alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός έλαβε χώρα στη διώρυγα που υπάρχει στην είσοδο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης όταν ένας ψαράς αντιλήφθηκε ότι μέσα στην εν λόγω διώρυγα υπήρχε ένας εγκλωβισμένος λύκος. Ο ψαράς κ Σιδηρόπουλος ειδοποίησε την Π.Υ. Αλεξάνδρειας και με τη συνεργασία του υπευθύνου του Κέντρου φιλοξενίας του Δήμου Αλεξάνδρειας Λάζου Ιωάννου ο οποίος δήλωσε στο alexandriamou.gr: «Κατέβηκα με την σκάλα της πυροσβεστικής μαζί με τον πυροσβέστη και ανασύραμε το ζώο από την διώρυγα που είχε ύψος νερού περίπου 1,5 μέτρο και μετά το σκεπάσαμε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση» έπειτα απεγκλωβίσανε το λύκο και τον τοποθετήσανε στην όχθη της διώρυγας.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκε ο ΔΚΤΗΣ της Πυροσβεστικής Αλεξάνδρειας Γιάννης Αμανατίδης και άντρες του ΑΤ Πλατέος. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Βέροιας για την εύρεση του λύκου και η Εθελοντική ομάδα αγρίων ζώων εκ της οποίας παρεβρέθη ο κ. Νίκος Ασλάνογλου για να διαπιστώσει εάν το ανωτέρω ζώο είχε υποστεί κάποια σωματική βλάβη. Το συμβάν έλαβε τέλος με το ζώο να χαίρει άκρας υγείας. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για τις εμφανίσεις λύκων, το τελευταίο διάστημα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του alexandriamou.gr ο αυτόπτης μάρτυρας κ.Σιδηρόπουλος που βρήκε το άτυχο ζώο:

 

Σας παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του Κώστα Βενιόπουλου για τη συμπαράταξή του με τον υπ. δήμαρχο κ. Αργύρη Πανταζόπουλο:

Αγαπητές φίλες αγαπητοί φίλοι,

οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ξεχωριστή βαρύτητα

για το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας για το αύριο του Δήμου μας.Ειναι εκλογές στις οποίες οφείλουμε

να ενώσουμε τις δύναμης μας απέναντι στο διαλυτικό εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής και να αναδείξουμε

μια νέα και ισχυρή δημοτική αρχή.Απεναντι σε αυτή την πρόκληση η συνείδηση μου και η πολύχρονη εμπειρία

μου στην αυτοδιοίκηση επιβάλει να είμαι παρών και να συνεχίσω με πίστη και αγάπη το έργο δημιουργίας

και προσφοράς .Τον τελευταίο καιρό έκανα σημαντικές προσπάθειες για να συμμετάσχουμε οι δημοκρατικές

δυνάμεις με ένα ενωτικό συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές αλλά δυστυχώς δεν καρποφόρησαν .

Κατόπιν αυτού και με γνώμονα πάντοτε την αμετάκλητη επιθυμία μου για προσφορά στον τόπο μου και τους

συνδημότες μου συμπαρατάσσομαι με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ .

Σας καλώ να συμπορευτούμε και σε αυτή τη μάχη με οδηγό τη γνώση, την εμπειρία, την ανιδιοτέλεια, την αγάπη

στους συνδημότες μας και την πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας.

Συνεχίζουμε μαζί για τη νίκη .

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος -πρώην Δήμαρχος Μελίκης

Σπουδαίο διπλό έκτος έδρας πέτυχε η ανεβασμένη ομάδα των Τρικάλων απέναντι στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με σκορ 2-3 και έβαλε «πλώρη για την κορυφή για την 24η αγωνιστική στο δημοτικό στάδιο Αλεξάνδρειας μεταξύ των δύο πρωτοπόρων της Α ΕΠΣ Ημαθίας στις 16 Μαρτίου.

Στην αναμέτρηση υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα και με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για τη νίκη σε ένα παθιασμένο ντέρμπι που το σκορ άνοιξε ο Μέγας Αλέξανδρος με τον Πέικο στο 18’ ενώ η απάντηση από τους γηπεδούχους δεν άργησε να έρθει με τον Μπουκλά στο 21’ να ισοφαρίζει. Τα Τρίκαλα πίεζαν ψηλά και στο 25’ ο Κιρκιλιανίδης πέτυχε το 1-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, βρήκε διαδρόμους και στο 58’ ο Αργυρόπουλος με σουτ φέρνει και πάλι το ματς στα ίσια του. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ που θα έφερνε την μοναξιά της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα με τον ΠΑΟΚ να το καταφέρνει αλλά ο διαιτητής διαφώνησε και ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ δημιουργώντας θύελλες αντιδράσεων των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι εν τέλει πήραν το «τρίποντο» στο παρά πέντε και πάλι με τον Πέικο στο 88’ που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ 2-3.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας: Θεοδώρου, Κούκλας, Βουλγαρόπουλος, Μπουκλάς Γ., Μπουκλάς Α.,Καρατάσος, Χαρισούδης, Κίτσας Ν., Πετράι, Αργυρόπουλος, Κίτσας Γ.

Τρίκαλα: Αργυρόπουλος, Ατανάσωφ, Βλάχος, Πέικος, Κιρκιλιανίδης, Ζησιόπουλος, Τσιρίδης, Κουκουράκης, Ανδρίτσος, Παρσόπουλος, Λίτσι.

Κατηγορία Αθλητικά

Eπίσκεψη στον πρότυπο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουλούρας «Απόλλων»  πραγματοποιήσε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας, Νίκος Μπρουσκέλης, στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμματισμένων θεματικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις του νομούόπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook:


"Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Απόλλων» είναι ένα «στοίχημα» που μπήκε εδώ και αρκετά χρόνια, και κρίνοντας από τα αποτελέσματα που μου παρουσίασε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιώργος Νεστορόπουλος, έχει κερδηθεί και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες που είχαν θέσει οι συνεταιριστές στην αρχή αυτής της προσπάθειας".

"Χωρίς δανεισμό, σε μια εποχή που η ρευστότητα είναι περιορισμένη, καταφέρνουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις στην ώρα τους, και να κάνουν επενδύσεις σε υποδομές, δίνοντας κάθε χρόνο, νέα υπεραξία στα ντόπια προϊόντα. Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας, η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλουν, ήταν να ξηλώσουν στην πραγματικότητα όλες εκείνες τις παθογένειες που κυριαρχούσαν στο προηγούμενο καθεστώς των συνεταιρισμών και να βάλουν την επιχείρηση σε νέες βάσεις.
Προσπάθειες όμως όπως αυτή του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Απόλλων», αλλά και άλλες συνεταιριστικές επιτυχημένες προσπάθειες, για να συνεχίσουν να υφίστανται και να είναι παραγωγικές και ανταγωνιστικές, χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία και όχι εμπόδια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στην εξέλιξη τέτοιων προσπαθειών που δίνουν δουλειά σε δεκάδες οικογένειες, αλλά πρέπει να τις διευκολύνουμε να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν.
Προσωπική  δέσμευση του κ. Μπρουσκέλη είναι να αναδείξει την αξία τέτοιων προσπαθειών και να αγωνιστούν μαζί με μια σειρά από προτάσεις, όπως την επιδότηση της μεταφοράς των προϊόντων από συνεταιρισμούς -όπως κάνει η Τουρκία- αλλά και την εκπροσώπηση και προώθηση των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.

Αυτές οι διευκολύνσεις μπορούν να δώσουν νέα ώθηση και νέα κίνητρα και στους συνεταιριστές αλλά και στους παραγωγούς, αφού θα ξέρουν ότι τα προϊόντα τους – ειδικά τα ευαίσθητα – δεν θα περιμένουν στο χωράφι με την αγωνία να πουληθούν και σε ποια τιμή, καθιστώντας στην πραγματικότητα έρμαια των τυχοδιωκτών εμπόρων, όπως έχουμε δει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια".

Στο παζάρι της Αλεξάνδρειας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης με τους συνεργάτες τους για να καλέσουν τον κόσμο στην προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Αξίζουμε Καλύτερα» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Στην ομιλία του ο κ. Ναλμπάντης θα ανακοινώσει ονόματα των υποψηφίων του και θα μιλήσει για το πρόγραμμα της παράταξης του για το δήμο Αλεξάνδρειας.

 

 

Δελτίο τύπου εξέδωσε η παράταξη "Ώρα Ευθύνης" του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη σχετικά με την πρώτη συνάντηση των υποψηφίων του συνδυασμού του που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 12 Μαρτίου:

«Με δουλειά, σοβαρότητα, μέθοδο, εντιμότητα, ειλικρίνεια και ικανούς ανθρώπους, δημιουργήσαμε έργο, όλοι μαζί συνεχίζουμε για να υλοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας στη νέα τετραετία για να πάμε το δήμο Αλεξάνδρειας μπροστά, σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας !».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης προς τους υποψήφιους και υποψήφιες τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της «ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», στην πρώτη συνάντηση των υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, στην Αλεξάνδρεια. Στην πρώτη αυτή συνάντηση παρευρέθησαν πάνω από 70 υποψήφιοι, παλιοί και νέοι, εκλεγμένοι και μη στις εκλογές του 2014, οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της “Ώρας Ευθύνης” στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Σε ένα εξαιρετικό κλίμα, πολύ θερμό, που απέπνεε τον αέρα της αισιοδοξίας για τη νίκη του συνδυασμού, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και την προσωπική αισιοδοξία για την πορεία μέχρι τις εκλογές του Μαΐου. Και αυτό γιατί η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι, παρά τις ανακρίβειες που διακινούνται ή διοχετεύονται στον τοπικό τύπο αλλά και τον πόλεμο που τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο συνδυασμός δέχονται, οι δημότες εμπιστεύονται τη διαχείριση που έχει γίνει τα τελευταία 5 σχεδόν χρόνια και θα την εμπιστευτούν ξανά στις επερχόμενες εκλογές.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, απευθυνόμενος προς τους νέους κυρίως αλλά και στους παλιούς υποψηφίους, παρουσίασε εν συντομία το έργο της διοίκησης, με τα έργα που έγιναν, τι έχει προγραμματιστεί στο άμεσο διάστημα και προτάσεις για το νέο πρόγραμμα που είναι υπό διαμόρφωση και ζήτησε να καταθέσουν όλοι και όλες νέες προτάσεις. Στη συνέχεια έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματός του και ανέλυσε διεξοδικά τα βήματα που θα ακολουθηθούν, προκειμένου οι υποψήφιοι να αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα την όποια αρνητική κριτική των αντιπάλων συνδυασμών αλλά κυρίως να μεταφέρουν στους πολίτες το έργο της διοίκησης και της “ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” αλλά και την αισιοδοξία για το μέλλον του Δήμου μας.

Ακολούθησε συζήτηση όπου οι νέοι και οι νέες υποψήφιοι και υποψήφιες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, τονίζοντας κυρίως την εντιμότητά του και τη διάθεση προσφοράς που έχει για το τόπο μας.

Όλοι και όλες δεσμεύτηκαν ότι θα πράξουν το καλύτερο για τη νίκη της “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” εκφράζοντας την πίστη τους στο έργο που έγινε και στη συνέχισή του . Στο κλείσιμό της συνάντησης ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας επεσήμανε σε όλους και όλες : «Το πρόγραμμά μας, το έργο μας και οι θέσεις μας πρέπει να πάνε από πόρτα σε πόρτα και από σπίτι σε σπίτι. Στον αγώνα μας δεν περισσεύει κανείς. Ακούστε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες, δεν περισσεύει κανείς. Απαντάτε πάντα με επιχειρήματα και προσπαθήστε να χτίζετε γέφυρες και όχι να γκρεμίζετε. Η Ώρα Ευθύνης μιλάει με τα έργα που έχουν γίνει και που προγραμματίζονται να γίνουν, μιλάει για το νοικοκύρεμα του Δήμου σε εποχές Μνημονίων και δυσχερειών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς ακρότητες, χωρίς λάσπη στον ανεμιστήρα, χωρίς εντάσεις. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε αγώνα προσωπικό αλλά και συλλογικό και να καλλιεργήσουμε κλίμα κοινωνικής ομοψυχίας και ομόνοιας. Αφήνουμε τον ψεύτικο λόγο, τον λόγο που χωρίζει και δεν ενώνει για άλλους. Υποσχεθήκαμε να πάμε τον τόπο μπροστά, και το πραγματοποιούμε».

Από το Γραφείο Τύπου της “ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επικίνδυνος για τον τόπο, αλλά και για την αξιοπιστία όλων όσων ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται και είναι ο «σωτήρας του τόπου» υποψήφιος κ.Χαλκίδης.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια να υπονομεύει την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας, όπως έκανε και με το κολυμβητήριο Μελίκης πριν από χρόνια, ο κ. Χαλκίδης, έκανε και πάλι την εμφάνισή του, με θόρυβο, «βόμβα χαρακτηρίστηκε», αλλά χωρίς καμιά ουσία, κανένα αντίκρισμα. «Άνθρακες και πάλι ο θησαυρός».

Κατά την επίσκεψή του στον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας, στις 14 Μαρτίου, προσπάθησε με ανεύθυνες και ψεύτικες πληροφορίες (αξιόπιστες κατά αυτόν όσο και αξιόπιστο είναι το έργο που έχει κάνει στον τόπο) να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι έχει «γνωστούς» και «υπόγειες γνωριμίες», αλλά και να σπείρει την αμφιβολία στα μέλη του Συλλόγου αλλά και σε ολόκληρο τον εμπορικό κόσμο με μοναδικό σκοπό και στόχο να πλήξει το έργο της διοίκησης του Παναγιώτη Γκυρίνη και προσωπικά τον ίδιο .

Οι... «πληροφορίες» του κ. Χαλκίδη αφορούσαν την έκβαση της αίτησης χρηματοδότησης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open MALL) που συνυπέγραψαν από κοινού Εμπορικός Σύλλογος και δήμος Αλεξάνδρειας, και κατά τον κ. Χαλκίδη και σύμφωνα με τις «πληροφορίες» αυτές, η μελέτη δεν εγκρίθηκε.

Μάταια τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να τον πείσουν ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση και καμιά πληροφορία για την εξέλιξη σε κανέναν δήμο της χώρας μέχρι τώρα.

Μάταια ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημητριάδης τον διαβεβαίωνε ότι την ίδια ημέρα της επίσκεψης του κ. Χαλκίδη, 14 Μαρτίου, είχε επικοινωνήσει ο ίδιος με το αρμόδιο γραφείο που έχει αναλάβει την μελέτη και του είπαν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι αξιολογήσεις.

Απέναντι στην προσπάθεια αλλά στην πρώτη διάψευση από τον Εμπορικό Σύλλογο ο κ. Χαλκίδης με περισσό θράσος και ανευθυνότητα απάντησε «μακάρι να είναι έτσι»…

Μπορεί ο κ. Χαλκίδης να μην έχει πρόβλημα να ντροπιάζεται δημόσια προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, αλλά εμείς δεν πρόκειται να του κάνουμε τη χάρη και να τον αφήσουμε να υπονομεύει με ψέματα και γκεμπελίστικες μεθόδους τους επαγγελματίες και τους πολίτες, όπως επίσης να δηλητηριάζει την κοινωνική συνοχή και κυρίως βάζοντας «λάσπη στον ανεμιστήρα» να διαβάλει το δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη και το έργο της διοίκησης .

Έτσι λοιπόν, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίες με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στο υπουργείο όπου έλαβαν την απάντηση ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Υπουργείου Οικονομίας, η οποία ορίστηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα!

Αν λοιπόν ο κ. Χαλκίδης θεωρεί ότι δεν έκανε σκοπίμως ψευδή δήλωση για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους, ας δημοσιεύσει άμεσα την κατά τα λεγόμενά του Απόφαση Απένταξης του Έργου και ας δώσει στην δημοσιότητα τον Πίνακα Κατάταξης των αξιολογούμενων προτάσεων για να ενημερωθούμε όλοι για την ορθότητα των λεγομένων του. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκτός από ψεύτικες πληροφορίες πρόκειται για πολιτική κακοήθεια και εκδικητικότητα που πηγάζει από μικροπολιτικά προσωπικά συμφέροντα.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 16/03/2019

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΓΚΟΥΝΤΑΝΤΣΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Βετσοπούλου 70 23330 24742
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
08:00-14:30 ΘΩΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 82 23310-67530
 
08:00-14:30 ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 48 & ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΓΩΝΙΑ 23310-71601
 
08:00-14:30 ΜΑΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΗ 18 (μπροστά από πιάτσα ταξί) 23310-63102
 
14:30-21:00 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛ.ΠΛΑΤΑΝΩΝ 1 (πρώην Κεντρικής 69) 23310-24534
 
19:00-21:00 ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΡΑΣ 10 (κοντά στα ΚΤΕΛ) 23310-62989
 
21:00-08:00 ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΡΑΣ 10 (κοντά στα ΚΤΕΛ) 23310-62989
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
 
Αντιφάκος Γεώργιος 2332052992 Καμπίτη 14
Κατηγορία Φαρμακεία

Ανοιξιάτικο θα είναι το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαρτίου το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα.

Οι πιο… ζεστές ημέρες φαίνεται πως θα είναι η Κυριακή, η Δευτέρα και η Τρίτη.

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη με γρήγορη βελτίωση προβλέπει για σήμερα (16/3) η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 17 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τοπικά στον κορινθιακό και τη νότια Πελοπόννησο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας