαλάσσιες αύρες που επικράτησαν τις θερμές ώρες της ημέρας, κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία στις παράκτιες περιοχές, καθώς μετέφεραν προς αυτές ψυχρότερες αέριες μάζες από τη θάλασσα. Αντίθετα στο εσωτερικό του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν, ήσαν έως 10-12 βαθμούς υψηλότερες, με την μέγιστη να σημειώνεται στο σταθμό Παπάγου (38,1).

Όπως δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου, η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο είχε σημειωθεί στο Άργος στις 13/5/2017 και ήταν 40,2 βαθμοί, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 βαθμούς (στις 30/5/1969) και η Λαμία με 39,6 βαθμούς (στις 23/5/1973).

 


Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο (16/05) σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.
Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα
βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην
ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία στο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια
ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37
και στα κεντρικά και νότια τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Καιρός

Το νέο Αγγειοχειρουργικό - Φλεβολογικό Ιατρείο του αγγειοχειρουργού Αστέριου Μπαλίτα είναι γεγονός στην Αλεξάνδρεια και από την Τετάρτη 20 Μαϊου 2020 ξεκινά τη λειτουργία του! Με επιστημονική γνώση και συνεχή επιμόρφωση σε αγγειοχειρουργικά ζητήματα ο αγγειοχειρουργός προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, έγκαιρη διάγνωση και υπεύθυνη συμβουλευτική.

Μπαλίτας Αστέριος
Αγγειοχειρουργός
Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία

- Ενδαγγειακή θεραπεία ανευρυσμάτων & παθήσεων

- Αγγειοπλαστική περιφερικών αγγείων

- Αντιμετώπιση Κιρσών με laser(Laser Σαφηνεκτομή)

- Laser Ευρυαγγειών

- Σκληροθεραπεία

- Έγχρωμο υπερηχογράφημα (Triplex)αρτηριών - Φλεβών

- Λεμφική παροχέτευση (πρεσσοθεραπεία)

Τηλ:2333301550 Κιν:6944.511.510

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δ. Βετσοπούλου 72, 1ος Οροφος, Αλεξάνδρεια

Κατηγορία Υγεία

Ανοίγουν οι εκκλησίες και οι χώροι λατρείας για τους πιστούς από την Κυριακή με αυστηρούς κανόνες ωστόσο για την τήρηση αποστάσεων και υγιεινής ώστε να μην υπάρξει διασπορά του νέου κορoνοϊού.

Στους χώρους λατρείας θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και μυστηρίων, με την συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, θα τεθούν σε ισχύ ωστόσο αυστηροί κανόνες ασφαλείας που αφορούν σε αποστάσεις και αριθμό των ατόμων εντός των ναών.

Ειδικότερα, ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει καθορίζεται από την αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ., με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τετραγωνικών, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 50 πιστοί. Δηλαδή, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τετραγωνικών μπορεί να δεχθεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 500, 800 ή 1.000 ή 1.400 τετραγωνικών μπορεί να δεχθεί ως 50 άτομα.

Ήδη μάλιστα σε αρκετούς ναούς της χώρας έχουν αρχίσει λαμβάνονται μέτρα για τις θέσεις που θα χρησιμοποιούν οι πιστοί και τις αποστάσεις που θα τηρούν.

Υπενθυμίζεται ότι και στην περίπτωση των χώρων λατρείας, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι η υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού. Αποσαφηνίζεται ότι σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.

Επίσης τροποποιούνται στην Παναγία Αλεξάνδρειας χρονικά οι Ακολουθίες:
O όρθρος της Κυριακής μαζί με τον Εσπερινό θα τελείται στις 18.30 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ
την Κυριακή θα τελείται η πρώτη Θεία Λειτουργία από τις 8.00π.μ. μέχρι τις 9.30π.μ. και η δεύτερη από τις 10.00 μέχρι τις 11.30 ενώ θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στον περιβάλλοντα χώρο από τα οποία θα μπορούν οι πιστοί να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία σε περίπτωση που οι πιστοί υπερβαίνουν τους 50.

Tην Κυριακή 17 Μαϊου 2020 εορτάζει η Ιερή Εικόνα τής Παναγίας, που ονομάζεται «Ακένωτο Ποτήριο», έχει τήν ιδιαίτερη χάρη νά βοηθάει ποικιλοτρόπως και νά απαλλάσσει όσους καταφεύγουν σέ αυτήν με πίστη και πάσχουν από τη χρήση των ναρκωτικών, τό πάθος τής μέθης ή τού καπνίσματος κι άπό άλλες εξαρτήσεις. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «ο Ακένωτος Κρατήρ» ή “Ακένωτο Ποτήριο”

Γιατί ονομάστηκε έτσι; Το Θείο Βρέφος εμφανίζεται μέσα στο ποτήριον ευλογώντας.Πρόκειται βέβαια για το ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.Πραγματικά πρόκειται για τον ακένωτο κρατήρα-τον Αμνό του Θεού-τον πάντοτε εσθιόμενο και μηδεποτέ δαπανώμενο. Η Παναγία-με τα χέρια ανοιχτά μεσιτεύει προσφέροντας ως θυσία στον Θεό τον ίδιο τον Υιό της.
Η εικόνα τιμάται στις 5 Μαϊου (στοιχεία από “Προσκυνητή”). Η εικόνα βρίσκεται στό Μοναστήρι της Πόλεως Σερπούγοφ τής Ρωσίας. Η Παναγία, μέ θαυμαστό τρόπο, αποκάλυψε αυτήν τήν ιδιαίτερη χάρη σ’ έναν αλκοολικό, τόν Στέφανο, ο όποιος θεραπεύτηκε, αφού προσκύνησε τήν εικόνα Της. Άπό τότε καθημερινά γίνονται θαυμαστές ιάσεις των πασχόντων. Αντίγραφο τής εικόνας υπάρχει στον Μοναστικό Οίκο «Παναγία, ή Χαρά των Θλι-βομένων» στό Παλαιοχωρι Χαλκιδικής. (Ανήκει στά Ίεράπροσκυνήματα τής Ίεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Άγιου Όρους και Άρδαμερίου).

Έτοιμοι να υποδεχτούν και πάλι τους Ναουσαίους δημότες είναι οι πανέμορφοι χώροι πρασίνου του Δήμου Νάουσας, όπως είναι το Άλσος του Αγίου Νικολάου και τα πάρκα, καθώς έπειτα από εντολή του Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα αίρονται από την Δευτέρα 18 Μαΐου τα αναγκαστικά μέτρα κυκλοφορίας και χρήσης τους, που είχαν επιβληθεί με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού.

 

Επισημαίνεται ότι η άρση των αναγκαστικών μέτρων κυκλοφορίας αφορά στο Άλσος του Αγίου Νικολάου και σε πάρκα του δήμου (Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μικρά πάρκα σε γειτονιές της Νάουσας και των Τοπικών Κοινοτήτων κλπ) και προϋποθέτει την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων και των μέτρων ασφαλείας.

 

Ο Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας επισημαίνει τα εξής: «Πλησιάζει η ημέρα που θα μπορούμε να χαρούμε ξανά τις ομορφιές του Άλσους του Αγίου Νικολάου και των πάρκων μας. Καλώ όλους τους δημότες να τηρήσουν τις απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας στους δημόσιους χώρους που αποφασίσαμε να είναι προσβάσιμοι και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα. Οφείλουμε ωστόσο να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στους συμπολίτες μας, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης για να μείνουμε ασφαλείς και να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού».

Κατηγορία Γενικά

Συνάντηση Τζιτζικώστα- Καλαϊτζίδη

 


ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΠΑ, ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ

 

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε την Τετάρτη 13/5/2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, στην έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη έργων υποδομής και ανάπτυξης που υλοποιούνται και σχεδιάζονται από την Περιφέρεια για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, οι εξελίξεις με το έργο επέκτασης του Φυσικού Αερίου στην Ημαθία, οι χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλα θέματα. Επίσης έγινε απολογισμός για τη μέχρι τώρα υλοποίηση και στην Ημαθία, των κοινωνικών και των άλλων δράσεων της Περιφέρειας σε σχέση με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, τη διανομή ειδών ατομικής προστασίας και υγειονομικού υλικού, τη διανομή γευμάτων, τη στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών, ενώ παράλληλα ο Κώστας Καλαϊτζίδης ενημερώθηκε για τους νέους σχεδιασμούς της Περιφέρειας σχετικά τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, του Πρωτογενούς Τομέα και της Αγοράς, του Τουρισμού κ.λπ.

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συνεχή συμπαράσταση και τη στήριξη που δείχνει προς την Ημαθία και τους πολίτες της, καθώς και για τη διαρκή συνέπεια που έχει στην υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων σχετικά με τα τοπικά έργα ανάπτυξης και υποδομών.

Συζητήθηκε επίσης η πραγματοποίηση επίσκεψης του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ημαθία, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, στο πλαίσιο της αμφίδρομης ενημέρωσης που υπάρχει για τα έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται αλλά και για τη συνέχιση της τακτικής επικοινωνίας του Περιφερειάρχη με τον κόσμο και τους τοπικούς φορείς της Ημαθίας.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Σε σχέση με τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν και την ενημέρωση που έλαβε κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια και τη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την παρακάνω ενημερωτική δήλωση:

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Σε ότι αφορά την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στην Ημαθία και την πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την απένταξή του: Κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι κατασκευαστικά, το σύνολό του έργου είναι υπόθεση της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Μελέτη, δημοπρασία και κατασκευή, όλα είναι υπόθεση της ΔΕΔΑ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν εμπλέκεται πουθενά στις εργασίες σε χρονοδιαγράμματα και σε διαδικασίες κατασκευής του δικτύου διανομής. Η Περιφέρεια εξασφάλισε τα χρήματα για το έργο μέσω του ΕΣΠΑ και το ενέταξε στις χρηματοδοτήσεις της, ως έργο πρώτης προτεραιότητας για την περιοχή μας. Τα χρήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι στη διάθεση του έργου.
Η αναφερόμενη υπέρβαση του χρονικού ορίου των 18 μηνών, από την πλευρά της ΡΑΕ, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα του έργου, δεν σχετίζεται με τη χρηματοδότηση του έργου. Είναι θέμα διαδικασιών σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου, που αφορύν μόνο τη ΔΕΔΑ ως αρμόδιο φορέα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του και τη ΡΑΕ ως ανεξάρτητη αρχή που έχει το δικαίωμα να κρίνει και να εκτιμά αντίστοιχα, τους λόγους για την απένταξη ενός έργου. Δεν θα μπω στη συζήτηση για εάν η ΡΑΕ εξάντλησε την αυστηρότητά της, στο δικαίωμα να απεντάσει έργα, σύμφωνα με δυνατότητες που της δίνει ο νόμος, όπως έκανε και στην περίπτωση της Ημαθίας. Δεν είναι αρμοδιότητά μου. Είναι όμως αρμοδιότητά μου να επαναλάβω ως Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ οποιαδήποτε σκέψη για απένταξη της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου της Ημαθίας, αυτό μας προκαλεί σφοδρή αγανάκτηση και ξεκάθαρα μας βρίσκει απέναντι. Αυτό το δηλώσαμε εξ αρχής τόσο ο Περιφερειάρχης όσο κι εγώ ο ίδιος,
Με βάση όλα τα παραπάνω, ζητάμε από τη ΔΕΔΑ να επιμείνει στην προσφυγή κατά της απόφασης της ΡΑΕ, να χρησιμοποιήσει όλα τα επιχειρήματα που έχει στη διάθεσή της ώστε να αλλάξει άμεσα την απόφαση και το έργο να προχωρήσει κανονικά. Στην κατεύθυνση αυτή επιμένουμε ως Π.Ε. Ημαθίας, αυτή είναι η θέση μας, συνυπογράφοντας ταυτόχρονα και όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στην ίδια κατεύθυνση και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΠΑ


Σε σχέση με το ΕΣΠΑ και τις χρηματοδοτήσεις των σχετικών έργων που εκπονούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά συνέπεια και από την Π.Ε. Ημαθίας έχω να αναφέρω πως στερούνται κάθε πραγματικότητας και είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί ορισμένων ότι τα αντίστοιχα κονδύλια αφαιρέθηκαν ή μετακινήθηκαν από τις Περιφέρειες. Αυτό το επιβεβαιώνει και το αποτέλεσμα και η απόφαση της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2020 μεταξύ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) -δηλαδή όλων των Περιφερειαρχών της χώρας- και των αρμόδιων Υπουργών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδης, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, των Υφυπουργών Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρου Σκυλακάκη, Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννη Τσακίρη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου. Στην τηλεδιάσκεψη αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα να μην «παγώσουν» τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα έργα που έχουν προγραμματίσει οι Περιφέρειες και να μην απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και δράσεις στο ΕΣΠΑ των Περιφερειών. Δημοσιεύθηκαν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Συνεπώς υπάρχει απόλυτη συμφωνία της Κυβέρνησης με τη θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας σχετικά με την απρόσκοπτη συνέχιση και υλοποίηση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, δεν άλλαξε τίποτα ούτε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έτσι συνεχίζουμε.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ


Ένας βασικός στόχος της νέας θητείας μας, είναι η δρομολόγηση της κατασκευής του Διοικητηρίου της Ημαθίας. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την πλήρη στήριξη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση υλοποίηση του έργου. Η περίπτωση της ανέγερσης του κτιρίου σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, στην περιοχή του νέου Δικαστικού Μεγάρου, στη Βέροια, βρίσκεται σε εξέλιξη και απομένουν τα τυπικά για τη διαδικασία παραχώρησης (στην Π.Ε. Ημαθίας) της συγκεκριμένης δημόσιας έκτασης που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Ουσιαστικά πρόκειται για “ανανέωση παράτασης” καθώς η έκταση είχε παραχωρηθεί, όμως έληξαν οι προθεσμίες που είχαν δοθεί για την εκκίνηση των εργασιών, με ευθύνη της τότε κεντρικής διοίκησης (αρμόδια υπουργεία) που δεν ανταποκρίνονταν στο αίτημά μας για χρηματοδότηση του έργου. Τώρα όμως μπαίνει μπροστά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδέχθηκε πλήρως την πρότασή μας και το έργο δρομολογείται εκ νέου. Μάλιστα προκειμένου να επισπεύσουμε τις εργασίες, έχουμε προετοιμαστεί έγκαιρα και ήδη την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 αρμόδιος τοπογράφος, μας ενημέρωσε για το τοπογραφικό σχέδιο του έργου, για την κτιριολογική κατανομή και τα κτιριακά μεγέθη. Παράλληλα αναμένουμε και την άμεση ανανέωση για την παραχώρηση της έκτασης, ώστε να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες (μελέτη κατασκευής κλπ).

 

ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


Η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας είναι ένα από τα μεγάλα έργα της Ημαθίας, που ως Περιφερειακή Ενότητα το ζητήσαμε, το συμπεριλάβαμε στον προγραμματισμό μας και το υποστηρίξαμε εξαρχής. Είναι έργο μεγάλης σπουδαιότητας, όπως και άλλα που ζητήσαμε και υλοποιήθηκαν στην Ημαθία στα προηγούμενα χρόνια, μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Νέο Μουσείο Αιγών στη Βεργίνα, Αποκατάσταση- ανάδειξη Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, χρηματοδοτήσεις Δήμων για σημαντικά έργα υποδομών σε ύδρευση και αποχέτευση, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων και χώρων πολιτισμού, ενισχύσεις και δράσεις κοινωνικής στήριξης και άλλα πολλά). Δυστυχώς το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Βέροιας είχε μείνει πίσω, λόγω υπαιτιότητας τρίτων. Σήμερα όμως, χάρη στην έγκαιρη και συστηματική παρέμβαση όλων των συναρμόδιων φορέων σε τοπικό επίπεδο, την επιμονή της Π.Ε. Ημαθίας, της διοίκησης του ιδρύματος, της 3η ΥΠΕ, κυρίως όμως μέσω της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και συνεχώς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά του Απόστολου Τζιτζικώστα, έχουμε επανεκκίνηση των εργασιών και είναι θέμα χρόνου η υλοποίηση τους. Είναι μια σημαντική εξέλιξη για την Ημαθία και τη χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση.

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στους δύο κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Στο άκουσμα της απόφασης το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να αντιδρά λέγοντας : «Δεν είναι παράσταση εδώ είναι δίκη και πρέπει να τη σεβαστείτε».

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση επιβάλλοντας στους κατηγορούμενους την ανώτερη ποινή που προβλέπεται για τα αδικήματα που κρίθηκαν ένοχοι.

Το δικαστήριο, ομόφωνα απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για τη χορήγηση ελαφρυντικών.
Οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν έπεισαν

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας ακούστηκαν οι μαρτυρίες των προσώπων που έζησαν την Ελένη αλλά και εκείνων που ερεύνησαν την αποτρόπαια δολοφονία σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το παζλ των γεγονότων της μοιραίας βραδιάς πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, στη Ρόδο. Ωστόσο, οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν έπεισαν ότι μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο και επιφυλάσσοντας για τον εαυτό τους ρόλο κομπάρσου.

Η εισαγγελέας της έδρας, με καταγωγή από τη Ρόδο, σε μια πολύ προσωπική αγόρευση που προκάλεσε αντιδράσεις, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων και δήλωσε πεπεισμένη ότι είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο. «Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή» ανέφερε ενώ χαρακτήρισε την άτυχη φοιτήτρια «κορίτσι σύμβολο».

«Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Η αλήθεια έχει ειπωθεί με χιλιάδες τρόπους όλο αυτό τον καιρό και ακούγεται σαν μια περίληψη από τα δικά μου χείλη τώρα. ...».

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο. Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής» είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτέλεια Δόγκα.

Έχουμε χρέος, απέναντι στις γυναίκες, τα κορίτσια και τα παιδιά αυτού του τόπου, να μην αφήσουμε να συμβούν ξανά τέτοια εγκλήματα.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει ξανά μία νέα Ελένη. Και αυτό πρέπει όλοι να το κάνουμε στόχο της ζωής μας. Ελένη Τοπαλούδη, ΠΑΡΟΥΣΑ.

Κατηγορία Αστυνομικά

 Ενοικιάζεται πλήρως εξοπλισμένο κρεοπωλείο με σταθερή πελατεία στο Νησί Ημαθίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: κιν. 6972 613215

 

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας