alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

 Κοντά σας το τριήμερο 14-15-16 Αυγούστου 2020 η παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα του Πράσινου Κήπου.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου το μεσημέρι με λαχταριστές Σούβλες & το βράδυ με ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ με τον Γ. Μακεδόνα σε ένα μαγευτικό και φιλόξενο περιβάλλον.

Ρεζερβέ: 6972 826607

kipos

 

 

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Η Α.Ε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση δύο νέων ποδοσφαιριστών.

Κατηγορία Αθλητικά

Παράθυρο φθηνότερων αγορών πρώτης κατοικίας με προφανή οφέλη για την κτηματαγορά ανοίγει η ενεργοποίηση του μέτρου για αφορολόγητες -επί της ουσίας- χρηματικές δωρεές από τους γονείς προς τα παιδιά τους.

 

Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, ενεργοποιείται η διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα κι έτσι κατά τις γονικές παροχές χρηματικών ποσών -με τα οποία αποκτάται πρώτη κατοικία- δεν θα ισχύει η αυτοτελής φορολόγηση 10% αλλά η πρώτη κλίμακα φορολόγησης των γονικών παροχών και κληρονομιών. Η συγκεκριμένη κλίμακα έχει αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ ενώ τα επόμενα 150.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 1%. Έτσι, για μια γονική παροχή χρηματικού ποσού ύψους 300.000 ευρώ ο φόρος που θα πληρώσει ο γονιός ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

 

Ειδικότερα, για τον υπολογισμό του φόρου χρηματικών δωρεών και γονικών παροχών, που συνιστώνται από τους γονείς προς τα παιδιά τους για την αγορά πρώτης κατοικίας, εφαρμόζεται η κλίμακα του Κώδικα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, που προβλέπει αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ. Για χρηματικά ποσά άνω των 150.000 και έως 300.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 1%, για ποσά πάνω από 150.000 και έως 600.000 ευρώ εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 5%, ενώ για το τμήμα των χρημάτων που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%. Προϋπόθεση για την ευνοϊκή μεταχείριση των δωρεών και γονικών παροχών είναι να προκύπτει ότι η δωρεά ή γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση ακινήτου για το οποίο τα παιδιά έτυχαν της απαλλαγής πρώτης κατοικίας.

 

Προαπαιτούμενο για την ευνοϊκή μεταχείριση των εν λόγω δωρεών/γονικών παροχών είναι να προκύπτει ότι η δωρεά/γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου για το οποίο έτυχε το τέκνο της απαλλαγής πρώτης κατοικίας. Επιπλέον, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 10% αφορά μόνο τις γονικές παροχές για την απόκτηση πρώτης κατοικίας από τα παιδιά και όχι για την απόκτηση άλλων περιουσιακών στοιχείων π.χ. αγορά αυτοκινήτου.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το τεκμήριο απόκτησης του ποσού που δίνεται ως παροχή του γονιού προς το παιδί του ισχύει κανονικά και θα πρέπει να δικαιολογείται από τα εισοδήματα του γονέα, όπως για παράδειγμα, από αποταμίευση.

 

Με την ίδια εγκύκλιο επεκτείνεται και στη φορολογία δωρεών η ρύθμιση που αφορά στην απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς της κινητής περιουσίας Έλληνα υπηκόου που κατοικούσε στο εξωτερικό για δέκα τουλάχιστον συνεχόμενα έτη Θα πρέπει να αποδεικνύεται η μόνιμη εγκατάσταση του δωρητή στην αλλοδαπή για το διάστημα των δέκα ετών τουλάχιστον πριν από τη σύσταση της δωρεάς, ότι η δωρούμενη κινητή περιουσία έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό (και όχι απλώς να βρίσκεται κατατεθειμένη σε πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ. του εξωτερικού) και, σε περίπτωση μετεγκατάστασης του δωρητή στην Ελλάδα, ότι δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την παραμονή του στο εξωτερικό. Εύλογο θεωρείται εν προκειμένω το διάστημα των πέντε ετών!

Κατηγορία Οικονομία

Την ώρα που το Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινείται νοτιοανατολικά έχοντας φτάσει κάτω από τη Ρόδο και προχωρά με ταχύτητα 3,7 κόμβων προς τα νότια της Κρήτης, ο Νίκος Δένδιας είναι με μια... βαλίτσα στο χέρι και καταγγέλλει την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα διεθνή φόρα. Χθες, βρέθηκε στο Ισραήλ, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.


Ο υπουργός Εξωτερικών συνέχισε το απόγευμα της Πέμπτης το μπαράζ επικοινωνιών με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.


Ειδικότερα, συνομίλησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και τους Αμερικανούς γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλεν. Στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών τον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

 

Σήμερα, ο Ελληνας διπλωμάτης θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Επίσης, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του, μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.

 

Οσον αφορά στις συνομιλίες του Ελληνα ΥΠΕΞ με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Αυστρίας θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Επιπρόσθετα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ από την ΕΕΤΑΑ στο site eetaa.gr ενώ στις 20 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.

 

Ειδικότερα από σήμερα μέχρι τις 18 Αυγούστου στις 16.00 το απόγευμα μπορούν να κατατεθούν οι ενστάσεις για τα αποτελέσματα στην ΕΕΤΑΑ. Να σημειωθεί ότι στους πίνακες των προσωρινών αποτελεσμάτων που έχουν αναρτηθεί για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο της αιτούσας και των παιδιών.

 

Αντί αυτών εμφανίζονται οι κωδικοί αριθμοί, που έχουν δοθεί από την ΕΕΤΑΑ.


Οι αιτούσες μπορούν να δουν τους κωδικούς αυτών και των παιδιών τους καθώς και την αναλυτική κατάσταση του φακέλου τους, στην ειδική εφαρμογή, που έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

 

 

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν:

- Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία
- Άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία,
- Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση.
που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης, έχουν
α) οι εργαζόμενες στην Ελλάδα, που είναι μισθωτές πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή αυτοαπασχολούμενες ή εργόσημο ή άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης και
β) οι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης oι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α.

Οι αιτούσες θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
- να είναι εργαζόμενες ή να είναι άνεργες
- να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2019, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα, τις
- 27.000€ έως δύο (2) παιδιά,
- 30.000€ για τρία (3) παιδιά,
- 33.000€ για τέσσερα (4) παιδιά, και τις  36.000€ από πέντε (5) παιδιά και άνω.

Ο αριθμός των παιδιών που προαναφέρονται και υπολογίζονται στο εισόδημα είναι τα παιδιά μέχρι και 24 ετών ή τα άτομα μεΑ , ανεξαρτήτως ηλικίας.

- να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις παρακάτω κατηγορίες Δομών:
- Βρεφικοί σταθμοί για βρέφη από 2 ή 8 ή 18 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών) συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2020),
- Παιδικοί σταθμοί για προ-νήπια από 2,5 ετών, συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2020) μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).
- Παιδικοί σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών.
- Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) για παιδιά από 5 έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
- Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π. μεΑ.) για παιδιά με αναπηρία, έφηβους και άτομα με νοητική υστέρηση ή κινητική αναπηρία.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 14/08/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη 19 Αυγούστου.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός την Παρασκευή.

Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και στη Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 14 Αυγούστου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και στη Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 ως 31 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

 

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-08-2020


Στα βόρεια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στη Θεσσαλία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-08-2020


Αρχικά στα βόρεια λίγες νεφώσεις και στις υπόλοιπές περιοχές γενικά
αίθριος καιρός.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

 

ΤΡΙΤΗ 18-08-2020


Γενικά αίθριος καιρός.

Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-08-2020


Γενικά αίθριος καιρός.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Γενικά
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 20:42

Νεκρά ψάρια «κατεβάζει» ο Λουδίας

Νεκρά ψάρια στον Λουδία εντοπίζονται, εδώ και πέντε ημέρες

σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Οικολογική Ομάδα Βέροιας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

‘’Μεγάλες ποσότητες νεκρων ψαριών, «κατεβάζει» ο Λουδίας ποταμός. Και η πηγή ρύπανσης και το γεγονός καθαυτό, βρίσκονται στα Διοικητικά όρια του Νομου Ημαθίας. Όπως είναι σε όλους γνωστό, η Διοίκηση εχει υπ ΄όψιν της το θέμα και το ενδιαφέρον της είναι διαχρονικό , εδώ και τριάντα χρόνια. Επίσης , οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, πραγματοποιούν μετρήσεις συνεχώς και τα αποτελέσματα των αναλύσεων δεν δείχνουν απολύτως κανένα πρόβλημα. Επομένως , κακώς, πολύ κακώς ψόφησαν τα ψάρια. Δεν συντρέχει κανένας λόγος , αφού και οι επίσημες αναλύσεις των νερών, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ’’.

Κατηγορία Γενικά

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 204 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχε σημειωθεί ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα, καθώς έφτασαν τα 262. Ωστόσο και σήμερα, Πέμπτη, ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 200.

 

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Η κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα μας. Αναλυτικά:

-12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
-64 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής
-37 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή σε Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων)
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου.
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας


- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορίνθου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας ·
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
- 12 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Όλα τα κλιμάκια ελέγχου στα σύνορα με την Αλβανία έχουν ενημερωθεί να πραγματοποιούν ιδιαίτερα προσεκτικούς ελέγχους στα έγγραφα των PCR και να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε αυτούς που έχουν ανάλογη βεβαίωση από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

 

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωνε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορoνοϊού, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έφτανε επισήμως η πληροφορία πως στην Αλβανία έχει ήδη στηθεί «βιομηχανία» πλαστών αρνητικών τεστ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, την πληροφορία αυτή πήρε προσωπικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια επαφών και ανταλλαγής αλληλογραφίας με ομολόγους του βαλκανικών κρατών, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν την μετακίνηση φορέων του κορονοϊού από την μία χώρα στην άλλη.


Τα δεδομένα για την Αλβανία

 

Ήδη όμως στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπήρχαν δύο δεδομένα για την Αλβανία. Το πρώτο ότι τα μόνα τεστ που έχουν ισχύ είναι αυτά που εκδίδει το Κρατικό Νοσοκομείο των Τιράνων, και το δεύτερο πως ήδη εκδίδονται από διάφορες πηγές σε ολόκληρη την χώρα είτε πλήρως πλαστογραφημένα αρνητικά τεστ, είτε από μονάδες υγείας που δεν έχουν την δυνατότητα αποτελεσματικών εξετάσεων για την COVID-19!

 

Έτσι έχουν ενημερωθεί όλα τα κλιμάκια ελέγχου στα σύνορα με την Αλβανία να πραγματοποιούν ιδιαίτερα προσεκτικούς ελέγχους στα έγγραφα των PCR και να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε αυτούς που έχουν ανάλογη βεβαίωση από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, πως από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα.

 

Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα. Επίσης από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας