alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δία Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αλεξάνδρειας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αλεξάνδρειας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ

1

Δεξιότητες Αυτόνομης Διαβίωσης

25

2

Επεξεργασία Κειμένου- Διαδίκτυο (Ι)

50

3

Χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες

10

4

Βασικά Αγγλικά Α1

50

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση»

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε:

Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά:
Τηλ. : 2333053071 (Κεντρική Δομή)/ 2333023114 (Παράρτημα Ρομά)
Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού (Κεντρική Δομή)/ Πλατεία Παπαντωνίου (Παράρτημα Ρομά)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Συνελήφθησαν στις 25 Νοεμβρίου 2019 το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 30χρονη ημεδαπή καθώς και ο ανήλικος γιος της, διότι προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν από κατάστημα προϊόντα αξίας 30 ευρώ. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το Σεπτέμβριο του έτους 2019, είχαν αφαιρέσει προϊόντα αξίας 80 ευρώ από το ίδιο κατάστημα.

Κατηγορία Αστυνομικά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019 στη συμβολή των οδών Δ. Βετσοπούλου και Ε. Βενιζέλου (στα φανάρια στο ξενοδοχείο Μάνθος) όπου τρία οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο επιχείρησε όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019 λίγο πριν την Σ6 στην Εγνατία Οδό όπου βανάκι συγκρούστηκε με άλλο όχημα προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά μετά την επιτυχημένη επέμβαση της Αστυνομίας ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το βανάκι μετέφερε είδη εκρηκτικών υλικών, τα οποία άμεσα μεταφορτώθηκαν σε άλλο όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ. Βέροιας.

(φωτογραφία αρχείου)

Κατηγορία Αστυνομικά

Οι μαθητές της Γ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας σας προσκαλούν στον Χορό Αποφοίτησης τους με θέμα: «Eurovision» στο Κτήμα Αφροδίτη το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 21:00’.

Είσοδος: 10€ (ενίσχυση) & 10€ (εστίαση).

Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 5120078.

1aaafisa2ogel20191

Το alexandriamou.gr δέχεται βροχή καταγγελιών πως σε αρκετούς δρόμους της πόλης υπάρχουν εδώ και καιρό αγέλες σκύλων που ορμούν και «ενοχλούν» τους πεζούς ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων αφού περιφέρονται χωρίς έλεγχο γεγονός που μπορεί να έχει απροσδιόριστες συνέπειες σε υλικές ζημιές αν μη τι άλλο.

Τελευταία έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών φαινομένων επίθεσης ζώου σε περαστικούς στην Αλεξάνδρεια αλλά και σε γύρω περιοχές και πρέπει να δοθεί μια λύση άμεσα και να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου Αλεξάνδρειας για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες και απρόσμενες καταστάσεις που ενέχουν κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Δείτε τις φωτογραφίες αναγνωστών:

Στα ΑΤΜ από σήμερα το απόγευμα οι δικαιούχοι ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου του ΟΠΕΚΑ. Ξεκινούν οι πληρωμές.

Ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα 27 Νοεμβρίου οι πληρωμές για το επίδομα ενοικίου Νοεμβρίου αλλά και για το ΚΕΑ απο τον ΟΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επιδόματος Στέγασης (ενοικίου), Στεγαστικής Συνδρομής, Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.Ως συνήθως τα χρήματα στους λογαριασμούς αναμένεται να εμφανιστούν νωρίτερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Συγκεκριμένα απο την Τετάρτη 27/11 το απόγευμα για το ΚΕΑ το επίδομα ενοικίου και τα επιδόματα - συντάξεις.

Κατηγορία Οικονομία

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων έτους 2019 από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα του ΟΑΕΔ θα προπληρωθούν ως εξής:

-Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

);background-size:25px 7px;background-position:center left;background-repeat:no-repeat;text-decoration:none;" target="_blank">powered by Rubicon Project

- Επίσης, από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Η καταβολή θα γίνει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020. Οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει

Κατηγορία Οικονομία

Το Δ.Σ του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας “ΑΙΓΕΣ” πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2019 συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών Δήμων του Νομού καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Παρόντες ήταν το Δ.Σ του Αθλ. Σωματείου,οι αθλητές και οι εθελόντριες Ψυχολόγοι κα Ειρήνη Αναγνώστου & κα Ευδοξία Αδαμίδου.
Η Πρόεδρος κα Έφη Καραγιάννη τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες με αναπηρίες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί η άσκηση έχει θετική επίδραση στον ψυχισμό τους, μαθαίνουν να είναι πιο λειτουργικά και νοιώθουν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Επίσης ενισχύεται η αυτοεκτίμηση τους, μαθαίνουν να είναι αυτόνομα και συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Στη συνέχεια το Δ.Σ. ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών οργανισμών της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα την Αντιδήμαρχο Παιδείας Βέροιας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, τον Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Στέφανο Δριστά, την εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, την εκπρόσωπο του Δήμου Νάουσας και τον Πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Λεωνίδα Ακριβόπουλο για την πορεία του αθλητικού σωματείου, για τα μελλοντικά σχέδια και για τους τρόπους επίλυσης διαφόρων θεμάτων που προέκυψαν.
Στον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά το Αθλητικό Σωματείο θα διοργανώσει Αγώνες Στίβου ΑμεΑ , Επίδειξη Μόδας ΑμεΑ και Ημερίδες με θέμα τον Αθλητισμό και τα οφέλη του στα ΑμεΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα πρόσληψης γυμναστών στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που συμμετέχουν οι Δήμοι, για την εκγύμναση ΑμεΑ. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων οργανισμών διαβεβαίωσαν τη διοίκηση του Συλλόγου πως θα σταθούν αρωγοί και θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα βοήθειας για την επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την συμμετοχή ΑμεΑ στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού.
Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους που παρευρέθηκαν στην συνάντηση καθώς επίσης τα ΜΜΕ που κάλυψαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του σωματείου.

 

Aiges 194655

Aiges 195621

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη, στις 09.23 το πρωί. Η ένταση του σεισμού ήταν 5,7 ρίχτερ, σύμφωνα με όσα είπε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθ.Λέκκας στον ΣΚΑΙ Αθήνας, 6 ρίχτερ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο εντοπίζεται νοτίως των Κυθήρων, μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων, σε εστιακό βάθος 56 χλμ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, 70 χλμ. σύμφωνα με τον κ.Λέκκα.

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα, ενώ είχε και διάρκεια.

Ο κ.Λέκκας τόνιζεται ότι δεν πρέπει να γίνεται συσχετισμός με τον σεισμό στην Αλβανία και με τη συνολική σεισμική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας