alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 η συγγραφέας Ελισάβετ Τάρη και οι Θεατρομπόμπιρες παρουσίασαν στην  κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας μια εξαιρετική
και πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ελισάβετ Τάρη ¨Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο¨ σε επιμέλεια παρουσίασης  και θεατρική απόδοση της χαρισματικής και αεικίνητης  Κορίνας Εσερμπόγλου.

Η συγγραφέας του βιβλίου Ελισάβετ Τάρη έδωσε στο βιβλίο ένα συναρπαστικό κράμα Ιστορίας, μύθου και παραμυθιού, σε τέτοιες ποσοστώσεις, ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών όσο και των μεγάλων.

Η ίδια η συγγραφέας, με λόγο απλό και εύστοχο, παρουσίασε την πηγή της έμπνευσής της, που δεν ήταν άλλη από την  ίδια την  Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η πόλη δηλαδή που έζησε σ’ αυτήν και προφανώς αγάπησε.

«Θέλησα να παντρέψω το παραμύθι με την Ιστορία, κάνοντας μια περιπλάνηση στη σημερινή Αλεξάνδρεια.
Στόχος μου ν’ ανατρέψω το γνωστό μύθο, φέρνοντας τη γοργόνα στη στεριά, με συνοδό της τον Καρίμ. Θέλησα όχι τόσο να διδάξω, όσο να ψυχαγωγήσω τα παιδιά. Αν το κατάφερα, τότε έχω πετύχει» είπε η συγγραφέας, εκπαιδευτικός και σύμβουλος εκπαίδευσης κ.Τάρη.

«Μια γοργόνα γυρίζει μέσα στην Αλεξάνδρεια, αποκτώντας πόδια ψάχνοντας τον αδερφό της τον Μέγα Αλέξανδρο και προσπαθεί να κόψει το γόρδιο δεσμό του αιώνιου ερωτήματος που δεν είναι άλλο από το αν ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος!

Ταξίδι μαγικό και συναρπαστικό η βιβλιοπαρουσίαση που κέρδισε το δυνατό χειροκρότημα των θεατών σε ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων που συνδύασε την εντυπωσιακή παρουσίαση με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα μιας παράστασης, θέτοντας ψηλά τον καλλιτεχνικό πήχη.

Καταπληκτικές πινελιές στη βιβλιοπαρουσίαση αποτέλεσαν η  Α΄ τάξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας και οι μικροί χορευτές της Εστίας Ρουμλουκιωτών.

Εμπνευσμένες ερμηνείες από όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση, οι οποίοι κατάφεραν και ξεδίπλωσαν με περισσή μαεστρία και ταλέντο την ιστορία με ευρηματικά, σύγχρονα  κείμενα και  εξαιρετική μουσική επένδυση που ενθουσίασαν τους θεατές.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν από τους εμβληματικότερους ελληνικούς μύθους της ελληνικής μυθολογίας, που έγινε μια μεγάλη, εντυπωσιακή παρουσίαση που κέρδισε το δυνατό χειροκρότημα των θεατών, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να χειροκροτούν, να γελούν και να απολαμβάνουν το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας, πασπαλισμένης με κόπο και μεράκι από την γλυκύτατη Κορίνα Εσερμπόγλου και τους υπόλοιπους συντελεστές.

Μπράβο σε όλους τους πρωταγωνιστές και συντελεστές...το alexandriamou.gr σας εύχεται ολόψυχα να συνεχίσετε τη δημιουργική πορεία σας και να μην σταματήσετε ποτέ να μας εκπλήσσετε ευχάριστα δηλώνοντας ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε  μελλοντική προσπάθειά σας!

Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 

 

Με νέα εγκύκλιό του ο ΕΦΚΑ παρέχει συμπληρωματικές οδηγίες αναφορικά με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών σε περιπτώσεις πολλαπλής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι όσοι έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα έως 4.923,12 ευρώ δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς για αυτό, εφόσον έχουν υποχρέωση ασφάλισης λόγω άσκησης άλλης δραστηριότητας (μισθωτή εργασία, ελεύθερο επάγγελμα, αυτοαπασχόληση).

Όταν το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα υπερβαίνει το όριο των 4.923,13 ευρώ. τότε προβλέπεται καταβολή εισφοράς για το σύνολο του εισοδήματος αυτού.

Η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα παρέχονται, συμπληρωματικά προς την αριθμ. 50/2018 εγκύκλιο, οδηγίες για την εισφοροδοτική αντιμετώπιση εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα όταν:

– Συντρέχει πολλαπλή υποχρέωση ασφάλισης λόγω άσκησης άλλης δραστηριότητας (μισθωτή εργασία, Ελεύθερο Επάγγελμα, Αυτοαπασχόληση)

– Η ασφάλιση είναι μοναδική πλην π. ΟΓΑ, με επιπλέον εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα.

Ειδικότερα στις περιπτώσεις αυτές:

– Δεν έχουν εφαρμογή οι ρυθμίσεις του άρθρου 36 παρ. 1 του Ν. 4387/2016 περί παράλληλης ασφάλισης, εφόσον το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα είναι μικρότερο του ελάχιστου μηνιαίου κατώτατου ορίου επί 12 μήνες, το οποίο διαμορφώνεται σε 4.923,12 € (410,26*12).

Πρόσωπα που εμπίπτουν στις πιο πάνω προϋποθέσεις, δεν έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών επί του εισοδήματος της ασκούμενης αγροτικής δραστηριότητας.

– Όταν το εισόδημα υπερβαίνει το προαναφερόμενο όριο (4.923,13 € και άνω), εισφοροδοτείται το σύνολο του εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα, κατά τα γνωστά.

– Η προβλεπόμενη από το άρθρο 40 παρ. 10 του Ν. 4387/2016 εισφορά για τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), δεν καταβάλλεται εφόσον από την ασκούμενη μισθωτή ή μη μισθωτή δραστηριότητα έχει καταβληθεί ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ.

– Η ισχύς των ανωτέρω ανατρέχει από 01/01/2017».

Κατηγορία Αγροτικά

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκαν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

25/2/2019 8:00:00 πμ-12:00:00 μμ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΨΟΧΩΡΑ

25/2/2019 8:00:00 πμ- 2:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙ 66 ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ(ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ) ΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ.

26/2/2019 8:00:00 πμ- 2:30:00 μμ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΜ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ.

27/2/2019 8:00:00 πμ- 2:30:00 μμ ΑΠΟ ΩΡΑ 08:00 ΕΩΣ 11:00 Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΣΜΙΔΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ. ΑΠΟ 11:00 ΕΩΣ 14:30 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ(ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ.

3/3/2019 8:00:00 πμ- 2:30:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ(ΤΜΗΜΑ), ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ(ΤΜΗΜΑ), ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ(ΤΜΗΜΑ) Θ.ΣΟΦΟΥΛΗ(ΤΜΗΜΑ)28ηΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ(ΤΜΗΜΑ)ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, Θ.ΚΟΥΓΚΑ, ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ, 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε

Το παραδοσιακό Ψητοπωλείο "Φωτιά στα Κάρβουνα" στην Αλεξάνδρεια, ζητά άτομο για delivery, προϋπηρεσία επιθυμητή.

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6971 562033 κ. Νατάσα Μπογιατζή
Αριστοτέλους 15 - Αλεξάνδρεια

Κατηγορία Γενικά

Λόγω κακοκαιρίας δε θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι συναντήσεις των κατηχητικών και των χορευτικών τμημάτων.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 23/02/2019

Κατηγορία Φαρμακεία

Αισθητό γίνεται τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς», που θα επηρεάσει τον καιρό το σαββατοκύριακο, φέρνοντας παγωνιά, χιόνια, βροχές, αλλά και θυελλώδεις ανέμους, θέαμα που αντικρίζουμε και στο Δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και στην Ημαθία.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήδη χιονίζει, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Ηδη για το κύμα κακοκαιρίας που προβλημάτισε τους μετεωρολόγους τις προηγούμενες ημέρες έχουν ληφθεί μέτρα και έχουν εκδοθεί οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας «Ωκεανίς» θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου, οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, οι καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά και ημιορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Το Σάββατο και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η Αττική, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής, θα βρεθεί στον θερμό τομέα της κακοκαιρίας, κάτι που σημαίνει ότι χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 μέτρα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Η «Ωκεανίς» φέρνει όμως και θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως 8-9 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά ή έντασή τους θα φτάσει τα 10 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 6 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία στα πεδινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ενδεικτικά στην ανατολική στέρεα 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 400-500 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα Θ με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και το βράδυ 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νοτιά. Χιονοπτώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα νοτιά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά-ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 5 βαθμούς Κέλσιου.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας