alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΦΙΣΑΣ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας πραγματοποιείται για 5η χρονιά φέτος και έχει εξελιχθεί σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή μας.
Το 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας θα διεξαχθεί μεταξύ 20-23 Ιουνίου με την συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Α και θα φιλοξενήσει ταινίες μικρού μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το φεστιβάλ επιδιώκει να αναδείξει νέους δημιουργούς μέσα από ταινίες που θα αναδεικνύουν σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα αλλά και ταινίες μυθοπλασίας , animation κ.α
Βασικός στόχος του φορέα είναι να αποτελέσει ένα κύτταρο πολιτισμού που θα φέρει σε επαφή δημιουργικούς ανθρώπους με πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας καθώς και η στενότερη σύνδεση με την πόλη.
Με βάση τα παραπάνω, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φυσικά και νοµικά πρόσωπα, σχολεία , ομάδες μαθητών , συλλόγους και καλλιτεχνικά εργαστήρια της Ημαθίας για την κατάθεση προτάσεων για το δημιουργικό της αφίσας του 5ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας και σας καλεί να καταθέσετε τις προτάσεις σας. Οι ενδιαφερόμενοι µπορούν να υποβάλουν µέχρι τρεις προτάσεις µόνο σε ηλεκτρονική µορφή (JPEG ή PDF) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται πιο πάνω. Οι βασικές διαστάσεις της εφαρμογής θα πρέπει να είναι 35x50 cm.

- Προχτές το βράδυ στο μαγαζί του Αριστείδη στην Αγκαθιά, μαζεύτηκε όπως κάθε βράδυ η ομάδα και μετά την μπιρίμπα έβγαλε το δελτίο τύπου - συμμάζεψε δηλαδή τις μπούρδες που λέει ο καθένας- και ήταν πραγματικά ανησυχητικό για τον δήμαρχο Πάνο.


- Ναι ρε, τι κορόιδο είναι o Παναγιώτης να μην τα χώσει στον μουλωχτό μέχρι προχτές – προχωρημένο από σήμερα - Κώστα, που αμέτι μουχαμέτι θέλει να αρπάξει τα ακλούθια που τρέχουν μα τις Πρέσπες από τον θεοσεβούμενο πονηρούλη και κάνα δυο μήνες ακόμα δήμαρχο;


- Πήγε ρε στο Δέσποτα, ο προχωρημένος Κώστας, που άνοιξε παρτίδα με θεσμούς και φορείς, τάχα γιατί πρέπει μα κρατήσει το από «Θεού άρξασε» και δήθεν για να κοινοποιήσει την ανάγκη συνεργασίας στα λόγω οικονομικής κρίσης φορτισμένα θέματα ή για να πάρει το μέλι από τις εξέδρες των αντιδράσεων για το Σκοπιανό;


- Ποιον τα λέει αυτά;


- Και τσουπ η ωραία, η καθαρογραμμένη, αλλού κακόγουστη και ακαταλαβίστικη τουλάχιστον για Αγκαθιώτες ανακοίνωση του δημάρχου περί αυγής και τα τοιαύτα.


- Ε, και επειδή γέλασε και το παρδαλό κατσίκι, τι νομίζετε πως κοκκίνισαν οι γραφιάδες μαζί και ο υπογράφων;


- Επαγγελματικά δουλεύουν τάχα οι άνθρωποι,-οι γραφιάδες δηλαδή- τα τσεπώνουν για να μας δουλεύουν και να τον δουλεύουν.


- Λίγο το έχετε;


- Από την άλλη πάλι ο προχωρημένος Κώστας καθώς φαίνεται δεν μασάει του τα έχωσε με διπλωματικό τρόπο του Παναγιώτη, αλλά και πήγε παραπέρα με τους θεσμούς και τους φορείς.


- Τι ΟΣΕΔΕΣ και ΓΕΩΣΕΔΕΣ και ΤΡΕΝΟΣΕΔΕΣ δεν πέρασε αυτήν την εβδομάδα. Και με ζουμί βέβαια.


- Τι πράγματα είναι αυτά που ανοίγει ο προχωρημένος Κώστας περί διασταυρώσεων και διακλαδώσεων, αυτοκινητοδρόμων και σιδηρόδρομων, περί εγγύτητας με το Θεσσαλονικιό λιμάνι και περί διεθνής κέντρου διαμετακόμισης; Αλλά και περί ανενεργών κτηριακών εγκαταστάσεων και μουσειακού, λέει, υλικού;


- Μπράβο στο παιδί - λέμε εμείς εδώ στην Αγκαθιά- που κάνει έναν αλλιώτικο προεκλογικό αγώνα.


- Ίσως, μπορεί, που ξέρεις, πιθανόν να είναι έτσι μελλοντικά τα πράγματα.


- Ας γυρίσουμε όμως στα τωρινά. Ο βουλευτής Μιχάλης προσπαθεί να τους προσγειώσει όλους στα παλιά.


-Ελάτε ρε, να παλέψουμε στα μαρμαρένια αλώνια, εκεί στο Αλεξάνδρειο, για να δείτε πόσα αχλάδια χωράει το σακί σας.


- Μάλλον προς τους ομοϊδεάτες του απευθύνεται που λουφάζουν επικίνδυνα.


- Δικαιολογημένα ο νιόπαντρος, άμα ο παλιός;


- Ο παλιός, που μάλλον δεν είναι αλλιώς, αφού δεν τόλμησε ακόμα να ξεμυτίσει.


- Τόσο φόβο τον πήρε ο Παναγιώτης τον Μιχάλη και κρύβεται σκιαμαχώντας - έτσι το λέει η θεια Ρήνα όταν μαλώνει με τη γειτόνισσα την ώρα που απλώνουν τα φορέματα στο φράχτη - και δεν τολμάει ούτε ένα καφενείο να γεμίσει, ή μήπως καρτεράει να αλλάξει αρχηγό ο μπάρμπα Σάκης κάνοντας τράμπα τον Αργύρη με τον Βένιο.


- Ναι, ναι η πιάτσα έτσι λέει, μα αφού εμείς στο μαγαζί του Αριστείδη δεν βγάλαμε ακόμα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μάλλον όλοι πρέπει να περιμένουν.


- Αυτά τα σημερινά μασκαρεμένα ψέματα - απόκριες ντε, έρχονται - αφού ως την άλλη φορά έχουμε καιρό.


-Δεν έχουμε όμως καιρό γιατί πρέπει να μην ξεχάσουμε τις ευχές:
 Να μας ζήσουν οι νεόνυμφοι και καλούς απογόνους.

Ο «ανεξάρτητος» Δήμαρχος Δήμου Αλεξανδρείας και εκ νέου υποψήφιος κ. Π. Γκυρίνης , μη έχοντας να παρουσιάσει σημαντικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας του, προσπαθεί να διασωθεί εμπλέκοντας στις δημοτικές εκλογές θέματα άσχετα με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συνιστούμε στον κ. Γκυρίνη ψυχραιμία και υπομονή , ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει και ανακοινώνει μέσα από τα συλλογικά του όργανα για την στάση του στις υψίστου σημασίας αυτοδιοικητικές εκλογές πάντα με σεβασμό στην ανεξαρτησία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου.

Του προτείνουμε να μην αναλώνεται σε ανακοινώσεις διχαστικού χαρακτήρα με «άσφαιρα πυρά» και να αξιοποιήσει τον λίγο χρόνο που του απομένει στον Δημαρχιακό θώκο προκειμένου να κάνει κάποιο έργο διασώζοντας την υστεροφημία του.

Του θυμίζουμε πως ως μέλος της Π.Ε της ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μόνο την 2ετία 2012-15 οι κρατικές επιχορηγήσεις στους Ο.Τ.Α μειώθηκαν κατά 60% και 85% μείωση στην ΣΑΤΑ ενώ την 2ετία 2018-19 η επιχορήγηση (ΚΑΠ) για τους Δήμους αυξάνεται για πρώτη φορά και παράλληλα τρέχουν προγράμματα ενίσχυσης (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1&2) ύφους 1,8 δις για την ενίσχυση των Δήμων σε έργα αγροτικής οδοποιίας , αντιπλημμυρικά έργα , ανάπλαση παιδικών χαρών , μηχανήματα έργου , ανέγερση σχολικών μονάδων κ.α. (δείτε αναλυτικά εδω)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή μας μιλάει με τα έργα της , σε ότι αφορά τον Δήμο μας έχουμε :
-Την έναρξη της διασύνδεσης του Δήμου με το δίκτυο φυσικού αερίου.
- Την ένταξη του Δήμου σε προγράμματα της κυβέρνησης (Φιλόδημος 1&2) που αφορούν ανάπλαση παιδικών χαρών , αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού , απορριμματοφόρων κ.α
- Τον προγραμματισμό για δημιουργία προαστιακού.
- Την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα (80.000 ευρώ) στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο που ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γ.Γ.Α
-Την χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με 160.000 ευρώ για ανακατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων και ενεργειακή αναβάθμιση που ξεκινούν άμεσα.
-Την μονιμοποίηση των υπαλλήλων στο Βοήθεια στο Σπίτι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά σημαντικό του οποίου τους εργαζόμενους κάποιοι ήθελαν ομήρους.
-Την μόνιμη στελέχωση του Δήμου με υπαλλήλους καθαριότητας.
- Επανασύνδεση ρεύματος σε Δημότες.

Εμείς καλούμε τον κ. Π. Γκυρίνη να απαντήσει στους πολίτες γιατί χάθηκαν έργα όπως :
-Αστική ανάπλαση
-Ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου (95.000)
-Δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού (50,000)
-Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
-Ανάπλαση αύλειου χώρου 2ου - 7ου Δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας.

Αυτά για την ώρα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε γιατί φαίνεται πως κάποιοι έχουν κοντή μνήμη.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας