Πως να κλείσετε το autoplay των βίντεο του Facebook

02 Σεπ 2014

Δείτε τις οδηγίες βήμα - βήμα για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή από τα βίντεο στο Facebook στον υπολογιστή και στο κινητό.Πρόσφατα το Facebook ενεργοποίησε σε όλους τους χρήστες της ιστοσελίδας του αλλά και των κινητών συσκευών την αυτόματη αναπαραγωγή χωρίς ήχο όλων των βίντεο που εμφανίζονται στην ροή ειδήσεων μας.

Ευτυχώς υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το απενεργοποιήσετε εάν το θεωρείτε ενοχλητικό.
Για την ιστοσελίδα του Facebook


Από οποιαδήποτε οθόνη και αν βρίσκεστε βρείτε και πατήστε επάνω δεξιά δίπλα από τα εικονίδια μηνυμάτων και ειδοποιήσεων στο βέλος που υπάρχει εκεί για εμφανιστεί το υπομενού και πατήστε στις ρυθμίσεις.

Screenshot of how to get into settings of Facebook

Μπαίνοντας στις ρυθμίσεις σας, στα αριστερά έχει όλες τις κατηγορίες ρυθμίσεων. Προς το τέλος θα δείτε την κατηγορία βίντεο. Πατήστε εκεί για να μπείτε στις ρυθμίσεις των βίντεο.

Screenshot of how to get into video settings of Facebook

 

 

Screenshot of how to change video autoplay settings of Facebook

Η μοναδική ρύθμιση που υπάρχει για την ώρα είναι αυτή ακριβώς που ψάχνουμε, η αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο. Πατώντας στο κουμπί που βρίσκεται δεξιά επιλέγουμε Off ή Απενεργοποίηση και είμαστε έτοιμοι. Όπως λέει και στην περιγραφή της ρύθμισης που βλέπουμε εδώ, η απενεργοποίηση των βίντεο αφορά μόνο την έκδοση του facebook μέσω του υπολογιστή. Στις εφαρμογές των κινητών πρέπει να απενεργοποιηθεί και από τις δικές τους ρυθμίσεις. Ας δούμε πως παρακάτω.

Για την εφαρμογή σε Android SmartphonesΗ εφαρμογή του Facebook στα Android Smartphones έχει 4 κυρίως κουμπιά που εμφανίζονται μόνιμα στην οθόνη. Τα Αιτήματα φιλίας, τα μηνύματα, οι ειδοποιήσεις, περισσότερα. Πατήστε στο κουμπί περισσότερα. Εκεί υπάρχει το μενού των ρυθμίσεων.

Screenshot of how to get into settings of Facebook for Android app

 

Στο μενού περισσότερα, βρείτε και πατήστε στο ρυθμίσεις εφαρμογής.

Screenshot of how to get into app settings of Facebook for Android app

Μέσα στο μενού των ρυθμίσεων της εφαρμογής θα βρείτε στην λίστα την ρύθμιση για την αυτόματη αναπαραγωγή των video. Πατήστε εκεί για να αλλάξετε την ρύθμιση .

Screenshot of how to change video autoplay settings of Facebook for Android app

 

Οι επιλογές που έχουμε για αυτήν την ρύθμιση, είναι να κάνει πάντα αυτόματη αναπαραγωγή (on), να κάνει αυτόματη αναπαραγωγή μόνο όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε wifi, ή να μην κάνει ποτέ αυτόματη αναπαραγωγή (off).

Screenshot of settings for video autoplay of Facebook for Android app

ΠΗΓΗ-wefixit.gr

 

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!