alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της ‘’εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας,

Κατηγορία Αγροτικά

Το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Ημαθίας, καλεί τα μέλη του στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ψηφίσθηκε από την Κεντρική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία ( 5 λευκά στην 80μελή Κ.Ε.).

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου – ανακοίνωση, σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

Με βάση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόβλημα στην πρόσληψη των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, δεσμεύθηκε για την πρόσληψη 3000 εργαζόμενων του προγράμματος μέσω ΑΣΕΠ, βάζοντας τέλος στην ομηρία χρόνων αλλά και στην αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον.

Οι εργαζόμενοι θέτουν δύο βασικά ζητήματα, εκτός των άλλων.
1) Ο αριθμός των προσλήψεων να ανέλθει στους 3500 εργαζόμενους
2) Να μην γίνει μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη τους αλλά με νομοθετική ρύθμιση

Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα σήμερα είναι 2945. Απ’ αυτό το γεγονός και μόνο ο αριθμός των εργαζόμενων υπερκαλύπτεται, οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στην οποία τονίζει ότι “Θα αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσα από ειδική μοριοδότηση. Θα είναι πιο επεξεργασμένη η προκήρυξη, σε σχέση με την προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορούσε τις προσλήψεις εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, γιατί εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με διαφορετικά προσόντα και εμπειρία και θα έχουμε ειδικό καθεστώς μοριοδότησης”.

Οι 500 θέσεις που ζητούν επιπλέον οι εργαζόμενοι αφορούν την πλήρη κάλυψη των κενών που υπάρχουν συνολικά στο πρόγραμμα και δεν αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στο πρόγραμμα.

Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα. Κατά την συνάντηση που είχαν αντιπροσωπεία των εργαζομένων του προγράμματος με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, τονίστηκε ότι αν η πρόσληψη τους γίνει με νομοθετική ρύθμιση, μπορεί εύκολα να χαρακτηρισθεί ως φωτογραφική και να καταπέσει στην περίπτωση προσφυγής στα δικαστήρια, δημιουργώντας μεγαλύτερο θέμα απ’ το υπάρχον.

Τέλος για να διευκρινιστεί και το θέμα της πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών με νομοθετική ρύθμιση. Σ’ αυτή την περίπτωση πρόκειται για πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων των διαγωνισμών όπως έχουν διαμορφωθεί από το 2003 ως σήμερα. Άρα στην περίπτωσή τους δεν αφορά εργασία μέσω προγράμματος αλλά για επιτυχόντες εργαζόμενους σε διαγωνισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μόνιμες δουλειές, με αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέσα όμως από νόμιμες διαδικασίες, όπως είναι η διαδικασία μοριοδότησης του ΑΣΕΠ.
Σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας»

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 14/10/2018

 
Κατηγορία Φαρμακεία

Α' ΕΠΣΗ - 5η αγωνιστική

Κατηγορία Αθλητικά

Ο Λαογραφικός Σύλλογος ¨ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ¨ διοργάνωσε με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά την ¨Γιορτή Τσίπουρου΄΄ το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στην πλατεία ΟΣΕ,

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ψηφίσθηκε από την Κεντρική Επιτροπή με μεγάλη

Συνελήφθησαν χθες (12 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας,

Κατηγορία Αστυνομικά

Black Friday 2018: Πότε είναι η «Μαύρη Παρασκευή»? Στις 23 Νοεμβρίου 2018 φυσικά ημέρα Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν στην χώρα μας και φέτος οι επιχειρήσεις λιανικής την Black Friday 2018,

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας