alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας της νέας δημοτικής περιόδου.
Σε αυτή τη συνεδρίαση η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ένα σοβαρό θέμα που ταλανίζει τους περισσότερους Δήμους

της χώρας και δεν είναι άλλο από τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το πρόβλημα των σκουπιδιών μονοπώλησε το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019 αφού όλοι όσοι πήραν το λόγο

εστίασαν στο συγκεκριμένο θέμα με πρώτο και πάντα καίριο τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κιρκιλιανίδη ο οποίος έκανε αναφορά

στο θέμα του ΣΜΑ, των νέων απορριμματοφόρων και της ανακύκλωσης ενώ υπενθύμισε στον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας

ότι η έλλειψη οδηγών απορριμματοφόρων μπορεί να λυθεί με το δικαστήριο των υπαλλήλων που εκκρεμεί και ο ίδιος

ο Δήμαρχος μπορεί να προσέλθει και να διαβεβαιώσει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Στο ίδιο θέμα έδωσαν έκταση και οι κ. Πανταζόπουλος, Κυτούδης και Ιακωβίδης.
Ο κ. Πανταζόπουλος μάλιστα έδωσε την εντύπωση ότι εκμηδένισε το έργο της προηγούμενης διοίκησης στο μεγάλο θέμα

των σκουπιδιών αφού διεκδίκησε και πήρε τελικά την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, το ¨καυτό¨ χαρτοφυλάκιο όπως τόνισε

δίνοντας το στον κ. Σάκη Κούγκα, στον οποίο έχουν οι πολίτες στραμμένο το βλέμα τους για το τι μέλλει γενέσθαι στο άλυτο ζήτημα

των σκουπιδιών, αναμένοντας λύση.
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρθηκε στο χρόνιο πλέον πρόβλημα του ΣΜΑ και στην απαγόρευση λειτουργίας του,

στην αγορά των απορριμματοφόρων - παρελήφθησαν τα δύο, αναμένεται το τρίτο τέλος του μήνα ενώ για το τέταρτο θα επαναληφθεί

η διαδικασία του διαγωνισμού , γεγονός που σημαίνει καθυστέρηση εκ των πραγμάτων-, στην έλλειψη οδηγών, στην αγορά 400 καινούριων κάδων

και στην ανακύκλωση που όπως σημείωσε σήμερα λειτουργεί μετ΄ εμποδίων λόγω της παλαιότητας του εν λόγω στόλου

και πρόσθεσε ότι πάντα στο ¨τραπέζι¨ υπάρχει η ιδέα της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάζει να δείτε στο επόμενο βίντεο εκτός από το θέμα των απορριμμάτων και το ερώτημα που έθεσε

ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κιρκιλιανίδης προς τον κ. Πανταζόπουλο, ¨τελικά είσαι διοίκηση ή αντιπολίτευση, πώς να σου συμπεριφερθώ;¨ αφήνοντας

αιχμές για τη σύμπραξη των δύο δημοτικών παρατάξεων του κ. Γκυρίνη και του κ. Πανταζόπουλου και για το εάν η σύμπραξη αυτή

επετεύχθη με βάση το συμφέρον των πολιτών ή για άλλους λόγους ώστε η τεχνική πίεσης να έχει ως αποτέλεσμα δύο έμμισθες θέσεις και όχι μόνο...

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων
"ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ"
Σας καλεί στον Αγιασμό για την έναρξη της χορευτικής χρονιάς...
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 6 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας.

Σας περιμένουμε!

Η δημοφιλής Ελληνίδα ραδιοφωνική παραγωγός με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια που ζει μόνιμα στη Λευκωσία τα τελευταία χρόνια, έκανε την παρθενική της εμφάνιση ως ηθοποιός στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, 8 Λέξεις που προβάλεται στον ΣΚΑΪ.

H Χαριτίνη Ηλιάδου όπως μας ενημέρωσε και μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram, υποδύεται το ρόλο της Αγγελας Χατζή.

Ο ρόλος της:

Χαριτίνη Ηλιάδου: Αγγέλα Χατζή (φίλη της Ηλιάνας):Μια γυναίκα- φάντασμα… Πρόσφατη φίλη της Ηλιάνας, λειτουργεί σαν δόλωμα… Με παρελθόν περίεργο… την συναντάμε στο παρόν να παλεύει με μία μικρή διαφημιστική εταιρία. Εργασιομανής και φιλόδοξη.

Δείτε την ανάρτησή της:

Τη χαρά της γι’ αυτό το νέο της ξεκίνημα δεν έκρυψε η πολύ καλή της φίλη, Κάλια Ελευθερίου.

Τα δύο κορίτσια παρακολούθησαν μαζί το πρώτο επεισόδιο στην Αθήνα, με την Κάλια να ανεβάζει φανερά ενθουσιασμένη βίντεο στο λογαριασμό της στο Instagram, από την πρώτη εμφάνιση της Χαριτίνης στο σήριαλ!

Δείτε τις αναρτήσεις της:

Video Player
00:00
00:12
Video Player
00:00
00:15
Video Player
00:00
00:15
Video Player
00:00
00:15

 

Λίγα λόγια για τη σειρά:

Δευτέρα με Πέμπτη στις 21.00

8 Λέξεις: Kάθε μια απ΄αυτές βάζει τα θεμέλια μιας ιστορίας που θα ανατρέψει τα γεγονότα όπως τα ήξεραν οι ήρωες μέχρι σήμερα.

Ένα πολιτικό θρίλερ με δραματική εξέλιξη και ήρωες που βλέπουν τις ζωές τους  να κινούνται σαν μαριονέτες από μοιραία γεγονότα και συγκυρίες.

Το αύριο θα γίνει αβέβαιο, τρομακτικό και ταυτόχρονα απρόσμενο και γεμάτο πάθος και όνειρα που τώρα δείχνουν πιο πιθανόν από ποτέ να πραγματοποιηθούν.

Μια δυνατή ιστορία αγάπης γεμάτη διλήμματα, ίντριγκες, μυστικά και αποκαλύψεις. Ένα παθιασμένο ερωτικό τρίγωνο, μια απίστευτη πλεκτάνη που ξεκινάει από το παρελθόν για να τυλίξει στα επικίνδυνα δίχτυα της τις ζωές των ηρώων…

Άνθρωποι που μέχρι χθες ζούσαν ανίδεοι για τα αποτελέσματα των επιλογών τους, δεσμοί αίματος που θα δοκιμαστούν σε ακραίες συνθήκες, ζευγάρια που στήριξαν την ευτυχία τους σε ένοχα ανομολόγητα μυστικά. Δύο πολιτικά πρόσωπα που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την ψεύτικη δημόσια εικόνα τους και ένας έρωτας που θα κάψει τα πάντα στο πέρασμά του, είναι μόνο η αρχή της ιστορίας μας….

Πρωταγωνιστούν: Αντρέας Γεωργίου, Ειρήνη Καραγιώργη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Πέμη Ζούνη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Απόστολος Γκλέτσος, Θάλεια Ματίκα, Κούλλης Νικολάου, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Δανάη Παππά, Βαρβάρα Λάρμου, Ναταλία Κηρύκου, Χαριτίνη Ηλιάδου, Νέλη Αλκάδη,Ιφιγένεια Τζόλα, Νικόλας Στραβοπόδης, Αλέξης Παππάς, Πάνος Μπακανδρέας, Στέλιος Φύτρος, Ευτυχία Μέλη, Τζούλιο Φίλιππο Ντ Ερρίκο και η  Έλλη Κυριακίδου.

Τα παιδιά : Terra Elle Perrie, Νεφέλη Ιωσήφ, Άγγελος Γεωργίου.   

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Κατηγορία Γενικά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο:

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) και από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

1. Σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν το Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη (24-09-2019) η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

2. Αύριο Τρίτη (24-09-2019) τα ισχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες.

Από αργά το απόγευμα της Τρίτης (24-09-2019) και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25-09-2019) θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατηγορία Γενικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σε αναμονή της έναρξης της  Δ΄ Φάσης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Σχολικού Έτους 2019-2020 και με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό των τμημάτων Μαθητείας, παρακαλούνται οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας ή και άλλων ΕΠΑ.Λ να γνωστοποιήσουν στο ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας την πρόθεσή τους για την ένταξή τους στα τμήματα μαθητείας, ως την Τρίτη 24/09/2019 και ώρα 12:00 για τις παρακάτω ειδικότητες:

  • Τεχνικός Οχημάτων
  • Υπάλληλος Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  • Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  • Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
  • Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού
  • Βοηθός Νοσηλευτή
  • Αισθητικής Τέχνης
  • Κομμωτικής Τέχνης

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ξεκινάει η εβδομάδα πληρωμών όπου θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους χιλιάδες ασφαλισμένοι. Πότε πληρώνονται ΚΕΑεπίδομα παιδιούεπίδομα ενοικίουσυντάξεις Οκτωβρίου και προνοιακά επιδόματα.

Σας παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό για τις πληρωμές στον τομέα της ασφάλισης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για το ΚΕΑ, τις συντάξεις Οκτωβρίου, το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου και τα προνοιακά επιδόματα. 

Προνοιακά επιδόματα

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν εκτός απροόπτου τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα σε πάνω από 153.000 δικαιούχους.

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί τελικά η τέταρτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ

Ειδικότερα έχει ήδη εγκριθεί για την καταβολή του επιδόματος παιδιού Δ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών το ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 208 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι προσωρινά κλειστή εν όψει της εκκαθάρισης και πληρωμής της 4ης δόσης του 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης του 2019 (για τον Ιούλιο και Αύγουστο), η οποία θα καταβληθεί τελικά στις 26 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη την φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).

Συντάξεις Οκτωβρίου

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019- Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019- Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Στις 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ενοικίου.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».

Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Επίδομα ενοικίου: Η ανανέωση του συμβολαίου κρύβει την πληρωμή

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι του ΚΕΑ

Το ΚΕΑ ειδικότερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και την προπληρωμένη κάρτα των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου. Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάνε στα ATM και να σηκώσουν χρήματα από τις 26 το απόγευμα.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Να σημειωθεί ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Να σημειωθεί ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Κατηγορία Οικονομία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Επίσης, εξήγγειλε πανελλαδικές στάσεις εργασίας όπου κριθεί αναγκαίο από τα Σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019 «για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων». Όπως υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος "ανάπτυξης" που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του ΕΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα σωματεία-μέλη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στο κτίριο του ΕΚΑ για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων.

"Χειρόφρενο" στα ΜΜΜ
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, μετά τους συναδέλφους τους σε τρόλεϊ και ηλεκτρικό, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και στον ΗΣΑΠ. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό ( γραμμή 2 και 3) και τραμ θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Απόφαση για απεργία έχει πάρει ήδη η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργατικά Κέντρα της χώρας και πολλές άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου. Βασικό αίτημα, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου. «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό» και εκτιμά ότι «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, καθώς είναι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 18/9/2019 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως τονίζεται: «Αντιδρούμε έντονα σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων»

Κατηγορία Γενικά

Ακριβότερα θα πληρώσουν την εξαγορά πλασματικών ετών για σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι εάν υποβάλλουν σχετική αίτηση το 2020. Τα 10 βασικότερα σημεία που πρέπει να γνωρίζουν για τα πλασματικά έτη οι ενδιαφερόμενοι, είναι τα εξής:

1. Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις αναγνώρισης εξαγοράς πλασματικών ετών είναι οι εξής:

– Στρατιωτική θητεία ασφαλισμένου

– Γονική άδεια

– Εκπαιδευτική άδεια

– Στρατιωτική θητεία υποψήφιου συνταξιούχου

– Στρατιωτική θητεία ασφαλισμένου -30 (θεμελίωση 2011- 2014)

– Στρατιωτική θητεία υποψήφιου συνταξιούχου -30% (θεμελίωση 2011-2014)

– Χρόνος σπουδών

– Αναγνώριση τέκνων

– Κενός χρόνος

2. Τα πλασματικά που εξαγοράζονται φέρνουν νωρίτερα τη συνταξιοδότηση και επηρεάζουν το ποσό της σύνταξης. Εκτιμάται ότι το 2019 περίπου 50.000 ασφαλισμένοι είναι αυτοί που μπορούν να προχωρήσουν στην εξαγορά πλασματικών ετών και να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συμφέρει όλους η εξαγορά. Αφορά κυρίως όσους μπορούν με τα επιπλέον χρόνια να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης αναδρομικά με διατάξεις του 2010,2011, και 2012, ώστε συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα όρια ηλικίας να αποχωρήσουν. Όπως αφορούν και αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν τα πλασματικά έτη για να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης και μόλις συμπληρώσουν το 62ο έτος ηλικίας να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

3. Οι πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται χωρίς εξαγορά και χρησιμοποιούνται μόνο για θεμελίωση δεν συνυπολογίζονται στο ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης. Αντίθετα σε περίπτωση που ασφαλισμένος έχει αναγνωρίσει χωρίς εξαγορά πλασματικούς χρόνους οι οποίοι αξιοποιούνται μόνο για τη θεμελίωση, οι χρόνοι αυτοί συνυπολογίζονται στη διαμόρφωση του ποσού της εθνικής σύνταξης, δηλ. στη συμπλήρωση των 20 ετών για τη λήψη του πλήρους ποσού εθνικής σύνταξης.

4. Τα νέα πρόσωπα που δικαιούνται να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη ασφάλισης αφορούν την κατηγορία των νέων ασφαλισμένων οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος με τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας και την πραγματοποίηση 40 ετών ή 12.000 ημερών ασφάλισης.

5. Η σχετική αίτηση αναγνώρισης πλασματικών μπορεί να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ οποτεδήποτε, προγενέστερα ή μεταγενέστερα του έτους, τις προϋποθέσεις του οποίου επιθυμεί να κατοχυρώσει ο ασφαλισμένος, ακόμα και ταυτόχρονα με την αίτηση συνταξιοδότησης, σε καμία περίπτωση μετά την ημερομηνία της εν λόγω αίτησης ή σε χρόνο μεταγενέστερο εκείνου που ο ασφαλισμένος κατέστη συνταξιούχος.

6. Η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο του συνόλου των εισφορών κλάδου σύνταξης για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης, στο ποσοστό που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς.

7. Οι εισφορές υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές του ασφαλισμένου κατά τον τελευταίο μήνα απασχόλησης που προηγείται του μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς. Στην περίπτωση που η απασχόληση δεν είναι πλήρης, τότε ανάγεται σε πλήρη απασχόληση και υπολογίζεται στις αποδοχές που αντιστοιχούν σε αυτή.

8. Η καταβολή του ποσού της εξαγοράς γίνεται ως εξής:

– Εφάπαξ, μέσα σε τρεις μήνες από την κοινοποίηση της απόφασης αναγνώρισης με έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς. Εξαγορά χρόνου που υπολείπεται του ενός έτους δεν τυγχάνει έκπτωσης.

– Σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με τον αριθμό των μηνών που αναγνωρίζονται. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής δόσης, το ποσό αυτής επιβαρύνεται με τα προβλεπόμενα πρόσθετα τέλη.

– Σε περίπτωση θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή προσαύξησης του ποσού της σύνταξης το ποσό της εξαγοράς παρακρατείται κάθε μήνα από τη σύνταξη και μέχρι την εξόφληση, ποσό ίσο με το 1/4 του ποσού της σύνταξης.

9. Οι αγρότες μπορούν να αναγνωρίσουν ως χρόνο κύριας ασφάλισης οφειλόμενο χρόνο στον κλάδο πρόσθετης ασφάλισης με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Η ευκαιρία αφορά σε περίπου 190.000 αγρότες που μπορούν να εξαγοράσουν έως και 10 χρόνια στον πρώην κλάδο πρόσθετης ασφάλισης με χαμηλότερα ασφάλιστρα, τα οποία οδηγούν σε κέρδος από 200 ευρώ για ένα πλασματικό έτος μέχρι και 3.776 ευρώ για ολόκληρη την 10ετία.

10. Από 1/1/2019 έχει μειωθεί έως 33,3% το κόστος των πλασματικών για επαγγελματίες (πρ. ΟΑΕΕ), αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες λόγω των νέων εισφορών. Η μείωση του βασικού ασφαλίστρου για σύνταξη υπέρ ΕΦΚΑ από το 20% στο 13,33% παρασύρει και το κόστος των πλασματικών ετών ασφάλισης που μπορούν να εξαγοράσουν οι επιτηδευματίες προκειμένου να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Κατηγορία Οικονομία

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας λειτουργεί για 5η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Όπως και τη προηγούμενη χρονιά έτσι και φέτος, τα μαθήματα αφορούν αποκλειστικά σε μαθητές Λυκείου που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες εκπαιδευτικής υποστήριξης. Η έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί αρχές Οκτωβρίου, ως εκ τούτου το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας απευθύνει εκ νέου κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (μόνιμους, συνταξιούχους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους) με σκοπό την πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, μπορούν να απευθύνονται καθημερινά (08:00 – 15:00) στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας που στεγάζεται στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού. Τηλέφωνα Επικοινωνίας 23330-53071/23330-53072

Ο Αντιδήμαρχος
του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής
Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

Δριστάς Στέφανος

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σε πλήρης διάψευση προχώρα το υπουργείο Εργασίας για όσα γράφονται και αναφέρονται για το ενδεχόμενο τιτλοποίησης οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το υπουργείο Εργασίας παράμονή της λήξης της ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε τιτλοποίηση οφειλής.

Όπως μας αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο καθώς κλείνει το μάτι στους μεγάλοφειλέτες καλώντας τους να μην πάνε στην ρύθμιση και να έρθουν μετά να τους τιτλοποίησουν την οφειλή, δηλαδή να τους μειώσουν την οφειλή! Έτσι κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ερωτηθέντες σχετικά, διαψεύδουν το περιεχόμενο δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με ενδεχόμενο σχέδιο τιτλοποίησης οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία.

Τονίζεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία λήγει στις 30/9 είναι η τελευταία, η μοναδική και η πιο ευνοϊκή για όλους ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία.
Παραπέμπουν δε στην πρόσφατη και ρητή δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού από βήματος ΔΕΘ ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους και ότι δεν θα υπάρξει άλλη.

 

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας