Νέο σύστημα κάρτας SIM από Apple και Samsung

19 Ιουλ 2015
 
«Κοσμοϊστορική αλλαγή» ετοιμάζουν Apple και Samsung, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, οι δύο μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται σε «προχωρημένες συνομιλίες»
 με εταιρείες τηλεπικοινωνιών και την GSMA, για την χρήση ηλεκτρονικών καρτών SIM. Πολύ απλούστατα αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει φυσική κάρτα SIM, αλλά ένα σύστημα που επιτρέπει στους κατόχους smartphones να κάνουν την μετάβαση μεταξύ παρόχων χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν κάρτες. 
 
Οπότε κάθε smartphone, tablet ή άλλη συσκευή θα συνδέονται όλα τους σε δίκτυα μέσω μιας e-SIM με κάθε φορέα που υποστηρίζει την νέα τεχνολογία SIM. Τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την αρχιτεκτονική του προτύπου e-SIM που θα χρησιμοποιείται μελλοντικά. 
 
Η επικεφαλής της GSMΑ, κ. Anne Bouverot, ξεκαθάρισε ότι από την ιδέα έως το τελικό αποτέλεσμα η απόσταση είναι μεγάλη, άρα υπάρχουν ακόμη πολλά διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν εκ μέρους των παρόχων για να προχωρήσει η διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.
 
http://www.myphone.gr/

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!