alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Με πολύ κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου η κοπή πίτας της Φιλόπτωχου Φιλοπροόδου Γυναικών Αλεξάνδρειας στην ανακαινισμένη αίθουσα Κάστρο.

Η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Βέτσιου καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους με χαρά και παρουσίασε το νέο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχθηκε τον Οκτώβριο, ανέφερε κάποια πράγματα που αφορούν τα οικονομικά στοιχεία της Φιλόπτωχου και ανακοίνωσε τις μελλοντικές δράσεις που θα λάβουν χώρα από το σύλλογο. Έπειτα ακολούθησε η κοπή της πίτας ενώ μοιράστηκαν ατομικά τσουρέκια στους παραβρισκόμενους και η τυχερή που κέρδισε το φλουρί έλαβε ένα αναμνηστικό δώρο από το σύλλογο.

Η κ. Βέτσιου τόνισε πόσο σημαντική είναι η προσφορά και ο εθελοντισμός ειδικά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Στη συνέχεια η ορχήστρα του Δημήτρη Κύρτσου με τους συνεργάτες τους και το περίφημο νταούλι από τη Γουμένισσα ξεσήκωσε τον κόσμο από το πρώτο τραγούδι και η πίστα δεν άδειαζε από τους χορευτές.

Δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που ''ανοίγει'' το δρόμο για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Με βάση την απόφαση, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 8 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από το αρμόδιο πρωτοβάθμιο συμβούλιο κρίσεως για μονιμοποίηση κατωτέρων οργάνων Π.Σ. έτους 2018.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι υποψήφιοι οδηγούνται προς ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό πριν την παρέλευση τριετίας.

Υπενθυμίζεται ότι, από την 1η Απριλίου 2018, έχει υπογραφεί απόφαση για μονιμοποίηση 2.186 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, με κοινή απόφαση των υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πρόκειται για πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, η θητεία των οποίων είχε παραταθεί για τρία χρόνια, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.

Σημειώστε:

  • Έχει κατατεθεί -ήδη- πρόσφατο αίτημα συμπλήρωσης της διάταξης (Ν.3939/2011) που ορίζει τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης των ΠΠΥ (Πυροσβεστών Πενταετούς Υπηρεσίας), ώστε να δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση μονιμοποίησης και όσοι έλαβαν απολυτήριο μεταγενέστερα από την 10/6/2018

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με το Ν.3939/2011 προσλήφθηκαν Πυροσβέστες Πενταετούς Υπηρεσίας (ΠΠΥ). Στις 10/6/2016 με Διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος παρασχέθηκε στο ανωτέρω προσωπικό η δυνατότητα μονιμοποίησης, εφόσον στο πρόσωπό τους συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του Ν.3939/2011, μετά από αίτησή τους.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση ήταν οι εξής:

  • Να είναι το έτος 2011 έως 40 ετών και
  • Να είναι τελειόφοιτοι λυκείου
Κατηγορία Γενικά

Οι Εθελοντές Νοσηλευτικής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σας προσκαλούν στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. στην καφετέρια “Sir and Madame” (απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου).

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Θεατρική ομάδα του δήμου Αλεξάνδρειας χθες το βράδυ με πολύ κέφι και χαρά και σας εύχεται: ««Χαρούμενη, δημιουργική, γεμάτη όνειρα, μηνύματα, προκλήσεις Νέα Χρονιά με όμορφες & ξεχωριστές στιγμές! Χρώματα, ήχοι, μουσικές & αρώματα να ομορφαίνουν την κάθε μας μέρα».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το υπουργικό Συμβούλιο όπου ανακοινώθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταργείται ο υποκατώτατος μισθός ενώ ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και θα φτάσει τα 650 ευρώ.  Σημειώνεται πως το ποσοστό της αύξησης θα αγγίξει το 11%. 

Ιδιαίτερη, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τού Κοινοβουλίου στην κυβέρνηση «να προχωρήσει και να ολοκληρώσει ένα εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα έργο, με ορίζοντα καθαρό που είναι το τέλος της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή το φθινόπωρο του 2019».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα και η οικονομία έχουν ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και, ταυτόχρονα, ότι «οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να τις υλοποιήσει». «Από την κυβέρνηση που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα έξω από το καθεστώς των μνημονίων. Από την κυβέρνηση που κατάφερε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στην ελληνική οικονομία. Από την κυβέρνηση που κατάφερε να ρυθμίσει το δημόσιο χρέος, καθιστώντας το βιώσιμο και να δημιουργήσει όρους για την ομαλή αναχρηματοδότηση του» τόνισε.

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού θα παρασύρει ανοδικά σειρά επιδομάτων που υπολογίζονται με βάση αυτόν, όπως το επίδομα ανεργίας, διάφορα βοηθήματα, αμοιβές για συμμετοχή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ κλπ.

Πρόκειται για 24 επιδόματα τα οποία αφορούν στις ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων, ανέργων ή βοηθηματούχων:

1.Αμειβόμενοι με κατώτατους μισθούς.

2.Αμειβόμενοι με υποκατώτατους μισθούς.

3.Το επίδομα ανεργίας το ύψος του οποίου από το 2012 ανέρχεται στα 360,00 ευρώ.

4.Επίδομα μακροχρόνια ανέργων (200 ευρώ), για όσους έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά.

5.Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας, το οποίο ανέρχεται σε 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ή σε 187 ευρώ για άγαμο χωρίς παιδιά.

6.Ειδικό βοήθημα έπειτα από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων: Είναι ίσο με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή είναι στα 215,85 ευρώ για άγαμο χωρίς παιδιά.

7.Επίδομα γάμου το οποίο ανέρχεται στο 10% επί του εκάστοτε βασικού μισθού ή ημερομισθίου.

8.Αποδοχές όσων εργάζονται με μερική απασχόληση. Η αύξηση των κατώτατων μισθών θα συμπαρασύρει ανοδικά και τους μισθούς όσων αμείβονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

9.Ειδικό βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας ή επίδομα σε όσους δεν έχουν καταγγελία της σύμβασης τους λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.

10.Ασφαλισμένοι που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά επαγγέλματα, ή σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά.

11.Δασεργάτες – Ρητινοσυλλέκτες. Ανάλογα με τις ημέρες ασφάλισης στον κλάδο κυμαίνεται χρονική διάρκεια της επιδότησης που είναι 360 ευρώ.

12.Ειδικό εποχικό βοήθημα σε όσους ασκούς οικοδομικά επαγγέλματα, σε μουσικούς, ηθοποιούς κινηματογραφιστές κλπ..

13.Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας: Αντιστοιχεί σε 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

14.Ειδική παροχή μητρότητας: Ισούται με τον κατώτατο μισθό, δηλαδή σήμερα είναι 586,08 ευρώ μικτά. 15.Ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Καταβάλλονται έως 3 μισθοί, όπως προσδιορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις.

16.Το μισθολογικό κόστος για τα προγράμματα απασχόλησης ΟΑΕΔ.

17.Προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας: Η επιχορήγηση κυμαίνεται από 50% έως 70% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

18.Αποζημίωση μαθητών ΕΠΑΣ: Η αποζημίωση για κάθε μέρα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης ισούται με το 75% του υποκατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (σήμερα 17,12 ευρώ).

19.Προγράμματα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών.

20.Βοήθημα Ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων - ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ- τ. Ο.Α.Ε.Ε., τ. Ε.Τ.Α.Π. - Μ.Μ.Ε. και τέως ΕΤΑΑ. 21.Εκδοροσφαγείς. Η τακτική επιδότηση ανεργίας εκδοροσφαγέων χορηγείται στους εκδοροσφαγείς, εκδοροτεμαχιστές, ακροκαθαριστές, εργατοτεχνίτες εντέρων κ.λ.π

22.Ξεναγοί. Η τακτική επιδότηση ανεργίας χορηγείται στους ξεναγούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε μη σταθερό εργοδότη.

23.Φορτοεκφορτωτές.

24.Αποκλειστικοί / ες, νοσοκόμοι/ες. Η τακτική επιδότηση ανεργίας χορηγείται στους αποκλειστικούς νοσοκόμους και αποκλειστικές νοσοκόμες που παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε μη σταθερό εργοδότη.

Πώς θα διαμορφωθεί μαζί με τις τριετές

Σημαντικές αλλαγές στις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα φέρνει ο επόμενος μήνας με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί από 1.2.2019 στα 650 ευρώ και σήμερα σας παρουσιάζουμε πως θα διαμορφωθούν όλοι οι μισθοί με τις τριετιες.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα οδηγήσει σε αύξηση μισθών όσων εργάζονται σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης όσο και στα επιδόματα και τους μισθούς που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ και υπολογίζονται με βάση το κατώτατο ημερομίσθιο. Αντίστοιχα, βέβαια, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση εισφορών για τους μη μισθωτούς που καταβάλλουν το κατώτατο ασφάλιστρο, δηλώνοντας εισοδήματα έως 7.000 ευρώ.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν 1.500.000 μισθωτοί, άνεργοι, επαγγελματίες κ.λπ.

Από τους 400.000 εργαζομένους, οι οποίοι θα δουν από τον Φεβρουαρίο αυξήσεις στους μισθούς τους (της τάξης των 64 ευρώ), οι 200.000 εξ αυτών αµείβονται µε µισθούς 500 έως 600 ευρώ, ενώ οι άλλοι 200.000 υπολογίζεται πως εργάζονται µε µερική απασχόληση και εισπράττουν µισθό ο οποίος εξαρτάται από τον κατώτατο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο μισθός και αυτών των 200.000 εργαζομένων μερικής απασχόλησης.

Σημαντική αύξηση θα δουν οι εργαζόμενοι ηλικίας έως 25 ετών. Για αυτούς ισχύει σήμερα ο υποκατώτατος μισθός, που όμως, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα καταργηθεί και θα εξισωθεί με τον κατώτατο μισθό. Ετσι, γι' αυτή την κατηγορία εργαζομένων η αύξηση μισθού αγγίζει τα 139 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις τριετιες ο κατώτατος μισθός προσαυξάνεται 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες, και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω. Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες, και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω.

Τις προσαυξήσεις αυτές δικαιούνται μόνο όσοι είχαν την αντίστοιχη προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα έως τις 14 Φεβρουαρίου 2012.

Οσοι συμπληρώνουν μετά την ημερομηνία αυτή τις κρίσιμες τριετίες δεν δικαιούνται επίδομα τριετιών. Σύμφωνα με τη ρήτρα του 2012, έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10% έχει ανασταλεί η προσαύξηση του κατώτατου μισθού για προϋπηρεσία που συμπληρώνεται μετά τις 14 Φεβρουαρίου 2012.

Κατωτατα όρια μισθών

Αγαμοι εργαζόμενοι και χρόνια υπηρεσίας ως 14.02.2012

- Χωρίς προϋπηρεσία 
σήμερα:586 ευρώ Φεβρουάριος 2019 :650 ευρώ
- με μια τριετία 
σήμερα:644,69ευρώ Φεβρουάριος 2019:715 ευρώ
- με 2 τριετιες 
σήμερα: 703,29 ευρώ Φεβρουάριος 2019 :780 ευρω
- με 3 τριετιες
σήμερα:761,91 ευρώ Φεβρουάριος 2019: 845 ευρώ

Έγγαμοι εργαζόμενοι

- Χωρίς προϋπηρεσία 
σήμερα:644,69ευρώ Φεβρουάριος 2019:715 ευρώ
- με 1 τριετια
σήμερα:703,3ευρώ Φεβρουάριος 2019 :780 ευρω
- με 2 τριετιες
σήμερα:761,91 ευρώ Φεβρουάριος 2019: 845 ευρώ
- με 3 τριετιες
σήμερα: 820,5 Φεβρουάριος 2019: 910 ευρώ

Σε νέα ανάρτησή της, η υπουργός Εργασίας καταδεικνύει το ποσοστό της αύξησης: «11% αύξηση του κατώτατου μισθού και 27% για τους νέους κάτω των 25 ετών».

πηγή: dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πορεία του Δώρου, από τις εκδόσεις  Welldone που έγραψε η Διώνη, ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε και πετάχτηκε αβοήθητος να πεθάνει, με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ. και μίλησε για τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου, αποφάσισε να επιστρέψει, λίγο πριν μπει στο παλάτι των Ονείρων παρέα με τον  Άξελ και τον Πόθο. Και όλοι μαζί, αφού νίκησαν τους δράκους τους και βρήκαν τη μωβ νεράιδά τους μας καλούν τώρα να δούμε όλοι μαζί τη ζωή μέσα από τα όνειρα τους! Τι σκέφτονται λοιπόν λίγο πριν κοιμηθούν; Σε μια χώρα μαγική ταξιδεύουν; Πώς νιώθουν στην προσπάθειά τους να σώσουν και άλλα ζώα; Τι μας διδάσκουν σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων;

«Το Δώρο της Διώνης: Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου» από τις εκδόσεις Welldone, σε εικονογράφηση- καλλιτεχνική επιμέλεια Λιάνας Δενεζάκη, επιμέλεια κειμένων Αναστασίας Κορινθίου και επιστημονική επιμέλεια Πάττυς Παπαδήμου, είναι ένα βιβλίο πρωτότυπων εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους! Είναι το βιβλίο που κρατά στα χέρια της η Διώνη, όταν μπαίνει στο παλάτι των Ονείρων και ξεκινά να χτίζει το Νέο Σχολείο που χρόνια τώρα οραματίζεται παρέα με τη μωβ νεράιδά της. Ένα βιβλίο οδηγός φιλοζωίας για μικρούς και ένα βιβλίο πρόκληση για μεγάλους! Είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής με δραστηριότητες βασισμένες σε εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ και που ανήκουν και εκπονούνται σε όλα τα σχολεία της χώρας από τις Ζω.Ε.Σ.

Το βιβλίο αυτό επρόκειτο να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 31 Ιανουαρίου και θα ξεκινήσει τα ταξίδια του από τη Θεσσαλονίκη! Θα το βρείτε από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου από τις 10πμ ως τις 7μμ στο Pet Festival στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 5 και στο Stand 8, όπου θα είναι και η Διώνη για να το υπογράψει,ενώ στη συνέχεια στα βιβλιοπωλεία Ιανός και σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, ! Ενώ μέρος των εσόδων του θα στηρίξουν το έργο της ομάδας Ζω.Ε.Σ. για την εκπόνηση ζωοφιλικών ενημερώσεων στα σχολεία όλης της χώρας αλλά και για τα αδέσποτα πλάσματα που οι εθελοντές της φροντίζουν.

Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αναμετρηθείς με τις γνώσεις σου; Πόσο καλά τελικά γνωρίζεις τον σκύλο σου; Ξέρεις να συμπεριφέρεσαι σωστά σε έναν αδέσποτο σκύλο; Έχεις τραγουδήσει ποτέ μέσα στο Δάσος των Ευχών; Έχεις ζωγραφίσει ποτέ μέσα στο Παλάτι των Ονείρων; Έχεις χορέψει ποτέ μέσα στους δρόμους της μεγάλης πόλης; Τι όνειρο βλέπει η Διώνη που κοιμάται αγκαλιά με τον Πόθο; Ο Άξελ τι όνειρο είδε και ξύπνησε τόσο χαρούμενος; Έχεις μπει ποτέ σε λαβύρινθο του οποίου η λύση σε οδηγεί στα παιδιά που θα χτίσουν το Νέο Σχολείο;

Μέχρι πού φτάνει η φαντασία και η δημιουργικότητά σου; Σε τι κόσμους μπορεί να σε μεταφέρουν;  Ξέρεις τι σκέφτεται ένας σκύλος;  Τι όνειρα βλέπει, όταν κοιμάται; Μπορείς να μπεις στη θέση του και να νιώσεις όπως εκείνος; Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις φωνή σε έναν σκύλο αλλά και σε άλλα ζώα; Μήπως ήρθε η ώρα λίγο πριν κοιμηθείς να κρατήσεις το βιβλίο αυτό στα χέρια σου και μαζί με χρώματα και φαντασία να δώσεις πνοή στα όνειρά σου;

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τους σκύλους μέσα από ώρες παιχνιδιού και χαράς!

Η Διώνη βάζει τις ιδέες! Εσύ βάλε τις γνώσεις και τη φαντασία σου και ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της Διώνης και των φίλων της!

«Το Δώρο της Διώνης» δεν είναι ένα απλό τετράδιο δραστηριοτήτων! Είναι ένας οδηγός υπεύθυνης κηδεμονίας! Ένα βιβλίο χαράς, φαντασίας και δημιουργίας! Ένα βιβλίο άδολης αγάπης! Ένα βιβλίο μέσα στο οποίο μπορείς να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να αποκτήσεις σημαντικές γνώσεις, να προβληματιστείς, να μπεις στη θέση του άλλου, να παίξεις και να ψυχαγωγηθείς. Μα το σημαντικότερο όλων να αγαπήσεις αληθινά έναν σκύλο!

Με οδηγό το «Δώρο της Διώνης» μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν την  αξία της τέχνης, θα ευαισθητοποιηθούν, θα αναπτύξουν κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στα ζώα, θα προβληματιστούν σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, θα αποκτήσουν άποψη και κρίση,  θα μάθουν να εκφράζονται και να οραματίζονται ένα αισιόδοξο μέλλον, κατανοώντας πως η γνώση και η μάθηση είναι το όχημα που θα τους οδηγήσει σε ένα καλύτερο και  ευτυχισμένο «αύριο».

 Με αρωγούς το παιχνίδι, την πολυθεματικότητα, τη διαθεματικότητα, τη διαδραστικότητα θα κρατήσετε στα χέρια σας ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό εργαλείο διασκέδασης, γνώσης και δημιουργίας! Έναν οδηγό αγάπης και σεβασμού για τα ζώα! Τι λέτε λοιπόν θα κάνετε μαζί τους αυτό το μαγικό ταξίδι; Είστε έτοιμοι; 

 

 

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ὁ Ἠμαθίων» για το 2019, ήρθε κατά την διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης εφήβων και νεανίδων που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Ιανουαρίου στο Ζεφύρι - Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Φυλής "Σπάρτακος", η αθλήτρια του συλλόγου μας Γεωργία Γκουγκούδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στην κατηγορία των 55 κιλών ελευθέρας πάλης νεανίδων.

 

"Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την απόδοση της αθλήτριάς μας, η οποία άλλαξε ηλικιακή κατηγορία και από φέτος αγωνίζεται πλέον στις νεάνιδες" δήλωσαν οι προπονητές της ομάδας (με αλφαβητική σειρά) Χαράλαμπος Κουκλίδης και Νεκτάριος Σαββίδης. Συνεχίζοντας συμπλήρωσαν "Η Γκουγκούδη θα συμμετάσχει και στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών σε δύο εβδομάδες, όπου και θα αγωνιστεί με υπεύθυνη δήλωση καθώς θα αντιμετωπίσει αθλήτριες πολύ μεγαλύτερές της. Η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με την αθλήτρια για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με αγωνιστική της απόδοση σε δυσκολότερες συνθήκες".

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου κος Τσακυρίδης Ελευθέριος εξέφρασε, εκ μέρους της διοίκησης, τα συγχαρητήριά του στην αθλήτρια και τους προπονητές για την σημαντική αυτή διάκριση και εξέφρασε την πεποίθησή του πως και "οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιακών κατηγορίων θα συνεχίσουν και φέτος, όπως άλλωστε κάνουν χρόνια τώρα, να φέρνουν επιτυχίες στον σύλλογο και την πόλη μας, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με την χρόνια έλλειψη μόνιμης αθλητικής στέγης" . 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών:

"Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας εκφράζει ακόμη μια φορά, την έντονη αντίθεση της, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τη θεωρούμε κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική για την ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες των Μακεδόνων για να παραμείνει μόνο ελληνική όπως είναι ανέκαθεν. Σε εσωκομματικά πλαίσια
διαφωνούμε στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούμε προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας. Ως ελάχιστο δείγμα αγανάκτησης αποφασίζουμε να ματαιώσουμε την καθιερωμένη δημόσια εκδήλωση για την εκκίνηση της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας καθώς δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία.

Παράλληλα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε όποια προσπάθεια αναληφθεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την άμβλυνση των βαρύτατων συνεπειών που είναι σίγουρο ότι θα έχει σε βάρος της Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας. Ο αγώνας για τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία δεν πρέπει να σταματήσει. Ας συμβιβαστούν όσοι θέλουν να βάλουν πάνω από τον αγώνα, τις προσωπικές επιδιώξεις. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε λόγους για να το κάνουμε, εμείς ως ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, δεν συμβιβαζόμαστε".

Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος:

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 9:00 μ.μ. θα ιερουργήσει στην Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου. Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση η τιμία κάρα του Αγίου.
 
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό των Τριών Ιεραρχών και εν συνεχεία θα βραβεύσει μαθητές που διακρίθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.
 
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας, επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών.
 
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας (πλησίον του Βήματος του Αποστόλου Παύλου) θα ομιλήσει στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο: «Τρείς Ιεράρχες και Παιδεία». Συμμετέχει η Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
 
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου που είναι οι προστάτες των Ιατρών και Οδοντιάτρων του Νομού Ημαθίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ομιλήσει ο Ιερομόναχος Αιμιλιανός Προδρομίτης.
 
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Βεροίας, επί τη εορτή του Αγίου Τρύφωνα.
 
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στην Πατρίδα του Δήμου Βεροίας.
 
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Βεροίας.
 
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το απόγευμα θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό επί τη εορτή των Τριών Νεομαρτύρων στις Σπέτσες.
 
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το πρωί θα προεξάρχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή των Τριών Νεομαρτύρων στις Σπέτσες.

          Ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων θα πραγματοποιήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 το μεσημέρι στο οικογενειακό Κέντρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στην Τριλοφιά , όπου θα επακολουθήσει γεύμα.

          Θα προηγηθεί εκκλησιασμός το πρωί της ίδιας ημέρας 3 Φεβρουαρίου 2019 στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Σφίνιτσας στην Αγκαθιά.

          Προσκαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου με τους οικείους τους να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας