alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Πλούσιο είναι και το φετινό συναυλιακό πρόγραμμα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής που φιλοδοξούν να γεμίσουν τις

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, οι τριήμερες εκδηλώσεις της 2ης Ροδακοινογνωσίας. Μετά την περσινή επιτυχία ανεβάσαμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη των στόχων μας και καταφέραμε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι ζουν σε ζώνη 113 χιλιομέτρων σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ μπόρεσαν να απολαύσουν το μοναδικό φαινόμενο της ολικής έκλειψης του ηλίου τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017.

Εκατομμύρια άλλοι αρκέστηκαν σε μερική έκλειψη. Ωστόσο, το μοναδικό φαινόμενο συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Εξάλλου, καμιά άλλη ολική έκλειψη δεν είχε συμβεί στις ΗΠΑ από το 1928.

Ο παγκόσμιος πυρετός ήταν αν μη τι άλλο αναμενόμενος και οι εικόνες ικανοποίησαν τους πάντες. Και αυτούς που το είδαν live  και εμάς τους υπόλοιπους που το παρακολουθήσαμε μέσω βίντεο.

Για εκείνο το μικρό «παράθυρο» του χρόνου, που διήρκησε γύρω στα δυόμισι λεπτά, η Σελήνη μπλόκαρε ακριβώς τον ηλιακό δίσκο, αφήνοντας να φαίνεται μόνο το στέμμα του. 

Παρότι, ο Ήλιος έχει διάμετρο περίπου 400 φορές μεγαλύτερη της Σελήνης, η τελευταία βρίσκεται περίπου 400 φορές κοντύτερα στη Γη από αυτόν, με αποτέλεσμα οι δίσκοι του Ήλιου και της Σελήνης να έχουν σχεδόν το ίδιο φαινομενικό μέγεθος στα μάτια ενός παρατηρητή από τη Γη.

Οι εικόνες από το Associated Press, συγκλονίζουν.

 
 
iefimerida.gr
Κατηγορία Γενικά

Ο Α.Ο. Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας ανακοινώνει την διεξαγωγή φιλικού αγώνα την Tετάρτη 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 18:30 στο

Κατηγορία Αθλητικά

Ολυμπιακός Λουτρού και Αστέρας Αλεξάνδρειας αγωνίστηκαν σε φιλικό παιχνίδι το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2017 στο γήπεδο του Λουτρού ώστε και οι δύο ομάδες να διαπιστώσουν το επίπεδο της ετοιμότητας τους για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Κατηγορία Αθλητικά

Το διήμερο 29-30 Αυγούστου εορτάζει ο Ιερός Ναός  Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξάνδρειας.. Φέτος θα έχουμε την ευλογία να φιλοξενήσουμε στον Ναό μας την θαυματουργή εικόνα της

Ο ΟΓΑ αλλάζει και από ασφαλιστικός φορέας των αγροτών μετατρέπεται σε φορέα διαχείρισης και απονομής των επιδομάτων.

Ο βασικός στόχος είναι μέσα

Κατηγορία Αγροτικά

Την Κυριακή 20 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο της Ημαθίας.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά και στα σλαβονικά καθώς συμμετείχαν η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νίς υπό την διεύθυνση της πρεσβυτέρας κ. Γιοβάνας Μίκιτς, η χορωδια Ιεροσπουδαστών διαφόρων εκκλησιαστικών ακαδημιών και σεμιναρίων του Πατριαρχείου Σερβίας καθώς και οι Ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος.

Πριν το τέλος ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δύο χορωδίες για την παρουσία τους

Στο τέλος τελέστηκε κτιτορικό μνημόσυνο αλλά και επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των κτιτόρων του προσκυνήματος.

http://www.imverias.gr/images/KthtorikaSoumela2017-2.jpg

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η σημερινή προγραμματισμένη μας εκδήλωση με τον Βασίλη Τερλέγκα ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Υποσχόμαστε

Την παραληφθείσα ποσότητα µελιού µε επισυναπτόµενα αντίγραφα των σχετικών παραστατικών αγοράς, την

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας