alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Με "πυρά" από την πλευρά της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 12,5% για το 2020. Στη συνεδρίαση έγινε λόγος για αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, πως η μείωση θα ανέρχονταν στο 50% από τον πρώτο χρόνο διοίκησης.

"Μπορώ να αντιληφθώ την πίκρα που έχουν κάποιοι για την ήττα τους στις εκλογές. Αντιπαρέρχομαι τα περί ψεμάτων, τα περί πολιτικής ηθικής. Πίστευα ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν να χάνουν. Ελπίζω ότι ξέρετε να χάνετε, όπως ξέρετε και μαθηματικά. Τέσσερα χρόνια επί 12,5% ίσον 50%", απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρόσθεσε δε πως η διοίκηση εισηγείται οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών "σε κάθε ιδιοκτησία, σε κάθε κατοικία, σε κάθε επιχειρηματική στέγη, σε κάθε κατάστημα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί επιτέλους στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τα ανταποδοτικά τέλη στους μετρόπληκτους. Κάτι που το οφείλει η πόλη μας".

Την απόφαση της διοίκησης υπεραμύνθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας: "Περήφανα η νέα διοίκηση μειώνει τα δημοτικά τέλη 12,5%. Περήφανα μειώνει τα δημοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έργα του Μετρό κατά 80% και πολύ περήφανα συνεχίζει τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη στις κατηγορίες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα".

Ο κ.Κούπκας κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης να μην "εθελοτυφλούν" και να "δουν τι γίνεται σε άλλους δήμους" όπου για το 2020 "δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών".

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Για "συνειδητή εξαπάτηση" του λαού της Θεσσαλονίκης από την πλευρά του Κωνσταντίνου Ζέρβα έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης "Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον", Γιώργος Ορφανός, παραθέτοντας προεκλογικά δημοσιεύματα στα οποία υποσχόταν μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στον πρώτο χρόνο της δημαρχίας του.

"Η πρόταση που ήρθε δεν έχει σχέση με αυτά που είπε ο κ.Ζέρβας στο λαό της Θεσσαλονίκης. Είναι συνειδητή εξαπάτηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ορφανός ασκώντας σκληρή κριτική. "Καλώ τον δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης γιατί είπε ψέματα συνειδητά με στόχο να κερδίσει τη δημαρχία.

Από τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γάκης με αφορμή τη συζήτηση έκανε λόγο για "πολιτική ηθική και πολιτική πρακτική". "Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και προβληματίστηκα πως μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. 'Οσο αποθεματικό και να είχε ο δήμος θα είχε ροκανιστεί σε μια τετραετία", είπε ενώ έθεσε το ερώτημα εάν η μείωση των δημοτικών τελών θα φέρει και μείωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους δημότες.

Στις μειώσεις των δημοτικών τελών από τη διοίκηση Μπουτάρη, στην οποία υπήρξε στέλεχος, αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος, 'Ελλη Χρυσίδου, εκ μέρους της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί". "Στο σύνολο των τελευταίων χρόνων οι μειώσεις των δημοτικών τελών έφτασαν στις οικίες το 50%. Η μείωση του 12,5% έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου", τόνισε.

Εκ μέρους της παράταξης "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη" ο επικεφαλής, Σπύρος Βούγιας, είπε πως προεκλογικά υπήρξε μια "μεγάλη υπερβολή αλλά αυτό αφορά το παρελθόν. Η μείωση του 12,5% είναι οριζόντια και όχι δίκαιη", ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού, Ανδρέας Κουράκης, έκανε λόγο για "πλήρη και ολοκληρωτική αθέτηση της προεκλογικής υπόσχεσης του Κ.Ζέρβα".

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" ανέφερε πως τα δημοτικά τέλη "οφείλουν να καταργηθούν" αφού οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν και "φορολογούνται από 40 μεριές". Παράλληλα, χαρακτήρισε "άδικο" το σύστημα των δύο γεωγραφικών ζωνών, σύμφωνα με τις οποίες πληρώνονται τα τέλη.

Αντιπρόταση για τα δημοτικά τέλη έκανε ο Αντώνης Γαζάκης εκ μέρους της παράταξης "Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής", απορρίπτοντας την εισήγηση της διοίκησης Ζέρβα, την οποία χαρακτηρίζει "κοινωνικά και περιβαλλοντικά άδικη, πρόχειρη και ατεκμηρίωτη, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, που ακολουθεί την ίδια λογική με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης".

"Αυτή είναι η που η προεκλογική περίοδος εκδικείται τη μετεκλογική. 'Ηταν η δημαγωγική στιγμή του κ.Ζέρβα και τώρα ουσιαστικά φαίνεται η αναντιστοιχία. Οσο κι αν απαντήσουν και πέσουν να μας φάνε από τη διοίκηση που το υπενθυμίζουμε, είναι η αλήθεια", είπε ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη" ασκώντας επίσης κριτική στον δήμαρχο.

Την άποψη πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το έκρινε "η δημαγωγία αλλά η πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία" εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Οικολογία - Αλληλεγγύη", Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κατηγορία Υγεία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρυσακίου επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου το πρωί θα παραστεί στην ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου στη Λήμνο.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το πρωί θα παραστεί στην ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στη Λαμία.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παλαιού Προδρόμου.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα παραστεί στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Ναούσης στο Δημοτικό Θέατρο Ναούσης.

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ. θα συνοδεύσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα, όπου η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει για να συνεορτάσει με τον Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα θα παραστεί στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου θα παρουσιαστεί ο Αφιερωματικός Τόμος με την ευκαιρία του εορτασμού του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια) Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα παραστεί στην εκδήλωση της 1ηςΜεραρχίας Πεζικού Βεροίας για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην1ηΜεραρχία Πεζικού στη Βέροια και θα τελέσει Δοξολογία.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άμμο επί τη εορτή του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα παραστεί και θα ομιλήσει στην δεύτερη Σύναξη Κατηχητών και Κυκλαρχών στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου το πρωί θα παραστεί στην ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στο Αίγιο.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το πρωί θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το απόγευμα θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, επί τη εορτή της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου το πρωί θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης επί τη εορτή της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας επί τη εορτή του Αγίου Στυλιανού Παφλαγόνος προστάτου του ομίλου «προστασίας απόρου παιδιού» Βεροίας.

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Τα νέα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» (Μ. Αλεξάνδρου 17) στη Βέροια επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου 2019  η Βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά τα πρόσφατα εγκαίνια της δομής.

Η κ. Καρασαρλίδου, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των γραφείων από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργία Φωστηροπούλου, συζήτησε με μέλη του ΔΣ, καθώς και με εργαζομένους από το επιστημονικό προσωπικό.  Πιο συγκεκριμένα, η Βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς από την Πρόεδρο για την πορεία και το γενικότερο έργο του «Έρασμου» αναφορικά με τη βία και τις εκφράσεις της στην τοπική μας κοινωνία, όλες τις παραμέτρους του προβλήματος που έχουν να κάνουν με τα εσωτερικά και εξωτερικά περιστατικά που απευθύνονται στο Σύλλογο και τυγχάνουν παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Επιπλέον η κ. Φωστηροπούλου την ενημέρωσε και για την στήριξη που παρέχει ο Σύλλογος στους πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας της Αγ. Βαρβάρας τόσο με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, όσο και με την παροχή υπηρεσιών σε μεμονωμένα περιστατικά του Camp.  Στη συνέχεια η Βουλευτής ενημερώθηκε από τις Ψυχολόγους Μ. Ασλανίδου, Έμυ Μήτσιου και την Κοινωνική Λειτουργό Ολ. Λαζαρίδου για τις νέες δράσεις δικτύωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διενεργούνται εντός των γραφείων(Βιωματικά Σεμινάρια ενηλίκων, Ομάδα ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης για την 3η ηλικία, Σχολή Γονέων).

Η κ. Καρασαρλίδου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα άκουσε και δεσμεύτηκε να συμβάλει τα μέγιστα από τη δική της πλευρά, ώστε να ευοδωθεί το έργο του «Έρασμου» ακόμη περισσότερο.

Σαράντα χρόνια μετά συναντήθηκαν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στο γνώριμο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας παλιοί συμμαθητές και φίλοι από όπου και αποφοίτησαν το 1979.

Οι περισσότεροι μαθητές του Κλασικού και του Πρακτικού ανταποκρίθηκαν, κάποιοι δεν εντοπίστηκαν, αλλά και μερικοί δεν τα κατάφεραν να είναι εκεί μαζί τους αν και το ήθελαν πολύ.

Χαρά ανάμεικτη με συγκίνηση, λαχτάρα για να μάθουν πράγματα για την ζωή των παλιών συμμαθητών τους, θλίψη για αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Καθηγητές - και δάσκαλους της ζωής τους - τον Απόστολο Παδιό και τον Πάνο Μπαμπέτα που ήρθαν και αγκάλιασαν την συνάντησή.

Τις καλύτερες ευχές όλων τους στον Καθηγητή Μαθηματικών Θωμά Αμαξόπουλο, για ταχεία ανάρρωση στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του και να την επόμενη φορά τον θέλουν μαζί τους!

 

 

Την ανανέωση των συμβάσεών τους για τουλάχιστον ένα έτος ακόμη, ζητούν οι ωφελούμενοι Ν. Ημαθίας του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 5.500 Πτυχιούχων σε Υπουργεία και Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς μέσω του ΟΑΕΔ.

Επικαλούμενοι την ανανέωση των συμβάσεων για δεύτερη συνεχόμενη φορά των ωφελούμενων στο αντίστοιχο Πρόγραμμα στον τομέα της Υγείας, ζητούν τη στήριξη των τοπικών Βουλευτών και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «To «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» του ΟΑΕΔ, ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες (brain drain), προς αναζήτηση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ειδικού αυτού προγράμματος, υπηρετούμε σε υπηρεσίες όπως ΕΦΚΑ, Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών, Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, Περιφερειακή Διεύθυνση Μη Μισθωτών, ΟΑΕΔ, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, κ.ά., σε όλη την Ελλάδα. Καθώς το πρόγραμμα έχει 12μηνη διάρκεια και σύντομα φθάνει στο τέλος του, οι ωφελούμενοι αυτού συλλογικά αιτούμαστε την ανανέωσή του για τους εξής λόγους:

• Δεν αντιμετωπίστηκε η ανεργία, καθώς σύντομα θα είμαστε και πάλι άνεργοι.

• Η μάστιγα του brain drain πρέπει να αντιμετωπιστεί, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία.

• Διαθέτουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία λόγω των σπουδών μας και αποκτήσαμε την ειδική εμπειρία στις θέσεις που τοποθετηθήκαμε προσφέροντας τα μέγιστα στους δημόσιους φορείς.

• Καλύπτουμε όπως αποδεικνύεται καθημερινά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εξ αιτίας κυρίως των αυξημένων αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό στους δημόσιους φορείς.

Ζητούμε ανανέωση των συμβάσεών μας για τουλάχιστον ένα έτος, όπως άλλωστε συνέβη για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο αντίστοιχο ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ των 4.000 στην Υγεία. Είναι αναγκαία η παραμονή μας στους δημόσιους φορείς με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Επιθυμούμε τη στήριξη των Βουλευτών του Νομού μας και των ΜΜΕ στην προσπάθειά μας για δημοσιοποίηση στην κοινωνία του αιτήματος ανανέωσης των συμβάσεων».

Κατηγορία Γενικά

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας, ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθηκαν στον ετήσιο χορό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο ‘’Κτήμα Αφροδίτη‘’, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά για την πραγματοποίηση της πολυήμερης εκδρομής μας.

Όσοι δεν παρέλαβαν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, μπορούν να τα παραλάβουν στο ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας, μέχρι και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.

Ο τυχερός λαχνός που κερδίζει το διήμερο ταξίδι για δύο άτομα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, προσφορά του τουριστικού γραφείου Rallis Travel, είναι το Νο 0711.

Με εκτίμηση

Οι μαθητές της Γ΄ ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Εκπαίδευση

Για τον Δήμο Νάουσας:

Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου ,Τρίτη 19 Νοεμβρίου και Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Για τον Δήμο Αλεξάνδρειας:

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Η Π.Ε Ημαθίας σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και το Δήμο Αλεξάνδρειας πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ/ΚΕΑ.

Σημεία διανομής:

  1. 1)Για τον Δήμο Νάουσας: Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο σημείο διανομής 3ο χλμ.Νάουσας - Σ.Σ Νάουσας.(απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL).
  2. 2)Για τον Δήμο Αλεξάνδρειας: Hδιανομή θα πραγματοποιηθεί στο σημείο διανομής ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ 2ο χλμ Αλεξάνδρειας- Σχοινάς,

 

Ειδικότερα:

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής Ξηρά προϊόντα:

  1.             ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ                                     Τεμάχια 1     Βάρος: 0,5 kg
  2.             ΡΥΖΙ ΣΥΣΚ.                                    Τεμάχια 1      Βάρος: 0,5 kg
  3.             ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ    Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 kg
  4.             ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ                              Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 kg
  5.             ΑΛΕΥΡΙ                                               Τεμάχια 1    Βάρος: 1,0kg
  6.             ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ                           Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 kg
  7.             ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ                                   Τεμάχια 1     Βάρος: 0,45 kg
  8.             ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ                   Τεμάχια 1     Βάρος: 0,75 kg
  9.             ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ         Τεμάχια 1    Βάρος: 1,0 kg
  10.             ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ                                    Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 lt

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 8,2 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής Ξηρά-Βρεφικά προϊόντα:

  1. ΚΡΕΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ               Τεμάχια 2 Βάρος 0,6kg
  2. ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ                           Τεμάχια 2 Βάρος 0,6kg
  3. ΓΑΛΑ Μακράς διάρκειας                               Τεμάχια 2 Βάρος 2,0 lt            

Σύνολο κιλών ανά βρέφος: 1,6 κιλά.

 

Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής ΒΥΣ προϊόντα:

  1. 1.ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ Τεμάχια 2 Βάρος 100ml
  2. 2.ΣΑΜΠΟΥΑΝ Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
  3. 3.ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ Γ.Χ.                   Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
  4. 4.ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ                                         Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
  5. 5.ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ      Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 kg

Σύνολο κιλών ανά αίτηση: 8.20 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής ΒΥΣ-Βρεφικά προϊόντα:

  1. 1.ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ               1 Συσκευασία με 50 τμχ.
  2. 2.ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ                1 Συσκευασία με 72 τμχ.

Ανά βρέφος.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του οφείλει να έχει εξουσιοδότηση.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων( κυρίως πολυμελών οικογενειών) , συστήνεται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο/ καρότσι λαϊκής, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.  

Επί ποδός είναι από το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου 2019 οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας στην αγορά της πόλης όπου τοποθετούν ειδικό σήμα για τον θηλασμό στα καταστήματα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η δράση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του προγράμματος: "Σημεία Φιλικά στο Μητρικό Θηλασμό" της ΑΛΚΥΟΝΗΣ.
       Πρόκειται για μια εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα "Σημεία Φιλικά στο Μητρικό Θηλασμό" για τη

δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό σε εμπορικά

καταστήματα και επιχειρήσεις.
    Ήδη , έχει γίνει σε πολλές πόλεις της χώρας ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ιδιοκτητών

καταστημάτων _επιχειρήσεων , σχετικά με τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού ως

 εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο.
    Τα καταστήματα το οποία έχουν ενταχθεί και συνεχίζουν να εντάσσονται στη δράση είνα,καφετέριες , εστιατόρια,ταβέρνες, κομμωτήρια , ατροποιεία, φαρμακεία , ιατρεία , καταστήματα ηλεκτρονικών, ηλεκτρικών και οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδησης , βιβλιοπωλεία, κ.α.
    Οι επιχειρήσεις που  έχουν δηλώσει φιλικές προς το θηλασμό φέρουν  ειδικό σήμα και είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα της ΑΛΚΥΟΝΗΣ ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση τους.

                 Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12, 13 και 18 Νοεμβρίου 2019.

Κατηγορία Υγεία

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Κ.Υ.Αλεξάνδρειας ευχαριστούν θερμά την επιχείρηση “ Vezyroglou Farm ”  για την ευγενική δωρεά ενός ψυγείου για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο και ενός νεφελοποιητή για το τμήμα των Επειγόντων του Κέντρου Υγείας .

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Κ.Υ.Αλεξάνδρειας ευχαριστούν θερμά τον κ. Τριαντάρη Δημήτριο για την ευγενική δωρεά αναλώσιμων υλικών για το τμήμα επειγόντων του Κέντρου Υγείας.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Κ.Υ.Αλεξάνδρειας ευχαριστούν θερμά τον κ. Κοσμίδη Ευστάθιο-Μάρμαρα,τζάκια Σταυρός Βέροια- για την ευγενική δωρεά ενός μικρού παρεκκλησίου για τον αύλιο χώρο του ιδρύματός μας .

Κατηγορία Υγεία

ΜΕΓΑΣ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΆΛΩΝ volleyball Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τις αθλήτριες του ΜΈΓΑ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ ΛΙΤΟΧΏΡΟΥ- ΜΕΓΑΣ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΆΛΩΝ 0-3 Το Σάββατο η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου έπαιξε εκτός έδρας με την πολύπειρη ομάδα του Πάνθεον Λιτοχώρου και κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους 3 βαθμούς αλλά κυρίως κατάφερε να παίξει με ενθουσιασμό πάθος και μυαλό μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος και η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριες του ΜΈΓΑ.

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας