alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Με επιτυχία το παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Βρυσακίου «οι Ρεσινιώτες» το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολειού του χωριού.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν:

  • Το παιδικό τμήμα του Εκπολιτιστικού συλλόγου Βρυσακίου «οι Ρεσινιώτες»
  • Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξανδρείας & Περιχώρων (Λ.Ο.Ν.Α.Π) "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ"
  • Ο Σύλλογος Ποντίων Αράχου «Ο Πόντος»
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρίεσσας «Ο Άγιος Δημήτριος»

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο γλέντι όπου και διασκέδασε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με πλήθος κόσμου τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Υποστήριξης Πολιτών «Αναπτύσσω» το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019 επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 84 στην Αλεξάνδρεια.

Οι ιδιοκτήτριες, Άννα Πάσχου και Όλγα Κυριακίδου υποδέχτηκαν θερμά τον κόσμο στο ξεκίνημα του νέου τους εγχειρήματος και περιμένουν τους κατοίκους της περιοχής μας να αγκαλιάσουν αυτήν τους την προσπάθεια ώστε να τους παρέχουν υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση με επαγγελματισμό και χαμόγελο.

Το Alexandriamou.gr τους εύχεται καλές δουλειές.

«..Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;   Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα….»

Ο ποιητής και μουσικοσυνθέτης μας, Διονύσης Σαββόπουλος, επίκαιρος όσο ποτέ, αποτυπώνει εύγλωττα την κραυγή αγωνίας της νεολαίας μας. Ανήκω στη νέα γενιά και γνωρίζω πολύ καλά την ανασφάλεια που βιώνει, αλλά και την αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα δυστυχώς οι νέοι στερούνται τα αυτονόητα. Στερούνται ένα σύγχρονο, σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συνδέεται με την αγορά εργασίας και που δε θα αποτελεί πεδίο παντός τύπου ιδεοληψίας. Φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, που παρά το αξιόλογο προσωπικό και πρόγραμμα σπουδών τους, έχουν μετατραπεί σε άντρα ανομίας. Δυσκολεύονται να βρουν εργασία, να κάνουν οικογένεια, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα και για αυτό τον λόγο τόσο πολλοί νέοι Έλληνες με γνώσεις και εξαιρετικά βιογραφικά έχουν αναγκαστεί να ξενιτευτούν. Είναι πολλά και χαρακτηριστικά τα παραδείγματα νέων ανθρώπων, που κι εγώ προσωπικά γνωρίζω και που ενώ επιθυμούσαν να μείνουν στον Τόπο μας, δεν τα κατάφεραν και αναζήτησαν αλλού μια καλύτερη ζωή. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, κυρίως στην περιοχή μας, είναι αποκαρδιωτικά. Στις νέες ηλικίες έχει ξεπεράσει το 40%, γεγονός που πρέπει όλους να μας προβληματίσει.

Τα νέα παιδιά, που πάντα χαρακτηρίζονται από έναν ιδεαλισμό, ρομαντισμό, αλλά και ρηξικέλευθες ιδέες μας το φωνάζουν δυνατά: Ακούστε μας! Δώστε μας επιτέλους ελπίδα! Φιλοδοξώ, λοιπόν, στο να συμβάλω, ώστε να ακουστεί η φωνή αυτής της γενιάς. Θεωρώ πως το μείζον είναι να φέρουμε νέες νοοτροπίες στην πολιτική ζωή του Τόπου. Το σύνθημα «Αλλάζουμε γενιά» που χρησιμοποιήσαμε στις προηγούμενες εκλογές σηματοδοτεί τόσο την ανάγκη για ανανέωση, αλλά κυρίως την εφαρμογή νέων αντιλήψεων που θα οδηγήσουν την Ημαθία μας, αλλά και τη Χώρα γενικότερα σε μια νέα εποχή.

Απευθύνομαι, λοιπόν, στο πιο δυναμικό κομμάτι του Τόπου μας, τη νέα γενιά, στην οποία ανήκω. Σας καλώ να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα και να αποφασίσετε ώριμα για το μέλλον σας! Να πάρετε την τύχη στα χέρια σας, όπως ταιριάζει στους ενεργούς πολίτες! Οι καιροί άλλωστε απαιτούν δράση! Απαιτούν κόπο, αγώνα και προσπάθεια. Να επιλέξετε με σύνεση την πολιτική δύναμη που, με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο. Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να σας εκπροσωπήσω και να φέρουμε νέες νοοτροπίες στην πολιτική ζωή του Τόπου. Να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας έχουν πληγώσει! Ήρθε ο καιρός να πρωταγωνιστήσει η νέα γενιά και να τα αλλάξει όλα!

Στον αγώνα αυτό σας θέλω δίπλα μου!

Γιατί «για την Ημαθία έχω ένα όνειρο!»

Και ξέρω ότι το έχετε κι εσείς!

Τάσος Μπαρτζώκας

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ)

- Η φτώχεια επειδή προϋποθέτει τόσο τις παλιές όσο και τις μελλοντικές δυστυχίες είναι πολύ δύσκολο να οριστεί και ακόμα πιο δύσκολο να υπολογιστεί αριθμητικά.

- Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 είχε υπολογιστεί κατά προσέγγιση στα 30.000.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την προϋπόθεση ότι κάθε άτομο που κατατάσσονταν στην κατηγορία του φτωχού δεν διέθετε το μισό του μέσου κατά κεφαλήν εισοδήματος της χώρας του.

- Μέσα στα 30 εκατομμύρια συμπεριλαμβάνονταν και οι φτωχοί της Ελλάδας και το στοιχείο αυτό πρέπει να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω σ' ότι αφορά τη χώρα μας γιατί μεσολάβησαν δυο πράγματα.

- Το πρώτο είναι αυτό που προκάλεσε η κρίση, η στασιμότητα του εισοδήματος και η κατάργηση της μεσαίας τάξης.

- Το δεύτερο ότι στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας καλοέκατσε η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Τσίπρα, του ΚΑΜΜΕΝΟΥ του Παπαγγελόπουλου, της Παπακώστα, του Κουίκ, της Κουντουρά και όλων των λοιπών που σκαρφάλωσαν σε θέσεις κλειδιά των ειδικών μετακλητών θέσεων.

- Έτσι στην παραδοσιακή φτώχεια, όλων εκείνων που παρέμειναν στο περιθώριο της οικονομικής ανάπτυξης που χαρακτήριζε παλιές δεκαετίες προστέθηκαν οι νέες μορφές φτώχειας που προήλθαν από την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ των μαλιστάνθρωπων που για να ικανοποιήσουν τις επιταγές των Τροϊκανών για εξωπραγματικά υπερπλεονάσματα, φτωχοποίησαν την μεσαία τάξη.

- “Χρημάτων πάντων μέτρον άνθρωπος”, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, γιατί δεν είναι ούτε το κράτος, ούτε το πολιτικό κόμμα που φέρνουν την ευτυχία, επειδή γι' αυτό το πράγμα χρεωμένος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

- Ο σημερινός όμως πρωθυπουργός είναι ο μόνος άνθρωπος στη χώρα που ό,τι ψέμα και αν έλεγε κάποτε σχεδόν όλοι πίστευαν ότι είναι αλήθεια.

- Άλλαζε όνομα στην Τρόϊκα, την έλεγε θεσμούς και καθάριζε, γιατί όλοι γρήγορα στο θυμικό τους περνούσαν το ψέμα ως αλήθεια.

- Θα βαρούν τα νταούλια και θα χορεύουν οι θεσμοί παινευόταν και αρκετοί έβγαιναν στις πλατείες για να απολαύσουν τους χορούς.

- Θα δώσει τα παπούτσια στο χέρι της Frau Merkel και έγινε ο πιο ορκισμένος Μερκελιστής.

- Ο Πατακός και ο Παπαδόπουλος έκαναν το γνωστό αντιβασιλικό δημοψήφισμα και στην εφημερίδα “Βραδυνή” της εποχής υπήρχε το σκίτσο που ο κρητικός τραγουδούσε: το πρωί ψηφίζεις ΟΧΙ και το βράδυ βγαίνει ΝΑΙ.

- Το ίδιο έγινε και στο δημοψήφισμα της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ όπου ο κόσμος το πρωί ψήφισε ΟΧΙ και το βράδυ ο Τσίπρας το έκανε ΝΑΙ.

- Ήρθε βέβαια ένας καιρός που ο κ. Τσίπρας έμεινε να είναι ο μόνος που πίστευει τα ψέματα που λέει 'και βγαίνει σε ένα προεκλογικό τηλεοπτικό μήνυμα λεγοντας : “τώρα ο κόσμος ξέρει και εμάς”.

- Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος γνώρισε πια και την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ των ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ και ΛΕΝΙΝ όπως γνωρίζει και την παλιά αστική ΔΕΞΙΑ του Μητσοτάκη

- Ο κόσμος όμως ξέρει ότι η χώρα ξέμεινε από προοδευτική πρόταση αφού αυτοί που παρίσταναν τους προοδευτικούς και τους αριστερούς έχασαν κάθε ηθικό πλεονέκτημα και κατήντησαν ουραγοί του Παπαγγελόπουλου.

- Ο κόσμος της κεντροαριστεράς και της προόδου αυτή τη στιγμή μένει ξέμπαρκος και μετέωρος αναμένοντας μετεκλογικές εξελίξεις οι οποίες δεν μπορεί παρά να προέλθουν από μια πραγματικά δημοκρατική σοσιαλιστική πρόταση, ενός πραγματικού σοσιαλιστικού κόμματος όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκεται εν υπνώσει.

  

                                                                         Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Η μεγαλύτερη πολιτική αλητεία είναι η προσωπική εμπάθεια.

- Και αυτό δυστυχώς ανάμεσα σε αλλά επικράτησε στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις της κατάντιας στο δήμο Αλεξάνδρειας.

- Τόσο και τέτοια πολιτική μικρότητα από τους θεωρούμενους μεγαλοΠΑΣΟΚΟΥΣ του παρελθόντος που δηλητηριάζουν ακόμα μερικούς αμαθείς.

ΥΓ2. Καταλυτικές παρουσίες των Ανδρουλάκη και Γερουλάνου σε τηλεοπτικά κανάλια. Πόσο μακριά από τους τοπικούς εμπαθείς.

ΥΓ3. Από ότι φαίνεται οι δημότες ως πολίτες έχουν έναν εκλογικό στόχο. Να διώξουν. Και έρχονται τρέχοντας να διώξουν τους φεύγοντες.

ΥΓ4. Τσίπρας και αποτυχία στα ελληνοτουρκικά είναι απόλυτα συνυφασμένα. Για την Ουκρανία συγκεκριμένα μέτρα καταστολής, για την Ανατ.Μεσόγειο και την Ελλάδα μόνον ευχές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Αυτά παθαίνεις όταν είσαι μαλιστάνθρωπους. Αυτά παθαίνεις όταν δημιουργείς Πρέσπες.

ΥΓ5. Μεγάλο φρένο ο Ρουβίκωνας δεν επιτρέπει στον σύντροφο Τσίπρα να δεχτεί σαν θεματική του DIBATE την ασφάλεια.

ΥΓ6. Ο Τσίπρας δεν κατήργησε τα μνημόνια. Ψήφησε το τρίτο και εφαρμόζει το τέταρτο.

Κατηγορία Γενικά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΛΑΧΩΝ

Τον ιστορικό Σύλλογο Βλάχων Βέροιας επισκέφτηκε στα πλαίσια του προεκλογικού της αγώνα η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας κ.Ιφιγένεια Βλαχογιάννη.

Κατά την επίσκεψή της έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Η κ.Βλαχογιάννη, γνωρίζει καλά για την στην ιστορία και το πολιτιστικό έργο του συλλόγου καθώς η οικογένειά της στηρίζει χρόνια την παράδοση. Η ίδια μάλιστα ως χορεύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων υπογράμμισε ότι η επίσκεψή της δεν ήταν απλά "εθιμοτυπική", αλλά ουσιαστική, τονίζοντας μάλιστα τα εξής : «η μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα συλλογικά κοινά, μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ με τον άκρως ενδιαφέροντα συλλογικό κοινωνικό χώρο», επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα του πολιτισμού στη ζωή μας και τη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις προτεραιότητες, τα κίνητρα και τους στόχους που πρέπει να δοθούν στον πολιτισμό, στην προβολή του ντόπιου πολιτιστικού στοιχείου, στην καταγραφή των ιστορικών κειμηλίων, ηθών και εθίμων κάθε περιοχής, καθώς και στη διάδοση του τοπικού και εθνικού πολιτισμού με κάθε πρόσφορο μέσο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, τόνισε, πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν σήμερα γερά στηρίγματα της ελληνικής παράδοσης., διατηρούν και προβάλλουν το λαϊκό μας πολιτισμό αλλά και το μεταβάλουν από μουσειακό είδος σε ζωντανό οργανισμό.

ΣΦΑΓΕΙΑ

Τις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις των βιομηχανικών σφαγείων Βέροιας επισκέφθηκε την Παρασκευή το πρωί η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, συνοδευόμενη πάντα από τους συνεργάτες της.

Την Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, υποδέχτηκε στους χώρους των σφαγείων ο γνωστός Δικηγόρος και Οικονομολόγος, μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φώτης Κόβας που είναι και μέλος του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή της, είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ιδιοκτήτες των σφαγείων αδελφούς Δημήτρη και Γιάννη Μπέλλα, οι οποίοι και της ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα.

Όπως τόνισε η ίδια, «η κτηνοτροφία και ιδιαίτερα ο κλάδος της παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά τμήματα της τοπικής οικονομίας, ενώ βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, προκειμένου τα ντόπια κρέατα να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη προστιθεμένη αξία».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2019.

Σε αναμονή για τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2019 από τον ΟΑΕΔ βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν είτε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, είτε την Τρίτη 2 Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο διήμερο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων–ωφελουμένων ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος της ως άνω παραγράφου, ενώ προσαυξάνεται κατά πέντε επιπλέον διανυκτερεύσεις για τους δικαιούχους–ωφελούμενους που επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω.

Κατηγορία Γενικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλώ στην κεντρική

προεκλογική ομιλία μου στη Βέροια

την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 21:30

στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ.

Με εκτίμηση,

Τάσος Μπαρτζώκας

Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Ν. Ημαθίας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από 6 άτομα, εκ των οποίων οι 2 είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Δρώντας μεταμεσονύχτιες ώρες παραβίαζαν οικίες ηλικιωμένων και με σωματική βία ή απειλή όπλου αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη 24χρονο μέλος της συμμορίας για κατοχή κάνναβης και όπλων.

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Ημαθία και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 6 ατόμων.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 21 έως 36 ετών, δύο από τους οποίους είναι έγκλειστοι καταστημάτων κράτησης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, ληστείες και κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ενώθηκαν σε συμμορία τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018 και διέπρατταν ληστείες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας.

 

Ως προς τη μεθοδολογία τους, δρούσαν μεταμεσονύχτιες ώρες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, παραβίαζαν τις οικίες ηλικιωμένων και με σωματική βία ή απειλή όπλου, τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Όπως εξακριβώθηκε, από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, διέπραξαν ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε περιοχές της Ημαθίας και συγκεκριμένα:

  • Τον Ιούνιο του 2018, παραβίασαν οικία 83χρονης και με τη χρήση σωματική βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ περίπου.
  • Τον Ιούλιο του 2018, παραβίασαν οικία και αφού ακινητοποίησαν ζευγάρι ηλικιωμένων, αφαίρεσαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Τον Αύγουστο του 2018, παραβίασαν οικία 80χρονης και με απειλή σωματικής βίας, επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2018, διέρρηξαν κατάστημα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον 79χρονο ιδιοκτήτη, τον οποίο ακινητοποίησαν με απειλή όπλου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δύο από τα μέλη της συμμορίας ηλικίας 25 και 24 ετών, ενεργώντας μαζί με συνεργούς τους, τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου 2018, πήγαν σε σπίτι που διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν να τους ανοίξουν την πόρτα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους πείσουν.

Στη συνέχεια διέρρηξαν παράθυρο της οικίας και τραυμάτισαν τον 88χρονο ένοικο με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου και επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη προχθές (27 Ιουνίου 2019) τα ξημερώματα σε περιοχή της Ημαθίας ο παραπάνω 24χρονος, καθώς σε αγροτική έκταση δίπλα στην οικία του είχε κρυμμένα στο έδαφος ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 560 γραμμαρίων, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ και 21 κινητά τηλέφωνα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Τάσου Μπαρτζώκα σε κάθε γωνιά της Ημαθίας, λίγες μέρες πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου 2019.

Στις πρόσφατες επισκέψεις του βρέθηκε για στον Α.Σ. Μελίκης, όπου ενημερώθηκε για την κίνηση της φετινής χρονιάς και συζήτησε για τα ζητήματα που προκύπτουν, ειδικά μετά την χαλαζόπτωση του Απριλίου που έπληξε σφοδρά την περιοχή.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφθηκε και χωριά του Δ. Νάουσας (Στενήμαχος, Γιαννακοχώρι, Πολλά Νερά και Μαρίνα) όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους των χωριών αυτών και να απολαύσει την θερμή τους υποδοχή.

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε το ΙΚΑ και το ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφθηκε την Π.Υ. Αλεξάνδρειας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα των πυροσβεστών και την αντιπυρικής προστασίας.

Σε σχετική δήλωσή του ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε:

«Σε κάθε γωνιά της Ημαθίας συναντώ όμορφους ανθρώπους που η υποδοχή τους με συγκινεί. Αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και πολλά προβλήματα που χρόνια τώρα καταγράφω, προσπαθώ να παρεμβαίνω για αυτά και αν οι πολίτες μου δώσουν την εντολή, θα παλεύω για αυτά δυναμικά στα κέντρα των αποφάσεων. Για τους νέους, που όλο και περισσότεροι μας πλησιάζουν και εντάσσονται στον κοινό αγώνα μας για αλλαγή σελίδας και γενιάς στα πολιτικά πράγματα, μέχρι και τους ηλικιωμένους που βασίζουν στην δική μας γενιά την όποια ελπίδα για φως στο τούνελ. Όλοι μαζί, νεότεροι και μεγαλύτεροι ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι η Ημαθία που ονειρευόμαστε θα αναστηθεί ξανά».

Στην ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας, αναφέρθηκε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, που συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επικοινωνία του με τους πολίτες της Ημαθίας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για:

-Την ενίσχυση του εισοδήματος των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας με την αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

-Πτυχία με ουσιαστικό αντίκρισμα μέσα από τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά και τις επιχειρήσεις.

-Τη δυνατότητα των νέων ανθρώπων να κάνουν οικογένεια. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης που θα προέλθουν από την προσέλκυση επενδύσεων. Υπολογίζεται ότι μια επένδυση, όπως του Ελληνικού, δημιουργεί 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

-Την στήριξη των νέων αγροτών με την εκχώρηση του 2% των άμεσων ενισχύσεων σε Νέους Αγρότες και παροχή διευκολύνσεων για αγορά ή μεταβίβαση γης.

«Οι νέοι άνθρωποι είναι το αύριο της Ελλάδας. Χωρίς αυτούς η χώρα δεν θα έχει μέλλον. Η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επενδύσει στους νέους ανθρώπους», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σελίδα 1 από 2

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!