alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 04 Μαΐου 2019

Τροχαίο με δυο νεκρούς σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι στην Ημαθία, σε αφύλακτη διάβαση στην αγροτική περιοχή Τριλόφου.

Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 54χρονος κάτοικος Στενημάχου με συνεπιβάτη την ηλικιωμένη 74χρονη πεθερά του καθώς επιχείρησε να περάσει αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε περισσότερο από 300 μέτρα και από τα συντρίμια του ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αυτοκινήτου.

Εν τωμεταξύ κάτοικοι και κτηματίες της περιοχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία των αρμοδίων καθώς όπως λένε είχαν ζητήσει κατ' επανάληψη να γίνει η κοπή των χόρτων και ο καθαρισμός αριστερά και δεξιά της σιδηροδρομικής γραμμής καθώς πέρα του ότι η διάβαση είναι αφύλακτη, δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα.

Μάλιστα αναφέρουν ότι στο παρελθόν συνέβησαν και άλλα ατυχήματα όχι όμως με τέτοια τραγική κατάληξη.

Αναφέρουν ακόμη ότι και οι άλλες διαβάσεις που βρίσκονται στην περιοχή παρουσιάζουν προβληματική λειτουργία.

πηγή: verianet.gr

Κατηγορία Αστυνομικά

Η Εστία Ρουμλουκιωτών παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράστασή "Η καρδιά χτυπάει...." στις 8 Μαΐου και ώρα 21:00’ στο Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας και όπως ενημέρωσαν μέλη του συλλόγου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη ώστε τα εισιτήρια για την παράσταση εξαντλήθηκαν.


Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας..

Η Εστία Ρουμλουκιωτών ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κυρίως στον σκοπό της παράστασης.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σαλογιάννου Κωνσταντία επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Βιομηχανικο Σφαγείο Ημαθίας «Μπέλλας Κρέας» Α.Ε.Β.Ε συνοδευόμενη από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Ημαθίας Τεληγιαννίδη Θεόφιλο, με τον οποίο έχει εξαιρετική συνεργασία και φιλική σχέση, παρουσία του ιδιοκτήτη του σφαγείου Δημητρίου Μπέλλα. Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων οπού τέθηκαν προβληματισμοί αλλά και προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές
Η κ Σαλογιάννου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις του σφαγείου και τις υψηλών προδιαγραφών παρεχόμενες υπηρεσίες, Επίσης τόνισε την αμέριστη στήριξη της στο κτηνοτροφικό κόσμο ακλουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ώστε ο πρωτογενής τομέας να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατηγορία Γενικά

Η χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας «Αλεξανδρινές Φωνές» ταξίδεψε στην Αυστρία και μάγεψε την πόλη της Βιέννης τραγουδώντας στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μάιου 2019.

Τα μέλη και οι συντελεστές της χορωδίας περιηγηθήκαν στα στενά της πανέμορφης Βιέννης, έκαναν την πρόβα τους και έπειτα ακολούθησε η συναυλία των Αλεξανδρινών Φωνών που καθήλωσαν το κοινό του καθεδρικού ναού αφού με το πέρας των εκδηλώσεων οι οικοδεσπότες τους αποχαιρέτησαν με μια μαντινάδα: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλουμε να σας πούμε Και στην πόλη μας εθέλουμε να σας εξαναδούμε».

 

 

Το Σάββατο 4 Μαϊου 2019 πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ¨Αξίζουμε καλύτερα¨ του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Κώστα Ναλμπάντη παρουσία του Αντιπροέδρου του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων» του Στρασβούργου,«Le club de Strasbourg»( Το «Κλαμπ του Στρασβούργου» είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο 60 πόλεων, που προωθεί τη μεταξύ τους συνεργασία, για τη βελτίωση της προσφοράς τους στους πολίτες.), πρ. Αντιδημάρχου Δήμου Τρικκαίων κ. Τάσου Κατσιάνη.
Τη συζήτηση άνοιξε ο Κώστας Ναλμπάντης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Αντιπρόεδρο του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων», τόνισε ότι η παρουσία του φίλου και συμμάχου Τάσου Κατσιάνη, σηματοδοτεί την προοπτική, το όραμα και τη στοχοθέτηση όσον αφορά την πορεία προς την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων, έναν τομέα στον οποίο ο ίδιος θέτει τον πήχη ψηλά.
Ο Αντιπρόεδρος του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων» αφού δήλωσε ενθουσιασμένος από τη μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή εκδήλωση νεολαίας του Κώστα Ναλμπάντη, εκλαμβάνιντάς την ως ένα θετικό μήνυμα για την επόμενη μέρα, ανέλυσε το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων που από ένας υπερχρεωμένος Δήμος έγινε φωτεινός φάρος στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων καθώς και στην υλοποίηση καινοτόμων ιδεών που αφορούν στον Θεματικό τουρισμό , στην καθημερινότητα καθώς και στην Ανάπτυξη κυρίως μέσα στην κρίση.
¨Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, παρά μόνο διάθεση, υπομονή και επιμονή για την επίτευξη ενός στόχου, θα είμαι δίπλα στον Κώστα Ναλμπάντη την επόμενη μέρα του ως Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αφού ο τόπος σας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από το ίδιο του το όνομα και την ιστορία του γεγονός που από μόνο του συγκροτεί ένα πανίσχυρο brand name¨

Όσον αφορά την εκπόνηση  και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων τόνισε ¨Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, ομάδα που χάνει την αλλάζεις ΑΜΕΣΩΣ¨

Ναλμπάντης: "Θα ήθελα κλείνοντας να σας πω ότι στόχος αυτής της επίσκεψης του τόσου σημαντικού αυτού ανθρώπου και φίλου, γιατί πλέον έγινε φίλος μου κι ένας σύμμαχος του δήμου Αλεξάνδρειας του Τάσου Κατσιάνη, ήταν να έρθουμε σε επαφή και να ανοίξουμε έναν διάλογο που δεν θα τελειώσει, τουλάχιστον για τα χρόνια που θα είμαστε εμείς διοίκηση, με νέους ανθρώπους συνοδοιπόρους. Αυτό το διαπιστώσαμε και χθες όταν ανοίξαμε το διάλογο, τους καλέσαμε και αυτοί ανταποκρίθηκαν . Δεσμευόμαστε σαν διοίκηση ότι θα το συνεχίσουμε καθ’ όλη τη θητεία μας. Αυτό δεν θα το πούμε μόνο και θα μείνει στα λόγια αλλά θα το κάνουμε πράξη. Δεσμευόμαστε σήμερα εδώ κι εγώ προσωπικά ότι θα υπάρχει ένα άτυπο συμβούλιο των νέων μας γιατί από θεσμούς και από συμβούλια χορτάσαμε όλοι μας. Ένα άτυπο συμβούλιο νέων που μπορεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι 15μελών, άνθρωποι νέοι που συμμετέχουν στον αθλητισμό και στον πολιτισμό που θα τους υποσχεθούμε ότι τουλάχιστον σε μηνιαία βάση, μια φορά το μήνα οι πόρτες του δημαρχείου θα είναι ανοικτές για να κουβεντιάζουμε, να συζητάμε και να μην χάνουμε την επαφή κυρίως με τους νέους. Γιατί αν δεν χαθεί η επαφή με τους νέους ανθρώπους δεν πρόκειται να αποτύχει η επόμενη διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας.
Τον Τάσο χθες τον πήγαμε σε κάποια καίρια σημεία της περιοχής μας κατά την προσωπική μου άποψη αλλά και των συνεργατών μου. Κάποια από αυτά είναι το Κλειδί, στη θάλασσα αλλά και σε κάποια σημεία μέσα στην πόλη. Του είπαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν αυτά τα σημεία και φυσικά το όνομα της Αλεξάνδρειας που ο Τάσος είπε ότι αυτό είναι και το βαρύ χαρτί του δήμου μας. Πάνω σε αυτά τα πράγματα θα επενδύσουμε την επόμενη μέρα, στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον, το κάνουμε πράξη, κοιτάμε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, κοιτάμε στην πηγή των χρημάτων φυσικά όμως αν ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι έτοιμος να απορροφήσει αυτά τα χρήματα. Εμείς με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις θέλω να πιστεύω πως και θα τα καταφέρουμε γιατί και ξέρουμε, και μπορούμε και θέλουμε".

 

 

 

Τα παιδιά και οι νέοι της Χριστιανικής Εστίας "ΚΙΒΩΤΟΣ", του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της επικείμενης λήξης της φετινής κατηχητικής χρονιάς, διοργανώνουν συνεστίαση την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 1 το μεσημέρι, στο "Κτήμα Αφροδίτη" (Καλοχώρι Ημαθίας).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει μια ανασκόπηση του κατηχητικού έργου και των παράλληλων δράσεων που συντελέστηκαν και κατά τη φετινή χρονιά, ενώ θα παρουσιαστούν και κάποια από αυτά

Τιμή συμμετοχής:

Παιδιά έως δώδεκα ετών 10€

Μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες 15€

Νήπια έως πέντε ετών δωρεάν.

Συνοδεία της ορχήστρας του Μιχάλη Παζαρέντζη.

Τα έσοδα θα διατεθούν για το πνευματικό έργο της ενορίας και του κατηχητικού σχολείου.

Πρώτη ημέρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών και εφήβων νεανίδων TAEKWONDO για τον Α.Σ. Φιλίππου Αλεξάνδρειας και ο αθλητής του συλλόγου Κωνσταντίνος Χαμάλιδης ανέβηκε στο πρώτο βάθρο κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιακή κατηγόρια 68 κιλών έπειτα από τέσσερις εντυπωσιακούς αγώνες. 

Συγχαρητήρια στον Κώστα Χαμάλίδη που για ακόμη μια φορά κάνει υπερήφανο τον τόπο του αλλά και στον Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο για την προσπάθεια και τον μεγάλο αγώνα που έκανε.

Κατηγορία Αθλητικά

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 04/05/2019

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΠΑΣΧΑΛΙΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Συστ/μένο Βετσοπούλου 45 23330 23362
 
ΘΕΜΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ Βετσοπούλου 106 23330 24893
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
08:00-14:30 ΜΠΟΥΛΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 117 ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΩΝΙΑ 23310-60340
 
08:00-14:30 ΖΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΚΟΝΙΤΣΗΣ 15 ΚΑΙ ΕΜΜ. ΖΑΧΟΥ ΓΩΝΙΑ(περ ΚΤΕΛ) 23310-62163
 
08:00-14:30 ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΙΝΔΟΥ 15 ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΓΩΝΙΑ 23310-65931
 
14:30-21:00 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ 19 (κοντά στο 6ο Δημοτικό σχολείο) 23310-66755
 
19:00-21:00 ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 32 23310-22968
 
21:00-08:00 ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 32 23310-22968
 

 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ταχμαζίδου Μαγδαληνή 2332022722 Σταύρου Χώνου 23

Αντιφάκος Γεώργιος 2332052992 Καμπίτη 14

Κατηγορία Φαρμακεία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί για την κακοκαιρία που έρχεται από το Σάββατο - Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τις μεσημβρινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται:

Α. Το Σάββατο (04-05-2019) από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

Β. Την Κυριακή (05-05-2019) κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη.

2. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-8 μποφόρ) προβλέπονται:
στο Ιόνιο από το απόγευμα του Σαββάτου (04-05-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05-05-2019).

Την Κυριακή στο Αιγαίο, όπου πιθανώς στα ανατολικά να φθάσουν τα 9
μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Αναλυτικά η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες

Σάββατο 04-05-2019

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κυριακή 05-05-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 06-05-2019

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας