alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο νέο μισθωτή που ανέλαβε να τρέξει δύο εργοστάσια της εταιρίας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνοντας ότι η ΝΔ βρίσκεται δίπλα στους τευτλοπαραγωγούς.

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο νέο μισθωτή που ανέλαβε να "τρέξει" δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για τους επόμενους 28 μήνες, εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στη μονάδα της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, δηλώνοντας επίσης ότι η ΝΔ είναι δίπλα στους τευτλοπαραγωγούς και "ψηφίζει υπέρ" της συνέχισης της καλλιέργειας στη χώρα μας.

Αφού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας με τευτλοπαραγωγούς, παρουσία και του μισθωτή, του επικεφαλής της Royal Sugar ABEE, Χρήστου Καραθανάση, επισήμανε ότι "εμείς ως νέα κυβέρνηση βρήκαμε μια βιομηχανία κλειστή, με ασυντήρητα εργοστάσια και τους εργαζομένους να βρίσκονται σε καθεστώς μετατάξεων. Κακώς σπάρθηκαν τεύτλα φέτος...Έτσι όπως έχει η κατάσταση σήμερα, δεν είναι εφικτό να γίνει η συντήρηση των εργοστασίων και να λειτουργήσει άμεσα το Πλατύ για την παραλαβή τεύτλων" και τόνισε πως "προχωρήσαμε στη λύση της μίσθωσης των δύο μονάδων, για να μην χάσουν οι παραγωγοί τη συνδεδεμένη και τις ενισχύσεις (κοινοτικά κονδύλια)».Όπως συμπλήρωσε, προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης με το μισθωτή αποτέλεσε "να κάνει συμβάσεις με τους παραγωγούς φέτος και να βοηθήσει στην απορρόφηση των τεύτλων".

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τευτλοπαραγωγός από την Ημαθία, Παύλος Μπογιαννίδης επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση του υπουργού από τη μονάδα της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, ακολούθησε συζήτηση με τον επικεφαλής της Royal Sugar ABEE που σε κοινοπραξία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε ως μισθωτής δύο μονάδων (Πλατύ και Σέρρες) και σ αυτήν (την συζήτηση) οι τευτλοπαραγωγοί ενημερώθηκαν ότι αρχές Δεκεμβρίου θα γνωστοποιήσει το τιμολόγιο με βάση το οποίο θα παραληφθούν τα τεύτλα στο Πλατύ Ημαθίας. Σύμφωνα με τον κ. Μπογιαννίδη, η Royal Sugar ΑΒΕΕ έχει ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την χρήση της σιδηροδρομικής γραμμής για να μεταφερθούν τα τεύτλα από Ορεστιάδα και Λάρισα.

Σε ό,τι αφορά το τιμολόγιο, ο κ. Μπογιαννίδης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πρώτη συμφωνία με τον επικεφαλής της Royal Sugar ΑΒΕΕ αφορά σε 32 ευρώ/τόνο, χωρίς να υπολογίζεται ωστόσο το κόστος μεταφοράς των τεύτλων από την μονάδα της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας στα εργοστάσια βιοαερίου. "Το κόστος αυτό θα επιβαρύνει τους παραγωγούς και υπολογίζεται σε επτά με δέκα ευρώ τον τόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

"Δεν είναι σήμερα εφικτό να γίνει παραγωγή ζάχαρης, αφού είναι 15/11 και βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις για το που θα διαθέσουμε την παραγωγή μας και σε τι τιμή. Σαφώς- πρόσθεσε ο ίδιος- είναι ανακούφιση ότι δεν θα πάει στράφι η φετινή παραγωγή (18.000 στρέμματα, ήτοι 50.000-60.000 τόνους τεύτλων)" ανέφερε ο κ. Μπογιαννίδης και σημείωσε πως "αν και ο παραγωγός είναι ο μόνος χαμένος από όλη αυτήν την ιστορία, τουλάχιστον δεν θα χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια για τη συνδεδεμένη ενίσχυση". Υπενθύμισε ότι πέρυσι οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας πληρώθηκαν 80 ευρώ/στρέμμα συνδεδεμένη, 87 ευρώ/στρέμμα deminimis και 280 ευρώ/στρέμμα παραγωγή, ήτοι 40 ευρώ/τόνο".

Σύμφωνα με τον κ Μπογιαννίδη "το 80% της φετινής παραγωγής βρίσκεται στα χωράφια και σημείωσε ότι συστήνονται ομάδες παραγωγών στις κατά τόπους περιοχές , ώστε μαζί με τον επικεφαλής της Royal Sugar ABEE να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα εργοστάσια βιοαερίου..."

ΑΠΕ -ΜΠΕ

foto fb nikos lioliopoulos

Κατηγορία Αγροτικά

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Και επίσημα ξεκίνησε το κρύο και η κακοκαιρία. Η Βικτώρια έριξε νερό με το καρδάρι. Ήταν που ήταν σάπια τα κόκκαλα μας, ήρθαν και έγιναν πούλπα. Καλοκαιράκι bye bye. Εγώ λυπάμαι όλους αυτούς που κάθε χειμώνα πάνε στα γυμναστήρια να χτίσουν κορμί και όταν έρχεται το καλοκαίρι το μόνο που «πηδάνε» είναι τα κύματα. Ότι και να λέμε ο καιρός κρύωσε και επιτέλους δηλαδή. Το καταλαβαίνω και από το σώμα μου. Ειδικά τα βράδια η ρώγα μου χαράζει και διαμάντι. Δεν θα ήταν ωραίο κάθε Νοέμβρη να μαζευόμασταν σαν ένα σμήνος από πάπιες και να μεταναστεύαμε νότια; Ούτε μέχρι εκεί δεν μας φτάνει.

Υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν το Καρπούζι και το απολαμβάνουν αλλά υπάρχουν και αυτοί που βγάζουν φλύκταινες. Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι απειλές. Μαθημένα τα βουνά. Το προηγούμενο άρθρο δεν άρεσε σε κάποιους υψηλά ιστάμενους και έκριναν σωστό να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ρίξουν μια απειλή με σεξουαλικό περιεχόμενο. Ειλικρινά, από τον συγκεκριμένο κύριο δεν περίμενα να πέσει τόσο χαμηλά. Ξέρω ότι δεν διαβάζει αλλά του μεταφέρουν ότι γράφω. Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να αντέχουν και να ακούν με προσοχή την κριτική που τους ασκείται, αυτό είναι κανόνας.

Σάββατο λοιπόν γύρω στις 11:30 το πρωί, ο συγκεκριμένος έπινε καφέ σε ένα από τα καφέ στο παζάρι. Μόνος; Όχι φυσικά. Είχε παρέα του το «καλό παιδί» του δήμου μας το οποίο τα είχε μαζί μου γιατί ανέφερα το όνομα του, ως ένα από αυτά που ψήφισαν ναι, στην αύξηση των δημοτικών τελών. Του χάλασα την εικόνα βλέπετε. Αυτός λοιπόν, μη θέλοντας ή μη μπορώντας να τα βάλει μαζί μου «μάτωσε» το κεφάλι του άλλου που τελικά έκανε την απρέπεια. Η κοινωνία μας είναι μικρή και όλα μαθαίνονται.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και μου λέει «γράφεις αυτά που εμείς θέλουμε να πούμε». Σας λέει κάτι αυτό ή επειδή εκλεχτήκατε δεν σας νοιάζει; Για να τελειώνει το θέμα θα σας πω ότι εγώ θα συνεχίσω να γράφω και να αναφέρομαι σε σας, θετικά ή αρνητικά, όταν και όποτε τα θέματα το επιτρέπουν και το απαιτούν. Εσείς μπορεί να έχετε το χρήμα να με στήσετε στον τοίχο αλλά και εγώ …κάτι έχω. Όσο για το «καλό παιδί», έχει γυρίσματα η ζωή...

Ας αλλάξω θέμα και ας πάω σε κάτι που πραγματικά αξίζει επιβράβευση. Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας βρέθηκαν οι αθλήτριες του Ημαθίωνα το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, όπου συμμετείχαν στο 14ο Διεθνές Τουρνουά Γυναικείας πάλης του Βερολίνου. 3 κουκλάρες μας έκαναν περήφανους (αν περιμένουμε από άλλους καήκαμε) και μας έδειξαν ότι αυτός ο ρημαδιασμένος δήμος βγάζει και κάτι καλό. Ζαφειροπούλου Ευδοξία – 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στα 63 κιλά παγκορασίδων. Γκουγκούδη Γεωργία – 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 57 κιλά νεανίδων. Στεφανίδη Ναταλία – 4η θέση στα 54 κιλά παγκορασίδων. Συγχαρητήρια.

2

Αύριο, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 είναι ο Εορτασμός της Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μία από όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι και η κατάθεση στεφάνων. Μεγάλος διαγωνισμός. Βρείτε ποιο στεφάνι θα καταθέσει η Μοσχοπούλου και κερδίστε ένα διήμερο με την Μαρία Δαμανάκη για να σας πει την ιστορία του Πολυτεχνείου αναλυτικά. Στείλτε μηνύματα.

Οι διαβάσεις των πεζών βάφτηκαν ξανά. Αυτή τη φορά με επίβλεψη Βένιου και όχι Τόκα. Δεν ξέρω αν πρόσθεσαν ή αφαίρεσαν καμία (αλήθεια, αυτή μπροστά στο Desperado συνεχίζει να υπάρχει;), ξέρω όμως ότι 10 ίσιες άσπρες γραμμές δεν μου λένε τίποτα. Βένιο μου, όλοι οι δήμοι κάνουν κάτι καινοτόμο. Άλλοι τις κάνουν τρισδιάστατες, άλλοι τις ζωγραφίζουν. Εμείς σκέτη άσπρη γραμμή; Δε λέει. Άστο πάνω μου, εγώ θα σε σώσω. Εμείς λέω να τις κάνουμε με φωτογραφίες. Σε κάθε διάβαση και ένας εκλεγμένος. Και θα σας εμπεδώσουμε καλύτερα και δεν θα σας ξεχνάμε αφού δεν κάνετε και τίποτα για να σας θυμόμαστε. Θα με σχωρνάς μια μέρα.

3

Αγιασμός τελέστηκε στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε δειλά δειλά αλλά είναι άξια συγχαρητηρίων. Ντύθηκαν λοιπόν, στολίστηκαν και πήγαν να πάρουν τι πρώτο χρίσμα. Κάτι όμως δεν πήγαινε καλά. Όλοι όσοι ανέβηκαν να μιλήσουν είχαν ένα θεματάκι με το …..μικρόφωνο. Λες και πρώτη φορά το έβλεπαν, λες και το φοβόντουσαν, τι να πω. Η συντονίστρια Πάττυ Παπαδήμου μια το έφερνε μπροστά της κοιτώντας το έντρομη και μια το απομάκρυνε.

4

Ένα, δύο, καλησπέρα λέμε Πάττυ μου, δεν δαγκώνει. Είναι καλό, αν το αγαπήσεις θα σε αγαπήσει και εκείνο. Από την άλλη, οι δύο άντρες της παρέας μάλλον δεν κατάλαβαν σε τι χρησιμεύει. Ο Δριστάς το έπαιζε τενόρος, το είχε απλά διακοσμητικό ενώ ο άλλος κύριος το κρατούσε από δεξιά, σα να είχε εγκεφαλικό. Ίσια το κρατάμε αγαπητέ μου.

5

Το πιο συγκλονιστικό είναι άλλο. Δείτε το ζεύγος Δριστά και πείτε μου ή μαντέψτε, γιατί έχουν αυτό το έντρομο βλέμμα. Τι μπορεί να είδαν μέσα στην αίθουσα του δημαρχείου και να τους προκάλεσε έκπληξη;

6

Θα σας το αποκαλύψω εγώ. Το Καρπούζι είναι το μόνο που έχει την πληροφορία. Το ύφος αυτό οφείλετε στα μαθήματα που θα γίνουν φέτος. Μην απορείτε και βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Όταν έμαθαν τι μαθήματα θα κάνουν τους ήρθε ντουβρουτζάς. Κρατιέστε; Μαθήματα Ψυχολογίας, Δημιουργικής Γραφής για Παιδιά και…. pole dancing.

7

Μη τρομάζεις Κική μου, μέχρι να ανεβείς το στύλο είναι το θέμα. Άπαξ και τον ανεβείς το κατέβασμα είναι εύκολο. Και να σου πω και κάτι, τώρα που ξανά-παρατηρώ τη φωτογραφία, σα να βλέπω το ύφος του Στέφανου χαρούμενο. Σα να κάνει εικόνα να γυρνάει από το δημαρχείο και να σε βρίσκει στο στύλο με το φακιόλι στο κεφάλι και τη χλωρίνη στο χέρι. Τι σου είναι το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο ρε παιδί μου, και μορφώνεσαι και ανανεώνεσαι.

Ο χορός του ΕΠΑΛ έγινε με μεγάλη επιτυχία. Όχι, δεν θα μιλήσω για τις μαθήτριες που ντύθηκαν 40άρες. Ούτε για τα χορευτικά που νομίζουν ότι χόρεψαν (το πόσο γελάω που νομίζουν ότι είναι η Φουρέιρα, δε λέγεται). Εντύπωση μου έκανε ένα τραπέζι, κυρίως γυναικών. Ντύθηκαν, στολίστηκαν και πήγαν. Επειδή ήξεραν όμως ότι θα βγούνε και φωτογραφία σκέφτηκαν πονηρά. Σου λέει, με τον χασέ για τραπεζομάντηλο δε λέει το ντεκόρ. Άρα……..

8

Το τσιγκελάκι δεν θα πεθάνει ποτέ. Στόλισε γενιές και γενιές. Επάνω στο ψυγείο, στο σύνθετο, παντού. Η μάνα μου όταν ήμουν μικρός το έβαζε και πάνω στην τηλεόραση. Τα μούτρα της Λιάνας Κανέλη που έλεγε τις ειδήσεις τα είδα όταν πήραμε την πλάσμα και δεν χωρούσε να το βάλει.

Εκεί ήταν και το ζεύγος Δριστά (σήμερα έχετε την τιμητική σας). Αυτούς τους δύο, πραγματικά, τους συμπαθώ πάρα πολύ. Είναι αυτό που λέμε, καλά παιδιά. Όχι σαν τον πρώτο που έγραψα στην αρχή, δήθεν. Κοινωνικοί, χαμογελαστοί και πάντα απολαμβάνεις την κουβέντα μαζί τους. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται και ερωτευμένοι (και γιατί να μην είναι). Απλά Κικίτσα μου να πηγαίνεις μόνο στην ψυχολογία και στη δημιουργική γραφή. Το άλλο μπορεί να σε επηρεάσει.

9

Τα Χριστούγεννα κοντεύουν και σιγά σιγά η πόλη θα βάλει τα γιορτινά της. Εγώ ήδη ακούω το Last Christmas από τον Σεπτέμβρη για να αναπτύξω αντισώματα για όλα αυτά που πρόκειται να ζήσουμε. Κάποιοι ήδη στόλισαν για να μπούνε στην ψυχολογία των γιορτών νωρίτερα. Να μου το θυμηθείτε, άλλες δύο φορές αν βγει η αριστερά, θα στολίζουμε δέντρο από τον Αύγουστο. Οι μικροί μαθητές το έριξαν στο διάβασμα για να μπορούν να βγάλουν λεφτά μεθαύριο. Μη φανταστείτε ιστορία ή γεωγραφία, επανάληψη τα κάλαντα κάνουν. Κάποιοι ήδη πήραν τα κιλά των Χριστουγέννων θεωρώντας ότι είναι «πολύ μπροστά» και ο Σταυρής φέρνει τον Μαρτάκη για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η σιδηρά κυρία της ΚΕΔΑ, Βίκυ Δρίζη τρέχει και δεν προλαβαίνει. Φήμες λένε ότι θα κάνει ντουέτο με τον Κωστάκη. Τι να ευχηθώ Βίκυ μου; Εις ανώτερα, άντε και με τον Γονίδη.

10

Ομορφόπαιδο ο Μαρτάκης και πολύ καλή επιλογή για τον Σταυρή. Τα κοριτσάκια θα τρελαθούν. Ίσως η καλύτερη επιλογή καλλιτέχνη για το άναμμα δέντρου που έγινε ποτέ στην πόλη μας. Μανώλη μου περιμένουμε το επίσημο δελτίο τύπου. Στο λέω γιατί πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να επωφεληθούν.

11

Επανέρχεται το πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ησυχίας. Έκανες φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας, μπαμ, καμπάνα. Να δω τι θα κάνουν τα καφέ στον πεζόδρομο τώρα. Μετά τις 11 θα μοιράζεται ακουστικά. Θα είμαστε όλοι με τα hands free στα αυτιά σαν βλαμμένα.

Επίσης, επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων. Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. Ελάτε πρώτα στο σπίτι μου να συλλάβετε τον πατέρα μου κύριε αστυνόμε. Σπάνια θυμώνει αλλά όταν το κάνει, κατεβαίνουν οι άγιοι 40, οι 12 απόστολοι και όλοι όσοι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο εκείνη την εποχή (τον καρφώνω γιατί πληρώθηκε από τα βαμβάκια και δεν μου έδωσε τίποτα).

Και εγώ είμαι αθυρόστομος αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έβρισα άγια. Ποτέ. Δεν το λέω για να μου πείτε μπράβο. Το λέω γιατί κάποιοι θυμώνουν όταν τους βρίζουν τη μάνα και γελάνε όταν τους βρίζουν την Παναγία. Το λέω γιατί κάποιοι το παίζουν άθεοι (είναι μόδα τώρα) αλλά στο πρώτο ζόρι παρακαλάνε την Παναγιά για βοήθεια. Το λέω γιατί οι Μουσουλμάνοι σε σφάζουν επιτόπου αν βρίσεις τον Μωάμεθ ενώ για μας είναι μαγκιά να βρίζουμε από μόνοι μας τον Θεό.

12

Το βρίσιμο σε χαλαρώνει, σε κάνει και ξεσπάς. Όταν όμως θα πας να βρίσεις την Παναγία σκέψου ότι και εκείνη μάνα είναι όπως η δικιά σου. Σκέψου και τα 2 χρονάκια που θα φας για να έχεις να πορεύεσαι. Μ@λ@κ@, ε μ@λ@κ@.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Προγραμματίστε τον επόμενο καφέ σας με την Φιλοπρόοδο Φιλόπτωχο Γυναικών Αλεξάνδρειας στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.30-6.00μμ στο SIR & MADAME BRUNCH (απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου) ακούγοντας υπέροχες συμβουλές για όλη την οικογένεια από την Πνευμονολόγο κ.Δημητριάδη-Κοτσιφού Έφη προς αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ιώσεων!

Τα στοιχεία, που παρέδωσαν στο υπουργείο Υγείας, οι διοικητές των νοσοκομείων -οι οποίοι διορίστηκαν από την προηγούμενοι κυβέρνηση- καταρρίπτουν το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί προσλήψεων στην Υγεία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ανακοίνωσε την πρόσληψη μόνιμων ιατρών και προσωπικού άλλων ειδικοτήτων στο ΕΣΥ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, για την υποστελέχωση του ΕΣΥ, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι είναι «πικρή η αλήθεια» για τις προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοικητών των νοσοκομείων, δεν τηρήθηκε ούτε το 1 προς 1 σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις.

Επίσης, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να καλύψει τα κενά με «μπαλώματα», αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και ανακοίνωσε ότι προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη στο ΕΣΥ 930 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και ακόμη 1.300 ατόμων προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων (κυρίως νοσηλευτών και τραυματιοφορέων).

);background-size:25px 7px;background-position:center left;background-repeat:no-repeat;text-decoration:none;" target="_blank">powered by Rubicon Project

Οι προσλήψεις των ιατρών, μάλιστα, όπως εξήγησε, θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να εκλείψουν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας.

«Μέχρι σήμερα, η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης ενός γιατρού απαιτούσε κατά μέσο όρο 18 μήνες. Με το σύστημα αυτό θα χρειάζονται μόλις τέσσερις με πέντε μήνες», ενημέρωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατηγορία Υγεία

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος     «Ο Βαρασός», θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον κ Παύλο Βάφα και το κατάστημα «Βάφα – Κατάστημα Υγιεινής Διατροφής – Παραδοσιακό Παντοπωλείο» Μεγάλου Αλεξάνδρου 36 Αλεξάνδρεια Ημαθίας, για την ευαισθησία του και την πολύτιμη αρωγή -υλικά και ηθικά- στις δράσεις του Συλλόγου μας. Στο κατάστημα βρίσκουμε όλα τα υλικά για την προετοιμασία των παραδοσιακών εδεσμάτων και όλα τα είδη υγιεινής διατροφής.

Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός», συνεχίζει να αναδεικνύει, να αναβιώνει και να διατηρεί την πολιτιστική κληρονομιά, των ηθών και εθίμων από τα Φάρασα της αγιοτόκου Καππαδοκίας. Με κινητήρια δύναμη των δράσεων μας, ανθρώπους σαν και εσάς, που με τη γενναιοδωρίας σας κάνετε το όραμα μας πράξη.

Σε έρευνα οικίας που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή του ενός εντοπίσθηκαν πάνω από 19 κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν σήμερα (15 Νοεμβρίου 2019) τα ξημερώματα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 37χρονος αλλοδαπός και 40χρονος ημεδαπός, για διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε ο 37χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 50 γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 40χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιούσαν μαζί με τον 37χρονο για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • 19 συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 18 κιλών και 324 γραμμαρίων,
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2,35 γραμμαρίων και
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το πρωί της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ημαθία όπου και συναντήθηκε με τοπικούς οινοποιούς στο Μετόχι.

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τα προβλήματα τους και τους μίλησε για τις ενέργειες της κυβέρνησης όσον αφορά την επιχειρηματικότητα αλλά και τη νέα συμφωνία που έγινε μεταξύ Ελλάδας-Κίνας για το ακτινίδιο και τον κρόκο Κοζάνης.

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, και οικονομικοί παράγοντες του νομού Ημαθίας.

«Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού» και στόχος είναι να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδεθεί ο αγρο-διατροφικός τομέας, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη συζήτησή του με Οινοπαραγωγούς της Ημαθίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους οινοπαραγωγούς για όσα σπουδαία έχουν πετύχει ως κλάδος και ότι επισκέφτηκε την περιοχή ώστε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός σημείωσε:

«Έχουμε και στο παρελθόν συζητήσει τα ζητήματα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε έτσι ώστε το ελληνικό κρασί να αναπτυχθεί περισσότερο, να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, να διεκδικήσει επάξια τη θέση που του αξίζει. Όχι μόνο στην αγορά της Ελλάδας, προφανώς, αλλά και στην αγορά του εξωτερικού, και κυρίως πώς μπορεί να συνδεθεί το ελληνικό κρασί με μία συνολική προσπάθεια την οποία κάνουμε για να αναδείξουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδέσουμε τον αγρο-διατροφικό τομέα, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού ώστε να προτάξουμε ένα συνολικό, πειστικό αφήγημα για το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την βιώσιμη ανάπτυξη.

Είχα την ευκαιρία, πριν από λίγες μέρες, να βρεθώ στην Κίνα. Να κάνουμε συζητήσεις για το πόσο σημαντική είναι η αγορά της Κίνας, η οποία ανοίγει με γρήγορους ρυθμούς για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα. Όταν όμως αναζήτησα τα σχετικά στοιχεία διαπίστωσα ότι, δυστυχώς, οι εξαγωγές μας στην Κίνα σε σχέση με την εμβληματική χρονιά του 2011 -αν δεν κάνω λάθος- έχουν μειωθεί σημαντικά.

Πρέπει να δούμε, λοιπόν, τι θα κάνουμε -αυτό είναι ένα παράδειγμα μόνο- για να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία. Ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλω να ακούσω όμως και από εσάς ποιες είναι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Και βέβαια να δούμε πώς, συγκροτημένα, μπορούμε να βοηθήσουμε, να προβάλλουμε το ελληνικό κρασί οργανωμένα και μεθοδικά -σε συνεργασία με τον κλάδο- στις αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, όπως είδατε, χθες, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μαζί με τους επαγγελματικούς φορείς της βόρειας Ελλάδος το σήμα, το συλλογικό σήμα των Μακεδονικών προϊόντων το οποίο πιστεύω ότι θα συνοδεύει όλα τα Μακεδονικά προϊόντα, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού. Ήταν μια δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει ως κυβέρνηση, να προστατεύσουμε το brand «Μακεδονία». Θα το κάνουμε αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας και ξεπερνώντας τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό το οποίο προσφέρει συνολικά η Μακεδονία δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει καλύτερη έκφραση από αυτόν εδώ πέρα τον τόπο. Ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, μοναδικά θα έλεγα στον κόσμο, μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, ένα φυσικό τοπίο απίθανο το οποίο μπορεί να προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο και κυρίως -και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα- προκομένους ανθρώπους, άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε τον τόπο τους, πιστεύουν, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην δουλειά τους και να δημιουργήσουν με αυτόν τον τρόπο προστιθέμενη αξία.

Σταματώ εδώ, γιατί ο λόγος κυρίως σήμερα, ανήκει σε εσάς. Να σας ακούσουμε, να καταγράψουμε τους προβληματισμούς σας και να μπορέσουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

Θα κλείσω λέγοντάς σας ότι δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά σε όλα τα επίπεδα, να αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα να μπορούμε να σχεδιάζουμε μεσομακροπρόθεσμα. Δεν είμαστε μία κυβέρνηση η οποία αρέσκεται στην ανούσια επικοινωνία. Η καλύτερη επικοινωνία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και θέλουμε αυτό το αποτέλεσμα να μιλάει από μόνο του.

Τελικά αυτό θα είναι και η καλύτερη διαφήμιση της προσπάθειας την οποία κάνουμε. Το κλίμα συνολικά στη χώρα είναι πολύ καλύτερο. Υπάρχει μία αισιοδοξία ότι η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση. Ένα καλό ποτήρι κρασί, το οποίο ούτως ή άλλως ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου, μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε ακόμα καλύτερα για τις προοπτικές της χώρας μας. Επομένως σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και ο λόγος σε εσάς».

Συζήτηση με παραγωγούς

Ακολούθησε συζήτηση του Πρωθυπουργού με οινοπαραγωγούς, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη προώθησης των προϊόντων τους σε αγορές όπου υπάρχουν περιθώρια διείσδυσης αλλά και για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου για προστατευόμενα προϊόντα με ονομασία προέλευσης και γεωγραφικές ενδείξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις φορολογικές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επιβάρυνση για τους αγρότες. «Συνειδητή πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, όχι τις μεγάλες, αλλά κυρίως εσάς, τις μικρομεσαίες», είπε. Προσέθεσε πως ήδη το Invest in Greece έχει γραμμή να υποστηρίζει την εξωστρέφεια.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στο νόημα της οικοδόμησης ενός πλαισίου για προστασία των προϊόντων, ειδικά για μικρές παραγωγές, ενώ υπενθύμισε ότι πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε συμφωνία ΕΕ - Κίνας για την προστασία και ελληνικών προϊόντων. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πρόσβαση στις μεγάλες αγορές, όμως χρειαζόμαστε το προϊόν, οι αγορές ζητούν σταθερό ποιοτικό προϊόν», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην σύνδεση ενός ποιοτικού πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και δραστηριότητες που ταιριάζουν στα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. «Αλλού θα παιχτεί το παιχνίδι, στη δυνατότητα μας να παραγωγούμε τα καλύτερα κρασιά, και να τα συνδυάζουμε με επισκέψεις στην περιοχή».

Τόνισε επίσης ότι κρίσιμο μέγεθος είναι η εμπιστοσύνη και η συνεργασία ανάμεσα στους παραγωγούς, καθώς επιτρέπει ακόμα και σε μικρές μονάδες να έχουν καλό εισόδημα.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία παροχής χαμηλότοκων δανείων προς τους αγρότες, που έρχονται να καλύψουν το πιστοληπτικό κενό.

Στάση στην Αγία Βαρβάρα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε σύντομη στάση στο καφενείο του χωριού Αγία Βαρβάρα όπου τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι και συζήτησαν μαζί του ενώ οι παραγωγοί τσίπουρου του έδωσαν τα αιτήματά τους ζητώντας στήριξη και μόνιμες λύσεις για τους μικρούς παραγωγούς.

«Κάθε μέρα αγωνιζόμαστε να λύνουμε προβλήματα. Έχουμε κάνει μια καλή αρχή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε και νέο φορολογικό νομοσχέδιο που υλοποιεί δεσμεύσεις μας για μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και για φυσικά πρόσωπα. Θα συζητήσουμε και μετά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και για τα ροδάκινα. Κάνουμε ότι μπορούμε να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αναφερόμενος στο παράδειγμα της επενδυτικής πρωτοβουλίας που είχε επισκεφτεί λίγο νωρίτερα, τόνισε πως είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε όλη την επικράτεια. «Κάθε μέρα γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει πως: «Θα είμαστε κυβέρνηση όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν, αλλά όλων των Ελλήνων».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ημαθία το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5- Πηγαδιών. Σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προς τον δήμαρχο Η.Π. Νάουσας για την υποστήριξη υλοποίησης νέου τετραθέσιου αναβατήρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών. Όπως αναφέρθηκε στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν έχει σημασία το μίσθωμα, αλλά η ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Μάλιστα, επεσήμανε χαρακτηριστικά στον δήμαρχο Νάουσας πως θα βοηθήσει ακόμα και στην ανεύρεση επενδυτή.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα στο πρωθυπουργικό του γραφείο για να συζητήσουν για το επενδυτικό σχέδιο της μακροχρόνιας μίσθωσης (30 έτη), που φαίνεται ότι αποτελεί και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό την μοναδική βιώσιμη λύση.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Αστέρα το Σάββατοκυριακο 16-17/11:

Κατηγορία Αθλητικά
  • Συνελήφθη χθες (14 Νοεμβρίου 2019) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 26χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας