alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 ,για έβδομη χρονιά από τον Πολιτιστικό σύλλογο Λουτρού η παιδική συνάντηση , με χορευτικά συγκροτήματα. Περισσότεροι από εκατό μικροί χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό του κόσμου. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι : Πολιτιστικός σύλλογος Λουτρού, Πολιτιστικός σύλλογος Ξεχασμένης, Πολιτιστικός σύλλογος Κουλούρας, Πολιτιστικός σύλλογος Παλαιού Προδρόμου, Πολιτιστικός σύλλογος Καμποχωρίου, και ο Πολιτιστικός σύλλογος Αμάραντος Αλεξανδρείας.

Ευχόμαστε και του χρόνου να επαναληφθεί το μεγάλο αυτό γεγονός σ ' αυτή την μικρή κοινωνία γιατί η παράδοση είναι αυτή που μας φέρνει σε επαφή με το παρελθόν και συντελεί στο να ορίσουμε το μέλλον.

H Ιερά Μητ ρόπολις Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας & o Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Νησίου Ημαθίας σας προσκαλούν στην ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ την Παρασκευή 24 Μαϊου 2019 και ΩΡΑ 21:00 Μ.Μ. στον ιερό ναό μας όπου θα τελεστεί η αγρυπνία για την Γ' εύρεση τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου .

Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο από την τιμία κάρα του Αγίου από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλλίπετρας Ραχιά Βεροίας Την τιμία κάρα θα την μεταφέρει ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Πατήρ Παλαμάς Καλλιπετρίτης όπου και θα χοροστατήσει στην Ιερά αγρυπνία και θα κηρύξει θείο λόγο .

*Μετά την αγρυπνία θα υπάρξει τράπεζα στο ενοριακό του ιερού ναού!

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Εκ του ιερού ναού.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

  • Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
  • Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

  • Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00
  • Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.

 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

 

  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
    • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
    • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.
    • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
    • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Κατηγορία Οικονομία

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, ήταν η συγκέντρωση του κόσμου στην ομιλία του Κώστα Ναλμπάντη στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου της Αλεξάνδρειας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ευχαρίστησε τους κατοίκους του συνοικισμού για την αυθόρμητη ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της παράταξης του και αναφέρθηκε στην ανάγκη η απάντηση των πολιτών απέναντι στην οπισθοδρόμηση και την ακινησία στα οποία έχει περιέλθει σήμερα ο Δήμος, να δοθεί στις κάλπες με ψήφο στην παράταξη του.

Πλαισιωμένος από τους υποψηφίους του συνοικισμού κ. Θωμαή Μπουκλά και Νίκο Ελευθερίου που τον προλόγισαν, ο κ. Ναλμπάντης μίλησε για τα έργα που έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ειδικά για τον συνοικισμό, που σήμερα εμφανίζει έντονα σημάδια εγκατάλειψης και τόνισε μεταξύ άλλων:  

«Διαβουλευόμαστε ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο ανάπτυξης των υποβαθμισμένων γειτονιών μας, με άμεση προτεραιότητα τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, με παρεμβάσεις στο περιβάλλον, στην υγιεινή, στην ασφάλεια και στους ελεύθερους χώρους. Να κάνουμε την περιοχή πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης και ποιοτικής διαβίωσης των κατοίκων. Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν στον δήμο μας γειτονιές δύο ταχυτήτων.

Κάναμε μια σοβαρή και ευαισθητοποιημένη προσπάθεια προσδιορισμού και καταγραφής πολλών από τα προβλήματα που υπάρχουν στον συνοικισμό σας και μας απασχολούν όλους.

Τέτοια είναι:

-          Η συντήρηση του Σχολείου με έμφαση στους χώρους υγιεινής, τις τουαλέτες, την αυλή για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά.

-          Η αποκατάσταση – ασφαλτροστρώσεις σε όλο το οδικό δίκτυο του συνοικισμού

-          Η κατασκευή παιδικής χαράς στα οικόπεδα στο τέλος της Κολυνδρού και επανακατασκεύη εγκαταλειμμένων αθλητικών χώρων για τους νέους.

-          Η ανακατασκευή πλατείας αγ. Γεωργίου συνοικισμου.

-          Η αποκατάσταση – επιδιόρθωση του αποχετευτικού συστήματος (χαλασμένες αντλίες)

-          Ο φωτισμός των δρόμων

-          Η κατασκευή πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο (με τη νησίδα), όπου έχουν συμβεί ατυχήματα και είναι πολύ επικίνδυνη η διέλευση πεζών.

-          Η συνέχιση των πεζοδρομίων στην οδό Σχολείων

-          Η τοποθέτηση νέας σήμανσης στις διασταυρώσεις

-          Τεχνικές παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων

-          Πάρκο στην εκκλησία του Αγ., Γεωργίου

-          Συνέχιση πεζόδρομου στον παράλληλο με τις γραμμές δρόμο (έργο που είχες κάνει εσύ αλλά δεν ολοκληρώθηκε)

Επίσης θα στηρίξουμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του συνοικισμού, τον σύλλογο ελλήνων βλαχόφωνων και κάθε άλλον που μπορεί σήμερα να είναι ανενεργός, για να ενταχθούν δυναμικά και πρωταγωνιστικά στα πολιτιστικά δρώμενα του Ρουμλουκιού και βέβαια της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ναλμπάντης κάλεσε τους συνδημότες του να δώσουν δυναμικό παρών στις κάλπες και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η παράταξη του θα είναι κοντά στον κάθε έναν δημότη που μοχθεί να πετύχει κάτι στη δουλειά του, αγωνιά να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά του και δικαιούται να ζει σε έναν τόπο που υπάρχει φροντίδα και μέριμνα για τις ανάγκες του, δίχως διαχωρισμούς οποιασδήποτε μορφής.

Λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου θα είναι κλειστά τα σχολεία από 24 έως 27 Μαΐου.

Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα

Τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών). Την Τετάρτη 22 Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Η διδασκαλία των μαθημάτων για τα δημοτικά και τα γυμνάσια κανονικά λήγει πάντα στις 15 Ιουνίου, επειδή όμως φέτος πέφτει Σάββατο, τα μαθήματα αναμένεται να τελειώσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αγκαθιάς πως τον Νοέμβριο του 2015, έχει κατασκευασθεί καινούργια γεώτρηση, σε απόσταση 20,00 μέτρων περίπου ανατολικά από την παλιά γεώτρηση που βρίσκεται σε κοινοτικό χώρο νότια του Δημοτικού σχολείου.

Από τότε και μέχρι σήμερα, και αφού έχουν εκτελεστεί όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο αναλύσεις του νερού (φυσικοχημικές, βαρέων μετάλλων, υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, μικροβιολογικές και ραδιενέργειας), η Τοπική Κοινότητα Αγκαθιάς υδροδοτείται με καθαρό και υγιεινό νερό.

Επίσης σας γνωρίζουμε πως κάθε μήνα διενεργούνται μικροβιολογικές αναλύσεις από διάφορα σημεία της Τοπικής Κοινότητας και δύο φορές τον χρόνο φυσικοχημικές αναλύσεις και αναλύσεις υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, βαρέων μετάλλων και ραδιενέργειας, οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα της επιχείρισης.

ΕΚ της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Μπασδεκόπουλος Θεόδωρος

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

 

ΔΤ: Το περίγραμμα του προγράμματος της παράταξης του, παρουσίασε στους κατοίκους των Καβασίλων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης το βράδυ της Κυριακής.

Αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις στους τομείς, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος της καθαριότητας και του πρασίνου, της παιδείας και των σχολικών υποδομών, του αθλητισμού και των έργων που πρέπει να γίνουν και τη νεολαία.

Εξειδίκευσε τα έργα και τις ανάγκες που αφορούν την κοινότητα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την παράταξη του στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα μίλησε για:

-         Ολοκλήρωση σύνδεσης πεζοδρόμου Καβάσιλας – Π. Σκυλίτσι

-         Ανάπλαση της πλατείας, που έχει εγκαταλειφθεί

-         Κατασκευή κεντρικής παιδικής χαράς

-         Την οριστική επίλυση του προβλήματος φωτισμού που δημιουργούν οι παλιές εγκαταστάσεις με την αντικατάσταση του με νέας τεχνολογίας εντός και περιφερειακά.

-         Συντήρηση των αποχετεύσεων όμβριων υδάτων για να μην στέκονται τα νερά με τις βροχές.

-         Το γήπεδο είναι παρατημένο και χρειάζεται φροντίδα, που θα την έχει.

 

Με τις ομιλίες στην Κορυφή και στο Κλειδί έκλεισε την Κυριακή 19 Μαΐου το πρώτο μέρος των προεκλογικών περιοδειών του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη σε χωριά του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Ώρα Ευθύνης αναφέρθηκε στις ομιλίες του τόσο στο έργο της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ που έγινε την πενταετία που πέρασε όσο και στον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο, μέχρι το 2023.

“Μέσα στην τετραετία που πέρασε κάναμε πολλά. Βασικότερο όλων είναι ότι νοικοκυρέψαμε το Δήμο μας. Πήραμε έναν Δήμο με πολλά χρέη, πήραμε έναν Δήμο που είχε προβλήματα και τώρα, μετά από μεγάλο αγώνα, έχουμε καταφέρει να τον φέρουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο.
Δεν δώσαμε και ούτε πρόκειται να δώσουμε σημασία σε έργα βιτρίνας.
Δεν υποσχεθήκαμε και δεν πρόκειται να υποσχεθούμε ανέφικτα πράγματα, όπως κάνουν άλλοι που μόνο σκοπό έχουν την υφαρπαγή της ψήφου σας.
Είμαστε εδώ για να σας πούμε την αλήθεια, για να πούμε τα πράγματα όπως είναι.

Έχουμε θέσει τις βάσεις για έναν Δήμο που κοιτάει στο μέλλον και όχι τα μικροπολιτικά ή τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός. Αυτό μπορεί μεν να μας έχει στοιχίσει, όμως σήμερα είμαστε εδώ και μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια.” είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας