alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Προσπαθούσα όλες αυτές τις μέρες να σκεφτώ με τι κριτήρια ψηφίζουμε. Έβαλα κάτω τις συνήθειες μας, τα έθιμα μας, τους δεσμούς μας και τελικά το βρήκα. Είμαστε ο μοναδικός λαός που την Καθαρά Δευτέρα πετάει χαρταετό και την Πρωτομαγιά πιάνει τον Μάη. Συμπέρασμα, τον πετάμε και τον πιάνουμε. Κάπως έτσι λοιπόν και ψηφίζουμε. Και φυσικά, μιλάμε για τις σημαντικότερες εκλογές μετά το Big Brother 1 και την νίκη Τσάκα. Γενικά όλα μας φταίνε. Δηλώσαμε δυσαρεστημένοι με την εκλογή του Τραμπ ενώ εμείς βγάλαμε πρώτο σε σταυρούς βουλευτή τον Άδωνη Γεωργιάδη και ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πρωθυπουργό τον Κούλη τον Μητσοτάκη. Ένα θα σας πω, γελάνε και τα τσιμέντα.

Ντιμπέιτ ακούγαμε και ντιμπέιτ δεν βλέπαμε. Τελικά το είδαμε. Και; Υπάρχει κάποιος που άλλαξε άποψη από αυτό που είδε και θα ψηφίσει κάτι άλλο; Όχι. Κολλημένοι στα σόγια και στις υποχρεώσεις. Υπογραφή δεν ξέρει να βάζει ο άλλος αλλά δεν πειράζει, είναι ξάδελφος και πρέπει να τον ψηφίσω. Και ύστερα παραπονιόμαστε γιατί δεν πάει ο δήμος μπροστά. Μια ζωή κλάματα. Πάντα οι άλλοι φταίνε.

Όπως κάποιοι από εσάς, έτσι και γω έκατσα και είδα το ντιμπέιτ. Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν σας αλλά εμένα δεν μου άρεσε κανένας. Ο Ιακωβίδης μας χόρτασε θεωρεία, ο Χαλκίδης συνέχισε να κατηγορεί τους πάντες, ο Γκυρίνης δεν ήξερε τι να μπαλώσει και ο Πανταζόπουλος με τον Ναλμπάντη θα μπορούσαν και καλύτερα. Συμπέρασμα, κακώς δεν πήγαν όλοι μαζί με ένα αυτοκίνητο και έκαψε ο καθένας τους από 20 ευρώ βενζίνη πάνε, έλα.

2

Το να περιμένουμε να βγει κάτι καλό από ένα ντιμπέιτ ή από τις εκλογές είναι σα να περιμένουμε να παντρευτούν στο τέλος της τσόντας. Οι μόνοι κερδισμένοι στις εκλογές είναι αυτοί που τυπώνουν τις κάρτες των υποψηφίων.

Στον δήμο μας ο Μεσσαλάς πρωτοτύπησε με τις κάρτες του. Ο Παναγιώτης, παρόλο που είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία προσπάθησε να φέρει κάτι καινούριο. Όχι για να τον γνωρίσουν αλλά για να τον αποτυπώσουν. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Τι κάνουν αυτοί; Υπάρχει λύση. Δείτε την κάρτα υποψηφίου στην τοπική κοινότητα Φαλάνης.

3

Βέβαια, υπάρχει και πολύς κόσμος που βγάζει χρήμα από όλο αυτό το νταβαντούρι των εκλογών. Και δεν μιλάω για όσους πληρώνονται για να ψηφίσουν. Μιλάω για αυτούς που ιδρώνουν αλλά τα παίρνουν.

4

Και πριν πάμε στα καθημερινά εκλογικά τερτίπια ας δούμε όλοι μαζί πόσα ήδη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων υπάρχουν.

Οι ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ. Είναι κυρίως οι νέοι υποψήφιοι που μπαίνουν για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο. Λέγονται έτσι γιατί πολύ απλά κουβαλάνε «νερό» για κάποιους άλλους. Τους πλησιάζουν οι παλιότεροι με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθήσουν αρκεί να βοηθήσουν και αυτοί αυτούς. Το αποτέλεσμα πάντα βοηθάει τον παλιό αφού αποδεδειγμένα, όλοι αυτοί του κουβαλάνε σταυρούς ενώ αυτός τους δικούς του τους δίνει σε άλλους, πιο δυνατούς με τους οποίους έχει συνεργασία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν βέβαια και κάποιοι παλιοί οι οποίοι δεν εμπιστεύονται τις γνωστές συνεργασίες και αγωνίζονται κατακτώντας τις ψήφους πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά. Είναι οι μόνοι που αν εκλεγούν δικαιούνται να πανηγυρίσουν.

Οι ΑΡΑΧΤΟΙ. Ή αλλιώς, η αρρώστια του τόπου. Δεν μιλάω για όλους και θα καταλάβετε τι εννοώ. Είναι κυρίως αυτοί που δεν θα πάνε στα σπίτια να ζητήσουν σταυρούς αλλά θα στείλουν τους νεροκουβαλητές. Θα τους βρείτε στα καφέ και στα μπαρ να το παίζουν άνετοι και να κερνάνε καφέδες. Είναι αυτοί που το όνομα τους φιγουράρει σε κάθε πληρωμένο ψηφοδέλτιο και φυσικά αυτοί που στο τέλος συγκεντρώνουν τους πιο πολλούς σταυρούς χωρίς να κουράζονται. Θα τους γνωρίσετε από τον τρόπο που χαιρετάνε όταν τους παρουσιάζει ο αρχηγός τους μπροστά σε κόσμο. Λόγια και υποσχέσεις που δεν κρατάνε ποτέ. Για αυτούς δεν υπάρχει ούτε φίλος, ούτε αδελφός. Μόνο η καρέκλα.

Οι ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ. Αυτοί έχουν μείνει κολλημένοι στα παλιά καθεστώτα. Σου έκανα αυτό και πρέπει να με ψηφίζεις μια ζωή, μου χρωστάει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ χάρη, σου έδωσα μια μπουκάλα αίμα το 1989, ήμασταν στο ίδιο κόμμα, σε εξυπηρέτησα όταν δούλευα σε εκείνον, ήμουν εκλεγμένη μαζί σου όταν ήσουν δήμαρχος και άλλες τέτοιες μπούρδες. Αγωνίζονται βέβαια αλλά η κρυφή τους ελπίδα για πολλούς ψήφους έχει αγκιστρωθεί στους άλλους. Και φυσικά απειλούν ή αφήνουν αιχμές για την δεύτερη Κυριακή.

Και οι ΖΑΜΑΝ ΦΟΥ. Ότι πάρω, χέστηκα. Σιγά μη δεν τρέχω για αυτούς τους μ@λ@κες.

Προσέξτε, όλοι αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Δεν χρειάζεται αετίσιο μάτι για να τους γνωρίσεις. Λίγο άμα προσέξεις και αμέσως θα τους δεις.

Ο συνδυασμός του Ναλμπάντη επισκέφτηκε Τα Παιδιά της Άνοιξης. Κοιτώντας τις εικόνες, πραγματικά θαύμασα κάποιους υποψηφίους για την στάση τους και για τη ζεστασιά που έβγαλαν. Οι κυρίες Καστανά και Κολοθά απέδειξαν για ακόμη μια φορά, αυτό που και ο ίδιος ο κόσμος λέει για αυτές, ότι είναι καλά παιδιά. Μαζί με τον Αποστόλη Παπαδόπουλο μας απέδειξαν ότι υπάρχει χώρος για όλους και ότι ο ρατσισμός και η περιθωριοποίηση δεν έχουν θέση στον συνδυασμό που υποστηρίζουν, όπως μου είπαν.

5

Από την άλλη, στο στρατόπεδο Γκυρίνη η Πάτυ ξαναχτύπησε. Ίσως η μόνη γυναίκα – πολυεργαλείο στον συνδυασμό Ώρα Ευθύνης. Ποζάρει, χορεύει Οριεντάλ και ρίχνει και καμιά Δημητρούλα για να θυμηθεί τις ρίζες της. Χίλιες και μία νύχτες θα ζήσουν οι Λουτρώτες έτσι και εκλεγεί το κορίτσι. Όλοι από μια χάντρα στον αφαλό και «τα΄ θελε η μανούλα σου, τα΄ θελες και συ, τα σύκα τα καρύδια και το γλυκό κρασί».

6

 

Από την άλλη, στην ομιλία του Γκυρίνη στο Πλατύ, έζησα τέτοιες στιγμές όπως αυτές στο πραξικόπημα της Κύπρου. Πραγματικά συγκινήθηκα. Όλοι, με μια φωτογραφία στο χέρι αναζητούσαν τον δικό τους άνθρωπο. Αυτό που δεν με πιστεύεται με κάνει έξω φρενών. Εγώ μιλάω πάντα με ντοκουμέντα, όχι με λόγια του αέρα. Ορίστε.

7

Εδώ και τρεις μήνες ακούμε παντού ότι ο Ναλμπάντης υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι αφηνιάζουν. Εγώ είμαι εδώ για να καταρρίψω και αυτόν τον μύθο. Εάν εσείς έχετε θυμώσει με κάποιον γιατί έκανε μια χοντρή μ@λ@κία θα καθόσασταν δίπλα του; Θα ανταλλάσατε κουβέντες μαζί του; Εγώ προσωπικά όχι. Κάποιοι, πολύ «θυμωμένοι» όμως το κάνουν.

8

Θα μου πείτε «και τι να έκανε ο άνθρωπος, να τον έδιωχνε»; Όχι, αλλά θα μπορούσε να έβαζε τον διπλανό του ανάμεσα. Εκτός κι αν ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο ο Τσίπρας και ο Ναλμπάντης. «Ποτί δ’ εχθρόν, άπ’ εχθρός εών, λύκοιο δίκαν υποθεύσομαι» είπε ο Πίνδαρος. Δηλαδή, Εναντίον του εχθρού, αφού είναι εχθρός, θα ορμήσω σαν λύκος. Κάτι παραπάνω θα ήξερε το παλικάρι.

Και πάμε στην ομιλία του Argy. Μεγάλες προσωπικότητες παρευρέθησαν καθώς και αρχηγοί κομμάτων όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αλήθεια σας λέω και πάψτε να είστε καχύποπτοι. Ποια άλλη θα τολμούσε να φορέσει μουσταρδί πανωφόρι μετά τον πάταγο που έκανε η Ζωίτσα στο Ζάππειο; Τι, δεν ήταν η Ζωή; Ήταν η Φωφώ; Αυτό είναι ιεροσυλία, καταντάει σχεδόν βλάσφημο το να τολμήσεις να βάλεις μουσταρδί πανωφόρι. Καλύτερα να γκρεμίσουν τη Μεγάλη Βρετανία και να χτίσουν εργατικές κατοικίες.

9

Πάντως η Ζωή παραμένει είδωλο. Τόσο η Φωφώ όσο και η υποψήφια Σοφία την ξεπατίκωσαν σε όλα. Μουσταρδί με φουξ. Κυρίες μου, καλή η προσπάθεια αλλά μετά τη Ζωή το χάος.

Από την άλλη, καθώς κοιτούσα τις φωτογραφίες νόμιζα ότι ήμουν στο ΙΚΑ και περίμενα στην ουρά για να μου γράψει τα φάρμακα ο παθολόγος. Τόσες πολλές καρέκλες σε πολιτική ομιλία, πρώτη φορά είδα. Άδειασαν την ΚΕΔΑ. Γιατί δεν την έκανε στο αμφιθέατρο, δεν κατάλαβα. Μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκομένων, 75 plus. Αν δεν είχε και τις καρέκλες, ο Argy θα μιλούσε και από κάτω θα χειροκροτούσαν μόνο η Θάλεια, η Φωφώ και η Σοφία. Άσε που όλες έχουν το σύνδρομο της Ζουμπουλίας. Την τσάντα παραμάσχαλα, βρέξει χιονίσει.

Αλήθεια ρε Αργύρη, πως θα διοικείς έναν δήμο όταν σε κάνα δυο χρόνια, όλοι αυτοί που σε ψήφισαν (είναι και πολλά τα ρημάδια τα χρόνια) δεν θα υπάρχουν;

10

Άτυχος, πολύ άτυχος. Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει λέει μια παροιμία. Στον Μιχάλη που είναι και γουρλής, όπως μου είπε ένας που θα τον ψηφίσει, έβρεξε. Τζάμπα τα κομμωτήρια, τζάμπα τα μέικ απ. Αύριο όλοι βεντούζες θα παίρνουν ο ένας τον άλλον για να τους φύγει το κρύωμα. Μιχάλη μου, μπήκες με Σπανουδάκη και βγήκες με τα «παπάκια στο νερό». Τον μεσαίο στις φωτογραφίες δεν τον ξέρω αλλά δεν του έμεινε στεγνό ούτε το κασκορσέ τον έρμο. Ο Παντελής όμως, κομάντο, για όλους τους καιρούς υποψήφιος.

11

Από την άλλη, καθώς έψαχνα, πέφτω πάνω σε μία κυρία που μου φάνηκε γνωστή. Δεν μπορεί λέω, η Βόσσου είναι. Θα΄ ναι σα να μπαίνει η άνοιξη και τα γνωστά. Τόσο λάθος να κάνω; Κοπελιά, δεν ξέρω αν είσαι υποψήφια ή ψηφοφόρος, πάντως αν δεν εκλεγείς μια Eurovision την χτυπάς άνετα για την πλάκα σου. Από το Καρπούζι, douze points.

12

Στην ίδια ομιλία υπήρχαν και θερμοί οπαδοί κάποιων υποψηφίων. Με μπλουζάκια και ντουντούκες έδειχναν την υποστήριξη τους. Δεν ξέρω βέβαια πόσο πολύ θα βοηθήσει αυτό στην εκλογή της υποψήφιας, ξέρω όμως ότι και αυτό έχει πολυφορεθεί. Θέλει πρωτοτυπία το πράγμα, θέλει φαντασία.

13

Παίξτε με τις λέξεις, όπως ο Αλέξης. Κόψτε, ράψτε, κάντε κάτι επιτέλους έξυπνο. Το Καρπούζι σας ετοίμασε, χωρίς να απαιτεί πνευματικά δικαιώματα, το λογότυπο που θα πρέπει να έχουν τα μπλουζάκια όλων των εκλογικών αντιπροσώπων του συνδυασμού σας. Παίζοντας λοιπόν με το όνομα του αρχηγού σας μπορείτε να κάνετε θαύματα. Μη-χάλι, δηλαδή όχι άλλο χάλι στον δήμο μας. Προς Θεού, μην πάει ο νους σας ότι εννοώ κάτι άλλο. Ααααυ…το.

14

Πολύ θα ήθελα να προλάβαινα και τις κεντρικές ομιλίες των άλλων δύο αλλά δυστυχώς όταν αυτοί θα μιλάνε, εγώ θα πρέπει να έχω ήδη παραδώσει. Πλάτη με πλάτη θα αλληλοκραχτούν τα πιτσουνάκια μου. Ένας κατά δω και ο άλλος κατά κει. Και να φανταστείτε ότι κάποτε αυτοί οι δύο αγαπιόντουσαν. Ο παππούς μου έλεγε, η λέξη πουτ@ν@ δεν βγήκε για τις γυναίκες αλλά για την πολιτική. Κάτι ήξερε ο σοφός.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

ΔΤ: Η Μελίκη με την αποψινή συγκέντρωση, επιβεβαίωσε αυτό που η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αλεξάνδρεια είχε καταδείξει. Η εκλογική μάχη έχει κριθεί και ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι μεταξύ αυτών που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Ο συνδυασμός "Δύναμη Ανατροπής-Νέα Σελίδα" ευχαριστεί όλους τους πολίτες του πρώην Δήμου Μελίκης, που έκλεισαν τα αυτιά στην παραπληροφόρηση και την χυδαιότητα και με καθαρή φωνή ανακήρυξαν Δήμαρχο τετραετίας τον Μιχάλη Χαλκίδη . 

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του δημάρχου Αλεξάνδρειας και εκ νέου υποψηφίου Παναγιώτη Γκυρίνη και της παράταξης του «Ώρα Ευθύνης » μπροστά στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Δ. Βετσοπούλου παρουσία υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και φίλων του συνδυασμού.

Ο κ. Γκυρίνης ανέφερε τους κεντρικούς άξονες του συνδυασμού του για το δήμο Αλεξάνδρειας ενώ στο τέλος παρουσίασε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της «Ώρας Ευθύνης».

Η ομιλία του Π. Γκυρίνη:

Φίλες και φίλοι της Αλεξάνδρειας

Συνδημότισσες και Συνδημότες από τα όλα τα χωριά του δήμου μας .

Φίλες και φίλοι συνεργάτες

Σας καλωσορίζω στην αποψινή συγκέντρωση νίκης της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Μια νίκη από την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ένα μήνυμα νίκης από την καρδιά     της πόλης ,που σαν αστραπή, θα φτάσει και   θα φωτίσει

όλα τα χωριά μας.

Μακάρι να μπορούσα να σφίξω το χέρι του καθενός και της καθεμιάς και να σας πω,

ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς εγώ και οι συνεργάτες μου .

Η παρουσία σας απόψε είναι μοναδική , είναι συγκλονιστική, είναι η νίκη της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Όχι γιατί το λέω εγώ

Αλλά γιατί είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπά σας ,στο χαμόγελό σας, το λένε τα μάτια σας.

Απ ΄άκρη σε άκρη του Δήμου

μας, από γωνιά σε γωνιά ,όλες

αυτές τις μέρες έγινε γνωστό με

τον πιο δυνατό τρόπο, με τον πιο

ηχηρό τρόπο ότι στις 26 Μαϊου

η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ θα είναι ο νικητής .

Απόψε δίνουμε συνέχεια στον όμορφο αγώνα που ξεκινήσαμε όλοι μαζί πριν από 5 χρόνια

για τον τόπο μας, για τη ζωή μας,

για τη νέα γενιά που ζητά από εμένα, από εσάς, από όλους μας να της δώσουμε την προοπτική, να νιώσουν την ελπίδα,

να πιστέψουν στο αύριο.

Απόψε ο λαός του δήμου μας ψήφισε.

Ψήφισε συνέχεια της πορείας στο μέλλον,

ψήφισε ναι στην πρόοδο,

ψήφισε ναι στο Δήμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς

ψήφισε ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Σας υπόσχομαι και δεσμεύομαι,

ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί   να πορευόμαστε στο δρόμο που μαζί ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια .

Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο . με πολλή δουλειά , με αγάπη ,

με αξιοκρατία και εντιμότητα

και στη νέα τετραετία.

Αγαπάμε το Δήμο μας, αγαπάμε τον τόπο μας, αγαπάμε τον κάμπο μας, αγαπάμε τα χωριά μας, αγαπάμε τους δημότες μας.

Σήμερα μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να σας πούμε , ναι κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας, ναι τιμήσαμε την ψήφο σας.

Το όραμα για ένα Δήμο αντάξιο των ανθρώπων του, γίνεται πράξη.

Μαζί αλλάζουμε το Δήμο μας , μαζί αλλάζουμε τις ζωές μας ,

μαζί δημιουργούμε το μέλλον των παιδιών μας ,μαζί προχωράμε,

Χωρίς διακρίσεις , χωρίς αποκλεισμούς .

Με μια διαφορετική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων , με έναν δήμο στις υπηρεσίες του δημότη ,με έναν δήμο ανθρωπιάς.

Πορευτήκαμε μαζί και πετύχαμε πολλά .

5 χρόνια δουλειάς και έργα

5 χρόνια πλημυρισμένα με δημιουργία , με τιμιότητα, με εντιμότητα ,με αγάπη για τον τόπο μας .

5 χρόνια ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Και στις 26 Μαϊου και πάλι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ,

Στις 26 Μαϊου όλοι μαζί για τη νίκη

Φίλες και φίλοι

Είμαστε περήφανοι γιατί πετύχαμε πολλά, ίσως πιο πολλά απ’ αυτά που μπορούσαμε στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βρεθήκαμε .

Προχωρήσαμε σε ρήξεις με

κατεστημένες παλιές

νοοτροπίες.

Ήρθαμε σε ρήξεις με πρόσωπα

που το μόνο που ήθελαν ήταν

η προσωπική τους εξέλιξη .

Έπρεπε να προχωρήσουμε.

Παλέψαμε και αγωνιστήκαμε,

αλλά δεν εγκαταλείψαμε .

Είμαστε εδώ δυνατοί όσο ποτέ,

συνεχίζουμε και θα

συνεχίσουμε.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Ξέρετε πολύ καλά ότι οι άλλοι

προσπαθούν μάταια να σας

παραπλανήσουν μέσα από

υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Τάζουν θέσεις εργασίας .

Δεν μπορεί φίλες και φίλοι στο

2019 να υπόσχεσαι σε πάνω από

150 άτομα τη θέση μιας

υπαλλήλου του δήμου που

συνταξιοδοτείται.

Δεν έχεις το δικαίωμα ,

είναι ανέντιμο εσύ που είσαι

χρόνια πολιτευτής με εμπειρία,

να μοιράζεις ελπίδα για

δουλειά, σε τόσους

ανθρώπους, ενώ ξέρεις πολύ

καλά , ότι όλες οι

προσλήψεις γίνονται μέσα από

τον ΑΣΕΠ.

Δεν μπορεί να υπόσχεσαι έργα,

όταν για 17 χρόνια είσαι στη διοίκηση, πληρωμένα χρόνια,

σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και

Αντιδήμαρχος έργων.

Ούτε τα ιδιαίτερα μαθήματα δεν

πληρώνονται τόσο ακριβά.

Και δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις ,   ότι ο δρόμος από

Πλάτανο προς ΣΕΑ Πλατάνου

είναι στο τελευταίο στάδιο της

δημοπράτησης, στις 11 του

Απρίλη έχουν κλείσει οι

προσφορές , και εσύ να τάζεις

ότι θα τον φτιάξεις .

Δεν μπορείς να υπόσχεσαι μια

παιδική χαρά όταν ήδη έχουν

πέσει και τα τσιμέντα και

βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της.

Φίλες και φίλοι

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι όλα

αυτά είναι από άγνοια και όλα

όσα έχουν μοιράσει σαν

υποσχέσεις οι άλλοι υποψήφιοι .

Για θέσεις που δεν υπάρχουν ,

για έργα που έγιναν ή γίνονται ,

για προγράμματα ανύπαρκτα,

για ανεδαφικές προτάσεις όπου

μαζί με τα ψέματα , με τις

διαστρεβλώσεις , με τη λάσπη

και με τις συκοφαντίες

δημιουργούν ένα προεκλογικό

τοπίο παλιών ξεπερασμένων ,

αναχρονιστικών εποχών .

Δυστυχώς όταν κάποιος κινείται

από προσωπικό συμφέρον , από

παλιούς εγωισμούς , αλλά και

από αλαζονεία για την εξουσία,

εκφρασμένη μάλιστα

από μικρή ηλικία , και όταν έχεις

για κθοδήγηση ένα

αρρωστημένο περιβάλλον τότε

είσαι επικίνδυνος για τον τόπο

Δεν αγαπάς πραγματικά τον

τόπο σου , και άλλα είναι τα

κίνητρά σου .

Φίλες και φίλοι ανέφερα δύο

μόνο παραδείγματα για να δείτε

το πώς λειτουργούν ,με ποιον

τρόπο θέλουν να γίνουν

δήμαρχοι. .

Είναι ανέντιμο να χρησιμοποιείς

κάθε μέσον για να πάρεις την

ψήφο του συνδημότη .
Όμως δεν θα τους περάσει,

και στις 26 Μαΐου θα πάρουν

την απάντησή τους.

Στις 26 Μαΐου θα τους βάλετε

εσείς οριστικά στο περιθώριο

της πολιτικής ζωής.  Εκεί που πραγματικά τους αξίζει.

Στις 26 Μαϊου ψηφίζουμε ΩΡΑ

ΕΥΘΥΝΗΣ  

Και μην ξεχνάτε

Αυτοί απλά θέλουν να αλλάξουν

το δήμαρχο, εμείς όμως θέλουμε

να κάνουμε το δήμο μας

ανθρώπινο ,δυναμικό,

δημιουργικό στολίδι της

Μακεδονίας μας ,

με εσάς ,

με τη νεολαία ,

με όλους τους δημότες

Φίλες και φίλοι,

Παρά τις δυσκολίες και τα

προβλήματα που είχαμε να

αντιμετωπίσουμε.

Το ΠΡΩΤΟ που καταφέραμε

είναι να κρατήσουμε το Δήμο

μας ΟΡΘΙΟ οικονομικά, και

πετύχαμε να είναι από τους πιο

υγιείς οικονομικά Δήμους της

χώρας.

Πληρώσαμε τα χρέη και

δημιουργήσαμε ένα Δήμο εύρωστο οικονομικά.

Τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου μας σήμερα ανέρχονται στα 7.500.000,00 ευρώ.

Κάθε χρόνο πληρώνουμε 400.000 ευρώ για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, σε σύνολο μέχρι σήμερα 2.000.000 ευρώ, ενώ οι προηγούμενοι πλήρωναν μόνο 50.000 ευρω το χρόνο.

Φίλες και φίλοι

Όλο αυτό το πετύχαμε,

εφαρμόζοντας συνετή

διαχείριση στα οικονομικά,

διοικώντας με εντιμότητα ,

υπευθυνότητα και συνέπεια .

Όλη μας τη λειτουργία τη

διαπερνά , η δέσμευση και η

ευθύνη ,αλλά κυρίως κυρίως η

εντιμότητα και η υπευθυνότητα

στη διαχείριση.

Προστατέψαμε με τον καλύτερο

τρόπο τα συμφέροντα του δήμου μας ,τα δικά σας .

Όμως δεν μείναμε μόνο στο

οικονομικό νοικοκύρεμα .

Προχωρήσαμε και σε έργα,

σε έργα μικρά και μεγάλα .

Για απραξία έργων μας

κατηγορούν οι νεόκοποι σωτήρες.

Λένε και φωνάζουν ότι δεν έγιναν έργα.

Πλανώνται πλάνη οικτρά να

τους πείτε.

Είναι ανέντιμο να κρύβουν την

αλήθεια και με μεγάλη ευκολία

να διαδίδουν ψεύδη και

ανακρίβειες δεξιά και αριστερά,

Έχοντας σαν στόχο την απαξίωση και το μηδενισμό του έργου μας.

Φίλες και φίλοι,

Εντάξαμε και ολοκληρώσαμε

έργα και άλλα βρίσκονται σε

εξέλιξη μέσα από το ΕΣΠΑ που

μόλις το 2017 ξεκίνησε.

Όσο και αν αυτό ακούγεται

υπερβολικό, θα πω μόνο αυτό:

15.200.000 είναι τα ενταγμένα

έργα που άλλα βρίσκονται

σε εξέλιξη και άλλα είναι σε

επίπεδο δημοπράτησης

Συνδημότες και συνδημότισσες

Το έργο της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ , το έργο της διοίκησης Γκυρίνη είναι φανερό , είναι συγκεκριμένο , είναι πραγματικό έργο.

Καλό θα είναι ,ότι ακούσετε να το διαδώσετε να το μάθουν οι επιτήδειοι σωτήρες και να σταματήσουν να σας κοροϊδεύουν και να σας λένε ψέματα όταν μιλούν για ανυπαρξία έργου.

Τότε ίσως αντιληφθούν ότι η διοίκησή μας έκανε έργο ουσιαστικό και σημαντικό,

έργο ουσίας για το δήμο μας.

Συνδημότισσες συνδημότες

Το διαμάντι της Αλεξάνδρειας.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να

χαρακτηριστεί το

Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο

Αλεξάνδρειας που το βάλαμε στις προτεραιότητές μας , το προχωρήσαμε με

αποφασιστικότητα , τολμήσαμε και το εγκαινιάσαμε.

Προσπάθησαν να μην το εγκαινιάσουμε .Το εγκαινιάσαμε

Μετά ,ως κασσάνδρες , διέδιδαν ότι θα γίνουν τα εγκαίνια και μετά θα κλείσει

Αλλά και πάλι διαψεύστηκαν οικτρά.

Το πνευματικό κέντρο συνεχίζει

να λειτουργεί με τον καλύτερο

τρόπο φιλοξενώντας θεατρικές

ή μουσικές παραστάσεις και

αργότερα θα γίνουν συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Ένα πολύ σημαντικό μεγάλο έργο είναι και η λειτουργία της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Η “Ώρα Ευθύνης”, ξεπερνώντας

πολλές δυσκολίες και πολλά

προβλήματα κατάφερε μέσα σε

σύντομο χρονικό διάστημα να

παραδώσει στους δημότες έναν

ακόμη πνεύμονα πολιτισμού.

4.450 δημότες μας δανείστηκαν αυτά τα χρόνια από τη βιβλιοθήκη μας .

Κάθε καλοκαίρι ,εδώ και πολλά χρόνια, στην όποια πολιτιστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο, καθόμασταν στο τσιμέντο.

Και ήταν δύσκολο.

Εμείς   Φίλες και φίλοι δώσαμε λύση και τοποθετήσαμε πλαστικά καθίσματα για να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε τις εκδηλώσεις μας .

Από όλα όσα ανέφερα ,φίλες και

Φίλοι , ο πρώην Αντιδήμαρχος

και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ

δεν μπορεί να μην τα ξέρει ,

δεν μπορεί να μην τα θυμάται ,

δεν μπορεί να μην τα κατάλαβε,

εκτός αν κοινώς ψεύδεται και

δεν θέλει να παραδεχτεί έργα

και δράσεις της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ .

Όμως αφού θέλει να διοικήσει

θα πρέπει να τα μάθει ο ίδιος,

αλλά και να το μεταφέρει και

στον συνυποψήφιο όλα τα έργα

της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Οι παιδικές χαρές σε όλες τις

κοινότητες του Δήμου και στην

πόλη της Αλεξάνδρειας,

για τα μικρά παιδιά μας είναι μια πραγματικότητα.         

Πιστεύοντας ότι ο πολιτισμός και η παιδεία

αναπαράγουν την

κοινωνία καταφέραμε να έχουμε σύντομα, ένα Υπερσύγχρονο όχημα, , κινητής βιβλιοθήκης με την πλέον ενημερωμένη σειρά βιβλίων για μικρούς και μεγάλους

αναγνώστες

Πιστεύοντας ότι η ποιότητα   του νερού κάθε δήμου είναι δείγμα ανάπτυξης και πολιτισμού ,προσπαθήσαμε

και σύντομα θα μπορούμε να

εντοπίζουμε οποιαδήποτε

βλάβη ή δυσλειτουργία στο

υδρευτικό δίκτυο όλου του

Δήμου και δεν θα

αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε

που βρίσκεται η βλάβη, όπως

κάνουμε τώρα .

Στηρίζουμε την άθληση και σύντομα το   κολυμβητήριο μας θα λειτουργεί έξι μήνες το χρόνο

με ελάχιστο κόστος λειτουργίας,

διότι θα θερμαίνεται και θα

ψύχεται μέσω συστημάτων

ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

και έτσι πολύ περισσότεροι

συνδημότες μας θα το

χρησιμοποιούν .      

Ενισχύοντας το στόλο των

μηχανημάτων αγοράσαμε ένα

όχημα πολυμηχάνημα

με αλατοδιανομέα και

εκχιονιστικές λεπίδες , αλλά και

με πολλές άλλες δυνατότητες,

όπως το κόψιμο των χόρτων που

είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα.

σύντομα θα έχουμε για

πρώτη φορά ένα ιδιόκτητο και

ολοκαίνουριο καλαθοφόρο

όχημα, και θα γλυτώσουμε

αρκετά χρήματα από το ταμείο

μας και θα είμαστε πιο

αυτάρκης στην αντιμετώπιση

προβλημάτων.

Αγοράσαμε 2 ηλεκτροκίνητα

αυτοκίνητα γιατί πιστεύουμε

στο περιβάλλον, στην προστασία του

Σύντομα οι αθλητές μας θα

γυμνάζονται σε ένα αξιοπρεπές

και ολοκαίνουριο γήπεδο

στίβου,       που χρόνια το περιμένουν ,και η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ το κάνει πράξη .

Η Ανάπλαση της πλατείας στα

Αμπελοτόπια μαζί με τον

Ποδηλατόδρομο και την

ανάπλαση πεζοδρομίων

θα κάνουν την πόλη πιο όμορφη,

πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.

Αλλά και οι αγρότες μας θα μπορούν να πάνε πιο εύκολα στα χωράφια τους , γιατί έγιναν χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών οδών μέσα από

προγράμματα αλλά και από

ιδίους πόρους με στόχο τη

βελτίωση της πρόσβασης στη

γεωργική γη .

Φίλες και φίλοι

Άφησα τελευταίο το θέμα της

Καθαριότητας.

Πολύς λόγος γίνεται για τα

σκουπίδια και υπάρχει ένα δίκιο

εμείς μπορούμε να το πούμε .

Όμως θα πρέπει να σας πω ότι

η παλαιότητα του στόλου,

η έλλειψη προγραμματισμού για

αγορά νέων απορριμματοφόρων

από τις παλιές διοίκησης,

ήταν η πιο σημαντική αιτία του προβλήματος της καθαριότητας.

Εμείς φίλες και φίλοι

λειτουργήσαμε διαφορετικά.

Σύντομα ,πολύ σύντομα , θα έχουμε όχι ένα αλλά 4 νέας

τεχνολογίας απορριμματοφόρα

με σύστημα πλύσης των κάδων.

Και πιστεύουμε ότι έτσι θα

λύσουμε σημαντικά το

πρόβλημα της καθαριότητας

Αυτό φίλες και φίλοι είναι τα έργα,

Είναι οι πράξεις , είναι δουλειά της

ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Γιατί Εμείς, δε λέμε λόγια.

Κάνουμε πράξεις

Για το Δήμο της ζωής μας,

Για το Δήμο του μέλλοντος,

Για το δικό μας Δήμο.

Φίλες και φίλοι

Τα έργα της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ δεν σταματούν εδώ έχουν συνέχεια και στη νέα τετραετία ,και σαν διοίκηση   θα τα κάνουμε πράξη.

Έγιναν Μελέτες έργων χρηματοδότησης 6.675.000 και έχουν κατατεθεί και περιμένουμε την ένταξή τους .

Η Χρήση υπηρεσιών

τεχνολογιών    πληροφορικής

και επικοινωνιών για τη

δημιουργία ενός έξυπνου

ψηφιακού δήμου Αλεξάνδρειας

που το έχουν ανάγκες οι

συμπολίτες μας

Οι Δράσεις για τη βελτίωση της

αγροτικής οδοποιίας

(ασφαλτόστρωση στην περιοχή

του ΣΜΑ Αλεξάνδρειας και στην περιοχή του Καμποχωρίου).

Επανάχρηση του Συνεδριακού και εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας .

Αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της   χώρας με κάλυψη των υπολειπόμενων αναγκών για τα σκοπό αυτό.

Αυτή είναι η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το αποδείξαμε πως μπορούμε

να κάνουμε έργο ,μπορούμε να

σας κοιτάμε ίσια στα μάτια,

με εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Γιατί εμείς σεβόμαστε τον

ιδρώτα και τον κόπο σας.

Έχουμε ευθύ, καθαρό και

συγκεκριμένο λόγο.

Και ερωτώ τον πρώην

αντιδήμαρχο της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

και νυν υποψήφιο δήμαρχο .

Δεν έχει μάθει ,δεν ήξερε, δεν

ξέρει κανένα από όλα αυτά και μιλά για μηδενικό έργο.

Είναι κάποιο από αυτά τα έργα

που ο ίδιος τα σχεδίασε ή το

εκτέλεσε ;

είναι κάποιο που πρότεινε ο

ίδιος ;

σίγουρα δεν θα σας απαντήσει.

Αλλά θα σας πούμε εμείς .

κανένα έργο , καμιά πρόταση

δεν έχει καταθέσει ,

καμιά δραστηριοποίηση ,

τυχαία ;

όχι θα έλεγα εγώ, ετοίμαζε την

επόμενη μέρα σκεπτόμενος

μόνο το προσωπικό συμφέρον

και τίποτε άλλο.

και έρχεται τώρα μετά από 17

χρόνια απραξίας να θέλει να

σώσει το δήμο .

Φίλες και φίλοι
Και αν παρ΄όλα αυτά τα έργα ο αυτοαποκαλούμενος

Σωτήρας, που

ξαφνικά θυμήθηκε να μας σώσει ,

αν παρ΄ όλα αυτά ακόμη δεν

κατάλαβε το έργο της ΩΡΑΣ

ΕΥΘΥΝΗΣ

να του πείτε ότι εκεί έξω από το

σπίτι του, γίνεται η αποχέτευση των 7.330.000 ,

η αποχέτευση που

το πάλεψε παλιά να μη γίνει ,

αλλά εμείς το κάναμε πράξη.

Σε λίγο καιρό η Μελίκη

θα γίνει πιο ανθρώπινη ,

πιο λειτουργική και πιο

φιλική στο περιβάλλον .

Και αν παρ΄όλα αυτά συνεχίζει

να μην καταλαβαίνει

Να του πείτε ότι το Ανοικτό

Κέντρο Εμπορίου

χρηματοδότησης 1.873.000Ευρώ

γίνεται πράξη .

Να του πείτε για να το

καταλάβει καλά ότι η Διοίκηση

της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ όταν λέει

κάτι το εννοεί και το Ανοικτό

Κέντρο Εμπορίου θα γίνει πράξη,

θα το χαρούν οι συνδημότες μας .

θα μεταμορφώσει το κέντρο

της Αλεξάνδρειας.

Θα προσελκύσει νέους

Επισκέπτες και θα δημιουργήσει

νέες θέσεις εργασίας.

Πείτε του ακόμη ότι Η «ΩΡΑ

ΕΥΘΥΝΗΣ» αποτελείται από

άξιους, Ικανούς, έμπειρους,

ανθρώπους .

Που αγαπάμε τον τόπο μας.

το συμφέρον του τόπου μας.

Σκοπός μας είναι να

δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο

δήμο,με δομές και οργανωμένες

υπηρεσίες που θα

ανταποκρίνονται έγκαιρα και

θετικά στις απαιτήσεις των

πολιτών.

Φίλες και Φίλοι,

Για εμάς το πρόγραμμα ενός συνδυασμού, δεν είναι ένα κείμενο ευχών και υποσχέσεων.

Είναι ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για το Δήμο μας με ρεαλιστικά στοιχεία το οποίο εξελίσσεται στο χρόνο.

Με παρελθόν μιας πενταετίας και το μέλλον μιας νέας τετραετίας.

Είναι αποτέλεσμα από σκέψεις, ιδέες και προτάσεις πολλών συνδημοτών μας.

Περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για όλες τις Δημοτικές ενότητες που γίνονται πράξη με συνέχεια, Δέσμευση και κυρίως Ευθύνη.

Κάθε νοικοκυρεμένος δήμος,

αλλά και κάθε φορέας δημόσιας

διοίκησης πρέπει να

διαμορφώνει συνθήκες χρηστής

και έντιμης διαχείρισης .

Νοικοκυρεμένος δήμος είναι εκείνος που είναι οικονομικά υγιής, , με σωστή λειτουργία και πλήρη άσκηση των θεσμοθετημένων οργάνων.

Θέλουμε καθαρό περιβάλλον, χωρίς σκουπίδια και ρύπανση.

Οτιδήποτε επιβαρύνει αρνητικά

το περιβάλλον επιβαρύνει τη ζωή μας.

Είναι ανάγκη όλοι μας να

φύγουμε από τη λογική

«Εγώ θα σώσω τον κόσμο ;;;»

και να πάμε στη λογική

«Και εγώ θα σώσω τον κόσμο.

Η καθαριότητα θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα μας με

εκσυγχρονισμό του συστήματος

καθαριότητας και αποκομιδής.

Με Αξιοποίηση ευρωπαϊκών και

Εθνικών προγραμμάτων

για τη μείωση του κόστους

λειτουργίας των υπηρεσιών

περιβάλλοντος .

Φροντίδα των αδέσποτων ζώων με πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης .

Στήριξη και ανακαίνιση του κυνοκομείου με επέκταση και σωστή διαμόρφωση του χώρου.

Να γίνουν περισσότερα κλουβιά για φιλοξενία περισσότερων ζώων και αποφυγή εξάπλωσης ασθενειών μεταξύ των ζώων.

 Δημιουργία υπηρεσίας για τους πολίτες που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο .

Επίσης η υπηρεσία να δημιουργήσει φωτογραφικό υλικό για προώθηση των ζώων σε διάφορα “side” Υιοθεσίας εσωτερικού και εξωτερικού.

Φίλες και φίλοι

Θέλουμε ένα Δήμο της Παιδείας Με σύγχρονα σχολεία και καλύτερη εκπαίδευση.

Θέλουμε ο Δήμος μας να δίνει στη νεολαία ευκαιρίες για εκπαίδευση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Θέλουμε μια γενιά να απολαμβάνει σύγχρονα και καλά οργανωμένα σχολεία , και τις πολιτιστικές υποδομές.

Η πεποίθηση , ότι η όσο δυνατόν μεγαλύτερη προσφορά προς τη νεολαία αποτελεί τη μεγίστη υποχρέωση και την ασφαλέστερη κερδοφόρα επένδυση για το μέλλον του τόπο

Στήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών

Σύσταση Διοικητικού Συμβουλίου για το Συνεδριακό – Πνευματικό στη βάση της ανταποδοτικής λειτουργίας , με σκοπό την πλήρη και συνεχόμενη λειτουργία του κέντρου , με οργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

Ανάδειξη διαχρονικότητας κι ελληνικότητας της Μακεδονίας και του πολιτισμού μας

Καθιέρωση συνεδρίου με θεματολογία ιστορικού περιεχομένου στη βάση της Ελληνικότητας της Μακεδονία ς και αφιέρωμα στο Μέγα Αλέξανδρο ( σε συνεργασία με την εφορεία Αρχαιοτήτων )

Στήριξη και ενίσχυση των πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων, της χορωδίας και της Θεατρικής ομάδας του Δήμου .

Φίλες και φίλοι

Θέλουμε να ζούμε σε ένα Δήμο με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Έχουμε οργανώσει ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης με δομές και δράσεις πρόνοιας για τις ευπαθές ομάδες του πληθυσμού.

Ότι και να κάνουμε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου μας, είναι λίγο.

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα!!!

Παροχές υγείας ,υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης στην Τρίτη ηλικία.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε όλες τις δομές που ήδη προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο , Κοινωνικό Φροντιστήριο, ΚΔΑΠ, Κοινωνικό κέντρο.

ΦΡΟΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αγορά τεσσάρων απινιδοτών ένας για κάθε δημοτική ενότητα αρχικά, με παράλληλη εκπαίδευση   του προσωπικού από την υπηρεσία του ΕΚΑΒ για απόκτηση πιστοποίηση χρήσης .

Στηρίζουμε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας διεκδικώντας περισσότερες ειδικότητες ιατρών και επιπλέον βάρδιες του ΕΚΑΒ.

Φίλες και φίλοι

Η ΩΡΑ ΕΥθΥΝΗΣ πιστεύει

στον πρωτογενή τομέα .

Ο Δήμος μας έχει πολλά και δυνατά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα .

Τα όρια του Δήμου μας βρίσκονται στην καρδιά του Μακεδονικού Κάμπου.

Είναι πρωταρχική και στρατηγική ανάγκη η συνεχής και εξατομικευμένη ενημέρωση των αγροτών του τόπου μας .

Δημιουργία “Αγροτικού Παρατηρητηρίου” με τη συμμετοχή φορέων και υπηρεσιών , για την πρόληψη , απογραφή και προώθηση λύσεων των προβλημάτων των Αγροτών και κτηνοτρόφων.

Δέσμευσή μας για ένα σχέδιο που να εκφράζει την πρότασή μας για το μέλλον του αγροτικού πληθυσμού του δήμου μας ,το μέλλον του πρωτογενούς τομέα .

Ένας από τους κυρίαρχους

στόχους είναι η δημιουργία

ελκυστικού περιβάλλοντος για

την ίδρυση νέων μικρών και

μεσαίων επιχειρήσεων, με

παράλληλη στήριξη των

υφισταμένων.

Στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Στην εποχή της κρίσης που

βιώνουμε και ζούμε η Τοπική

αυτοδιοίκηση πρέπει να

συμβάλλει στην τόνωση της

τοπικής οικονομίας με την

ενίσχυση της οικονομικής

διαχείρισης .

Φίλες και Φίλοι,

Χτες προχωρήσαμε μαζί ,

σήμερα συνεχίζουμε μαζί,

προχωράμε μαζί .

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Να παλέψουμε με δομές           κοινωνικής Αλληλεγγύης,

με δράσεις προστασίας των   ανέργων,

των αδύναμων ,των ευπαθών     συμπολιτών μας.

Να συνεχίσουμε να περπατάμε το δρόμο που πριν 5 χρόνια χαράξαμε.

Δώσαμε αυτές τις μέρες έναν όμορφο αγώνα με αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και ήθος.

Μαζί ξεκινήσαμε , μαζί συνεχίζουμε, μαζί θα προχωρήσουμε και στη νέα τετραετία.

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εδώ και       βεβαιώνουμε σήμερα τη νίκη.

Την Κυριακή το Βράδυ να είστε πάλι εδώ για να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη     νίκη, τη νίκη του Δήμου σας.

Στις 26 Μαϊου η νίκη είναι δική   σας.

Αξίζει στον αγώνα των 5 χρόνων .

Αξίζει στον τόπο μας ,

αξίζει στα παιδιά μας.

Αυτόν τον τόπο δεν τον      κληρονομήσαμε ,από τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας.

Τον δανειστήκαμε ,από τα παιδιά           μας, από τα εγγόνια μας.

Έχουμε χρέος απέναντι τους να τον   κάνουμε καλύτερο και να τον επιστρέψουμε ομορφότερο.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ,   με   τις υποσχέσεις και τα ταξίματα τελείωσαν.

Ο λαός μας

Έχει μνήμη , έχει τη γνώση, ξέρει.

Στις 26 Μαϊου συνεχίζουμε το     όμορφο ταξίδι,

θα συνεχίσουμε να ομορφαίνουμε     το ταξίδι μας με έργα ,με υπηρεσίες ,με δομές μαζί με όλους εσάς.  

Γιατί εσείς, ο απλός κόσμος είστε η δύναμη μας.

Ο απλός κόσμος, της εργασίας, του   εμπορίου, του χωραφιού και της παραγωγής.

Και κυρίως τα νιάτα του τόπου,

η σεβάσμια Τρίτη Ηλικία.

Στις 26 Μαίου ψηφίζουμε για το     Δήμο Αλεξάνδρειας,

ψηφίζουμε αυτά που αγαπάμε.

Διεκδικούμε την αξία της ψήφους   σας, για να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία στον τόπο μας.

Με την ψήφο σας στην «ΩΡΑ   ΕΥΘΥΝΗΣ» συνεχίζετε την πορεία στο μέλλον.

Στο μέλλον που μας αξίζει,

αξίζει στις ζωές μας,

στα παιδιά μας.

Να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το   όνειρό μας.

Να συνεχίσουμε να χτίζουμε το   Δήμο που μας αξίζει.

Ανεξάρτητος από εξαρτήσεις και   προσωπικές φιλοδοξίες.

Αυτάρκης σε αγαθά και ικανούς   ανθρώπους.

Ανθρωποκεντρικός και αλληλέγγυος

Στις 26 Μαίου, ο Δήμος συνεχίζει   την πορεία του.

Ελάτε μαζί μας να σχεδιάσουμε τα     επόμενα βήματα για το μέλλον,

να συνεχίσουμε να τα περπατάμε   μαζί, για μια κοινωνία ανθρώπων,

μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Με τη δική σου συμμετοχή.

Με τη δική σου απόφαση.

Με τη δική σου νίκη στις 26 Μαίου.

Για το αύριο της Αλεξάνδρειας

Για το μέλλον του Δήμου   Αλεξάνδρειας.

Ραντεβού την Κυριακή το Βράδυ.

Εδώ,για να γιορτάσουμε μαζί τη     μεγάλη νίκη,

τη νίκη τη δική σας, από την ΠΡΩΤΗ   ΚΥΡΙΑΚΗ

τη νίκη όλου του Ρουμλουκιού.

Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Να μην λείψει κανείς από αυτή τη νίκη.

Καλή δύναμη,

Καλό αγώνα           καλή ψήφο.

Φίλες και Φίλοι,

Άνθρωποι δοκιμασμένοι, άνθρωποι     με ιδέες, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά.

Άνθρωποι με ικανότητες, με αγάπη   για τον τόπο με γνώση και εμπειρία

για την τοπική Αυτοδιοίκησης

Άνθρωποι της καθημερινής   βιοπάλης, της νεολαίας.

Άνθρωποι σας γνωστοί και   αγαπημένοι

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που   εκφράζουν

το όραμα μας και στελεχώνουν το     ψηφοδέλτιο νίκης.

Τους ευχαριστώ για τον όμορφο   αγώνα

που αυτές τις μέρες κάναμε,

τους προτρέπω να συνεχίσουν με     τον ίδιο ζήλο για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των δημοτών, το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαϊου 2019 κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Κώστα Ναλμπάντη. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος βρέθηκε στην ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨Αξίζουμε καλύτερα¨, ο οποίος φανερά συγκινημένος, δεν άφησε σχεδόν ούτε έναν πολίτη που να μην χαιρετήσει προσωπικά.

Ο Κώστας Ναλμπάντης δήλωσε ότι η αθρόα και αυθόρμητη προσέλευση φανερώνει τη δυναμική του συνδυασμού ¨Αξίζουμε καλύτερα¨ που θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξάνδρειας. Τόνισε επίσης ότι ο συνδυασμός του έχει πρόγραμμα αναλυτικό για όλους τους τομείς και ότι με σκληρή δουλειά από την επομένη των εκλογών θα παράγεται έργο και όχι λόγια.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Κώστας Ναλμπάντης έκανε παρουσίαση όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων όλων των Δ.Ε.  του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στο πλευρό του Παναγιώτη Γκυρίνη ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Δ.Ε. Αλεξάνδρειας η Ειρήνη Χαλβατζή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νησί Ημαθιας όπου και συνεχίζει να κατοικεί μαζί με το σύζυγό της Άκη Τσιρίκα και τον μικρό γιο τους. Βρεφονηπιοκόμος στο επάγγελμα με χρόνια εμπειρίας σε ιδιωτική επιχείρηση και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά.

Αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Παναγιώτη Γκυρίνη για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του, «Ώρα Ευθύνης» με σκοπό να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην αναβάθμιση της πόλης.

Βασικός στόχος της είναι να εκπροσωπήσει τους νέους ανθρώπους στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης καθώς γνωρίζει καλά όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι και επιθυμεί να προφέρει στον τόπο.

Με ομιλία στο Πλατύ χθες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προεκλογικών εκδηλώσεων και η περιοδεία σε κάθε ένα δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης, που σήμεραστις 8.30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην Αλεξάνδρεια.

Τον Υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Σίμος Ανδρονίδης και Μαριάννα Κορτσινίδου.

Η εκδήλωση στο Πλατύ, ήταν πετυχημένη με πλήθος κατοίκων της περιοχής να γεμίζουν τον πεζόδρομο για να ακούσουν τον υποψήφιο Δήμαρχο να αναφέρεται στον σχεδιασμό αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής, αλλά και τις προκλήσεις για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων, βρίσκεται το αποχετευτικό, η συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η αποκατάσταση όλων των παράνομων σκουπιδότοπων και η υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, η βελτίωση της αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών, η αξιοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων του ΟΣΕ και η συνεργασία με τον Οργανισμό για τη δημιουργία σιδηροδρομικού εμπορευματικού κόμβου στην περιοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος απεύθυνε κάλεσμα δυναμικής ψήφο για να ξεκινήσει ο Δήμος νέα πορεία προς τα εμπρός με την παράταξη του στο τιμόνι της διοίκησης.

ΔΤ: Η τελευταία κοινότητα στην περιοδεία του Κώστα Ναλμπάντη και της παράταξης ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ήταν το Νεοχώρι.

Εκεί βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, πριν την κεντρική ομιλία στο Πλατύ, για να αναφερθεί σε θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού.

Αναπτύσσοντας τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των προβλημάτων που χρονίζουν, τόνισε:

«Θα ξεκινήσω με τα σκουπίδια που πρέπει η αποκομιδή τους να γίνεται στην ώρα τους. Βέβαια εδώ μιλάμε για το αυτονόητο. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που ούτε για αστείο δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε σ’αυτό.

Ο καθαρισμός των χόρτων,

Η ολοκληρωμένη έγκαιρη αντιμετώπιση κουνουπιών

Υπάρχουν μέσα στο χωριό τετράγωνα που με μια δυνατή βροχή πλημμυρίζουν, γιατί τα αυλάκια δεν έχουν σωστή κλίση ή είναι ακαθάριστα

Οι παιδικές χαρές είναι ανύπαρκτες, κατεστραμμένες

Τα κοιμητήρια χρειάζονται νέα διαμόρφωση, να χαραχτούν διάδρομοι τσιμενταρισμένοι και να διατηρούνται καθαρά

Υπάρχει έξω απ το χωριό μια παροχή νερού για τα ψεκαστικά μηχανήματα και πρέπει να κατασκευάσουμε τουλάχιστον άλλη μια σε άλλο σημείο, με τη δική σας υπόδειξη για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Σχολείο και νηπιαγωγείο θα συντηρηθούν και θα ομορφύνουν για ένας καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά μας

Όποτε χρειάστηκε μέχρι σήμερα ήμουν δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους και ακόμα περισσότερο θα έχουν την στήριξη μας ως νέα Δημοτική Αρχή

Μακάρι να φτιαχτεί πάλι η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού και θα βοηθήσω όσο χρειαστεί

Η κατάσταση στην πλατεία δεν είναι η καλύτερη και πρέπει να πάμε σε ανάπλαση για να ομορφύνει ο χωριό

Καταγράφηκε αίτημα για περιφερειακό δρόμο και ασφαλτόστρωση εντός του χωριού όπου δεν υπάρχει. Όπου ο Δήμος μπορεί να κάνει τέτοια έργα θα γίνουν κι όπου εμπλέκεται η Περιφέρεια θα συνεργαστούμε μαζί της και θα τα προωθήσουμε. Μια φορά αδιάφοροι δεν θα σταθούμε επικαλούμενοι αρμοδιότητες άλλων φορέων.

Κάποιος μου ανέφερε μεταξύ σοβαρού και αστείου, «ΒΡΕ ΚΩΣΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ. ΟΥΤΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ και ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ».

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο το Νεοχώρι που αισθάνεται ξεχασμένο. Από όπου πέρασα το ίδιο αναρωτιούνται στα περισσότερα χωριά.

Έχουμε μπροστά πολύ δουλειά και μεγάλη ευθύνη για να συμμαζέψουμε την κατάσταση της εγκατάλειψης που βιώνουν τα χωριά μας αλλά και η ίδια η πόλη της Αλεξάνδρειας.

Φίλες και Φίλοι

Δώστε δύναμη στον συνδυασμό «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» γιατί έτσι δίνετε δύναμη στο δήμο μας.

Ένα νέο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στην Αλεξάνδρεια όπου μπορείτε να προμηθευτείτε άριστης ποιότητας νωπά και ψητά κοτόπουλα με μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων .

Το ολοκαίνουργιο πτηνοπωλείο ΚΟΤΗΜΑ βρίσκεται στη διεύθυνση Αλ. Παπάγου 23 (έναντι Αστυνομικού Τμήματος) σε έναν ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο όπου οι υπεύθυνοι σας προσκαλούν για να σας εξυπηρετήσουν και να δοκιμάσετε τα εκλεκτά παρασκευάσματα τους.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται από το 1974 από τον Χριστοδουλόπουλο Βασίλειο και συνεχίζεται από τον Αθανάσιο Χριστοδουλόπουλο. Η επιχείρηση διαθέτει δύο καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής ετήσιας δυναμικής 500.000 κοτόπουλων και εμπόριο χονδρικής πώλησης.

Ψημένα προϊόντα

  1. Κοτόπουλο ολόκληρο
  2. Κοτόπουλο μισό
  3. Μπούτια
  4. Κοπανάκια
  5. Μηρός
  6. Μπιφτέκια
  7. Σουβλάκι
  8. Πουγκί
  9. Ρολά
  10. Κεμπάπ
  11. Σνίτσελ
  12. Κοτομπουκιές
  13. Γιουβέτσι
  14. Τηγανιά

Συνοδεύονται:

  1. Πατάτες τηγανητές
  2. Πατάτες Φούρνου
  3. Ρύζι

Νωπά προϊόντα

  1. Κοτόπουλο
  2. Κοτόπουλο μπούτι
  3. Κοπανάκι
  4. Μηρός
  5. Πλατάρι
  6. Φτερούγα
  7. Στήθος
  8. Φιλέτο στήθος
  9. Φιλέτο μπούτι
  10. Συκώτι
  11. Στομάχι
  12. Καρδιά
  13. Λουκάνικο
  14. Σνίτσελ
  15. Κοτομπουκιά
  16. Κοτομπέικον
  17. Σουβλάκι στήθος
  18. Σουβλάκι μπούτι
  19. Τηγανιά
  20. Ρολά/Ρολάκια
  21. Μποιφτέκι
  22. Κεμπαπάκι
  23. Κοτοσμυρνέικα
  24. Κιμάς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης και ο συνδυασμός "ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" σας προσκαλούν στην ομιλία της παράταξης στην Αλεξάνδρεια την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 στις 20:30.

Πάμε όλοι μαζί μέχρι τη νίκη.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ΜΠΡΟΣΤΑ γιατί #AksizoumeKalytera

Έπειτα από 4 χρόνια εργασιών αποκατάστασης και λήψης μέτρων προστασίας από τους βράχους που την περιβάλλουν, η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα ανοίγει ξανά τις πύλες της.

Τα νέα εγκαίνια της μονής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Μαΐου από τον υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ναντίρ Αλπαρσλάν.

Ωστόσο, πρόκειται για σταδιακό άνοιγμα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε όλους τους χώρους. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, σε πρώτη φάση, επισκέψιμοι θα είναι τα μέρη μέχρι και το προαύλιο του μοναστηριού, ενώ οι αρχές έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να στερεώσουν τουλάχιστον τον τεράστιο βράχο 1.600 τόνων, που ‘απειλούσε’ να πέσει πάνω στην κεντρική πύλη της μονής, με συρμάτινα πλέγματα.

Σε δεύτερη φάση, οι εργασίες θα επικεντρωθούν σε καθαρισμό των βράχων πάνω από την εκκλησία και τα δωμάτια του μοναστηριού, καθώς στην αποκατάσταση του εσωτερικού της εκκλησίας. Η Παναγία Σουμελά όταν άνοιξε ξανά τις πόρτες της το 2010 έπειτα από 88 χρόνια, συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο, ωστόσο το Σεπτέμβριο 2015 οι τουρκικές αρχές αναγκάστηκαν να την κλείσουν και πάλι λόγω σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και τη διατήρηση του μνημείου.

Όταν θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, οι τουρκικές αρχές θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ένταξη της Παναγίας Σουμελά στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στην οποία έχει ήδη ενταχθεί αλλά με προσωρινό καθεστώς.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας