alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020

Συνέντευξη στο alexandriamou και στη δημοσιογράφο Έφη Καραγιάννη παραχώρησε η νέα συντονίστρια της θεατρικής ομάδας του δήμου Αλεξάνδρειας, Άννη Τσολακίδου το απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτέμβριου στην Αίθουσα Πολιτισμού του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας με αφορμή την πρώτη συνάντηση της θεατρικής ομάδας.

Η κ. Τσολακίδου μίλησε για τη μακροχρόνια πορεία της στον θεατρικό χώρο, το πώς προέκυψε η συνεργασία της με την ΚΕΔ Αλεξάνδρειας και προτρέπει τους κατοίκους του δήμου μας να συμμετέχουν στην ομάδα για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου.

Δείτε τη συνέντευξη:

 

 

Η θεατρική ομάδα της Κοινωφελούς Eπιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε σε θερμό κλίμα την πρώτη της συνάντηση και το καλωσόρισμα των νέων μελών της τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 στην νέα αίθουσα Πολιτισμού που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, για μια χρονιά δημιουργίας, διασκέδασης και όμορφου ταξιδιού στον μαγικό κόσμο του Θεάτρου με σπουδαία κείμενα από το σύγχρονο και το κλασικό ρεπερτόριο!

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και συνομίλησε με τα νέα μέλη η συντονίστρια της ομάδας Άννη Τσολακίδου και ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας κ. Μανώλης Σταυρής.

Οι συναντήσεις της ομάδας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης και βεβαίωση συμμετοχής στις παραστάσεις της ομάδας.

 

Η εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα και τα νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 7/9 σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 7/9 και την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα:

  • Σήμερα ανακοινώνουμε 156 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
  • 2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΕΟΔΥ: Ο χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

κρούσματα σήμερα

Πού εντοπίζονται

Αναλυτικότερα:

  • 2 κρούσματα στην Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π. Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο με συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 5 κρούσματα στην  Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή 
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με  συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, τα οποία συνδέονται με συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας.
Κατηγορία Υγεία

Θετικός στον covid -19 διαγνώστηκε κληρικός σε χωριό του δήμου Αλεξάνδρειας

και σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας, βρίσκεται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κοτόπουλα Δέρας: Αύτο είναι το νοστιμότατο σημερινό DELIVERY MENU   
ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ!!!!
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:  2333 0 22228.
Δευτέρα 07/09 και το μενού έχει...
1. Μπάμιες με κοτόπουλο
2. Φασόλια γίγαντες
3. Τορτιγιες γεμιστές με κοτόπουλο
4. Πέννες με κοτόπουλο αλά κρεμ
5. Συκωτάκια λεμονατα
6. Μελιτζάνες παπουτσάκια
7. Μουσακά
8. Παστίτσιο
9. Μπριαμ
10. Κολοκυθάκια αυγολέμονο
11. Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες
12. Ντολμαδάκια γιαλατζι
Στα καταστήματα μας θα βρείτε επίσης ψητά της ώρας.. Κοτόπουλο σούβλας, κοτόπουλο σχάρας, σουβλάκι, μπιφτέκι, κεμπάπ, κοτομπουκιες, φιλέτο μπούτι

Καλέστε μας για παραγγελίες
1οχλμ Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2382082111
Χατζηδημητριου 88 τηλ 2382502065
Αλεξάνδρεια. Βετσοπουλου 36
2333022228.
Κατηγορία Επιχειρείν

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στην Ημαθία,Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και Δημήτρης Πυρινός (Διευθυντής ΠρωτοβάθμιαςΕκπαίδευσης) στο πλαίσιο της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων τους. Οι δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης αναφέρθηκαν στην προετοιμασία που έχουν κάνει ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο και των σχετικών εντολών του υπουργείου Παιδείας.Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας τους συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν, «σε μια περίοδο όπου οι εκπαιδευτικές υποχρεώσεις και η σχολική χρονιά έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω της υγειονομικής πανδημίας, τόσο σε ότι αφορά την ασφάλεια μέσα στις τάξεις, για εκπαιδευτικούς και μαθητές, όσο και σε οτιδήποτε έχει σχέση με την απαιτούμενη ολοκλήρωση της σχολικής ύλης» όπως ανάφερε μεταξύ άλλων. Τόνισε επίσης ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την -κατά το δυνατόν- ομαλή πορεία της σχολικής χρονιάς είναι και η τήρηση των οδηγιών του υπουργείου Παιδείας καθώς και των οδηγιών που ισχύουν κατά περίπτωση από την πλευρά των ειδικών επιστημόνων που παρακολουθούν την εξέλιξη της υγειονομικής πανδημίας» και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, είναι στη διάθεση των δύο Διευθυντών Εκπαίδευσης και των υπηρεσιών τους για συνεργασία σε κάθε τομέα που μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει το εκπαιδευτικό έργο τους.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 08/09/2020 ημέρα Τρίτη  και ώρα : από 08:30 π.μ έως και 14:00μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού στην Δ.Κ Κορυφής λόγω αποκατάστασης βλάβης, αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε οδηγίες λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της χώρας στην περίοδο της πανδημίας. Τι συμβαίνει σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός ή το παιδάκι εμφανίσουν συμπτώματα.

Σκοπός των παρακάτω οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του άλλου προσωπικού των Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών και των οικογενειών τους) σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Η ασφαλής λειτουργία των Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης που λειτουργούν ως σύνολο:

  1. προσπάθεια για λειτουργία του Νηπιαγωγείου ή Σταθμού σε σταθερέςομάδες παιδιών οι οποίες συστηματικά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, όσο είναι εφικτό
  2. συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών (πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών)
  3. συστηματική χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) από τους νηπιαγωγούς και το λοιπό προσωπικό των Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών· συνιστάται η ευρεία χρήση υφασμάτινης μάσκας από το προσωπικό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται και απλή χειρουργική μάσκα
  4. εξοικείωση των παιδιών άνω των 4 ετών με την ορθή εφαρμογή υφασμάτινης μάσκας και χρήση της από τα παιδιά με έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία
  5. καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες
  6. αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων μαθητών και επίσκεψης στο σχολείο άλλων ατόμων όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο
  7. αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με COVID-19,


Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Μυαλγίες
  • ΡίγοςΠονοκέφαλος
  • Δυσκαταποσία
  • Ρινική καταρροή/συμφόρηση
  • Ναυτία / έμετος
  • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Τι συμβαίνει κατά τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος

Κατηγορία Εκπαίδευση

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αυγούστου στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Καψόχωρας από 8/9 έως 23/9

Τρίτη 9/8  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου 7.30π.μ.-10:00π.μ.

Δευτέρα 14/9 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου 7.30π.μ. - 10.00π.μ.

Πέμπτη 17/9 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπέρ της Αγίας Σοφίας της μητρός και τριών θυγατέρων, Ελπίδας, Πίστεως και Αγάπης στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου 7.30π.μ. - 10.00π.μ.

Τετάρτη 23/9 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Συλλήψεως του Τιμίου Ιωάννου του Προδρόμου, και μνήμη των Αγίων Ξανθίππης και Πολυξένης στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου 7.30π.μ. - 10.00π.μ.

Το υπουργείο Εργασίας σε συννενόηση με το υπουργείο αποφάσισαν την επέκταση για δύο μήνες των επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και έληξαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για δύο μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους έληγε το δικαίωμα της χορήγησης επιδομάτων τον Ιούνιο, θα λάβουν μέσα στον Σεπτέμβριο τα ποσά που τους αντιστοιχούν, καθώς έχουν συμπληρώσει δύο μήνες, ενώ δεν θα χρειαστεί κάποια αίτηση από τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, για τους εποχικούς υπαλλήλους, υπάρχει πρόβλεψη για 50 ημέρες ασφάλισης, προκειμένου να κατοχυρώσει το τρίμηνο της επιδότησης ανεργίας.

Αναλυτικά, θεσμοθετείται νέα 2μηνη παράταση για επιδοματούχους ανεργίας (τακτική επιδότηση ανεργίας, βοήθημα αυτοαπασχολουμένων, επίδομα μακροχρόνια ανέργων) το δικαίωμα των οποίων στην επιδότηση έληξε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δηλαδή, για όσους η επιδότηση έληξε εντός του εν λόγω 3μήνου δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα δύο μηνιαία επιδόματα ανεργίας.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

— Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

— Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

— Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας