alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020

Μια νέα γευστική επιλογή προστέθηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Η CREPPERY ELEPHANT βρίσκεται στην οδό Βετσοπούλου 24.

Κατηγορία Επιχειρείν

Η Φιλοπρόοδος Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας και αυτά τα Χριστούγεννα παρά τις δυσκολίες, θα είναι δίπλα στον συνάνθρωπο.

Θα δοθούν τρόφιμα και γλυκά σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη καθώς θα δοθούν στους τρόφιμους του συσσιτίου της Κοιμήσεως Θεοτόκου παραμονή Χριστουγέννων πακέτα με νηστίσιμα γεύματα!

Όποιος/α βρίσκεται σε δυσμενή θέση, μπορεί να επικοινωνήσει με τα μέλη του Δ.Σ.

Η λαχειοφόρος αγορά που κυκλοφόρησε προς οικονομική ενίσχυση του συλλόγου με κλήρωση στις 23/12/2020 θα αναβληθεί μέχρι νεωτέρας.

Με θερμές ευχές για υγεία και αγάπη για τον διπλανό μας, ευχόμαστε καλές γιορτές!

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, σε οικισμό στο νομό Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αναφορικά με τη δραστηριοποίηση του ενός αλλοδαπού στη διακίνηση ναρκωτικών στους νομούς Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτής εντόπισαν τους δύο δράστες σε χώρους της οικίας όπου διέμεναν και κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα στο υπόγειο του σπιτιού, 1 πιστόλι, 27 φυσίγγια και 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 11,3 γραμμαρίων.
Σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο, 4 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 248,8 γραμμαρίων.
Σε διάφορα μέρη του σπιτιού, το χρηματικό ποσό των 14.200 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω πιστόλι είχε κλαπεί την 22-2-2020 από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ένας από τους δράστες διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας, για τα αδικήματα της παραγωγής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, της δομημένης εγκληματικής ομάδας, της διάπραξης αδικημάτων από δομημένες εγκληματικές ομάδες και της απόδρασης από χώρο κράτησης.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, το πιστόλι, τα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό και τα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

thestival.gr

Κατηγορία Αστυνομικά

Με το σταγονόμετρο θα ανοίξει η αγορά καθώς πλέον εμφανίζονται διστακτικοί τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και η κυβέρνηση.

Οι ειδικοί είχαν κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για εικόνες Γαλλίας και Harrods από τις αρχές της εβδομάδας την ώρα μάλιστα που η μέλη της κυβέρνησης ανέφεραν με αυτοπεποίθηση πως η αγορά θα ανοίξει.

Ωστόσο έπειτα και από την αρνητική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, πλέον δεύτερες σκέψεις έχει και η κυβέρνηση.

Πλέον θεωρείται δεδομένο πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει σε δόσεις ενώ σύμφωνα με ορισμένα σενάρια, ενδέχεται την ερχόμενη εβδομάδα να ανοίξουν αρχικά τα κομμωτήρια και αργότερα τα υπόλοιπα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται αρκετά μαγαζιά να ανοίξουν μία ανάσα πριν την παραμονή των Χριστουγέννων ή καθόλου.

Σε κάθε περίπτωση αύριο ή το αργότερο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το πώς θα ανοίξει η αγορά.
Οι βασικοί παράγοντες πάντως που το άνοιγμα θα γίνει με φειδώ είναι δύο

1.Η αποφυγή συνωστισμού των πολιτών, οι οποίοι ήδη έχουν κουραστεί από τις πέντε εβδομάδες lockdown, ωστόσο θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμη και να αυτοσυγκρατηθούν ώστε να μην δημιουργηθούν εικόνες Harrods και Γαλλίας.

2. Η μη ικανοποιητική επιδημιολογική εικόνα τόσο στην Δυτική Αττική όσο και σε άλλες περιοχές κυρίως σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πέμπτη εβδομάδα του lockdown, η διασπορά του φονικού ιού συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας. Την Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 1.667 νέα κρούσματα – αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες – τα οποία εντοπίζονται σε τουλάχιστον 50 περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, παραμένει και η ισχυρή πίεση στο ΕΣΥ με το 83% των ΜΕΘ πανελλαδικά να είναι κατειλημμένες. Συγκεκριμένα, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχεται στο 77%, ενώ στη Θεσσαλονίκη εκτοξεύεται στο 91%.
Τι θα ανοίξει πρώτο

Κι ενώ όλα δείχνουν πως πρώτα θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης έχουν δώσει μία ιδέα για το πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ενώ έκανε λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία.

Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Από την πλευρά του χτες ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε χτες πως θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία.
Τα μέτρα που ενδέχεται να αλλάξουν με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή, ενώ σημείωσε πως όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.

Σημειώνεται πως ο κ, Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στις πράσινες περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες και υπογράμμισε ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.

Τόνισε ακόμα ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.

Οι εννέα κόκκινες περιοχές που ανησυχούν τον Τσιόδρα

Ενδεικτικό της μη ικανοποιητικής κατάστασης είναι και το καμπανάκι που έκρουσε μετά από καιρό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδικότερα χτες Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μίλησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος του μετέφερε τα στοιχεία ανά περιοχή με βάση το επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρα εξέφρασε την ανησυχία του και για τη Δυτική Αττική. Πράγματι, τις τελευταίες 14 μέρες η επίπτωση της επιδημίας είναι μεγάλη στην περιοχή αυτή, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνονται και καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται και στις νοσηλείες των νοσοκομείων της δυτικής Αττικής. Έως και χθες νοσηλεύονταν 38 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 στο Θριάσιο, άλλοι 16 στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, 75 στο Αττικόν, 23 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και 24 στο Τζάνειο.

Τις τελευταίες τρεις μέρες – και σήμερα – η Αττική αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» των ημερήσιων κρουσμάτων σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη.

Η σύγκριση των δύο μητροπολιτικών περιοχών είχε γίνει και από τον Γκίκα Μαγιορκίνη την περασμένη Δευτέρα που είχε επισημάνει ότι η ταχύτητα της μείωσης των νέων διαγνώσεων είναι μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την αντίστοιχη στην Αττική, ειδικότερα στην Αττική ήταν η μείωση της τάξης 8% ενώ στη Θεσσαλονίκη έφθανε και το 22%.
Απαισιόδοξος ο Κικίλιας

Απαισιόδοξος για τα επιδημιολογικά δεδομένα εμφανίστηκε και ο Βασίλης Κικίλιας στην χτεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Στην συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε σαφές μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας ειδική μνεία για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. «Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.

«Εάν πράγματι υπάρξει τρίτο κύμα όπως λένε κάποιοι επιστήμονες ή συνεχιστεί η διασπορά» ο υπουργός Υγείας αναρωτήθηκε «που θα νοσηλεύουμε τους συμπολίτες μας εάν και εφόσον αυξηθούν τα κρούσματα μετά από τον εφησυχασμό την χαλάρωση η ενδεχομένως και την άρση κάποιων μέτρων».

Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας...
 
Έτσι και σήμερα   
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, αποτελεί πλέον βασική δομή αλληλεγγύης και προσφοράς στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του δήμου μας.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν αυτές οι οικογένειες και τα οποία επιδεινώθηκαν δραματικά κατά την περίοδο της πανδημίας COVID – 19 , Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Δριστάς Στέφανος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, καλούν όλους τους Δημότες να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής (ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, χαρτικά, απορρυπαντικά κ.λ.π.) αλλά και χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκά για μικρά παιδιά.

Ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια για να μη λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη.

Αποδοχές δωρεών καθημερινά 8:30 – 15:30 στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού και στα καλάθια των Super Market: Γαλαξίας – Πίτσιας – Σκλαβενίτης – Discount.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας απαντά στην ανακοίνωση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Αλεξάνδρειας

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου "Γεωργών" Αλεξάνδρειας για τις εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι η οποία αναφέρει τα εξής:

"Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας εκφράζει έντονα τον προβληματισμό και την αγωνία των μελών τού μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην βαμβακοκαλλιέργεια!


Πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης από την μία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Κ Τροφίμων και από την άλλη η Διαεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.

Καλούμε λοιπόν και τούς δύο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την κρίσιμη κατάσταση ως προς την βιωσιμότητα της βαμβακοκαλλιέργειας.

Ζητάμε από τον υπουργό να στηρίξει άμεσα τούς βαμβακοκαλλιεργητές οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας τής πτώσης των τιμών λόγω covid.

Τέλος ζητάμε από τους εκοκκιστές να προβούν στην ορθή τιμολόγηση του προϊόντος βάση των δεδομένων της αγοράς και λόγο των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Όπως να δώσουν βάση στην αλλαγής πλεύσης από τους παραγωγούς σε βαμβακόσπορους με ποιοτικά χαρακτηριστικά που έγινε με την καθοδήγηση των εκκοκιστών με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε υπεράξιά προϊόντος.

Με εκτίμηση το ΔΣ

Ως Επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας που απαρτίζεται απο μέλη του συλλόγου και αγρότες-κτηνοτρόφους της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας δηλώνουμε οτι είναι το λιγότερο αφέλεια να ζητάς απο την κυβέρνηση των εκκοκκιστών και των μεγαλεμπόρων και τον υπουργό Βορίδη να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Πολύ μεγαλύτερη αφέλεια, για να μην πούμε τίποτα άλλο, είναι να ζητάς απο την οργάνωση των ίδιων των εκκοκιστών, την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που μέρος του είναι αυτή η ίδια. Τα παραμύθια με την υγρασία τα χορτάσαμε. Όπως και τις τιμές στη διεθνή αγορά και το αόρατο χέρι που θα τις ρυθμίσει. Ένα είναι το "αόρατο" χέρι της αγοράς. Η ακόρεστη ανάγκη των εκκοκιστών και των μεγαλεμπόρων για όλο και ποιό φτηνή πρώτη ύλη. Για όλο και ποιό μεγάλα κέρδη. Αυτό το χέρι χώνεται βαθιά στις τσέπες μας και αρπάζει τον κόπο μας.

Αφήνοντας μας τόσα όσα, για να μας έχει εκεί και του χρόνου,με χρέος και δεμένους χειροπόδαρα.

Αλήθεια ποιός παρέδωσε με βάση τη διεθνή τιμή?

Αλήθεια, για το περσινό αίσχος στις τιμές που δεν υπήρχε πανδημία ποιός έφταιγε?

Σίγουρα πρωταγωνιστές-του προβλήματος είναι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της ΕΕ που προωθεί και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος που τις υπαγορεύει και τις εφαρμόζει. Πρωταγωνιστές της λύσης όμως είμαστε μόνο εμείς οι παραγωγοί. Και ο μόνος δρόμος που θα φέρει τη λύση είναι ο δρόμος του διεκδικητικού αγώνα και όχι τα παρακάλια προς το λύκο να μη μας κατασπαράξει.

Αλήθεια ποιός παραγωγός δε μπορεί να βγάλει την κατώτερη εγγυημένη τιμή?

Πόσο θα έπρεπε να παραδίδουμε το βαμβάκι για να βγαίνουν τα έξοδα,να μη χρωστάμε πουθενά, να έχουμε να διαβιώσουμε αξιοπρεπώς εμείς και η οικογένεια μας και να μπορούμε να παράγουμε και την επόμενη χρονιά? Αυτή ειναι η κατώτερη εγγυημένη τιμή. Αλλά για τους χιλιάδες αγρότες δεν το επιτρέπει ο νόμος της αγοράς(βλ. καπιταλισμός). Για την AEGEAN και τις εργολαβικές εταιρείες των διοδίων επιτρέπει την επιδότηση με δις ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει, στήριξη των επιχειρήσεων, τραπεζών κλπ για τις επιπτώσεις της πανδημίας με 24 δις ευρώ το 2020 και άλλα 7 δις για το 2021 όταν την ίδια στιγμή για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, προβλέπονται μόλις 350 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το 1% του συνολικού πακέτου. Αυτό τα λέει όλα ποιους στηρίζει ποιους δεν στηρίζει η κυβέρνηση. Επίσης προβλέπονται πάνω από 370 εκατομμύρια ευρώ για επιστροφή πετρελαίου σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, κλινικάρχες και ξενοδόχους και δεν προβλέπεται - για μια χρονιά ακόμα - ούτε ένα ευρώ επιστροφή για τους αγρότες-κτηνοτρόφους παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για να μαζέψει ψήφους.

Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κίνησης επιβαρύνεται με πράσινο τέλος για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της “Πράσινης” Ενέργειας.

Στα πλαίσια του αγωνιστικού, διεκδικητικού δρόμου,καλούμε όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν σοβαρά, οτι ποτέ δεν κερδίσαμε με την αναμονή και την ανάθεση της λύσης σε αυτούς που γεννούν το πρόβλημα. Απο τώρα πρέπει να βάλουμε μπροστα το αίτημα για κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προιόντα,για μείωση του κόστους παραγωγής(φπα,τιμές αγροεφοδίων,επιστροφή πετρελαίου,χαράτσια). Και θεμιτό είναι και εφικτό.

Αλλα θέλει οργανωμένο αγώνα μέσα απο τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες μας. Αγώνα συνεχή και σκληρό.

Δεν απεμπολούμε κανένα απο τα όπλα μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Κατηγορία Αγροτικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  10/12/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ που εκδόθηκε το την Τρίτη 8/12.

Νέα μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (8/12) από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που την Πέμπτη (10/12) θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σήμερα Πέμπτη 10/12, αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Άνεμοι έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά

Ήδη από χθες Τετάρτη (09-12-2020) επηρεάζονται η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, η Κεντρική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Από σήμερα απόγευμα Πέμπτης (10-12-2020), θα επηρεαστούν επίσης οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η Ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Τα έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11-12-2020).

Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (11-12-2020) ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (12-12-2020).

Κατηγορία Γενικά

Καθημερινά όλο και περισσότερες ιστορίες έρχονται στη δημοσιότητα από συμπολίτες μας που κατάφεραν να βγουν νικητές μετά τη μάχη που έδωσαν με τον κορωνοϊό.

Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος, ο οποίος με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook περιέγραψε λεπτομερώς την εμφάνιση του πρώτου συμπτώματος, την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, τις δύσκολες ημέρες και τελικώς την επιστροφή του στο σπίτι. Μια περιπέτεια που κράτησε 18 ημέρες!

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του, τώρα βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, ενώ λέει το δικό του «ευχαριστώ» στους γιατρούς και νοσηλευτές, «τους ήρωες της εποχής μας» όπως τους αποκαλεί.

Η μάχη με τον κορωνοϊό για 18 ημέρες

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Σιδηρόπουλου στο Facebook:

«Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, με έντονο πονοκέφαλο για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε πονοκέφαλο με πυρετό. Καθώς κάθε μέρα συνήθιζα να πηγαίνω για τρέξιμο δεν έδωσα αρχικά σημασία, θα μπορούσε να είναι ιγμορίτιδα ή κάποιο απλό κρύωμα, από τα πολλά που κυκλοφορούν.

Πέμπτη Παρασκευή 12-13 Νοεμβρίου

Πέμπτη ο πυρετός επέμενε, Παρασκευή έχασα γεύση και όσφρηση. Τα αντίστοιχα συμπτώματα του αδελφού μου έδωσαν το στίγμα, μάλλον επρόκειτο για κορωνοϊό.

Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου

ΟΚ, πυρετός, δεν έγινε κάτι, τα αντιπυρετικά είναι καλά, αντιβιώσεις, αλλά φτάνει το Σαββατοκύριακο 14-15.11 και δεν λέει να περάσει η κατάσταση, ούτε για λίγο.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου

Από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ξεκινάω δεξαμεθαζόνη, για να προλάβουμε την πνευμονία, παρότι ως τότε δεν έχει δώσει συμπτώματα. Δεν ένιωθα πόνο, βήχα ή κάτι άλλο.

Τετάρτη-Πέμπτη 18-19 Νοεμβρίου

Τετάρτη εμφανίζεται η δύσπνοια, πόνος στο διάφραγμα, το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ κι έτσι τα χαράματα της Πέμπτης 19.11 πήγα στα ΤΕΠ COVID του νοσοκομείου της Κατερίνης. Μου έκαναν ακτινογραφία, αιματολογικές και με έστειλαν για PCR. Η ακτινογραφία ήταν ένα σοκ, μιας και έδειξε πνευμονία και στους δύο πνεύμονες, με οξεία φλεγμονή στις αιματολογικές.

Οι γιατροί μου σύστησαν ξεκούραση, έδωσαν αγωγή και έτσι έφυγα για το σπίτι. So far so good. Όμως το βράδυ της Πέμπτης (χαράματα Παρασκευής) ξυπνάω για να πιω λίγο νερό και νιώθω την αναπνοή μου να με αφήνει. Πέρασα τις ώρες αγωνίας ως το πρωί σε μια πολυθρόνα προσπαθώντας να αναπνεύσω, με τον κορεσμό μου οριακά πάνω από το 90, να φλερτάρει με το 88-89.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

Η Παρασκευή κύλησε κάπως καλύτερα, μέχρι που έφτασε το βράδυ (αλλά αυτή τη φορά από τις 22:00) με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα και το οξυγόνο σπάνια να ανεβαίνει στο 90.

Δίχως να κοιμηθώ το βράδυ από το φόβο, την ταχύπνοια, το Σάββατο το πρωί ετοιμάστηκα να πάω στο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα χτύπησε και το τηλέφωνο που με ενημέρωνε πως ήμουν θετικός στον κορωνοϊό. Φυσικά δεν ήταν έκπληξη, κι οι γιατροί μου το είχαν πει άλλωστε ότι αυτό ήταν 100% σίγουρο.

Με πολύ κόπο ντύθηκα με πήγα στο νοσοκομείο. Σχεδόν αμέσως με έβαλαν στα Επείγοντα-COVID, σύνδεση στο μόνιτορ, οξυγόνο, αίμα, ένεση Apotel και επιτήρηση. Με το που πέρασα την πόρτα τον Επειγόντων είδα ένα πρωτόγνωρο θέαμα, γεμάτα όλα τα κρεβάτια, νοσηλευτές και γιατροί να τρέχουν, χαμός. Δεν είναι ότι δεν είχα ξαναβρεθεί σε νοσοκομείο – τουλάχιστον όχι για μένα – όμως ήταν κάτι διαφορετικό, το ένιωθες με τις στολές, τις φωνές, την αγωνία. Το οξυγόνο μου ήταν κακό και το καταλάβαινα. Με το ζόρι μου έβαλαν φορητό για να με πάνε για ακτινογραφία, όπου έδειξε αυτά που γνώριζαν για την πνευμονία-COVID. Ως το μεσημέρι είχε τόσο ασφυκτικά γεμίσει ο χώρος των ΤΕΠ, ώστε έψαχναν εναγωνίως κρεβάτια, ήδη ήταν μεσημέρι και υπολόγιζαν για 12 εισαγωγές.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ήταν μια πολυάσχολη μέρα... Τελικά, τα πολυπόθητα κρεβάτια βρέθηκαν κι έτσι πήγα στο επίπεδο-1, πρώην πτέρυγα AIDS.

Με το με βάζουν στο κρεβάτι το οξυγόνο πέφτει, αυξάνεται το άγχος, πια δεν μπορώ να κάνω βήμα ούτε ως το μπάνιο να πάω. Προσπαθώ να σκύψω να πιάσω το μαξιλάρι και η ανάσα μου κόβεται. Το απόγευμα και το βράδυ πέρασαν με μεγάλο φόβο, έσφιγγα στο χέρι μου το κουμπί του συναγερμού, το ρίγος ήταν απίστευτο.

Οι σκέψεις φυσικά ήταν όλες μαύρες, δεν ντρέπομαι να το γράψω, φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναδώ το σπίτι μου, Αλήθεια. Σκεφτόμουν ότι τόσος κόπος διαβάζοντας, γράφοντας, όλα θα πήγαιναν χαμένο, προσωπικό χρόνος που επενδύθηκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δεν ξέρω εάν είναι χαζό ή λογικό, νομίζω τίποτε λογικό δεν μπορεί να συμβεί όταν είσαι μόνος σε ένα θάλαμο συνδεδεμένος με ορούς, οξυγόνο και ενέσεις τη μία πίσω από την άλλη. Το Σάββατο βράδυ έφτασα κοντά στη διασωλήνωση.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Το πρωί της Κυριακής ένιωσα αρχικά λίγο καλύτερα, άυπνος και φοβισμένος, αλλά σύντομα το οξυγόνο κατέρρευσε, αναγκάζοντας τους γιατρούς να μου βάλουν την πιο ισχυρή μάσκα που είχαν και άρον άρον μου βρήκαν δωμάτιο στον 3ο όροφο και την πτέρυγα COVID. Για όλη την Κυριακή δεν είχα διαφύγει τη διασωλήνωση, εφόσον το οξυγόνο έμενε χαμηλά, αν και ήταν κάτι που φοβόμουν αλλά δεν ήξερα (το έμαθα μετά το εξιτήριο).

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Η Κυριακή ήταν μια αρκετά σκληρή μέρα, το ίδιο και η Δευτέρα.

Δίπλα μου γηραιός κύριος 76 ετών διασωληνώθηκε τα χαράματα της Δευτέρας προς Τρίτη, μια διαδικασία επίπονη να την ακούς, όλη η αγωνία των γιατρών και η προσπάθειά τους να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάλαμος έμεινε με εμένα μόνο γύρω στις 03:00, αλλά στις 05:30 ήρθε νέος ασθενής, λίγο μεγαλύτερος ηλικιακά από μένα, αλλά σε κακή κατάσταση, ισχυρός πυρετός δύσπνοια και όλα τα συναφή. Πονούσε, δεν μπορούσε να αναπνεύσει, χάλια όλα, κι αυτό δεν βοηθούσε την ψυχολογία μου να ανέβει ιδιαίτερα.

Να σημειώσω εδώ ότι δεν μπορούσα ούτε να σηκωθώ στο κρεβάτι, ούτε να κινηθώ, δεν έτρωγα, δεν είχα διάθεση να πιω ούτε νερό, πονούσα αφόρητα και κάθε σκέψη και μόνο ήταν δύσκολη, ώστε οι γιατροί μου έβαλαν καθετήρα. Δεν υπήρχε άλλη λύση, ο πόνος του καθετήρα δεν ήταν τίποτε μπροστά στα υπόλοιπα σενάρια.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου

Μετά την Τρίτη η κατάσταση κάπως εξομαλύνθηκε. Τρίτη απόγευμα μου άλλαξαν μάσκα σε κάπως πιο ελαφριά, αφού σιγά σιγά το οξυγόνο πήγαινε καλύτερα. Ήμουν πια απύρετος, η όσφρηση και η γεύση επανήλθαν, είχα πια όρεξη να φάω ό,τι μου έφερναν οι νοσοκόμες. Προσπαθούσα να μην διαβάζω ειδήσεις, και σίγουρα όχι σχετικά με τον κορονοϊό αν και ήταν μάλλον αδύνατο να αποφύγει κανείς τέτοια πράγματα καθώς σκρολάρει το κινητό του.

Φόβος, θάνατος, αγωνία, διασωληνωμένοι, και τα πράγματα στην Πιερία δεν πήγαιναν (και εξακολουθούν να μην πηγαίνουν) καλά. Πρώτη φορά την Πέμπτη μάζεψα λίγες δυνάμεις και ανασηκώθηκα στο κρεβάτι, κατάφερα να δω έξω από το παράθυρο, ως τότε έβλεπα λίγο ψηλά τον ουρανό όπως ήμουν σε οριζόντια θέση. Έκανα λίγα βήματα με τον καθετήρα και το οξυγόνο.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Όταν οι γιατροί την Παρασκευή το μεσημέρι με εξέτασαν και μου είπαν ότι θα μπορούσα να πάω σπίτι μου, με συμπυκνωτή οξυγόνου, ήθελα να κλάψω από χαρά, αλλά παράλληλα σκεφτόμουν: μπορώ να σηκωθώ; μπορώ να περπατήσω; θα έχω οξυγόνο; Το απόγευμα, αφού έγιναν οι διαδικασίες που απαιτούνταν για τα χαρτιά, μου έβγαλαν τον καθετήρα, και έπρεπε να ντυθώ, να ετοιμαστώ, επιστράτευσα όλο το οξυγόνο που είχα για να τα καταφέρω, ενώ οι αρθρώσεις μου πονούσαν από την πολυήμερη κατάκλιση, κάθε κίνηση ήταν πολύ δύσκολη. Όμως ήμουν αποφασισμένος να φύγω όρθιος από εκεί μέσα, όχι σε καρέκλα, όχι υποβασταζόμενος. Και το κατάφερα. Όταν ανέπνευσα τον αέρα έξω από το κτίριο του νοσοκομείου ήταν σα να ξαναγεννήθηκα, τόση ήταν η χαρά.

Η αποκατάσταση

Όταν βρέθηκα στο σπίτι μου φυσικά δεν περιγράφεται το συναίσθημα, εντάξει μιλάμε έσπευσα να κάνω ένα μπάνιο να φύγει από πάνω μου η αίσθηση του νοσοκομείου. Κοιμήθηκα για πρώτη φορά δίχως να ακούω τον ήχο από τα μόνιτορ, όλα αυτά, και ήταν σχεδόν απίστευτο. Αφού ξυπνούσα μέσα στο βράδυ και κάθε τρεις και λίγο ξυπνούσα για να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήμουν στο θάλαμο, αλλά στο σπίτι μου.

Τώρα υπάρχει ο μακρός δρόμος της αποκατάστασης, μέχρι να επανέλθουν τα πνευμόνια μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα δύσκολα πέρασαν. Σύντομα (?) θα είναι μια κακή ανάμνηση, μια εμπειρία...

Το «ευχαριστώ»

Και λίγα λόγια για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό: οι άνθρωποι αυτοί είναι οι ήρωες της εποχής μας, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. 24/7 εκεί, στις επάλξεις, με μισθούς που σε μεγάλο βαθμό είναι κατώτεροι των υπηρεσιών του, με μόνο τους μέλημα το να κάνουν τη νοσηλεία των ασθενών όσο πιο άνετη γίνεται. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους, τις ιδιαιτερότητες του κάθε ενός και της κάθε μιας, βλέποντας το θάνατο τριγύρω και να πρέπει κάθε βράδυ μετά από μια δύσκολη βάρδια να γυρίσουν σπίτια και στις οικογένειές τους. Υπόκλιση. Χρέος του κράτους είναι να στηρίξει και να ενισχύσει το ΕΣΥ, ασχέτως της διάρκειας της πανδημίας. Ο κόσμος πάντα θα υποφέρει από προβλήματα υγείας, όμως ένα κράτος που έχει στο επίκεντρο τον πολίτη του, οφείλει να του παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας, κι εγώ προσωπικά το ένιωσα στο νοσοκομείο μας.

Αυτές ήταν μερικές σκέψεις, ξέρω ότι είναι κουραστική η ανάγνωση αλλά σίγουρα σε κάποιους μπορεί να φανούν χρήσιμες. Υγεία, το πιο σημαντικό πράγμα, όλα τα άλλα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έρχονται».

 

iefimerida.gr

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας