alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 18 Απριλίου 2020

Κάθε Χειμώνας και μια Άνοιξη, κάθε Σταύρωση και μια Ανάσταση!

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς για μας και για τους ανθρώπους που αγαπάμε!
Να μην ξεχνάμε ότι η Ζωή βρίσκει τη δύναμη να φυτρώσει ακόμη και πάνω στην πέτρα...δεν έρχονται όλες οι καταιγίδες για να χαλάσουν τη ζωή μας,

κάποιες έρχονται για να καθαρίσουν το μονοπάτι μας...σε αυτό το μονοπάτι θα είμαστε κάθε στιγμή δίπλα σας με αξιόπιστη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση!

Η οικογένεια του alexandriamou.gr σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη και σας εύχεται ολόψυχα Καλό Πάσχα με Υγεία, Πίστη, Αγάπη και...Υπομονή!

Κατηγορία Επιχειρείν

 Πάσχα στην Κέρκυρα μέσα από το φακό του drone του Αλεξανδρινού Παναγιώτη Πουρτσίδη, προπτυχιακού φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου στο τμήμα Τεχνών, Ήχου & Εικόνας εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

H Κέρκυρα φημίζεται για τα θαυμάσια κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής και τα μεγαλοπρεπή παλάτια της, για τα επιβλητικά φρούρια της, καθώς και τα ρομαντικά καντούνια της.
Επίσης φημίζεται για τις ξεχωριστές παραδόσεις της.
Πρόκειται για ένα νησί με ιδιαίτερη ομορφιά, το οποίο αποτελεί δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό το Πάσχα.

Ο κορονοϊός λοπόν δεν σταμάτησε τους «μπότηδες» στην Κέρκυρα αφού το έθιμο τηρήθηκε βάσει των μέτρων που προβλέπονται για τον περιορισμό του ιού

και αναβίωσε κανονικά κατά τη διάρκεια της πρώτης Ανάστασης, το πρωί του Σαββάτου στις 11:00 το πρωί αφού οι κάτοικοι του νησιού πέταξαν

τεράστια κανάτια γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια τους, τηρώντας τα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες.

 
 
 
 
Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 19:28

Θέσεις εργασίας στην Αλεξάνδρεια

Θέσεις εργασίας σε επιχείρηση εστίασης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Συγκεκριμένα ζητούνται κοπέλες για τη στελέχωση του προσωπικού επιχείρησης καφέ,

η οποία αλλάζει...και εντάσσεται σε αλυσίδα καταστημάτων εστίασης.
τηλ. επικοινωνίας:6972 237121

Κατηγορία Επιχειρείν

Το τρίπτυχο για άρση των περιορισµών συνίσταται στο «λιγότερος συγχρωτισµός - λιγότερες ευπαθείς οµάδες - λιγότερο κόστος», σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής

Σε... μητέρα των µαχών είχε αναγάγει ο κυβερνητικός µηχανισµός την αυριανή ηµέρα, Κυριακή του Πάσχα, προκειµένου να... τιθασευθεί η καµπύλη της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα µας και να διατηρηθεί η γενικώς θετική εικόνα της Ελλάδας. Οι αυστηρές συστάσεις του καθηγητή λοιµωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και η εντατικοποίηση περιπολιών και ελέγχων µε στόχο την αποφυγή συναθροίσεων και άσκοπων µετακινήσεων στις... διακεκαυµένες ζώνες των εθνικών και περιφερειακών οδών αλλά και των Εκκλησιών φαίνεται πως έως το βράδυ της Μεγάλης Πέµπτης απέδιδαν καρπούς.

Στο Μέγαρο Μαξίµου διεµήνυαν όλο το προηγούµενο χρονικό διάστηµα πως το 24ωρο γύρω από το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ήταν ο τελευταίος σοβαρός σκόπελος πριν από την τελική µορφοποίηση του λεγόµενου «recovery plan», του σχεδίου σταδιακής επαναφοράς τοµέων της κοινωνικής και οικονοµικής δραστηριότητας σε κανονικούς ρυθµούς, διαδικασία που, σύµφωνα µε τους ειδικούς, αναµένεται να διαρκέσει περί τους δύο µήνες.

Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις της προηγούµενης εβδοµάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφείς εντολές στην άτυπη επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί υπό τη Γενική Γραµµατεία Συντονισµού και µε τη συµµετοχή των ειδικών και εκπροσώπων των υπουργείων, όπως το Υγείας, το Οικονοµικών, το Ανάπτυξης και το Εργασίας, να δηµιουργήσουν ανά τοµέα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής που θα προσδιορίζουν επακριβώς τους όρους και τους κανόνες υπό τους οποίους θα επαναλειτουργούν συγκεκριµένοι τοµείς της οικονοµικής και της κοινωνικής δραστηριότητας.
Επιτυχημένη συνταγή

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια επιτυχηµένη συνταγή για την έξοδο από την καραντίνα µε αυτήν που εφάρµοσε κατά την αντιµετώπιση της πανδηµίας του Covid-19» επισηµαίνει µε νόηµα εξ απορρήτων συνεργάτης του, υπαινισσόµενος ότι το Recovery Plan τελεί σε κάθε περίπτωση υπό την έγκριση της οµάδας ειδικών του Σωτήρη Τσιόδρα. Σε αυτό το πλαίσιο η πρωινή σύσκεψη της ∆ευτέρας του Πάσχα αποκτά βαρύνουσα σηµασία, καθώς θα γίνει η αποτίµηση προκειµένου να αποκρυσταλλωθούν πλέον τα βήµατα αλλά και το χρονοδιάγραµµα του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση.

Σε αυτήν, κατά πληροφορίες, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα αποτυπώσουν τα υγειονοµικά δεδοµένα, προκειµένου να αποσαφηνιστεί κατά πόσον επιβεβαιώνεται η πτωτική πορεία της καµπύλης µετάδοσης του ιού που διαπιστώνεται τις τελευταίες δύο εβδοµάδες.

Ειδικότερα, θα παρουσιάσουν τα επιδηµιολογικά δεδοµένα, ήτοι τον πίνακα των κρουσµάτων ανά γεωγραφική ζώνη, και πώς αυτά επηρεάζουν την αντοχή του Εθνικού Συστήµατος Υγείας. Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναµένεται να εκθέσει τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τις παραβάσεις των τελευταίων 24 ωρών, προκειµένου να καταστεί σαφές πόσο αποδοτικά ήταν τα επιπρόσθετα περιοριστικά µέτρα τις κρίσιµες ηµέρες της Μεγάλης Εβδοµάδας, και δη της Κυριακής του Πάσχα. Βάσει αυτού του πορίσµατος, η επιστηµονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας αναµένεται να ανάψει το «πράσινο φως» στον πρωθυπουργό για την ενεργοποίηση του σχεδίου τµηµατικής άρσης των περιορισµών, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες και καθορίζοντας το χρονοδιάγραµµα που θα τις συνοδεύει.
Κλειστές διεργασίες

H task force υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και µε τη συµµετοχή του Γρηγόρη ∆ηµητριάδη, του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Ακη Σκέρτσου και του Στέλιου Πέτσα βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδοµάδας σε διαρκή συνεδρίαση και σε ύψιστη ετοιµότητα, προκειµένου να θέσει τις βάσεις και να καθορίσει τις βασικές πτυχές του σχεδίου επαναφοράς σε κανονικούς ρυθµούς. Μολονότι στα τέλη της εβδοµάδας που ολοκληρώνεται τα ζητούµενα και οι άγνωστες µεταβλητές ήταν περισσότερες από τα δεδοµένα, πρόσωπα που µετέχουν στις κλειστές διεργασίες στο Μέγαρο Μαξίµου συµφωνούσαν πως οι επιδηµιολογικοί δείκτες και η κατάσταση της πραγµατικής οικονοµίας αναδεικνύονται ως οι δύο καθοριστικότεροι παράγοντες διαµόρφωσης του σχεδίου µερικής άρσης των περιοριστικών µέτρων.

Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η τηλεδιάσκεψη που πραγµατοποιήθηκε το απόγευµα της περασµένης Τετάρτης υπό τον πρωθυπουργό και µε τη συµµετοχή του υπουργού Οικονοµικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, κατά την οποία επισηµάνθηκε η ανάγκη της... απόψυξης της πραγµατικής οικονοµίας, ώστε να αρχίσει να κινείται εκ νέου η αγορά.

Το οικονοµικό επιτελείο εξέφρασε κατά πληροφορίες την άποψη ότι η επαναλειτουργία των περίπου 300.000 µικροµεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονοµίας και τον δεύτερο µεγαλύτερο «εργοδότη» µετά το ∆ηµόσιο, θα πρέπει να προηγηθεί στη διαδικασία άρσης των περιορισµών. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, µετά το πέρας της εν λόγω τηλεδιάσκεψης ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίµου τον Βασίλη Κικίλια και τον Σωτήρη Τσιόδρα, λίγο µετά την καθηµερινή ενηµέρωση, προκειµένου να διακριβωθεί κατά πόσον ένα τέτοιο σενάριο θα µπορούσε να ευοδωθεί.

Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Υγείας δεν εξέφρασε επί της αρχής αντιρρήσεις, στο µέτρο βεβαίως που, όπως ειπώθηκε, η άποψη της επιστηµονικής επιτροπής θα συναινούσε σε µια τέτοια προοπτική, βάσει των επιδηµιολογικών δεδοµένων στα τέλη της Εβδοµάδας του Πάσχα.
Η καμπύλη θα «δείξει» την ημερομηνία

Υπό την προϋπόθεση ότι η επιδηµιολογική καµπύλη θα επιβεβαιώσει την πτωτική της πορεία και την ερχόµενη εβδοµάδα, των επίσηµων ανακοινώσεων για την ενεργοποίηση του σχεδίου µερικής άρσης των περιορισµών θα προηγηθεί, σύµφωνα µε πληροφορίες, νέο τηλεοπτικό µήνυµα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτό ο πρωθυπουργός αναµένεται να προδιαγράψει τις βασικές πτυχές του οδικού χάρτη επαναφοράς στην κανονικότητα αλλά και τους κρίσιµους χρονικούς του σταθµούς.

Πρόσωπα που συνδιαµορφώνουν το συγκεκριµένο σχέδιο αφήνουν να εννοηθεί πως εάν επαληθευθεί τις επόµενες µέρες η πτωτική πορεία κρουσµάτων και νοσηλευοµένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν αποκλείεται το αρχικώς προσδιορισθέν ορόσηµο της 11ης Μαΐου, ως ηµεροµηνία έναρξης της διαδικασίας άρσης των περιορισµών, να µετακινηθεί κατά µία εβδοµάδα πίσω, ήτοι στις 4 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικοί και κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν πως η όλη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί µε πολλή προσοχή και χωρίς περιττά ρίσκα, προκειµένου να αποφευχθεί πάση θυσία ενδεχόµενο πισωγύρισµα, δηλαδή η ανάγκη επαναφοράς µέρος των περιορισµών, που θα είχε δυσµενείς συνέπειες στην ψυχολογία των πολιτών και στην οικονοµία, ενώ θα αφαιρούσε πολύτιµο χρόνο από την επιβεβληµένη προετοιµασία του ΕΣΥ για το αναµενόµενο δεύτερο κύµα της νόσου από το φθινόπωρο. Το τρίπτυχο που κατά πληροφορίες διέπει την ακολουθία άρσης των περιορισµών συνίσταται στο «λιγότερος συγχρωτισµός - λιγότερες ευπαθείς οµάδες - λιγότερο κόστος».
Πρώτα θα ανοίξουν εµπορικά, λύκεια και δικαστήρια

Τα τελευταία 24ωρα δείχνει να κερδίζει έδαφος το σενάριο της προτεραιοποίησης της επαναλειτουργίας των εµπορικών καταστηµάτων και των µικροµεσαίων επιχειρήσεων στις 4 ή στις 11 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση, πάντως, αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας: ένας πελάτης για έναν εργαζόµενο, ο υπάλληλος υποχρεούται να φορά µάσκα και γάντια, ενώ σε ευκρινή σηµεία των καταστηµάτων θα πρέπει να υπάρχουν γάντια και αντισηπτικό.

Οπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, µια τέτοια αλλαγή θα συµπαρέσυρε αντίστοιχες και στο ηλεκτρονικό σύστηµα 13033 των επιτρεπόµενων µετακινήσεων. Η χαλάρωση των περιορισµών στις µετακινήσεις των πολιτών θα µπορούσε να επιτευχθεί είτε µέσω αφαίρεσης είτε µέσω προσθήκης νέων κωδικών.

Μετά τις 10 Μαΐου επιδιώκεται η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία, προκειµένου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων να έχουν ικανό χρόνο για τις απαραίτητες επαναλήψεις στην εξεταστέα ύλη. Η προοπτική επαναφοράς και άλλων τάξεων και βαθµίδων της Εκπαίδευσης στις τάξεις αναµένεται να αποφασιστεί µετά την παρέλευση ενός 15νθηµέρου και αναλόγως µε το αποτύπωµα της συγκεκριµένης αλλαγής στα επιδηµιολογικά δεδοµένα της χώρας.

Εντός του Μαΐου αναµένεται να επαναλειτουργήσουν τµηµατικά και τα δικαστήρια της χώρας, αρχής γενοµένης, πάντως, από αυτά που δεν παρουσιάζουν συνωστισµό. Και σε αυτήν την περίπτωση έχει προβλεφθεί να ακολουθηθεί ο κανόνας της παρουσίας εντός των δικαστικών αιθουσών του µικρότερου δυνατού αριθµού ατόµων, ώστε να διασφαλίζεται η οµαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκάστοτε δίκης. Περίπου στο ίδιο χρονικό διάστηµα αναµένεται να ενισχυθεί η λειτουργία κρίσιµων υποδοµών και διοικητικών υπηρεσιών του κράτους, όπως οι εφορίες, οι οποίες για την ώρα δουλεύουν µε προσωπικό ασφαλείας.

Επόµενη µεγάλη αλλαγή εκτιµάται πως θα είναι η επαναλειτουργία µπαρ, καφέ και εστιατορίων, πάντα υπό το αυστηρό πρωτόκολλο της αξιοποίησης αποκλειστικά και µόνο εξωτερικών χώρων αλλά και της τήρησης των επιβεβληµένων αποστάσεων. Ασαφής παραµένει, πάντως, ο χρονικός προσδιορισµός της επαναλειτουργίας των καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος.

Σύµφωνα µε την άποψη που εκφράζει το οικονοµικό επιτελείο, η εντός του Μαΐου επαναλειτουργία των συγκεκριµένων επιχειρήσεων θα συνέβαλε στην οµαλή επανεκκίνηση της πραγµατικής οικονοµίας. Μερίδα των µελών της επιστηµονικής επιτροπής εκφράζει, πάντως, τον προβληµατισµό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, παραπέµποντας το άνοιγµα καφέ, µπαρ και εστιατορίων στο δεύτερο κύµα, στις αρχές Ιουνίου.

Στις αρχές του καλοκαιριού τοποθετείται και το άνοιγµα στο κοινό πολιτιστικών χώρων και µουσείων, ενώ περίπου στο ίδιο χρονικό διάστηµα αναµένεται να επαναλειτουργήσουν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εως τις 15 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύµατα. Μελετάται η επαναλειτουργία αρχικώς των µονάδων 12µηνης διάρκειας και ακολούθως των εποχικών. Επ’ αυτού, µείζον θέµα παραµένει ο χρονικός προσδιορισµός της αποκατάστασης των αεροπορικών συνδέσεων µε χώρες της Ευρώπης αλλά και ευρύτερα, ζήτηµα που απαιτεί κατά τον κ. Μητσοτάκη τη συντονισµένη δράση και την εκπόνηση ενός συνεκτικού σχεδίου τουλάχιστον ανάµεσα στα κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας