Μήνυμα Φρόσως Καρασαρλίδου για την Εργατική Πρωτομαγιά Κύριο

Μήνυμα Φρόσως Καρασαρλίδου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνων. Αποτελεί ημέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, ημέρα απόδοσης τιμής για τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων. Είναι ημέρα πάλης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων.

To 2020 βρίσκει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη σε συνθήκες μιας ζοφερής παγκόσμιας πανδημίας. H χώρα μας αντιμετωπίζει ήδη πρωτοφανή κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα. Τα διδάγματα της πανδημίας ανέδειξαν τον αναντικατάστατο ρόλο του Κράτους, για την καθολική παροχή των δημοσίων αγαθών και την προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα των ασθενέστερων. Ανέτρεψαν όλη την νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα κατά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και υπέρ της ασύδοτης αγοράς, που δήθεν θα έδινε σε όλα λύσεις.

Η τρέχουσα υγειονομική κρίση που εξελίσσεται σε οικονομική και κοινωνική παρέχει το πρόσχημα στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού να συνεχίσουν και να εντείνουν την επίθεση στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις επιταγές του ΣΕΒ διαμορφώνει ένα εφιαλτικό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων. Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, η παγίωση του καθεστώτος δανεισμού εργαζομένων και της επέκτασης των υπεργολαβιών, η μείωση μισθών, η ελαστικοποίηση του ωραρίου, η διευκόλυνση των απολύσεων, η ουσιαστική κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών εργατικών αγώνων, αποτελούν τον προάγγελο της επαγγελλόμενης από τη ΝΔ νέας εργασιακής "κανονικότητας".

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε συμφέροντα και πολιτικές που σχεδιάζουν την επαναφορά της προηγούμενης κατάστασης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού κράτους. Ειδικά σήμερα με την διαφαινόμενη οικονομική κρίση μετά την πανδημία είναι ανάγκη να στηριχθεί η εργασία, και να μην πληρώσουν πάλι την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας