alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Σας γνωρίζουμε ότι στις 17 Νοεμβρίου 2019 , ημέρα Κυριακή θα λάβουν χώρα στη πόλη της Αλεξάνδρειας, με την ευκαιρία του Εορτασμού της Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, οι παρακάτω εκδηλώσεις :

      • Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατάθεση Στεφάνων
        Θα λάβουν χώρα στο χώρο του Ηρώου της πόλεως
        Προσέλευση Επισήμων ώρα 11.00 π.μ.
        Κατάθεση Στεφάνων από :
        Δήμαρχο Αλεξάνδρειας
        Εκπρόσωπο Βουλής Κυβέρνησης
        Εκπρόσωπο Π.Ε. Ημαθίας
        Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ημαθίας
        Διοικητή Αστυνομικού τμήματος
        Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
        Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας
        Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια
        Διάφορους Συλλόγους – Ενώσεις ,κλπ
      •  Συντονιστικές Οδηγίες
        Όσοι φορείς επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνούν με τον τελετάρχη Χολέβα Γεώργιο μέχρι την Παρασκευή 15/11/2019 στα τηλέφωνα: 23333-51306.
        Οι Σημαίες με τους παραστάτες των Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων καθώς και των Πολιτιστικών &  Αθλητικών Συλλόγων παρακαλούνται όπως συμμετάσχουν στον Εορτασμό. Πέρας προσέλευσης στο Ηρώο 10:45 π.μ.

 Το Δ. Σ., ποδοσφαιριστές και τα μέλη της Α. Ε. Αλεξάνδρειας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού σ’ όλους, ξαφνικά εκλιπόντος Βασίλη Παπαδόπουλου ή (Γκανέα). Η απουσία του ήδη, είναι αισθητή στους φίλους του της πόλης αλλά και των γύρω χωριών. Θα λείπει από το Πρακτορείο όπου εργαζόταν το χαμόγελό του και η έκδηλη επιθυμία του για εξυπηρέτηση.

Παίκτης της Α. Ε. Αλεξάνδρειας αλλά και εθελοντής σε Δ. Σ. ομάδων της πόλης μας για το καλό αυτού του τόπου.

 Καλό Παράδεισο Βασίλη..

 Το Δ. Σ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στην επαναφορά ως πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ησυχίας. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει ουσιαστικά και να προστατεύσει το συμφέρον του απλού πολίτη».

Βλέπουμε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων. Πρόθεση μας είναι, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να δούμε εκ νέου τη διάταξη που προσδιορίζει τις δυνατότητες λειτουργίας όλων των καταστημάτων», είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και όχι να δημιουργεί εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, με πολύ σφιχτά ωράρια που ίσχυσαν στο παρελθόν.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα φροντίσει να μην υπάρξουν τέτοιου είδους προβλήματα αλλά δεν μπορεί και να αφήσει απροστάτευτο το δικαίωμα του πολίτη. Συνεπώς είναι αδίκημα η διατάραξης κοινής ησυχίας. Το συγκεκριμένο αδίκημα (πταίσμα) είχε καταργηθεί (όπως και όλα τα πταίσματα) με το ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στη καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω υψηλών ...ντεσιμπέλ σε κέντρα διασκέδασης και μπάρ σε ώρες κοινής ησυχίας. Η κατάργηση του αδικήματος της διατάραξης κοινής ησυχίας είχε ως αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των πολιτών για εκκωφαντική μουσική να πέφτουν στο κενό, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.

Οι ώρες κοινής ησυχίας

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας αφορούν τα χρονικά διαστήματα:

Από 15.30 έως 17.30
Από 22.00 έως 7.30

Τους καλοκαιρινούς μήνες (1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι οι εξής:

Από 15.00 έως 17.30
Από 23.00 έως 7.00

Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Κατηγορία Αστυνομικά

Την κολόνα της ΔΕΗ που συνδέει με ρεύμα το camp προσφύγων και μεταναστών, έκοψαν με εργαλείο χειρός τα ξημερώματα άγνωστοι στην Αγ.Βαρβάρα Βέροιας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δράστες της δολιοφθοράς πριόνισαν τρεις κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να πέσει μόνο η μία και να κοπεί το ρεύμα από νωρίς το πρωί. Την Αστυνομία και τον ΔΕΔΔΗΕ ειδοποίησαν οι υπεύθυνοι της δομής φιλοξενίας που έφτασαν στις 7 το πρωί και διαπίστωσαν πως στις εγκαταστάσεις δεν υπήρχε ρεύμα, ως αποτέλεσμα της πτώσης της κολόνας.

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ θα εργαστεί εκτάκτως σήμερα για την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς (αντικατάσταση κολόνας, επισκευή των άλλων δύο και επανασύνδεση καλωδίωσης).

camp-veroia-doliofthora-kolona-dei2.jpg
camp-veroia-doliofthora-kolona-dei3.jpg
camp-veroia-doliofthora-kolona-dei4.jpg
camp-veroia-doliofthora-kolona-dei5.jpg
 makthess.gr
Κατηγορία Γενικά

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα έχουν ακόμα σχολείο εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στην Ελλάδα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι από 24 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2020, όταν και τα σχολεία θα είναι κλειστά. Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα.

Διαβάστε παρακάτω τις σχολικές αργίες μέχρι το τέλος της σχολική χρονιάς.

Οι σχολικές αργίες για τη σχολική χρονιά 2019-2020

Οι σχολικές αργίες για τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 είναι οι εξής:

24η Δεκεμβρίου 2019 – 7η Ιανουαρίου 2020 (Διακοπές Χριστουγέννων),
30ή Ιανουαρίου 2020 (Γιορτή των Γραμμάτων – Τριών Ιεραρχών),
2α Μαρτίου 2020 (Καθαρά Δευτέρα),
25η Μαρτίου 2020 (Εθνική Επέτειος),
13η – 24η Απριλίου 2020 (Διακοπές Πάσχα),
1η Μαΐου 2020,
8η Ιουνίου 2020 (Αγίου Πνεύματος).

Κατηγορία Εκπαίδευση

Μειώσεις στις τιμές φαρμάκων αλλά και απαγόρευση αυξήσεων προβλέπει κατεπείγουσα τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που προωθήθηκε χθες βράδυ στη Βουλή σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει μια σειρά μέτρων για την τιμολόγηση των φαρμάκων, ενώ προκύπτει ότι τόσο τα πρωτότυπα όσο και τα γενόσημα θα πωλούνται φθηνότερα λόγω των μειώσεων στις τιμές, γεγονός που θα ευνοήσει τους ασθενείς. Άλλωστε όσο μειώνονται οι αρχικές τιμές των φαρμάκων τόσο μειώνονται και οι συμμετοχές για τους ασφαλισμένους.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με την κατεπείγουσα τροπολογία του απαγορεύει τις αυξήσεις στα φάρμακα. Να υπενθυμιστεί ότι πέρυσι είχε προωθήσει ρύθμιση από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που προέβλεπε αυξήσεις στα φάρμακα, κάτι που προεκλογικά είχε προκαλέσει έντονους διαξιφισμούς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές επρόκειτο να εκδοθεί νέο Δελτίο Τιμών στα φάρμακα που περιείχε αυξήσεις σε περίπου 2500 σκευάσματα, κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνο ούτε τον ΕΟΦ. Με βάση το ρεπορτάζ του ethnos.gr, είχε παρέμβει ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να μην βγει στη δημοσιότητα το νέο Δελτίο Τιμών, αφού θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις και πολιτικό κόστος λίγο πριν τις εκλογές.
 

Τέλος στις αυξήσεις

Το υπουργείο Υγείας με την κατεπείγουσα τροπολογία του διατηρεί τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων με βάση τον μέσο όρο των δύο χαμηλότερων τιμών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ενώ διευκρινίζεται στην τροπολογία ότι «δεν θα επιτρέπονται αυξήσεις τιμών».
Μάλιστα οι ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας προβλέπουν μειώσεις στις τιμές κατά 7% αφού όπως επισημαίνεται: «Εφόσον υπάρχει διαφορά υψηλότερη ανάμεσα στην τιμή των φαρμάκων αναφοράς εντός της περιόδου προστασίας των δεδομένων τους και των φαρμάκων αναφοράς μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας  των δεδομένων τους, τότε η τιμή θα μειώνεται σε κάθε ανατιμολόγηση έως 7% επί της τιμής του αμέσως προηγούμενου Δελτίου Τιμών με κατώτερο όριο το μέσο όρο των δύο χαμηλότερων διαφορετικών τιμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης».

Επειδή οι τιμές στα γενόσημα φάρμακα διαμορφώνονται με βάση τις τιμές των πρωτοτύπων, αφού οι τιμές των γενοσήμων ορίζονται στο 65% της τιμής του αντίστοιχου προϊόντος αναφοράς, μειώσεις τιμών αναμένεται να έχουμε και στα γενόσημα. 

Έρχονται νέα φάρμακα

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτός των άλλων επιχειρεί να εξοικονομήσει και κονδύλια από τη φαρμακευτική δαπάνη ώστε να δώσει το πράσινο φως να βγουν νέα σκευάσματα στην αγορά. Άλλωστε με την τροπολογία φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για να τιμολογηθούν και να βγουν στα ράφια των ελληνικών φαρμακείων και νέα σκευάσματα όπως γενόσημα, αλλά και biosimilars και πρωτότυπα, που αναμένουν εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο να λάβουν έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για σκευάσματα που αναμένεται να συμπεριληφθούν στη νέα λίστα με τα αποζημιούμενα φάρμακα, δεδομένου ότι εξοικονομούν δαπάνες στο σύστημα, ενώ διευκολύνουν και τους ασθενείς που αναμένουν εδώ και καιρό να λάβουν νέες θεραπείες. Να σημειωθεί ότι το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με νέα σκευάσματα και ανατιμολογήσεις αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

ethnos.gr

Κατηγορία Υγεία

Επιστήμονες και κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία αυτή είναι μη βλαπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο η ανησυχία παραμένει.

Θέμα συζήτησης αλλά και προβληματισμού είναι η ακτινοβολία που εκπέμπει μια συσκευή που βρίσκεται διαρκώς στα χέρια μας ή στις τσέπες μας: το κινητό τηλέφωνο.

Επιστήμονες και κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία αυτή δεν βλάπτει τον οργανισμό, ωστόσο η ανησυχία παραμένει, έστω κι αν δεν υπάρχουν έρευνες σε τέτοιο βάθος χρόνου που να καταλήγουν σε, αν μη τι άλλο, σαφή συμπεράσματα.

);background-size:25px 7px;background-position:center left;background-repeat:no-repeat;text-decoration:none;" target="_blank">powered by Rubicon Project

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία της Γερμανίας (Bundesamt für Strahlenschutz) καταγράφει τα ποσά ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορες συσκευές και τα συγκεντρώνει σε βάση δεδομένων προσβάσιμη από όλους.

Με βάση τα στοιχεία του γερμανικού οργανισμού ο ιστοτόπος Statista δημιούργησε μια λίστα στα τέλη Αυγούστου του 2019, με τις συσκευές που εκπέμπουν τα μεγαλύτερα ποσά ακτινοβολίας (Watt ανά κιλό βάρους).

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Mi A1 της Xiaomi, και ακολουθούν το Mi Max 3 της ίδια εταιρείας και το OnePlus 6T.

radienergia48

Κατηγορία Τεχνολογία

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναουσης και Καμπανίας εορτάζει το Αργυρό Ιωβηλαίο Αρχιερωσύνης του ποιμενάρχου της Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναουσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για τα 25 χρόνια αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα θα πραγματοποιηθεί εόρτια εκδήλωση για το Αργυρό Ιωβηλαίο και παρουσίαση της χαριστήριας έκδοσης προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου με τίτλο : «Μυριώνυμον εύχος». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Μουσικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης.

Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη για να τιμήσουμε τον άνθρωπο, τον αρχιερέα, τον πατέρα της τοπικής μας εκκλησίας.

 

Η Ι Μεραρχία Πεζικού ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πραγματοποιήσει την 20 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας εκδήλωση με θέμα «1919-2019 : Ι Μεραρχία Πεζικού, 100 χρόνια από την απόβαση στη Σμύρνη. Ιστορική διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν». Συμμετέχουν η χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βέροιας.
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία (07:30-10:00) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εντός του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» και στη συνέχεια Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου. Στο τέλος θα παρουσιαστεί επίδειξη οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο του θεσμού «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ», που υλοποιεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό.

ΗΈνωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας με επιστολή της ζητά διερμνηνείς αραβικής γλώσσας  από το Υπουργείο ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει συμβάντα με πρόσφυγες ή μετανάστες, τονίζοντας το βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί λόγω της γλώσσας.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

"Η Ένωση μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και παραπόνων από τα μέλη μας, διότι ενώ καλούνται να επιληφθούν σε υποθέσεις με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες, οι οποίοι κυρίως διαμένουν στις δύο Ανοιχτές δομές προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στο Νομό μας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους, λόγω τεράστιας δυσκολίας ή και αδυναμίας ακόμα ανεύρεσης διερμηνέων. Αποτέλεσμα της αδυναμίας αυτής είναι να ασκείται συνεχώς πίεση προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους από κάθε προϊστάμενο εμπλεκόμενο φορέα για ταχεία εξεύρεσης λύσης.

Οι Εισαγγελίες της Χώρας, αντίστοιχα και της Ημαθίας, δεν διαθέτουν στους ετήσιους πίνακες μεταφραστών - διερμηνέων και πραγματογνωμόνων, μεταφραστές των διαλέκτων αραβικών και φαρσί, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο., που διαχειρίζονται τις Δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αν και γνωρίζουν τις παραπάνω διαλέκτους, αρνούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ποινική διαδικασία.

Από τα παραπάνω επιγραμματικά περιγραφόμενα περιστατικά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως για να υπάρχει μία ορθή και δίκαιη αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών από τις αστυνομικές αρχές, σε κάθε περίπτωση περιστατικού που απαιτείται η συνδρομή μας, επιβάλλεται η παρουσία των διερμηνέων, κυρίως των διαλέκτων αραβικών και φαρσί, τουλάχιστον στην έδρα κάθε Νομού της Χώρας που διαθέτει οποιασδήποτε μορφής Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Για τούτο λόγο, προτείνεται η άμεση επιβολή του μέτρου τοποθέτησης ενός διερμηνέα – μεταφραστή των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που διαχειρίζονται κάθε είδους Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και συμμετοχή αυτού αυτεπάγγελτα στις ποινικές διαδικασίες όπου απαιτείται η παρουσία του καθώς επίσης και ο διορισμός αυτών στον πίνακα Διερμηνέων και πραγματογνωμόνων των Εισαγγελικών Αρχών των νομών της Χώρας. Είναι απαράδεκτο οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται όλες αυτές τις Δομές και να αρνούνται την συμμετοχή τους και τη συνδρομή τους στις Εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές της Χώρας όπου αυτή.

Η παραπάνω διαδικασία καίτοι αποτελεί πάρεργο των μελών μας, λειτουργεί και ως τροχοπέδη στην εφαρμογή των νόμων που διέπουν τη χώρα μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων των μελών που εκπροσωπεί".

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας