alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Μετά τη δικαίωση και σε δεύτερο βαθμό, που του απονείμει και με τη βούλα τον τίτλο του πρωταθλητή Ημαθίας, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων είναι έτοιμος να μπει δυναμικά τόσο

Κατηγορία Αθλητικά

Ο πολύχρωμος και παιχνιδιάρικος στολισμός της βάπτισης με θέμα το τσίρκο, κλόουν, αερόστατα.. κέρδισε τις εντυπώσεις των καλεσμένων και
Κατηγορία Γενικά

Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Τρίκαλα Ημαθίας και το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και στην συνέχεια Περιφορά της Αγίας Εικόνας του Αγίου στους δρόμους του χωριού.

Ο Ιερός κλήρος και πλήθος πιστών σταμάτησαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου όπου τελέσθηκε Αγιασμός στο νέο Παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας εν Κλεισούρας.

Tίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Χρήστος Αντωνίου,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Κιρλκιλιανίδης & Μόσχος Κυτούδης, η Πρόεδρος της Τ.Κ Τρικάλων κ. Μαρία Παπαϊωαννίδου κά.

Το πρωί αύριο, Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 7:30 το πρωϊ θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονα ο οποίος θα μεταφέρει Λείψανο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για προσκύνηση από τους πιστούς.

 

 

Ο Α.Ο. Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας αντιμετώπισε το απόγευμα της Tετάρτης 23 Αυγούστου 2017  τον κυπελούχο και πρωταθλητή Κυκλάδων της

Κατηγορία Αθλητικά

Εθνικός Κλειδίου και Ολυμπιακός Λουτρού αγωνίστηκαν σε φιλικό παιχνίδι το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2017 στο γήπεδο του Κλειδίου ώστε και οι δύο ομάδες να διαπιστώσουν το επίπεδο της ετοιμότητας τους για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Κατηγορία Αθλητικά

http://www.pydnaskolindrou.gr/sites/default/files/prosklisi_emporopanigyris_2017.jpg

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Εμποροπανήγυρις Αιγινίου  2017

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

91α Εγκαίνια με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου υπό τη Διεύθυνση του κ. Ιωάννη Κούκα

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Διογένης Δασκάλου & Monie Monie Conniente

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου

Βαλκανικός – Ska- Ρεμπέτικος ήχος με τους KOZA MOSTRA

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Ταξίδι στην θρακιώτική παράδοση με το μουσικό σχήμα ¨Θρακόμελο¨

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Νεανική Βραδιά με τα συγκροτήματα

¨The Balgans¨

¨Βουκολική Διαταραχή¨

Θανάσης Μπατάλας “Pero the band

http://www.pydnaskolindrou.gr/sites/default/files/afisa_emporopanigyri_2017_1.jpg

Αύριο Πέμπτη 24/8 θα αναρτηθούν στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στην σελίδα, www.results.it.minedu.gov.gr , οι βάσεις 2017 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι

Κατηγορία Εκπαίδευση

Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου με τίτλο: “Naoussa Street Art Festival”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από

Πληρώθηκαν την πρώτη δόση των ενισχύσεων οι δικαιούχοι του προγράμματος εγκατάστασης νέων γεωργών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για συνολικά κονδύλια 27.557.600 ευρώ, από

Κατηγορία Αγροτικά

Είναι πολύ σημαντικό, προτού ανοίξουν τα σχολεία, οι γονείς να φροντίσουν να κάνουν ένα ιατρικό έλεγχο στο παιδί. Ας δούμε ποιος είναι αυτός και γιατί είναι απαραίτητος:

Παιδίατρος

Η πιο σημαντική επίσκεψη, που πρέπει να κάνουν, είναι εκείνη στον παιδίατρο. Γιατί, αρκετοί γονείς θυμούνται το παιδίατρο, μόνο αν το παιδί αρρωσταίνει ή χρειάζεται να κάνει εμβόλιο. Αλλά δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον, μία φορά το χρόνο – καλύτερη εποχή είναι πριν το άνοιγμα των σχολείων – θα πρέπει το παιδί να επισκέπτεται τον παιδίατρο.

Εξάλλου, εκείνος θα δει την ανάπτυξη του παιδιού και το επίπεδο υγείας του. Θα συμπληρώσει το ιστορικό του παιδιού, ενώ θα του κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει, αν έχει κάποιες αλλεργίες ή φύσημα ή σκολίωση και κύφωση. Είναι εκείνος, που θα σας πει με βεβαιότητα, αν το παιδί θα μπορεί να συμμετέχει κανονικά σε αθλητικές δραστηριότητες. Μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης, θα εξετάσει την ακοή του κι αν έχει κάποιο πρόβλημα.

Επίσης, με τον παιδίατρο θα μπορέσετε να συζητήσετε για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού ή θέματα συμπεριφοράς και είναι εκείνος που θα σας παραπέμψει, αν χρειάζεται, σε κάποιον ειδικό. Επιπλέον, ο παιδίατρος θα σας πει αν χρειάζεται να κάνει γενικές εξετάσεις αίματος, τις οποίες δεν πρέπει να αμελείτε. Ναι, υπάρχουν γονείς που τις αμελούν καθώς θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητες σε ένα μικρό παιδί. Αλλά είναι μεγάλο λάθος, θα σας το πει και ο παιδίατρος. Τέλος, θα ελέγξει το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και θα σας πει αν χρειάζεται να κάνει κάποιο εμβόλιο.

Οφθαλμίατρος

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμελείτε την επίσκεψη του παιδιού στον οφθαλμίατρο. Ειδικά, αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια. Ο προληπτικός έλεγχος στα μάτια, ειδικά σε ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο, είναι απαραίτητος. Οπότε, πριν ξεκινήσουν, θα πρέπει να επισκεφτείτε και τον οφθαλμίατρο, να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πρόβλημα με την όραση του.

Οδοντίατρος

Και η επίσκεψη στον οδοντίατρο κρίνεται απαραίτητη. Θα πρέπει το παιδί να κάνει έναν έλεγχο, αν έχει προβλήματα στα δόντια ή αν χρειάζεται να κάνει φθορίωση. Πολλοί γονείς, αμελούν τη φθορίωση, που είναι λάθος, καθώς η φθορίωση προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και πρέπει να γίνεται από νωρίς στο οδοντίατρο. Ο λόγος που πρέπει να επισκεφθείτε προληπτικά και πριν το άνοιγμα των σχολείων, τον οδοντίατρο, είναι ο εξής απλός: αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε προτού ξεκινήσουν οι σχολικές υποχρεώσεις, διότι το παιδί διαφορετικά θα επιβαρυνθεί με επιπλέον άγχος. Γιατί μην ξεχνάμε, όσο ανώδυνα και αν του την παρουσιάσετε, η επίσκεψη στον οδοντίατρο, δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

Πηγή: mothersblog.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας