alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,
Έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια, μια ευγενική και ιδιαίτερα αγαπητή παρουσία του τόπου μας, ο Αριστομένης Χρυσάφης, ο γνωστός σε όλους "Μένης ο ράφτης" .
Ήταν από τους πρώτους Κολινδρινους που εγκατασταθηκαν στην Αλεξάνδρεια, στον τότε Γιδά και από τους πρωτεργάτες του Συλλόγου μας, όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια ταμίας.
Πάντα στο πλάι του Συλλόγου μας, την άνοιξη του 2018 μας βοήθησε σε μια δράση μας και έπαιξε με τα παιδιά, που τόσο αγαπούσε, χάσκα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο Σύλλογος μας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το Δ/Σ του Συλλόγου Κολινδρινών Αλεξάνδρειας " Ο Παυσίλυπος"

Υ/Γ. Η κηδεία του Αριστομένη Χρυσάφη θα γίνει αύριο, Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αλεξάνδρεια.

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Γυρνάει ο άλλος μετά από 10 μέρες άδεια και πας να τον βοηθήσεις να θυμηθεί πως ανοίγει ο υπολογιστής. Τα ξέχασε όλα. Θα μου πείτε, που κολλάει αυτό τώρα; Θυμάστε που είχα γράψει ότι από όλους τους αντιδημάρχους κανένας δεν έχει υπολογιστή στο γραφείο του; Θυμάστε που σας είπα ότι μετά από αυτό που έγραψα, ένας έβαλε; Όλα καλά λοιπόν. Όχι βέβαια, αν ήταν όλα καλά δεν θα το έγραφα. Αυτός ο ένας λοιπόν, άνοιξε το κουτί, κότσαρε τον υπολογιστή αλλά δεν έβγαλε τα καλώδια. Άρα ; Σα να έβαλε μια κορνίζα στο γραφείο. Χαχαχαχαχα, ένα θα σας πω. Κέρδισε τις εντυπώσεις. Το βρήκα τόσο έξυπνο και συνάμα τόσο χαζό που ακόμα γελάω. Το Καρπούζι λοιπόν θα κάνει δώρο ένα πολύμπριζο στον αντιδήμαρχο γιατί μου φαίνεται εκεί κόλλησε το πράγμα.

Πόσο τυχεροί άνθρωποι είμαστε. Όσοι είχατε καημό να πάτε ταξιδάκι στη Βενετία και δεν το καταφέρατε ως τώρα, επιτέλους, το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα. Η Βενετία ήρθε στα πόδια σας. Γραφείο τουρισμού ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Σε χρόνο dt μετατρέπει την πόλη μας σε χώρο αναψυχής. Θες Βενετία; Πάρε να έχεις (πιο κάτω τα καλύτερα).

2

Το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά ATP finals! Δύο ελληνικές ψυχές, δύο πρώτες θέσεις. Εμένα προσωπικά, κάτι τέτοια με κάνουν να νιώθω υπερήφανος που είμαι έλληνας. Επιτέλους ρε παιδί μου, να σπάσει λίγο το χειλάκι μας. Αρκετή ντροπή μας χόρτασαν οι άλλοι.

3

Επέτειος του Πολυτεχνείου και όπως αναμενόταν έγιναν όλες οι προβλεπόμενες εκδηλώσεις. Η Μοσχοπούλου μου την έφερε και δεν κατάθεσε στεφάνι (βλέπετε, πήρε παραμάσχαλα την εθνική αντίσταση και σε αυτή τη γιορτή δεν είχε ρόλο) και ο Βεσυρόπουλος για δεύτερη φορά υποβιβάζεται (την πρώτη στην παρέλαση) ερχόμενος στην πόλη. Άλλο βουλευτής και άλλο υπουργός. 10 ευρώ είχε ένα ταμπελάκι αλλά ποιος να το θυμηθεί. Τα δικά μας να είναι τα σωστά και χεστήκαμε. Αλήθεια, οι 3 θέσεις πίσω από τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής για ποιον είναι; Ποιος θα καθόταν στα πλάγια να κοιτάει το super market φάτσα κάρτα αντί το μνημείο;

4

Και πάμε στο ζουμί. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε πολύ… ζουμί. Έβρεξε. Πρώτη φορά; Όχι, αλλά όπως με ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι έβρεξε πολύ. Έριξε λέει 53 χιλιοστά βροχής. Για να το λένε θα είναι πολύ. Πόσο να τραβήξουν και αυτά τα έρμα τα φρεάτια, γκούμωσαν. Τι άλλο να κάνουν και αυτοί της ΔΕΥΑΛ; Με το Θεό δεν μπορούν να τα βάλουν.

5

Το καλό είναι ότι σε μία ώρα τα νερά τραβήχτηκαν όλα. Όχι όμως στον παλιό Γιδά. Εκεί η κατάσταση ήταν ακόμη πιο τραγική. Το κακό είναι ότι όποιο καιρικό φαινόμενο και να μας συμβεί, πάντα έχουμε προβλήματα. Χιόνι, βροχή, αέρας. Όλα τόσο έντονα γίνονται σε μας; Τι λέτε σε αυτήν την πολιτική προστασία όταν μαζεύεστε, δεν μπορώ να το καταλάβω. Μόνο φωτογραφίες βγαίνετε. Είμαι σίγουρος ότι αν σταματήσουν να έρχονται οι εφημερίδες δεν θα έχει και νόημα να την κάνετε. Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό; Να μεγαλώσουν τα φρεάτια για να απορροφούν μεγαλύτερο όγκο νερού; Να μετακομίζουμε κάθε φορά που βρέχει; Να αγοράσουμε μπότες μέχρι τους μηρούς σα να πάμε για πυροφάνι; Να βγάλουμε λέπια και μεμβράνες ανάμεσα στα δάχτυλα; Ο Τόκας λέει ότι τα καθάρισε τα φρεάτια και μπράβο του. Αλλά όπως αποδεικνύεται για δεύτερη φορά αυτό δεν είναι αρκετό.

Εγώ όμως δεν είμαι απαισιόδοξος, ούτε η φωνή μου είναι κακοπροαίρετη όπως βολεύει κάποιους. Θα το δω το όλο θέμα από τη θετική του πλευρά. Κι όμως υπάρχει και αυτή η πλευρά αρκεί να θέλεις να τη δεις. Θυμάστε που ξέχασαν να μας καλέσουν ως δήμο στη συγκέντρωση για το σχέδιο πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Δεν μας νοιάζει πια. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Δεν χρειαζόμαστε πλέον αρχαία για να τραβήξουμε τα βλέμματα. Θα γίνουμε η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα είναι διάσημη για την υδρόβια ζωή της.

Οι τουρίστες χόρτασαν από αρχαία. Τι θα λέγατε αν γινόταν γνωστό ότι ένας λευκός καρχαρίας ονόματι Μένιος τριγυρνά στη Μακεδονομάχων;

6

Ουρά θα έκαναν για να τον πετύχουν. Να σε δω ρε Τόκα πάνω στο καλάθι του δήμου να πετάς χοιρινά μπούτια για να βγει ο καρχαρίας να τον δούνε οι Γιαπωνέζοι και τι στον κόσμο. Μια ζωή θα σε ψήφιζα.

Επίσης μπορούμε να ζωντανέψουμε κάποιους μύθους ή στη δική μας περίπτωση να τους δημιουργήσουμε. Η Νέσι είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το τέρας του Λοχ Νες στη βόρεια Σκωτία. Η Μαρίκα θα γίνει διάσημη ως το τέρας του Γιδά σε όλο τον πλανήτη.

7

Οι τουρίστες θα μπορούν να δουν όλη την υδρόβια ζωή της πόλης κάνοντας βαρκάδα. Οι χαρούμενες νοικοκυρές που θα βγαίνουν στα μπαλκόνια και θα πετάνε τα αποφάγια στον Μένιο και τη Μαρίκα και έτσι θα ελαττωθούν τα σκουπίδια. Οι γριούλες θα κάθονται στο παγκάκι εκβιάζοντας το εγγονάκι τους ότι αν δεν φάει το σάντουιτς θα φωνάξουν τη Μαρίκα να τα φάει. Και η ζωή θα κυλάει ήσυχα στη νερούπολη του Γιδά.

Νέες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν αφού θα χρειαστούν βάρκες για να μεταφέρουν τους τουρίστες στο κυνήγι του Μένιου. Άλλος για τη βάρκα μου παιδιάαααααα!!!!!!

8

Γι΄ αυτό σας λέω, όλα έχουν και την θετική ματιά τους. Μην απογοητεύεστε. Το μόνο που μένει είναι να ξέρουμε σίγουρα πότε θα βρέξει. Νε ρωτήσουμε τον Αρναούτογλου; Απαπα, αυτός είναι καλός μόνο για να λέει στους αγρότες πότε να σπείρουν. Θα σας πω εγώ ποιον να ρωτήσουμε και μόνο με 15 ευρώ παρακαλώ. Και χωρίς να πάμε. Πακέτο.

9

Και ενώ εμείς καιγόμαστε για υδρόβιες μπίζνες κάποιοι άλλοι ζουν με τα… φαντάσματα. Δε λέω, με τόση ομίχλη που πέφτει στην περιοχή μας, λέει να ζωντανέψουμε και κανένα φάντασμα αλλά …. όχι αυτό.

1aa16

 Άμα δεν σε κόψει την καλημέρα ο Μπαρτζώκας μετά από αυτό, τότε έχει ξεφτίσει και η δεξιά. Αντώνη μου μπερδεύτηκες. Αυτός είχε γυναίκα την μ…ν@ρ@ την αεροσυνοδό. Εσύ είσαι με τον άλλον, που είχε γυναίκα αυτήν με τα ντολμαδάκια. Άλλαξε αμέσως τραπέζι.

Την Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Μη περιμένετε και κάτι σημαντικό, μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ψηφίζουν. Η αντιπολίτευση μαζεύει ακόμα βαμβάκια βλέπετε. Στην Ελλάδα τελείωσαν, μάλλον θα πήραν και αυτά της Τεχεράνης που έχει ακόμη ζέστη. Από τα 41 θέματα που θα συζητήσουν εμένα με αφορά μόνο ένα. Το τελευταίο. Δείτε το και τα λέμε.

10

Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει «ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους»; Θα ορίσουν δύο άτομα για να πάνε να δούνε αν δουλεύει σωστά το…. μαγαζί; Είχα να σας προτείνω δύο αλλά αν το γράψω, ο ένας από τους δύο μου έταξε σφάξιμο στο γόνατο και δεν θα το κάνω. Πάντως και σε αυτό το θέμα υπάρχει αξιοκρατία. Το μικρό μπουρδέλο ζητάει την άδεια από τον Δήμο για να λειτουργήσει. Σαν δήμος  ξέρει καλύτερα από αυτά. Με αυτό που γέλασα περισσότερο είναι με το ποιος θα κάνει την εισήγηση. Ωραία αντιδημαρχία σε δώσανε Στέφανε. Σε όλα τα γραφεία αντιδημάρχων οι γριές, στο δικό σου «οι εκδιδόμενες με αμοιβή». Ειλικρινά θα έρθω να το ζήσω αυτό το συμβούλιο. Θέλω να δω πως θα μπεις στο θέμα.

Στα πλαίσια εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, "Ενδυναμώνουμε τους γονείς, ενθαρρύνουμε το θηλασμό" οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν συνάντηση με ομάδα γυναικών στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας και συζήτησαν για το θηλασμό. Ζείτε ακόμα; Αυτές οι μαίες κάτι έπαθαν φέτος. Μιλάς κυρία μου για τον θηλασμό σε μια γυναίκα που το βυζί έφτασε στο γόνατο;

11

Αγαπητές μου μαίες, θηλάζει η γυναίκα που φοράει σουτιέν για να κρατήσει το στήθος. Όχι αυτή που το φοράει για να μην την μπερδεύει το βυζί στο περπάτημα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ή δεν θυμούνται οι θειες πότε θήλαζαν; Με τίποτα. Βέβαια μετά το γύρισαν και μίλησαν για το ρόλο των γιαγιάδων που είναι σημαντικός γιατί υποστηρίζουν, ενθαρρύνουν και πολλές φορές βοηθούν στη λειτουργία της νέας οικογένειας. Διορθώνεται η μ@λ@κί@; Όχι αλλά τι να πεις.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας δια του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, βραβεύτηκε από το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την δέσμευσή του στην Προαγωγή της Υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισµός Υγείας, για τους Δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων, κατά την χρονική περίοδο 2014-2018.

12

 

Αν και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο μας βράβευσαν, χαίρομαι που βρέθηκε έστω και ένας που λέει ότι κάναμε κάτι σωστά. Τι εστί «προαγωγή υγείας»; Δεν είχα χρόνο να το ψάξω αλλά θα το κάνω και θα επανέλθω για να σας διευκρινίσω για ποιο λόγο πήραμε βραβείο. Πάντως τα βραβεία στις μέρες μας έγιναν σούπα. Όλοι κάτι παίρνουν. Δεν είναι αδικία να δίνουν στον Ρουβά βραβείο και όχι σε μας που τον ακούμε; Κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι παίζει αλλά ας μη γίνω προκαταβολικά κακός. Ας πω απλά… συγχαρητήρια.

Στο 16ο πάντως συνέδριο που θα γίνει θα μας δώσουν και το βραβείο για τα πιο όμορφα φρεάτια λαχανόκηπους. Και ετοιμοπόλεμοι για κάθε θεομηνία και αγαπάμε και το πράσινο. Ποιος δήμος Τρικαίων και π@π@ριές.

13

ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

«Μάρτιος 1986. Κάθομαι μόνος και πίνω. Σκέφτομαι τις όμορφες στιγμές που πέρασα δίπλα σου εχθές, οι δυο μας, κοιτώντας το φεγγάρι. Έχοντας ακόμα τη μυρωδιά σου στα ρουθούνια μου. Σε κρατούσα στο χέρι μου και η καρδιά μου χτυπούσε σαν ωρολογιακή βόμβα. Ήθελα τόσο να σε ανάψω, να σε βάλω στα χείλη μου αλλά… δείλιασα. Φοβήθηκα μη μου γίνεις εξάρτηση. Φοβήθηκα να μη κάψω το…. μουστάκι μου. Αντίο καλό μου πούρο».

14

 

Εγώ Μπάμπη μου είδα τη φωτογραφία και σε θαύμασα. Ε ρε νιάτα. Περνάνε τα άτιμα αρκεί να μεγαλώνουμε όμορφα. Και συ αυτό το έχεις καταφέρει. Αν και μικρότερος θα σου πω κάτι και αν θέλεις άκουσε με. Η πολιτική που έμπλεξες μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις, να μου το θυμηθείς.

15

Σαν χθες, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2014 βγήκε το πρώτο ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ στον αέρα του alexandriamou.gr με τίτλο «Είχαμε το ΔΝΤ μας ήρθε και το Παγοδρόμιο». Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 5 χρόνια και γράφτηκαν 239 άρθρα που σας κράτησαν συντροφιά τα πρωινά του Σαββάτου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου σε όλους εσάς που κρατήσατε το «Καρπουζάκι» μου κατακόκκινο όλα αυτά τα χρόνια. Ξεκίνησα δειλά, συνέχισα δυναμικά και τώρα απλά δεν μασάω. Το Καρπούζι είναι η μοναδική στήλη (απ΄ όλες όσες ξεκίνησαν και χάθηκαν στην πορεία του χρόνου) που λέει τη γνώμη της χωρίς να νοιάζεται αν θα είναι αρεστή. 5 χρόνια τώρα κριτικάρω την πορεία και το έργο των «ηρώων» μου χωρίς να παρεμβαίνω στην προσωπική τους ζωή. Και είμαι εδώ για να με κρίνουν όλοι. Δεν κρίνω ως ειδικός αλλά ως ενεργός πολίτης αυτού του δήμου. Δεν με κατάπιε το σύστημα, ούτε έγινα του κυκλώματος. Γι΄ αυτό και πολλές φορές λέω αυτά που και σεις οι ίδιοι θα λέγατε.

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ λοιπόν και ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών στις παρακάτω περιοχές:

25/11/2019 8:00:00 πμ - 9:30:00 πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

25/11/2019 8:00:00 πμ - 10:30:00 πμ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ

25/11/2019 9:30:00 πμ - 11:00:00 πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΣΑ ΚΙΟΣΚΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

25/11/2019 10:30:00 πμ - 1:00:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΥΣΑΚΙΟΥ, ΒΓΑΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

25/11/2019 11:00:00 πμ - 12:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

25/11/2019 12:30:00 μμ - 2:00:00 μμ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΓΡΑΒΙΑΣ, ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

25/11/2019 1:00:00 μμ - 2:30:00 μμ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

26/11/2019 8:00:00 πμ - 10:30:00 πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΕΡΜΑ ΤΕΡΨΙΧΩΡΗΣ

26/11/2019 10:30:00 πμ - 2:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ

26/11/2019 12:30:00 μμ - 1:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, ΤΟ Σ3

26/11/2019 1:30:00 μμ - 2:30:00 μμ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Μ.ΣΑΝΤΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

27/11/2019 8:00:00 πμ - 9:30:00 πμ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

27/11/2019 9:30:00 πμ - 12:30:00 μμ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΤΕΡΜΑ ΚΙΜΩΝΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ

27/11/2019 12:30:00 μμ - 2:30:00 μμ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ, ΣΟΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Μετά από την σύγχυση που δημιουργήθηκε σήμερα, από την δημοσίευση ΦΕΚ με πρόεδρο του Δ.Σ.

του Νοσοκομείου Ημαθίας τον πρώην διοικητή Δημήτρη Μαυρογιώργο, ήρθε η "διορθωτική" ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας

και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια που διορίζει για το Νοσοκομείο Ημαθίας τον κ. Ηλία Πλιόγκα, εκπαιδευτικό από τα Γιαννιτσά Πέλλας.

Κατηγορία Υγεία

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΡΟΪΟΥ Δ.», Τελετή αποφοίτησης ΣΠΕΝ της 2019 Δ’ ΕΣΣΟ κατά την οποία απονεμήθηκαν από τον αντιπρόσωπο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), Δκτη του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχο κ. Γαϊτανίδη Ευστράτιο, μπερέδες στους οπλίτες Αεροπορίας Στρατού που θα επανδρώσουν τις Μονάδες της και θα ενισχύσουν την μαχητική ισχύ αυτών.

Η εκπαίδευση του ΣΠΕΝ διήρκησε 3 εβδομάδες και περιελάβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε βασικά αντικείμενα οπλίτη. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να εκπληρώσουν τα καθήκοντα τους στις νέες τους Μονάδες τις Αεροπορίας Στρατού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δκτής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Υποστράτηγος Ματζουράνης Γεώργιος, και ο Δκτης της Σχολής Αεροπορίας Στρατού Σχης(ΑΣ) κ. Μπινιατίδης Νικόλαος.

 

 

Το διήμερο 20  και 21 Νοεμβρίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Τετάρτη  20 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της 1ης  Μεραρχίας Πεζικού Βεροίας με θέμα «1919-2019 : Ι Μεραρχία Πεζικού, 100 χρόνια από την απόβαση στη Σμύρνη. Ιστορική διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν», ενώ συμμετείχε η χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βεροίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο οποίος και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο την πλακέτα της 1ης Μεραρχίας Πεζικού και του ευχήθηκε με την ευκαιρία της εορτής του Χρυσού Ιωβηλαίου (50 χρόνια) Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του.

Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» στη Βέροια, όπου και εδρεύει η 1η Μεραρχία Πεζικού, ενώ στο τέλος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Στρατιωτικο Ιερέα Παν. Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Καμπούρογλου.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου, ενώ στο τέλος έγινε επίδειξη οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο του θεσμού «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ», που υλοποιεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια, για τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ημαθίας, με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Δημήτρης Μαυρογιώργος (πρώην διοικητής του Νοσοκομείου)
Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Πέρβου, με αρμοδιότητα στη Μονάδα Νάουσας
Μέλη:
- Γιώργος Μηνάς με αναπληρωτή τον Γιάννη Γκιουρτζή
-Πρόδρομος Ισαακίδης με αναπληρωτή τον Γ. Παρθενόπουλο
-Χαϊμαδή Ντάλιου Μπουτζιώνα με αναπληρώτρια την Μάγδα – Μαρία Κουμλίδου
-Πέτρος Πετρίδης με αναπληρώτρια την Σωτηρία Ζωνίτσα
-Ιωάννα Μπρανιώτη με αναπληρώτρια την Ελένη Μυλωνά
-Ευαγγελία Μαγουλα με αναπληρωτή τον Γιάννη Βογιατζή
-Ηλίας Καλαιτσίδης με αναπληρώτρια την Μαρία Παπαϊωάννου
Η θητεία του νέου Δ.Σ. είναι διετής.

Κατηγορία Υγεία

Παραδοσιακές πίτες, ντόπια τυριά και άλλα προϊόντα της Ημαθίας, περιλαμβάνει το πλούσιο και γευστικό μενού του“Imathia Brunch
ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ,
Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Οι ξενοδόχοι της Ημαθίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας σας προσκαλούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ώρα 11:00 στην αίθουσα ΕΡΙΑ (στη Νάουσα) στην εκδήλωση «IMATHIA BRUNCH WINΕ EDITION» που διοργανώνουν στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού «Νάουσα Πόλη του Οίνου 2019» που διοργανώνεται από το σύνδεσμο Oινοποιών και Aμπελουργών της Oινοποιητικής Ζώνης «Νάουσας»,

Το Brunch είναι μια νέα τάση γαστρονομίας, ένα πρωινό και ταυτόχρονα μεταπρωϊνό γεύμα, που στηρίζουν οι ξενοδόχοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της Ημαθίας, κάτι που αποδεικνύεται από τις διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές των ξενοδοχείων, που το συμπεριλαμβάνουν στο μενού τους, αλλά και από τη δυναμική προσέλευση του κόσμου, που επιλέγει να δοκιμάζει τις brunch δημιουργίες των ξενοδοχείων, σε ώρες λίγο μετά το πρωί και λίγο πριν το μεσημέρι, τα Σαββατοκύριακα.

Η παρουσίαση των προτάσεων για το «IMATHIA BRUNCH WINΕ EDITION» στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ένωσης Ξενοδόχων και της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθεί στον αναστηλωμένο πρώην βιομηχανικό χώρο του συγκροτήματος ΕΡΙΑ της Νάουσας, εκεί που ζεσταινόταν κάποτε το καμίνι των βαφείων της εταιρίας και τώρα αναζωπυρώνεται με γευστικές προτάσεις μεταπρωινού γεύματος, δίνοντας νέα νότα στην τοπική όσο και γευστική ξενοδοχειακή πρόταση, με σαφώς θετικές προοπτικές για την τοπική οικονομία.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ «IMATHIA BRUNCH WINΕ EDITION»

Η πρόταση του «IMATHIA BRUNCH WINΕ EDITION» στοχεύει άμεσα στη δημιουργία ενός τύπου πρωινού και μεταπρωινού γεύματος, τοπικής προέλευσης (Ημαθιώτικο Πρωινό), που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό στοιχείο ενίσχυσης της ντόπιας γαστρονομικής πρότασης και να ενταχθεί στο κάδρο των γευστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, απευθυνόμενο στον κάθε επισκέπτη αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους που επιθυμούν να το απολαύσουν σε ξενοδοχεία ή χώρους εστίασης, τα Σαββατοκύριακα.

Για την εκδήλωση της Κυριακής και για την παρουσίαση του Ημαθιώτικου branch, επιλέχθηκαν premium πρώτες ύλες της Ημαθίας και οι δημιουργοί του, εργάστηκαν πάνω σε επιλεγμένες συνταγές για να τις παρουσιάσουν και να τις προσφέρουν στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το «IMATHIA BRUNCH WINΕ EDITION» που θα παρουσιαστεί περιλαμβάνει:

-ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΜΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΡΑΣΙ (ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ,ΜΑΝΟΥΡΙ ΠΟΠ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

-ΜΙΝΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΜΙΝΙ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΛΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

-ΓΛΥΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΡΑΣΙ

-ΕΛΑΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΟΡΕΙΝΗ ΡΙΓΑΝΗ

-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ «ΒΡΑΣΤΟ» ΚΟΥΛΟΥΡΙ, ΤΖΕΠΟΥ 1927, ΜΕ ΤΥΡΙ ΠΟΠ ΜΠΑΤΖΟ.

-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΛΑΤΣΙΝΤΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

-ΠΑΝ ΚΕΙΚΣ ΖΥΜΩΜΕΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΒΕΡΜΙΟΥ, ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.

-ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΣΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

-ΜΙΝΙ ΚΡΟΚ ΜΕΣΙΕ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΠΟΠ.

-ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ.

-ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΖΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

-ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

-ΑΛΜΥΡΟΣ ΓΚΡΑΚΛΙΑΝΟΣ ΜΕ ΜΑΝΤΖΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η είσοδος στην εκδήλωση της Κυριακής είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο και η πρόκληση απευθύνεται σε όλες και όλους, αναμένοντας γνώμες, εντυπώσεις και άλλες προτάσεις. Καλή σας απόλαυση.

 

Σε διορθώσεις και προσθήκες στο φορολογικό νομοσχέδιο λίγο πριν αυτό πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. «Μπούσουλα» για ορισμένες αλλαγές που ετοιμάζονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν τα σχόλια των φορολογουμένων που έγιναν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως το νέο καθεστώς των e-αποδείξεων, χωρίς όμως να αλλάζει το ποσοστό 30% που απαιτείται επί του εισοδήματος, αλλά και την έκπτωση φόρου για όσους θα προχωρήσουν στην ανακαίνιση των ακινήτων τους μέσα στην επόμενη τριετία.

Οι διαζευγμένοι που πληρώνουν διατροφή σε σύζυγο και παιδιά θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν λιγότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς θα αφαιρείται το ποσό της διατροφής από το εισόδημά τους επί του οποίου θα υπολογίζεται το 30% των e-αποδείξεων. Το νομοσχέδιο πριν φτάσει να κατατεθεί στη Βουλή θα συμπληρωθεί με δεκάδες νέα άρθρα, από τα οποία ξεχωρίζει η δυνατότητα μεταφοράς λογιστικών ζημιών για τις επιχειρήσεις σε βάθος δεκαετίας από πέντε χρόνια που είναι σήμερα και η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ειδικών αμοιβών stock options που λαμβάνουν τα μεγαλοστελέχη των εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές και οι προσθήκες που προωθεί το οικονομικό επιτελείο στο φορολογικό νομοσχέδιο, πριν αυτό κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, προβλέπουν μεταξύ άλλων:

1. Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Η βασική διόρθωση αφορά τους διαζευγμένους, οι οποίοι διαθέτουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους για τη διατροφή που πληρώνουν στη σύζυγο και στα παιδιά. Οι δαπάνες διατροφής θα αφαιρούνται από το εισόδημα επί του οποίου θα υπολογίζονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Το συγκεκριμένο ζήτημα επισημάνθηκε από πολλούς φορολογουμένους στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν εξετάζει τη μείωση του ποσοστού, το οποίο ανέρχεται στο 30% του εισοδήματος.

2. Ανακαίνιση ακινήτων: Διορθώνεται η  διάταξη με την οποία παρέχεται έκπτωση φόρου 40% για τις εργασίες επισκευής ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα κάνουν εργασίες ανακαίνισης την τριετία 2020-2022 θα έχουν έκπτωση φόρου τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, το 40% των δαπανών για την ανακαίνιση των ακινήτων τους θα εκπίπτει από τις οφειλές φόρου εισοδήματος της επόμενης τετραετίας, με ανώτατο όριο έκπτωσης τις 19.200 ευρώ, αλλά καταργείται η μείωση κατά 5% του φορολογητέου εισοδήματος που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία για τους έχοντες εισόδημα από ενοίκια για όποιον επικαλεστεί την έκπτωση του 40%. Μετά την αλλαγή που σχεδιάζεται οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα χάνουν την αυτόματη έκπτωση του 5% από τον φόρο εισοδήματος από ενοίκια αν κάνουν χρήση της έκπτωσης για δαπάνες ανακαίνισης.

3. Περιστασιακά απασχολούμενοι: Παρεμβάσεις αναμένονται και στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου που αφορά τους περιστασιακά εργαζομένους. Το άρθρο τούς αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίες και τους φορολογεί από το πρώτο ευρώ με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. Αν διατηρηθεί η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου, οι περιστασιακά εργαζόμενοι θα χάσουν το αφορολόγητο όριο. Σήμερα με βάση την ισχύουσα διάταξη το δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων, εφόσον δεν υπερβαίνει το ποσόν των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα το ποσόν των 9.500 ευρώ, φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο.

4. Stock options: Θα προβλέπεται αυτοτελής φορολόγηση των stock options με συντελεστή 15%. Σήμερα τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, δηλαδή με την κλίμακα φορολογίας. Τα κέρδη από τις μετοχές που διατίθενται στο πλαίσιο των stock options φορολογούνται ήδη από το 2008 ως παροχή σε είδος και ο εργαζόμενος πληρώνει τον φόρο και την εισφορά αλληλεγγύης που του αναλογεί κατά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.

5. Μεταφορά ζημιών: Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη φορολογική ζημιά σε διάστημα δέκα ετών από πέντε που είναι σήμερα. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή για λογιστικές ζημιές που δημιουργήθηκαν από το 2014 και μετά, που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν με βάση τη νέα διάταξη να τις συμψηφίσουν με τη χρήση του 2024.

tanea.gr

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας