alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή από τον λογαριασμό του υπουργείου

Κατηγορία Οικονομία

Μέσω «κλειστών» προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, ώστε να αποφευχθεί η αντισυνταγματικότητα τους, σκοπεύει η κυβέρνηση να δώσει λύση για τους χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ ήδη η ηγεσία του υπουργείου ζητά την συναίνεση της αντιπολίτευσης για να λήξει η «ομηρεία» χιλιάδων συμβασιούχων. Διακομματική συναίνεση για την οριστική, όπως είπε, λήξη της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων σε ΟΤΑ, στη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει σύντομα η κυβέρνηση ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μια λύση στην ομηρεία χιλιάδων συμβασιούχων και είμαστε στην επεξεργασία σχετικής ρύθμισης την οποία θα θέσουμε υπ’ όψη όλων των κομμάτων και θα τα καλέσουμε να συναινέσουν ώστε να ορθολογικοποιήσουμε την κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συμβασιούχοι επί δεκαετίες. "θα το δούμε με όλα τα κόμματα και θα θέλαμε να βρούμε οριστική και βιώσιμη λύση».

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα αφορούν την κάλυψη θέσεων αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν σήμερα χιλιάδες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και για ανάλογες ειδικότητες και εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ θέσεις αορίστου χρόνου για καθαρίστριες υποχρεωτικής εκπαίδευσης δημοσίων σχολείων).

Ανάλογος τρόπος μονιμοποίησης συμβασιούχων, ώστε να παρακαμφθεί η απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου που προβλέπει το άρθρου 103 του αναθεωρημένου Συντάγματος , είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν με τους συμβασιούχους των ΚΕΠ αλλά και άλλες κατηγορίες συμβασιούχων οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μέσω κλειστών και πριμοδοτούμενων την προϋπηρεσία , διαγωνισμών που προκήρυξε το ΑΣΕΠ.

Για παράδειγμα στα ΚΕΠ οι τότε συμβασιούχοι πριμοδοτούμενοι για την προϋπηρεσία τους κατοχύρωσαν πολύ υψηλό αριθμό μορίων, έναντι των άλλων υποψηφίων και αποκτώντας προβάδισμα στη μοριοδότηση κατέλαβαν σχεδόν όλοι τις προκηρυσόμενες θέσεις αορίστου χρόνου).

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με εκπροσώπους συμβασιούχων επιβεβαίωσε ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου βρίσκεται η αποκατάσταση χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου για όσους από αυτούς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό ,όπως διευκρίνισε, θα γίνει, σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα της Βουλής αλλά και μέσω της καταγραφής των συμβάσεων ,της αξιολόγησής τους και της διαπίστωσης του πραγματικού χαρακτήρα της εργασιακής τους σχέσης.

 

 

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Γενικά
Το Γ.Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ ανακοινώνε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι δύο (22) ατόμων και ειδικότερα, για την Οργανική Μονάδα

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και από ώρα 11:00 έως 14:30

Ενημερώνουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής μας ότι, εάν ενδιαφέρονται να απασχολήσουν άτομο/ άτομα μέσω πρακτικής

Κατηγορία Γενικά

Με τη συμμετοχή 446 αθλητών κι αθλητριών που συγκρότησαν 317 πληρώματα από 26 σωματεία όλης της Ελλάδας, διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα από την Πέμπτη

Κατηγορία Αθλητικά

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πασχαλινές εκθέσεις των «Παιδιών της Άνοιξης»

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 25/04/2017

Τελετή παράδοσης - παραλαβής Διοικήσεως της Σχολής Αεροπορίας Στρατού πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο

Από σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου θα ξεκινήσει η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές Μαρτίου του ΕΦΚΑ σε

Κατηγορία Οικονομία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας