alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας θα παρουσιαστεί Χοροθεατρική Παράσταση με τίτλο:"Μην κοιτάειζ΄ τα πουδάρια μ΄τα στραβά κοίτα τ΄τύχη μ΄την ίσια..." σε

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μελίκης & Περιχώρων διοργανώνει και σας προσκαλεί στη 12η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 19:00 (Χώρος του πρώην δημαρχείου Μελίκης)

Συμμετέχουν:

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2017 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ στο

Κατηγορία Εκπαίδευση

Συνέντευξη τύπου προς τον τοπικό τύπο παρεχώρησαν με πρωτοβουλία της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, οι υπεύθυνοι του τομέα υγείας

Κατηγορία Υγεία

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ απολύτως με το άρθρο του Αντώνη Χατζηκυριακίδη, διαχειριστή του site pliroforiodotis.gr, ώστε ΄΄κουτοπόνηροι΄΄ του διαδικτύου να σταματήσουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...Η ανοχή τελείωσε...!!

Η δουλειά , η αξία και η αναγνωρισιμότητα του καθενός μιλάει από μόνη της! Δεν χρειάζεται ψεύτικα δεκανίκια.

"Για όσους γνωρίζουν, η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων μετριέται αξιόπιστα με δυο τρόπους. Είτε με τα νούμερα του server που σε φιλοξενεί, είτε από εταιρεία στην οποία δίνεις πρόσβαση στο σάιτ σου, φιλοξενώντας κώδικά της (πχ Google Analytics). Κανένας άλλος τρόπος δεν είναι αξιόπιστος.

Υπάρχουν κάποια σάιτ του εξωτερικού, που αξιολογούν με δικά τους κριτήρια το πόσο δημοφιλής είναι μια ιστοσελίδα στην Ελλάδα, αξιολόγηση χωρίς καμιά αξιοπιστία αφού με 3-4 υπολογιστές μπορείς να επηρεάσεις τα αποτελέσματά της.

Κάποιοι απατεώνες του διαδικτύου, με ιστοσελίδες τύπου neakoutsismarias.com, επειδή δεν τους διαβάζει κανείς, επηρεάζουν τα αποτελέσματα τέτοιων αξιολογήσεων και στην συνέχεια παρουσιάζουν την ψευτοαξιολόγηση ως μέτρηση επισκεψιμότητας για να εξαπατήσουν το αναγνωστικό κοινό για δικά τους οφέλη. Και με αυθαίρετο τρόπο γίνεται η αξιολόγηση και δεν είναι μέτρηση επισκεψιμότητας.

Εμείς ως Πληροφοριοδότης δεν συμμετείχαμε σε καμιά ομαδική αξιόπιστη μέτρηση επισκεψιμότητα ούτε δώσαμε σε κανέναν επίσημα νούμερα του server μας για να τα χρησιμοποιήσει για αξιολόγηση σάιτ. Κατά συνέπεια, όποιος απατεωνάκος χρησιμοποιεί το όνομα Pliroforiodotis.gr με αναξιόπιστα στοιχεία για να ανεβάσει την ιστοσελίδα του, το κάνει αυθαίρετα, παράνομα. Αν οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων τύπου neakoutsismarias έχουν κάτι να πουν, ας το πουν με τα πραγματικά νούμερα επισκεψιμότητας τους και με τους πραγματικούς επισκέπτες που μπαίνουν στις σελίδες τους να γελάσουν τα ανέκδοτα που δημοσιεύουν.''

Το ίδιο ισχύει και για το alexandriamou.gr. Δεν συμμετείχαμε σε καμιά ομαδική αξιόπιστη μέτρηση επισκεψιμότητα ούτε δώσαμε σε κανέναν επίσημα νούμερα του server μας για να τα χρησιμοποιήσει για αξιολόγηση site.

Αν κάποιος ψάξει στο Alexa.com  τις επισκεψιμότητες των sites θα μείνει άφωνος οταν δει κάποια sites να ειναι σε αδικαιολόγητα υψηλές θέσεις σε σχέση με τον αριθμό των άρθρων που ανεβάζουν, την ποιότητα τους και την αισθητική τους.

Το χαρακτηριστικό όλων αυτών των sites είναι οτι εχουν υψηλό ποσοστό επισκεψημοτητας απο τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Πως γίνεται η βρώμικη δουλεια; Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που με το ανάλογο χρηματικό τίμημα εξυπηρετούν αυτό το σκοπό.

Η Alexa ( www.alexa.com) είναι επεξεργασίας πληροφοριών του διαδικτύου που μετράει την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων στο web. Ανά πάσα στιγμή δίνει στατιστικά στοιχεία για

τα πιο δημοφιλή sites, ενώ διατηρεί και έναν κατάλογο κατάταξης των ιστοτόπων, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην χώρα τους. Ανάλογα με την επισκεψιμότητα που έχει κάθε site κατατάσεται σε μια κλίμακα. Για παράδειγμα το site που είναι έβδομο σε επισκεψιμότητα παίρνει τον αριθμό 7, το χιλιοστό τον αριθμό 1000 κ.ο.κ. Τα στοιχεία φυσικά είναι δυναμικά και αλλάζουν κάθε μέρα,σύμφωνα με την εικόνα του traffic στο διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, δίνοντας μας πρόσβαση σε εκατομμύρια πληροφορίες και υπηρεσίες απ όλο τον κόσμο.

Ωστόσο ο κόσμος του Διαδικτύου δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Κίνδυνοι, παραπληροφόρηση, απατεωνιές και πολλά άλλα παραμονεύουν σε αυτό.

Πολλές ιστοσελίδες πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας, βασισμένες σε εικονικές εκτιμήσεις της επισκεψημότητας τους από τρίτες Ιστοσελίδες-εκτιμητές επισκεψημότητας. Άλλες πάλι στον βωμό του ανταγωνισμού παρασύρονται παρουσιάζοντας ψεύτικα στατιστικά επισκέψεων (συνήθη τακτική σε μικρά Blog και site τα οποία εμφανίζουν Visitors Counter με ψεύτικα στατιστικά επισκέψεων ).

Ο μόνος γενικά αποδεκτός, για την εγκυρότητα του, τρόπος μέτρησης της επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο είναι το Google Analytics στο οποίο ωστόσο έχουν πρόσβαση μόνο οι διαχειριστές των εκάστοτε sites . Ωστόσο υπάρχει ένα εργαλείο που μπορεί να ενσωματωθεί στον Φυλλομετρητή σας (Browser).

Τι είναι το Alexa Toolbar
Η Alexa.com είναι μια εταιρία συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών ιστού που σχετίζονται με την κίνηση στο διαδίκτυο. Η Αlexa μεταξύ άλλων προσφέρει το στατιστικό εργαλείο “Alexa Traffic Rankings” το οποίο είναι ένας μηχανισμός σχετικής κατάταξης των ιστοσελίδων (και Blogs) σε παγκόσμια επίπεδο και βασίζεται σε στατιστικά πλοήγησης τα οποία η Αlexa συγκεντρώνει απο τους χρήστες οι οποίοι έχουν κατεβάσει το “Alexa Toolbar”.

Με απλά λόγια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Π. Κουτρουμάνος  “Εάν τρεις δρομείς τρέξουν 100 μέτρα, ο Α θα βγει πρώτος, ο Β δεύτερος και Γ τρίτος. Αυτό είναι μια σχετική κατάταξη που καθορίζει την σειρά με πρώτο αυτό που έτρεξε γρηγορότερα και είχε καλύτερη επίδοση. Τον χρόνο που έκαναν δεν τον εμπλέξαμε πουθενά. Έτσι λοιπόν η κατάταξη αυτή δεν είναι μέτρηση στατιστικών.

Το alexa.com δεν ξέρει δηλαδή πόσους επισκέπτες είχατε ακριβώς ή πόσες σελίδες είδαν αυτοί”.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα του συγκεκριμένου εργαλείου, μιας και τα στατιστικά του βασίζονται ως επί το πλείστον από όσους το έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους.

Κατηγορία Γενικά

Συνελήφθη χθες (2-6-2017) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη

Κατηγορία Αστυνομικά

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του alexandriamou.gr, τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιουνίου, νεαρός με την βοήθεια ειδικού μπαστουνιού και με την μιυκή δύναμη που διέθεται, σκαρφάλωσε στον

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας