alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, το βασικό σημείο που τόνιζα ήταν η επιβεβλημένη διάθεση συνεργασίας με εκείνες τις παρατάξεις που είχαν την ίδια άποψη και που επίσης διατύπωναν προτάσεις για το αύριο.
Ο λαός του Δήμου, αποδέχτηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία, τα δύο αυτά προαπαιτούμενα και η κάλπη επέλεξε εμένα να αναμετρηθώ με τον απερχόμενο δήμαρχο.
Σήμερα κάλεσα τους αρχηγούς των παρατάξεων, σε δημόσια συνάντηση συνεννόησης και συνεργασίας, στη βάση μιας μίνιμουμ προγραμματικής συμφωνίας, που με εντιμότητα όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το καλό του τόπου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Αργύρης Πανταζόπουλος και Μ. Χαλκίδης.

Αποφασίστηκε χωρίς υπόγειες συμφωνίες και χωρίς συναλλαγές με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία παντού, να γίνουν όλα αυτά για να υπάρξει ένα μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προτείναμε και αποφασίσθηκε ομόφωνα:

1. Νέα οργανωτική διάταξη των υπηρεσιών του Δήμου με σύνταξη νέου Ο.Ε.Υ, για να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε υπάλληλο να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντα του.
2. Αξιοποίηση του θεσμού του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, με άτομο ειδικών γνώσεων και γενικής αποδοχής.
3. Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη (καθαριότητα, παιδικές χαρές, πλατείες, αδέσποτα, λακκούβες, ναρκωτικά), από τον πρώτο κιόλας μήνα της νέας δημοτικής περιόδου.
4. Ύδρευση- αποχέτευση, βελτίωση στις υπάρχουσες υποδομές και επεκτάσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
5. Συμμετοχή με στήριξη Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-27.
6. Απαίτηση είναι να υπάρξει συμμετοχή στη διοίκηση από όλους τους συνδυασμούς, ώστε να υπάρχει συνευθύνη.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής, οι προτάσεις θα γίνουν αποφάσεις και είναι δεσμευτική η υλοποίησή τους από την νέα Δημοτική Αρχή.

Κώστας Ναλμπάντης

Δελτίο τύπου εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ανατροπής-Νέα Σελίδα του Μιχάλη Χαλκίδη:

να δούμε ποιοι εννοούσαν αυτά που έλεγαν και ποιοι απλά τα έλεγαν...
Με βάση το ότι γνωρίζουμε πλέον άπαντες το πως και με ποια μέσα συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο Γκυρίνη. Οι τρομακτικές δηλώσεις Κούγκα στο ράδιο avena, περί απόπειρας χρηματισμού, θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας από τη δικαιοσύνη.
Με βάση το ότι όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων δημόσια έκριναν ως καταστροφική την πενταετία Γκυρίνη στον Δήμο.
Με βάση τη δέσμευσή μας ότι το καλό του τόπου και των πολιτών είναι πάνω και πέρα από κόμματα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Η απάντηση για τους έντιμους πολιτικά και έχοντες την δύναμη να σταθούν όρθιοι στις ποικίλες πιέσεις και τα όποια "ανταλλάγματα" δεν μπορεί παρά να είναι: 
α. Να συναντηθούν οι επικεφαλείς όλων των παρατάξεων και να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο πέντε σημείων για τα βασικά έργα που πρέπει να προχωρήσουν στην τετραετία που ξεκινά.
β. Να επαναδιατυπώσουμε την ήδη δημοσίως διατυπωθείσα άποψη περί ανίκανης και καταστροφικής δημοτικής αρχής και που θα σημαίνει με τη σειρά του ότι αποκλείεται κάθε είδους "συνεργασία", ιδιαίτερα εκείνες που όλως τυχαίως περιλαμβάνουν και έμμισθη θέση για τον "ανανήψαντα".
γ.Να δεσμευτούν ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής, οι προτάσεις αυτές θα γίνουν αποφάσεις και θα είναι δεσμευτική η υλοποίησή τους από τον όποιο Δήμαρχο εκλεγεί.
Ήλθε η ώρα να αποδειχτεί ποιοι εννοούσαν αυτά που έλεγαν. Ποιοι είναι ανεξάρτητοι. Ποιοι έχουν το σθένος να αντισταθούν στις δήθεν πιέσεις αστείων κομματικών παραγόντων μηδαμινής πολιτικής αξίας. Ποιοι είναι αποφασισμένοι ο Δήμος να αλλάξει σελίδα.
Όσους ακούσετε να μιλούν περί συναινέσεως για το καλό του τόπου, για ουδετερότητα στην δημόσια τοποθέτηση, για δήθεν υποχρεωτικούς συμβιβασμούς, είναι ήδη τακτοποιημένοι παντοιοτρόπως.
Ότι περπατάει σαν πάπια και φωνάζει σαν πάπια, πάπια είναι...
Η ευθύνη πρόσκλησης προφανώς ανήκει στον Κώστα Ναλμπάντη και περιμένουμε να δούμε "πολιτικές συμπεριφορές".

Γραφείο Τύπου 
"Δύναμη Ανατροπής
Νέα Σελίδα".

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διεξαγωγή προεκλογικών ομιλιών στην πόλη της Αλεξάνδρειας, την Παρασκευή 31-05- 2019, η Αστυνομική Διεύθυνση απογασίσε, την Παρασκευή 31-05-2019, κατά τις ώρες 16:30΄ έως και 24:00΄:

α) την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στην οδό Βετσοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Ταγματάρχη Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Κομνηνών,

β) την απαγόρευση της κυκλοφορίας, όλων των οχημάτων, στις οδούς:

- Ναούσης, από τη συμβολή της με την οδό Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Βετσοπούλου,

- Εθνικής Αντίστασης, από τη συμβολή της με την οδό Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Βετσοπούλου,

- Παύλου Μελά, από τη συμβολή της με την οδό Νικολάου Πλαστήρα έως τη συμβολή της με την οδό Βετσοπούλου,

- Αριστοτέλους, από τη συμβολή της με την οδό Νικολάου Πλαστήρα έως τη συμβολή της με την οδό Βετσοπούλου, καθώς και

-Γρηγορίου Λαμπράκη, από τη συμβολή της με την οδό Ταγματάρχη Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους

Κατηγορία Αστυνομικά

Την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 21:00' θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του δημάρχου Αλεξάνδρειας και εκ νέου υποψηφίου, Παναγιώτη Γκυρίνη και της παράταξης του "Ώρα Ευθύνης" μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς στην Αλεξάνδρεια.

1prosklisi omilia 3105 copy

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 21 Μαΐου έως τις 27 Μαΐου 2019, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νικητής της εβδομάδας, σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Ρόδο, επέλεξε τα στοιχήματα «Τελικό Αποτέλεσμα» και «Τελικό Αποτέλεσμα και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες» σε επτά αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Ιταλίας και με 20 ευρώ κέρδισε 14.444,45 ευρώ.

Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες,την Κυριακή 26 Μαΐου, στο MarkopouloPark,στο Σκορ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε έξι κούρσες) ένας νικητής από τη Γλυφάδα κέρδισε 12.275,62 ευρώ και στο Τετραπλό (σωστή επιλογή των τεσσάρων πρώτων ίππων με την ακριβή σειρά) ένας νικητής από την Ηλιούπολη κέρδισε 2.411,70 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Κατηγορία Γενικά

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του alexandriamou.gr.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο μεγάλο όγκο δεδομένων που έχει δεχθεί από την τετραπλή διαδικασία εκλογής με αποτέλεσμα να αργούν τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο Βέροιας

Στην παρακάτω ανακοίνωση προέβη ο επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας", Αργύρης Πανταζόπουλος:

Μετά από ευρεία σύσκεψη των υποψηφίων του συνδυασμού μας ΔΎΝΑΜΗ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ αποφασίστηκε ψήφος κατά συνείδηση τη Β' Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Εμείς απευθυνόμαστε σε συνειδητοποιημένους πολίτες και δεν δίνουμε "γραμμή". Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και σε ανύποπτο χρόνο τιμούμε κάθε άνθρωπο και τον σεβόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ιδιαίτερα δε θα σεβαστούμε την επιλογή των ανθρώπων που μάς ψήφισαν για τη Β' Κυριακή. Από τη θέση που μάς έταξαν οι πολίτες θα εργαστούμε για το καλό του τόπου μας και θα ασκήσουμε δημιουργικά τα καθήκοντά μας, με συναίνεση στα θετικά και αντίδραση στα αρνητικά για το συμφέρον του Δήμου Αλεξάνδρειας. Χωρίς συναλλαγές, χωρίς σκιές και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας. Καθαρά και στο φως όπως πράξαμε πάντα. Κάθε άλλη στάση θα σημαίνει έξοδο από το συνδυασμό μας. Γιατί ο κόσμος ευτυχώς αναγνωρίζει τη δική μας εντιμότητα και γι' αυτό μάς τίμησε με την ψήφο του και τον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, από τα βάθη της καρδιάς μας.
Αλεξάνδρεια, 30-05-2019
Αργύρης Πανταζόπουλος

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί στη συναυλία της χορωδίας "Αλεξανδρινές Φωνές" με την ορχήστρα "Con Fuoco" την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 9:00μ.μ. στο Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ο πρόεδρος,

Δελίοπουλος Στέφανος

1afisaxorodias2019

Την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 21:00' θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του Κώστα Ναλμπάντη και του συνδυασμού του "Αξίζουμε Καλύτερα" μπροστά στο Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας όπως έκανε γνωστό με την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας Aθανάσιος Γ.Παντόπουλος , κάνει γνωστό στα μέλη του ΚΑΠΗ και στα άτομα τρίτης ηλικίας του Δήμου Αλεξάνδρειας ότι, εάν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θερινών διακοπών του ΚΑΠΗ

Α)στην Λεπτοκαρυά Πιερίας στο ξενοδοχείο ΄΄Γκουνός΄΄

  1. 1)από 16 ως και 23 Ιουνίου και
  2. 2) από 26 Αυγούστου ως και 2 Σεπτεμβρίου

( η τιμή είναι 155€ το άτομο με πρωινό και μεσημεριανό σε μπουφέ)

και Β) στην Xανιώτη Χαλκιδικής στο ξενοδοχείο ΄΄ΗΑΝΙΟΤΙ GRAND ΗΟΤΕL΄΄

     από 9 ως και 16 Ιουλίου ( η τιμή είναι 300€ το άτομο με πρωινό και μεσημεριανό σε μπουφέ).

       Στην τιμή δεν περιλαμβάνετε το λεωφορείο.

         Θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Λειτουργό Ιωαννίδου Μερόπη στο τηλέφωνο 2333026743                                                                                           

                                                                                                                                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

                                                                                                                                                                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας