alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  08/12/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και μέχρι το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 το ΚΟΤΗΜΑ προσφέρει...

ΝΩΠΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...ΜΟΝΟ με 2,00 ευρώ το κιλό.

Επίσης:

ΚΟΚΚΟΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (κίτρινο, ταϊσμένο με καλαμπόκι 100%, ιδανικό για σούπες)... ΜΟΝΟ 3,20 ευρώ το κιλό.

Στο ΚΟΤ.ΗΜΑ στην Αλεξάνδρεια θα βρείτε όχι μόνο νωπά προϊόντα αλλά και ψητές πεντανόστιμες γεύσεις κοτόπουλου που παράγει με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι η μονάδα του Αθανάσιου Χριστοδουλόπουλου επί σειρά ετών.

Στο Πτηνοπωλείον ΚΟΤ.ΗΜΑ λειτουργεί η υπηρεσία take away με όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σύμφωνα
πάντα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Ωράριο Λειτουργίας:

8:30 π.μ. - 15:00 μ.μ.

ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΤ.ΗΜΑ

ΚΟΤ.ΗΜΑ

Παραγωγή - Επεξεργασία - Εμπορία - Τυποποίηση
Δίκτυο Διανομών Κρέατος Πουλερικών

Νωπά και Ψητά Προϊόντα

Αλ. Παπάγου 23Α - Αλεξάνδρεια

Τηλ. 23330 27729

Κατηγορία Επιχειρείν

Παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται στο πλαίσιο της επέκταση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

1. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών ανά την επικράτεια που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Οι επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων και για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων και για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες.

2. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής εντός του μηνός, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

3. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

4. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

5. Όπως έχει ανακοινωθεί και ήδη υλοποιείται, επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο κατά δύο μήνες.

6. Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας. Επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής εφαρμογής ευελιξίας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην εργασία τους, με αντίστοιχη προσαρμογή του ωραρίου τους, για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

7. Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα και για τον Δεκέμβριο. Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών. Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, και τον μήνα Δεκέμβριο, το 50% της ζημίας τους θα καταβάλλεται στους δικαιούχους και θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

8. Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2021, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως τέλος Ιουνίου του 2021. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τα κριτήρια πτώσης τζίρου.

Επιπλέον, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Στο ύψος της ενίσχυσης που καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί, θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου και θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 να λάβουν την ενίσχυση για το σύνολο του ποσού, όπως, επίσης, και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ως προς τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν κατά την προηγούμενη δήλωση.

9. Παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Κατηγορία Οικονομία

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα του κορονοϊού και τους θανάτους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, αναφέρει 1.251 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 89 νεκρούς. Παράλληλα, 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αναλυτικότερα, από τα 1.251 ημερήσια κρούσματα, τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116.721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες. Τα 5.007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31.293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.092 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 1237 (40.0%) αφορούν σε γυναίκες και οι υπόλοιποι σε άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ως προς την κατανομή των νέων περιστατικών μόλυνσης, αυτή έχει ως εξής:

20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
250 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
243 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
11 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
27 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
17 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας


39 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
36 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
30 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
102 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
61 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
28 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
36 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
27 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
36 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
21 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
16 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
22 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
42 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
7 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

 Ένα καινούριο Πρατήριο Υγρών καυσίμων & Υγραερίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Εκτός από τα υψηλής ποιότητας καύσιμα κίνησης και υγραερίου, το κατάστημα διαθέτει σύγχρονο λιπαντήριο και μίνι αγορά αναλώσιμων προϊόντων οχημάτων (λάδια, αντιψυκτικά υγρά, κλπ).

Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ θα βρίσκεται και μια μοναδική ΠΡΟΣΦΟΡΑ στο ΥΓΡΑΕΡΙΟ!!!

JET OIL Aλεξάνδρειας:

Πρατήριο Υγρών καυσίμων & Υγραερίου
Λιπαντικά
Αξεσουάρ αυτοκινήτου

Καλέστε στα τηλέφωνα: 23330 25588 

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελ. Βενιζέλου 135 - Αλεξάνδρεια

 

 

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Μετά τη Νάουσα και τη Βέροια και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Ημαθίας, το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας, την τροχαία και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον Κορωνοϊό με τη μέθοδο drive though.

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 10:30 έως 14:00 στον προαύλιο χώρο της ΚΕΔΑ – δημοτικού κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας.

Οι πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από το αυτοκίνητό τους τη στιγμή διέλευσής τους από το προαναφερόμενο σημείο, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. “Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033”.

Αυτό ανακοίνωσε ο ιατρός, επόπτης ΚΟΜΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ,  Πρόδρομος Δημητριάδης σε διαδικτυακή ενημέρωση σε δημοσιογράφους και διαχειριστές ιστοσελίδων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στη δράση και στις αρμοδιότητες των Κινητών Ομάδων, στην κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις τονίζοντας:

- Στην Ημαθία αυτή τη χρονική στιγμή λειτουργούν 3 ομάδες που αποτελούνται από 3 νοσηλευτές και έναν οδηγό η κάθε μια.

- Η λειτουργία των κινητών μονάδων είναι συνεχής, οι δράσεις τους απόλυτα ασφαλείς και δραστηριοποιούνται σε κάθε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ανεξαρτήτως ημέρας.

- 2.700 δείγματα στην Ημαθία ελήφθησαν από τις ΚΟΜΥ μέσα στον δύσκολο Νοέμβριο που διανύουμε σε 20 διαφορετικές δράσεις και βρέθηκαν περίπου 100 θετικά δείγματα.

- Τις τελευταίες ημέρες στην Ημαθία ο αριθμός τον κρουσμάτων εμφανίζει τάση μείωσης, αν και το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό.

-Τα δείγματα αποστέλλονται για εργαστηριακό έλεγχο στο ΑΠΘ

-Οι υποβαλλόμενοι σε τεστ ενημερώνονται προσωπικά για τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους λόγω προσωπικών δεδομένων

-Υπάρχει άμεση και έντονη αλληλεπίδραση στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον

- Τα rapid test είναι αξιόπιστα και ασφαλή

-Δίνεται προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

-Όσοι πάνε στο Αμφιθέατρο για τεστ θα πρέπει να πάνε με τα αυτοκίνητά τους, όχι με μηχανές ή άλλα δίκυκλα ή πεζοί για να υποβληθούν σε αυτά.

-Ο επόπτης των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ αναφερόμενος στο εμβόλιο τόνισε ότι είναι ασφαλές και ότι θα εμβολιαστεί και ο ίδιος.

Θέμα: «Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από 7 Δεκεμβρίου έως 14
Δεκεμβρίου 2020».

Κυρίες και Κύριοι,

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.78363/5-12-2020 (ΦΕΚ 5350Β) με την οποία καθορίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της Επικράτειας και για το χρονικό διάστημα από σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 έως και τη επόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 06.00 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά το εμπόριο, οι διατάξεις της πιο πάνω απόφασης ορίζουν τα εξής:

1. Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας.
Επιτρέπεται μόνο η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού και με την θύρα εισόδου κλειδωμένη. Συνεχίζουν να επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές ή τηλεφωνικές παραγγελίες των πελατών με παράδοση όμως αποκλειστικά κατ’ οίκον και σε καμία περίπτωση με μετάβαση του πελάτη στο κατάστημα (είτε μέσα, είτε έξω από αυτό).
Από τον παραπάνω περιορισμό εξαιρούνται γι’ αυτή την εβδομάδα και μπορούν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις λιανικής που κατά την 4η Δεκεμβρίου 2020 ήδη είχαν ως κύριο έναν από τους ΚΑΔ διάθεσης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ως εξής:
- Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα (ΚΑΔ 47.59.56.16).
- Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων (ΚΑΔ 47.65.67.02).
- Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά (ΚΑΔ 47.65.67.06).
- Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ. (ΚΑΔ 47.65.67.07).
Απαγορεύεται στις επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές δεν τα διαθέτουν, ενώ επιχειρήσεις που είναι κλειστές και έχουν αυτούς τους δευτερεύοντες ΚΑΔ δεν ανοίγουν εκ του λόγου αυτού.

2. Τα καταστήματα πώλησης καπνικών και ψιλικών λειτουργούν έως τις 20.30.
Τα περίπτερα συνεχίζουν να λειτουργούν σε 24άωρη βάση.

3. Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) εξακολουθούν να λειτουργούν, τηρώντας τις κάτωθι προϋποθέσεις:

- Κλείσιμο στις 20.30.
- Χωρητικότητα 4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
- Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
- Ειδική απολύμανση στα σκεύη που χρησιμοποιούν οι πελάτες.
- Διατήρηση της απαγόρευσης πώλησης διαρκών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, όπως έχουν καθοριστεί από τις υφιστάμενες Υπουργικές Αποφάσεις.
Εξαιρούνται από την ως άνω απαγόρευση:
α) το λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα (ΚΑΔ 47.59.56.16)
β) το λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων (ΚΑΔ 47.65.67.02),
γ) το λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά (ΚΑΔ 47.65.67.06) και
δ) το λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ. (ΚΑΔ 47.65.67.07).

4. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν (εσωτερικές υπηρεσίες, λογιστικές υπηρεσίες, χονδρεμπόριο κλπ.) θα πρέπει:

- Να χρησιμοποιούν μόνο το αναγκαίο προσωπικό.
- Να παρέχουν ειδική άδεια στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.
- Να εφαρμόζουν υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο βαθμό, εφόσον το επιτρέπει η φύση των καθηκόντων.
- Να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και διενέργεια συναντήσεων με συμμετοχή το πολύ 7 ατόμων.

5. Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.
Εξαιρούνται μόνο όσοι εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Από την υποχρέωση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού εξαιρούνται επίσης όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και τα παιδιά κάτω των 4 ετών.

6. Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας διατηρείται. Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για λόγους εργασίας και με τις αναγκαίες βεβαιώσεις.
Συστήνουμε και πάλι προσοχή στις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται για μη συμμόρφωση με τις διατάξεις της ως άνω Υπουργικής Απόφασης είναι εξοντωτικά και κυμαίνονται από 2.000 έως 50.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

ΤΟ Δ.Σ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τι θα παραμείνει κλειστό λόγω lockdown τα Χριστούγεννα.

Μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και κατειλημμένων ΜΕΘ υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ».

«Με αυτά τα δεδομένα η όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ο δρόμος θα είναι πιο αργός αλλά πιο σίγουρος», είπε και ακολούθως εξήγγειλε ότι δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος των γιορτών -θα μείνουν δηλαδή κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου- τα εξής: σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση συναθροίσεων. Για εκκλησίες, κομμωτήρια, λιανεμπόριο θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας, μαζί με τις ανακοινώσεις για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο, θα ανακοινωθεί και τι θα ισχύσει με συγκεκριμένους χώρους πολιτισμού, όπως τα μουσεία. Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα SMS για μετακίνηση θα συνεχίσουν να ισχύουν για το επόμενο διάστημα, καθώς είναι σαφές ότι υφίστανται συγκεκριμένοι περιορισμοί.

Αναφορικά με το τι θα ισχύει για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές διατάξεις για τις συγκεκριμένες τέσσερις ημέρες, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα. «Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να δούμε την οικογένεια, αλλά κάνουμε ισχυρή σύσταση να περιοριστούν οι συναθροίσεις και να περάσουμε τις γιορτές το πολύ με μία οικογένεια ακόμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όταν επεκτείνει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στηρίζει και όσους πλήττονται οικονομικά. «Αυτό θα κάνουμε και τώρα», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα εξετάζει την επιλογή βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για τις κυρώσεις στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν είναι κάτι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή. «Αναμένουμε την τήρηση των αποφάσεων του Οκτωβρίου», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα:

Α. Σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown. Και στην χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια.
Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή. Πιο αργή από όσο αναμενόταν, εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορωνοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι, συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown, η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20%, ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση, ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων. Επίσης, οι κατειλημμένες κλίνες Μ.Ε.Θ. βαίνουν μειούμενες, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών Covid-19.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται, σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση, σε 1.609 κρούσματα, έναντι 2.352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου (πρώτης εβδομάδας του δεύτερου lockdown) και 2.674 κρουσμάτων στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου, οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων. Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός, στους 4.008 ανθρώπους, έναντι 4079 στις 20 Νοεμβρίου, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343, έναντι 447 την ίδια ημερομηνία, με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια.

Ωστόσο, με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων συνανθρώπων μας και κατειλημμένων κλινών Μ.Ε.Θ., εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και να σώζουν ζωές.

Με αυτά τα δεδομένα, επειδή η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά, η όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ο δρόμος μας θα είναι πιο αργός, αλλά πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Με αυτόν τον γνώμονα, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της επιτροπής των ειδικών, η Κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ποιοί τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος των γιορτών.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:

τα σχολεία,
η εστίαση,
η ψυχαγωγία,
τα δικαστήρια,
οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),
τα χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.
Όπως εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλε-εργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.
Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Σημειώνεται ότι από σήμερα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση. Εντός των καταστημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε.
Ας ξεπεράσουμε την κόπωση και ας παραμερίσουμε τον εφησυχασμό έτσι ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να νικήσουμε οριστικά τον κορωνοϊό τους επόμενους μήνες.
Μαζί με τα φετινά, διαφορετικά Χριστούγεννα, έρχεται και η ελπίδα που φέρνει η επιστήμη, σε ολόκληρο τον κόσμο, με ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.
Ας φροντίσουμε με την συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας χρόνο που θα μας φέρει πιο κοντά στην οριστική έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Β. Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα τεθεί - όπως ομόφωνα είχε αποφασιστεί - η αξιολόγηση της συνολικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Το συμπέρασμα είναι πλέον ξεκάθαρο: Η Τουρκία είχε τον χρόνο να επιλέξει τον δρόμο της. Και τον σπατάλησε σε προκλήσεις.
Είχε την ευκαιρία που της πρόσφεραν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη και δεν την αξιοποίησε. Εξέλαβε την στάση της Ε.Ε. σαν αδυναμία και συνέχισε τις προκλήσεις και την απόπειρα τετελεσμένων.

Το μήνυμα της Ελλάδας ήταν και είναι σαφές. Δεν μπορεί μια χώρα που δηλώνει ότι θέλει να είναι στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε., να αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών-μελών της Ε.Ε. Ούτε να παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Ούτε να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό δεν μπορεί ούτε να αγνοείται ούτε να υποτιμάται από κανένα. Όπως δεν μπορεί να αγνοείται το γεγονός ότι κρίνεται η πλέον η αξιοπιστία της Ευρώπης.

Την αλήθεια αυτή επισημαίνει εδώ και εβδομάδες σε όλες τις επαφές που έχει με ομολόγους του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας σε κάθε επικοινωνία του την ανάγκη εφαρμογής των κοινών ομόφωνων αποφάσεων και εκκίνησης της διαδικασίας κυρώσεων έναντι της Τουρκίας.
Και βέβαια παραμένει στο τραπέζι το αίτημα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης και 16ης Οκτωβρίου, για την πολιτική και ηθική υποχρέωση της Ευρώπης σε ό,τι αφορά το εμπάργκο όπλων.

Δεν μπορεί ευρωπαϊκές σφαίρες, να στραφούν εναντίον της. Η Ελλάδα επιθυμεί μια εποικοδομητική σχέση με την γειτονική χώρα και έχει δηλώσει επανειλημμένα την ετοιμότητά της για συνέχιση των διερευνητικών επαφών από το σημείο που διακόπηκαν με τουρκική ευθύνη. Δεν μπορεί, όμως να δεχτεί σαν κίνηση καλής θέλησης και αποκλιμάκωσης την προσχηματική απόσυρση του Oruc Reis δέκα μέρες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εάν η Τουρκία θέλει διάλογο και αποκλιμάκωση οφείλει να το αποδείξει στην πράξη. Και για να το αποδείξει χρειάζεται να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια.

Γ. Για την οικονομία

Η Ελλάδα δεν είναι πια ουραγός στην Ευρωζώνη. Η Κυβέρνηση δρομολόγησε και συνεχίζει εν μέσω πανδημίας ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό έργο που βελτιώνει το επενδυτικό περιβάλλον και οδηγεί στην αναμόρφωση της οικονομίας και της χώρας γενικότερα. Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία μας, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από τις αποδόσεις για τους τίτλους κάθε διάρκειας που κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Και την ίδια ώρα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις που θα δώσουν στη χώρα νέα δυναμική και νέες, καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικά γεγονότα αποτελούν οι επενδύσεις της Microsoft, το έργο της Volkswagen στην Αστυπάλαια και η επέκταση των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, η χώρα αποκτά οικονομική δύναμη πυρός για τα επόμενα χρόνια καθώς μπορεί να αντλήσει 32 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και επιπλέον 40 δισεκατομμύρια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και οι πόροι αυτοί θα συμβάλουν άμεσα και αποτελεσματικά όχι μόνο στην ταχεία και δυναμική ανάκαμψη αλλά και την ουσιαστική αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Ταμείο μάς δίνει τη δυνατότητα να εντάξουμε έργα και επενδύσεις που έχουν γίνει από τον Φεβρουάριο του 2020.
Στο μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για το 3ο τρίμηνο αναδεικνύουν τόσο τη δυναμική που είχε αναπτύξει η ελληνική οικονομία πριν την υγειονομική κρίση, όσο και τις αντοχές της κατά τη διάρκεια της κρίσης. Συγκεκριμένα, το 2019, η ελληνική οικονομία παρουσίασε υψηλότερη μεγέθυνση (+1,9%) από το 2018, σημειώνοντας, μάλιστα, για πρώτη φορά από το 2007, μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κάτι που συνεχίστηκε και το 2020, με ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο (+0,4%), και όχι ύφεση (-0,5%), όπως ήταν οι εκτιμήσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας από την έναρξη της πανδημίας με κάθε δυνατό τρόπο τόνισε τις τεράστιες ελλείψεις στις τοπικές μονάδες υγείας, ζήτησε την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό τους, τη δημιουργία ΜΕΘ – ΜΑΦ, πνευμονολόγους και εντατικολόγους.

Οι τραγικοί θάνατοι τόσων ανθρώπων, ανάμεσα τους και 37χρονη επικουρική (!) εργαζόμενη του νοσοκομείου μας έχουν ηθικό αυτουργό. Είναι όλοι αυτοί που άφησαν νοσοκομεία και εργαζομένους χωρίς όπλα να δίνουν μια άνιση μάχη, χωρίς τις κατάλληλες ειδικότητες γιατρών, χωρίς επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Είναι όλοι αυτοί που επιτρέπουν να στοιβάζονται οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι όλοι αυτοί που κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο στο λαό, ότι δεν κάνει αρκετές θυσίες.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, δεν είχε χρόνο, δεν το φανταζόταν κλπ. Με την πρώτη καραντίνα ο λαός έδωσε χρόνο, έγκαιρα χτυπήσαμε την καμπάνα για τις ελλείψεις. Με την αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων στις μονάδες υγείας δεν θα πάμε μακριά...

Η οργή, ο φόβος, η ανασφάλεια φουντώνουν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο! Είναι επικίνδυνοι, παίζουν με τις ζωές μας!

Ζητούμε τώρα:

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο νοσοκομείο, να έρθουν τώρα πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, παθολόγοι, καρδιολόγοι κλπ. Το ΙΚΑ να λειτουργεί με γιατρούς πρωί – απόγευμα με τα εργαστήρια του, να επιταχθούν τώρα γιατροί, κλινικές και εξεταστικά κέντρα στο νομό.

Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά, να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, να αποφευχθούν μετακινήσεις, να δίνονται οδηγίες καραντίνας, αν χρειαστεί κλπ.

Να δημιουργηθεί τώρα ΜΕΘ – ΜΑΦ με όλο το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό.

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι ορισμένου χρόνου εργαζόμενοι στην υγεία (επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες, ιδιωτικού δικαίου κλπ).

Με ευθύνη το ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, οι γιατροί εργασίας να προστατέψουν τους εργαζόμενους, όπως και οι υπεύθυνοι τεχνικοί ασφάλειας των επιχειρήσεων. Να γίνονται συχνοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και από την Τεχνική Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία. Καλούμε φορείς και σωματεία στην περιοχή μας να πάρουν θέση, να παλέψουν με κάθε δυνατό τρόπο ενάντια στις τραγικές ελλείψεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορία Υγεία

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την έκτακτη συνθήκη που δημιουργεί η οξύτητα αυτής της πανδημίας πανελλαδικά, αλλά και ειδικότερα στον νομό μας.

Η Ημαθία πλήττεται δυσανάλογα, στο νομό μας συνεχίζουν να καταγράφονται πολλά κρούσματα καθημερινά και το αποδυναμωμένο σύστημα υγείας και οι άνθρωποί του πιέζονται.

Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και εύλογα οι πολίτες του νομού αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μιλώ καθημερινά για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ στο νομό, για όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια υγεία με ανθρώπινο και υλικό δυναμικό, για όσα πρέπει να κάνουμε την επόμενη ημέρα.

Αλλά τώρα, μέσα σε αυτή την έκτακτη συνθήκη, είναι η κοινωνία της Ημαθίας με την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η μόνη που μπορεί να αναπληρώσει τα κενά που αφήνει η έλλειψη μέριμνας των κυβερνητικών πολιτικών.

Κάθε άρνηση της επικινδυνότητας αυτού του ιού, κάθε αμέλεια που έρχεται από τη δυσπιστία προς την επιστήμη, επιβαρύνει το ήδη αποδυναμωμένο σύστημα υγείας του νομού, αφήνει τους ανθρώπους που νοσούν από άλλες ασθένειες μετέωρους, μπορεί να εκθέσει όλους μας σε κίνδυνο, μπορεί να βλάψει όσους και όσες αγαπάμε.

Η αλληλεγγύη, η προσοχή, η μέριμνα και ο αυτοπεριορισμός από όλους μας ανεξαιρέτως είναι τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να βοηθήσουμε το νομό μας, για να βοηθήσουμε έμπρακτα το προσωπικό των νοσοκομείων μας.

Τους ευχαριστούμε που είναι εκεί, που παραμένουν εκεί, που εκτίθενται στον κίνδυνο για να περιθάλψουν και να θεραπεύσουν όσους νοσούν.

Τους ευχαριστούμε που μας υπενθυμίζουν με τον αγώνα τους τη σημασία της κάθε μίας ανθρώπινης ζωής.

Δεν πρέπει να αρκεστούμε σε επιφανειακά χειροκροτήματα. Χρειαζόμαστε λόγια και πράξεις που αντιστοιχούν στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Η ευγνωμοσύνη της κοινωνίας προς το προσωπικό των νοσοκομείων δεν πρέπει να είναι πρόσκαιρη.

Πρώτο μας μέλημα είναι να διασχίσουμε αυτή την τρικυμία και έπειτα, με αυτή την κληρονομιά να συζητήσουμε για τις τομές που πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα. Τίποτα από αυτά που ζούμε τώρα δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά η εμπειρία αυτή πρέπει να μεταφραστεί σε αίτημα για μια μόνιμη θωράκιση του συστήματος Υγείας του νομού.

Προσωπικά δηλώνω παρούσα.

Συνεχίζω να είμαι εδώ, όπως ήμουν συνεχώς εδώ για την Ημαθία και για την Υγεία. Και θα συνεχίζω να ζητάω τα βασικά για ένα ισχυρό ΕΣΥ και για ένα ισχυρό δημόσιο ώστε να μην απομείνει κανείς συμπολίτης αποκλεισμένος και μόνος.

Σε αυτό είμαστε όλοι μαζί και κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας