Φρόσω Καρασαρλίδου: Έξω η Βέροια από το πρόγραμμα του φυσικού αερίου Κύριο

Φρόσω Καρασαρλίδου: Έξω η Βέροια από το πρόγραμμα του φυσικού αερίου

Η ΡΑΕ μετά την υποβολή του νέου 5ετούς προγράμματος από την ΔΕΔΑ και την υποβολή χρονοδιαγράμματος απένταξε τη Βέροια, μαζί με τα Γιαννιτσά και όλη την Πελοπόννησο από το πρόγραμμα φυσικού αερίου!

Πρόκειται για ένα πλήγμα για το νομό μας αφού η Βέροια είχε εγκριθεί να τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Οι πληροφορίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο, φανερώνουν και πάλι τις προθέσεις της Κυβέρνησης να αφήσει παράθυρο σε ιδιώτες, να διεκδικήσουν από την ΡΑΕ έγκριση για την κατασκευή του δικτύου με προφανείς επιπτώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου για τον τελικό καταναλωτή.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασιστεί η πλήρης ένταξη και χρηματοδότηση της διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια και ήταν έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ προβλεπόταν η ολοκλήρωση προμελετών και για Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα που μαζί με την μελλοντική σύνδεση από το Άσπρο και των έργων που θα είχαν προηγηθεί σε Γιαννιτσά και Βέροια είχαν καταλήξει σε βιώσιμα αποτελέσματα με πλήρεις κοστολογήσεις.

Η τροφοδοσία της Ημαθίας με φυσικό αέριο είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να μειωθεί το κόστος της θέρμανσης των νοικοκυριών και να μειωθεί το κόστος λειτουργίας σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, θερμοκήπια και ξενοδοχεία. Θλίβομαι για την εξέλιξη αυτή. Ως βουλευτής είχα συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους της ΔΕΔΑ για την προώθηση των έργων στο νομό μας. Η Ημαθία δεν πρέπει να οπισθοδρομήσει. Η τοπική κοινωνία και οι φορείς της πρέπει άμεσα να αντιδράσουν για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων. Φρόσω Καρασαρλίδου Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ  

 
Φρόσω Καρασαρλίδου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας