alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Μελίνα Ασλανίδου και Γλυκερία μάγεψαν και καθήλωσαν το κοινό στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Με διακοπή της σύμβασης απείλησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, τους δέκα επικουρικούς εργαζόμενους στη συγκεκριμένη μονάδα υγείας, σε περίπτωση που δεν υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να αναφέρουν ότι δε θα εγείρουν καμία απαίτηση εναντίον του, αν δεν τους καταβληθούν οι μισθοί εξαιτίας έλλειψης πιστώσεων και μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα (η χορήγηση χρημάτων) προς το νοσοκομείο από το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι στιγμής στους δέκα επικουρικούς εργαζόμενους δεν οφείλεται κανένας μισθός, ωστόσο, μετά την κίνηση του διοικητή εκφράζονται φόβοι ότι δε θα τους καταβληθούν οι επόμενοι, τη στιγμή που όλοι τους με δικά τους έξοδα πηγαινοέρχονται καθημερινά στη Βέροια από τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένουν μόνιμα.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr η Σπυριδούλα Μανασή, επικουρική εργαζόμενη στο Ακτινολογικό Τμήμα της Μονάδας Βέροιας του Νοσοκομείου Ημαθίας, κανένας από τους δέκα δεν υπέκυψε στις απειλές του διοικητή, με συνέπεια να μην έχει υπογράψει κανείς την υπεύθυνη δήλωση. «Μας απείλησε ότι, αν δεν υπογράψουμε, θα λυθούν οι συμβάσεις μας. Πρόκειται για ξεκάθαρα ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος μας. Η ίδια πληροφορήθηκα από το Οικονομικό Τμήμα του νοσοκομείου ότι υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς μας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου«, σημειώνει η κ. Μανασή.

Η ίδια τονίζει ακόμα ότι οι επικουρικοί εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να στραφούν και νομικά σε βάρος του διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, να μη χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και για να μη δουλεύουν απλήρωτοι. «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν. Οι επικουρικοί εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και γιατροί, αγωνίζονται για να βγάλουν το μεροκάματο. Στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου με την παροχή των υπηρεσιών τους. Προσωπικά δεν ήμουν μπροστά στη συνάντηση, αλλά επικουρικοί εργαζόμενοι μου μετέφεραν ότι ο διοικητής τους απείλησε ότι, αν δεν υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση θα χάσουν τη δουλειά τους. Ως σωματείο τους συστήσαμε να μην υπογράψει κανένας τη συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση», αναφέρει στο ethnos.gr o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ημαθίας, Δημήτρης Τσέκας. Ο ίδιος είπε ακόμα ότι το σωματείο θα επιδιώξει συνάντηση τις επόμενες ημέρες με το διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις του, αλλά και για το πώς έχει η κατάσταση με τα οικονομικά του νοσοκομείου.

Κατά τον κ. Τσέκα, η απαίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας για την υπογραφή των συμβάσεων από τους επικουρικούς προέκυψε αρχικά στο τέλος Ιουλίου. Ωστόσο, την Τρίτη, σε δεύτερη συνάντηση, τους δόθηκαν οι συμβάσεις, για να τις υπογράψουν. «Εκβιάζει το προσωπικό ότι θα πρέπει να μείνουν σιωπηλοί για πολλούς μήνες που δεν θα τους καταβάλλεται ο μισθός επειδή το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα. Επίσης τους εκβίασε ότι εάν δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα. Με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης αποδέχονται οι συνάδελφοι να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ),

Το ethnos.gr επικοινώνησε επανειλημμένα με το διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας, προκειμένου καταθέσει τη δική του πλευρά για το ζήτημα, ωστόσο, ενημερώθηκε από τη γραμματεία του ότι βρίσκεται σε σύσκεψη, την οποία δεν μπορεί να διακόψει.

Πηγή: www.ethnos.gr

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ – Μελίνα ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ‘’Όπου με πας σε πάω ‘’

Η Κ.Ε.Δ.Α ευχαριστεί τον κόσμο για την μεγάλη ανταπόκριση για την σημερινή συναυλία της ‘’ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ – ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ’’

και ενημερώνει ότι η προπώληση εισιτηρίων έχει σταματήσει εκτός από το Δημοτικό Κολυμβητήριο μέχρι της 16:00

λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων. Τα λίγα εναπομείναντα εισιτήρια βάσει νόμου θα διατίθεται στην είσοδο του Αμφιθεάτρου

από της 20:00 και έπειτα και με τιμή εισόδου 15€.
Παρακαλούνται οι γονείς που θα συνοδεύουν ανήλικα τέκνα κάτω των 10 ετών που εισέρχονται δωρεάν να μην καταλαμβάνουν

κενές θέσεις για αποφυγή συνωστισμού και για λόγους ασφαλείας.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευχόμαστε Καλή διασκέδαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 23 Αυγούστου σύμφωνα με πληροφορίες των Dikaiologitika News θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός

Αυγούστου ενώ την ίδια ημέρα θα καταβληθούν τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον Ιούλιο.

Το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) θα καταβληθεί την Δευτέρα 26 Αυγούστου σε όλους όσους υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα

έως 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι

να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες των Dikaiologitika News το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης την Τρίτη 27 Αυγούστου

στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ

παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κατηγορία Οικονομία

  Πτυχιούχος διατροφολόγος θα παρακολουθεί και θα συμβουλεύει όλους τις/ους αθλήτριες/τες του τμήματός μας.

Κατηγορία Αθλητικά

Από τις 26 Αυγούστου αρχίζουν οι εγγραφές και επανεγγραφές στα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας. 

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 21/08/2019

 
Κατηγορία Φαρμακεία

Την εκκίνηση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις, στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Οι πρώτοι διαγωνισμοί αφορούν την προμήθεια σταθμών διανομής, σταθμών μέτρησης και ρύθμισης για την τροφοδότηση μεγάλων καταναλωτών, «έξυπνων» μετρητών κ.ά.

Η ΔΕΔΑ πραγματοποίησε τον Νοέμβριο του 2018 διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τη λήψη προσφορών ανά υλικό και για σχολιασμό των απαιτούμενων χρόνων παράδοσης. Στη συνέχεια, προχώρησε στην οριστικοποίηση του προϋπολογισμού των έργων, καθώς και στη σύνταξη των συμβατικών τευχών δημοπράτησης.

Το έργο της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 140 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ. Σε ορίζοντα πενταετίας (έως το 2023) θα κατασκευαστούν 1.150 χιλιόμετρα δικτύου και θα γίνουν περί τις 30.800 δωρεάν συνδέσεις σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς), στις εξής 18 πόλεις:

• Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ορεστιάδα (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης).

• Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

• Αμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι η ΔΕΔΑ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο διανομής φυσικού αερίου που δημοπρατεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι διαγωνισμοί αναρτώνται στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Ανακοινώσεις για τους διαγωνισμούς θα γίνονται και στο website της εταιρείας (deda.gr), καθώς και μέσω των σχετικών επιμελητηρίων. Θα ακολουθήσουν οι δημοπρατήσεις των υπηρεσιών, δηλαδή οι διαγωνισμοί διοίκησης και επίβλεψης έργου και επιθεώρησης τρίτου μέρους και στη συνέχεια οι δημοπρατήσεις του κατασκευαστικού έργου.

Κατηγορία Γενικά

Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών
για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συνεχίζει για 5η συνεχομένη χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, για μαθητές Λυκείου που κατοικούν εντός γεωγραφικών ορίων του Δήμου. Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η παροχή υποστηρικτικής διδασκαλίας στους μαθητές καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας απευθύνουν κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (Φιλόλογοι, Φυσικοί, Χημικοί, Μαθηματικοί) για τη στελέχωση των τμημάτων και την πληρέστερη κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών. Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην εθελοντική πρωτοβουλία και η επιλογή των συμμετεχόντων μαθητών γίνεται κατ΄αποκλειστικότητα βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Η συνέχιση του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εξαρτάται αποκλειστικά απο τη συμμετοχή και την υποστήριξη των εθελοντών εκπαιδευτικών.

Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, να απευθύνονται αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικώς καθημερινά και ώρες 08:00-15:00 στο Κέντρο Κοινότητας που στεγάζεται στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 23330-53071 & 2.

Ο
Αντιδήμαρχος

Δριστάς Στέφανος

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 07:25

Kαιρός:Σε άνοδο η θερμοκρασία σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και

πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία:

Από 15 έως 35 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα

κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα

κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας