alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

 

H λίστα με τα θύματα της γρίπης συνεχώς μεγαλώνει… Νέοι θάνατοι και νέα κρούσματα δηλώνονται και καταγράφονται. Το alexandriamou.gr συνάντησε την κ. Έφη Κοτσιφού-Δημητριάδη, την αξιόλογη Πνευμονολόγο στην πόλη της Αλεξάνδρειας όπου διατηρεί το Πνευμονολογικό της Ιατρείο σε μια μίνι συνέντευξη στη δημοσιογράφο Έφη Καραγιάννη ώστε να αποσπάσει συμβουλές-οδηγούς για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων όσον αφορά την εποχική γρίπη και θέλοντας να δώσει απαντήσεις στην αγωνία των αναγνωστών του . Συζητήσαμε για την εποχική γρίπη, για τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης της, για τα προληπτικά μέτρα που επιβάλλεται να ακολουθήσουμε και τέλος τι μας συμβουλεύει όσον αφορά τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών, των ενήλικων και των ευπαθών ομάδων.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Κατηγορία Υγεία

Δεσμεύτηκε το ποσό πληρωμής της α' δόσης 2019

 Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δοση του επιδόματος παιδιού για το 2019 αλλά και η πληρωμή των δικαιούχων του 2018 που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 195.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού α' διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων που εκκρεμούν οι αιτήσεις τους από το 2018 ενώ θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων και στην συνέχεια θα γίνει η πρώτη πληρωμή.

Κατηγορία Οικονομία
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνει πως στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων όλης της χώρας και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου νέες αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα όπως και αιτήσεις παράτασης χορήγησης επιδομάτων.
Στο Δήμο Αλεξάνδρειας οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά και συγκεκριμένα για:
  • αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά και αφορούν σε αρχική χορήγηση προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων.
  • αιτήσεις που αφορούν σε παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών για όσους έχουν γνωμάτευση ορισμένου χρόνου από υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ η οποία έχει λήξει ή λήγει εντός του επόμενου τριμήνου (έχουν ενημερωθεί για τη λήξη της από τους Δήμους). 
  • αιτήσεις που αφορούν σε δικαιούχους οι οποίοι έχουν γνωμάτευση σε ισχύ από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση είτε για αρχική χορήγηση είτε για παράταση. 
Επισημαίνεται πως δεν τίθεται θέμα απώλειας δικαιωμάτων, ούτε για τις νέες αιτήσεις ούτε και για τις παρατάσεις. Σε περίπτωση λήξης γνωμάτευσης ΚΕΠΑ, ο δικαιούχος έχει χρονικό περιθώριο 6 μηνών μετά την λήξη για να υποβάλλει αίτηση επανάκρισης ώστε η καταβολή του επιδόματος να ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα της λήξης της γνωμάτευσης. Επίσης για όλες τις νέες αιτήσεις, η καταβολή του επιδόματος ξεκινάει από την 1η του επόμενου μήνα της αίτησης.
Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος πρέπει :
α) να προσκομίζει έγγραφο απόδοσης ΑΜΚΑ.
β) να προσκομίζει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)
γ) να προσκομίζει φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου καταθετικού λογαριασμού τράπεζας ή ΕΛΤΑ από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός IBAN. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος της προνοιακής παροχής να εμφανίζεται ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού.
δ) αν είναι αλλοδαπός, εκτός των ανωτέρω, πρέπει να προσκομίσει άδεια διαμονής
ε) αν υποβάλλει την αίτηση τρίτο πρόσωπο (γονέας, εκπρόσωπος, δικαστικός συμπαραστάτης κλπ) πρέπει να προσκομίζει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση ανηλίκων τέκνων.   
στ) Αν υπάρχει παλαιά γνωμάτευση του ΚΕΠΑ ή νέα προκειμένου για παράταση. 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα στα τηλέφωνα 2333053072/71 εσωτ. 3, Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού Αλεξάνδρεια και στο Παράρτημα Ρομά 2333023114, Πλατεία Παπαντωνίου, ώρες λειτουργίας 8:00 π.μ. - 4:00 μ.μ. 

Αποκριάτικη βραδιά διοργανώνεται από τη Φιλόπτωχο Γυναικών Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Οlive Βistro Wine Bar και ώρα 18:30’.

Τα μέλη του συλλόγου σας περιμένουν για ένα αποκριάτικο βραδάκι με ήχους ρετρό νοσταλγικούς, αποκριάτικους!!

Είσοδος 3 ευρώ (για την φιλόπτωχο) το μενού επιλογή σας!!

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞ/ΔΡΕΙΑΣ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 13:12

Το νέο Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

Ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας πραγματοποίησε εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσωπών.

Αναλυτικά εκλέχθηκαν :

Διοικητικό Συμβούλιο

Βοργιάδης Χρήστος (Πρόεδρος)

Γκαλαϊτσης Δημήτριος (Αντιπρόεδρος)

Παπαδημητρίου Ελένη (Γραμματέας)

Κολεσίδου Έυθυμία (Ταμίας)

Γαλανομάτης Γεώργιος (Υπεύθυνος επικοινωνίας)

Καπαγερίδης Γεώργιος (Μέλος)

Κυριακίδης Δημήτριος (Μέλος)

Εξελεγκτική Επιτροπή

Κυριακόπουλος Αργύριος

Τζωρτζίδης Αθανάσιος

Γιαννουσόπουλος Ιωάννης

Ως αντιπρόσωποι του Συλλόγου για Ομοσπονδία και συνομοσπονδία οι Γαλανομάτης Γεώργιος και Καπαγερίδης Γεώργιος,

Tο διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας υπόσχεται σε μια εποχή περισσότερο απαιτητική και δύσκολη όσο πότε άλλοτε, να αγωνιστεί για την διασφάλιση και προαγωγή των συμφερόντων των μελών του αλλά και όλων των αγροτών ευρύτερα.

Βοργιάδης Χρήστος (Πρόεδρος):  Ο δρόμος για την πρόοδο και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα είναι γεμάτος αγκάθια, η ανάδειξη των προβλημάτων και η συνεχή προσπάθεια για λύση αυτών, είναι ο μοναδικός σκοπός μας, έτσι ώστε να καταστούν οι καλλιέργειες μας βιώσιμες και να υπάρξει ένα καλύτερο αγροτικό αύριο για τα παιδιά μας. Μόνο μέσα από μία ΚΑΘΑΡΗ αγροτική βάση θα μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Κατηγορία Αγροτικά

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψε ο Λαογραφικός Όμιλος Καψόχωρας «Άγιος Δημήτριος» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στη ταβέρνα «Μάκης» στο Βρυσάκι Ημαθίας.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά ενώ το φλουρί κέρδισε ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πατάει όποια ομάδα βρεθεί στο δρόμο της η φορμαρισμένη Νίκη Αγκαθιάς αφού επικράτησε με σκορ 3-0 τη δυνατή ομάδα των Τριγλίων για την 19η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής στο γήπεδο της Αγκαθιάς στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού διεκδικώντας μπάλες και είχαν και την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 15’ με ένα γυριστό σουτ εντός της περιοχής του Τόλιου από τον Ντούνγκα που έφυγε ανέλπιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάσουν στροφές κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες γεγονός που τους έδωσε χώρο στο γήπεδο και έτσι στο 23’ ήρθε και το πρώτο γκολ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζόπουλου, ο αρχηγός της Νίκης, Γιώργος Ρογγότης, νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική φάση. Στο 42’ με εκπληκτική πάσα-ασίστ από τον Τριανταφύλιδη, ο Προβατίδης εκμεταλλεύτηκε ένας λάθος της άμυνας και με σουτ πέτυχε το 2-0.

Στην επανάληψη η Τρίγλια μπήκε και πάλι δυναμικά και στο 55’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ευθυμιάδη, ο Ντούνγκα σημάδεψε το δοκάρι του Τόλιου. Η απάντηση της Νίκης ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τον Σούκια, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή, μετά από έξυπνη μπαλιά του Μούδιου, τριπλασίασε τα τέρματα της Αγκαθιάς με κοντινό πλασέ. Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης δεν υπήρξαν πολλές φάσεις ενώ κυριάρχησαν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε ο Ζαρογιάννης.

Στην αρχή του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Χρήστου Πετρίδη.

Νίκη Αγκαθιάς: Τόλιος, Κίτσας Ελ. (90’ Πατσιαβούρας), Λιόλιος, Ρογγότης (85’ Γιαννόπουλος), Ζαρογιάννης, Κασαπίδης, Τριανταφυλλίδης, Μούδιος, Χατζόπουλος (73’ Πέτκος), Προβατίδης (60’ Σούκιας), Γκελοσάνι.

Π.Ο. Τρίγλια: Παλαβράκης, Ευθυμιάδης, Προκοπίου (46’ Σγοιυρής), Μπέσσας, Μενεγκάλι, Καρατζάογλου (65’ Μουτζίκος), Σουάνης (65’ Πάλλας), Σαρβανίδης, Σταυρόπουλος (77’ Κεχαγιάς), Ντούνγκα, Λιόνης.

Βαθμολογία:

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Βέροια 18 13 3 2 39 12 27 42
2 Άρης Παλαιοχωρίου 19 12 4 3 35 20 15 40
3 Νίκη Αγκαθιάς 19 10 9 0 23 8 15 39
4 ΠΟ Τριγλίας 19 10 4 5 21 17 4 34
5 Εδεσσαϊκός 19 9 6 4 33 10 23 33
6 Αγροτικός Αστέρας 19 8 5 6 22 18 4 29
7 Αλμωπός Αριδαίας 19 7 7 5 22 13 9 28
8 ΑΣ Γιαννιτσά 18 7 5 6 22 17 5 26
9 Μακεδονικός 19 7 4 8 23 23 0 25
10 Ολυμπιακός Κυμίνων 18 4 5 9 8 19 -11 17
11 ΠΑΟ Κουφαλίων 19 4 4 11 17 32 -15 16
12 ΑΠΕ Λαγκαδά 19 3 4 12 13 31 -18 13
13 Ερμής Αμυνταίου 19 2 6 11 18 36 -18 12
14 Μελιτέας Μελίτης 18 1 2 15 16 56 -40 5

Κατηγορία Αθλητικά

Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. από το 1993 παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην πρωτογενή παραγωγή καλύπτοντας όλες τις καλλιεργητικές ανάγκες από τη σπορά μέχρι τη λίπανση και τη φυτοπροστασία.Με υψηλή ποιότητα προϊόντων από τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου και με άριστη τεχνογνωσία από εξειδικευμένους γεωπόνους, η ΕΥΡΩΦΑΡΜσήμερα αποτελεί εγγύηση για τον Έλληνα παραγωγό.

Στο πλαίσιο της διαρκούς υποστήριξης και παροχής τεχνογνωσίας στον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας, η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. διοργανώνει τεχνική ενημέρωση με θέμα:

Η Φυτοπροστασία της Ροδακινιάς

Εισηγητές:

Καραογλανίδης Γιώργος, αν. Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Α.Π.Θ.

Φαιά Σήψη (Μονίλια): Επιδηµιολογία και Αντιµετώπιση

Δρ. Φίλιππος Ιωαννίδης, Γεωπόνος - ΕντοµολόγοςM.Sc., Ph.D

επιστηµονικός συνεργάτης ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε.

Αντιµετώπιση των κυριοτέρωνΕντοµολογικών προσβολών

και νέων εχθρών της Ροδακινιάς

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ” / ΩΡΑ: 18:00

Είσοδος ελεύθερη

 

ΔΤ: Με την έναρξη συναντήσεων του συνδυασμού "ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" με ΘΕΣΜΟΥΣ και ΦΟΡΕΙΣ, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου κλιμάκιό του στο οποίο συμμετείχαν οι Δημήτρης Πανταζόπουλος, Δημήτρης Συρόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος, επισκέφτηκε στη Βέροια, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα.

Τα χρόνια της κρίσης απέδειξαν ότι οι ανάγκες της κοινωνίας πολλαπλασιάστηκαν και αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν θεσμοί και φορείς συνεργάζονται αρμονικά.

Με δεδομένο ότι η εκκλησία ως φορέας διαχείρισης απέκτησε τεχνογνωσία, διαθέτοντας ένα τουλάχιστον άτομο σε κάθε ενορία ή χωριό που να ξέρει, είναι απαραίτητη η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς σε άτομα που πάσχουν.

Το δεύτερο που τέθηκε στη συνάντηση εκ μέρους του επικεφαλής του συνδυασμού Κώστα Ναλμπάντη ήταν ότι η νέα δημοτική αρχή στα πλαίσια εξεύρεσης πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα θα πρέπει να συμπεριλάβει όλα τα εκκλησιαστικά μνημεία για συντηρήσεις, επισκευές ή αναστηλώσεις - αναπλάσεις.

Υπάρχουν σε πολλά χωριά ναοί του 16ου και 17ου αιώνα που πρέπει να προστατευτούν από την κατάρρευση.

Το θετικό της ανταπόκρισης εκ μέρους του Μητροπολίτη δεν εκφράστηκε μονάχα γιατί υπερθεμάτισε, αλλά κυρίως γιατί βλέπει προοπτική στην προσπάθεια νέων ανθρώπων.

Κώστας Ναλμπάντης

 

ΔΤ: Οι τελευταίες δύο "ενοικιάσεις" στελεχών, δήθεν κεντροαριστερών, ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Οι πολίτες άναυδοι παρακολουθούν πολιτικά στελέχη χαμηλής πολιτικής ηθικής, να ενδίδουν στα κελεύσματα μιας διεφθαρμένης και ανήθικης   εξουσίας. Να ενδίδουν  αντί ευτελούς τιμήματος, χωρίς να ακούν την πολιτική κριτική που μέχρι χθες οι ίδιοι ασκούσαν στην καταρρέουσα κυβέρνηση, χωρίς να ντρέπονται αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν...Για μια καρέκλα...

 Είναι σημεία των καιρών, αλλά αυτό είναι το λιγότερο...

  Το σημαντικότερο και αυτό  που εντυπωσιάζει  είναι η κυνικότητα με την οποία ο πρωθυπουργός Τσίπρας, μπαίνει σε ένα παιχνίδι διαφθοράς "εύκολων" συνειδήσεων, χωρίς να υπολογίζει την ζημία που προκαλείται με το να παρουσιάζονται τα πολιτικά πρόσωπα ως άτομα χαμηλής ηθικής που εξαγοράζονται και το κοινοβούλιο ως ο κατεξοχήν χώρος διεκπεραίωσης τέτοιου τύπου συναλλαγών. Και φυσικά αν αύριο η Χρυσή Αυγή παρουσιάσει σημαντική άνοδο,  υπεύθυνος θα είναι ο φερόμενος αριστερός Αλέξης Τσίπρας. Συμπερασματικά και με δύο  λέξεις...

  Δεν είναι απλώς ανίκανος, είναι επικίνδυνος.

  Η χώρα έχει  ανάγκη έναν ηγέτη με αρχές και αξίες, έναν ηγέτη με ξεκάθαρες προτάσεις, έναν ηγέτη με συναίσθηση του χρέους προς την πατρίδα στις δύσκολες ώρες που περνά. Χρειάζεται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρο αυτής, Κυριάκο Μητσοτάκη, εγγυητή της  υλοποίησής του.

Νίκη Καρατζιούλα

Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας