alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοινώθηκαν τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 8/9 στη χώρα μας από τον ΕΟΔΥ. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα, ποιος ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 169, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 11832 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 55.8% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 290 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 42 (76.2% άνδρες).

Από το σύνολο των 11832 κρουσμάτων, 2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη

Τους 290 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Ακόμα ένας νεκρός από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ένας 49χρονος άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης μετά από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Ο άνδρας νοσηλευόταν από την 1η Αυγούστου στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα.

Στο μεταξύ 156 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέχρι χθες το απόγευμα ήταν 11.663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Από αυτά 2.258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα 42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

– 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 65 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας


• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα


• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Κατηγορία Υγεία

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά - Ανησυχία σε Γουμένισσα και Γρίβα όπου μένουν εργαζόμενοι.

Συναγερμός έχει σημάνει σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους.
Σύμφωνα με το eidisis.gr, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων στη συγκεκριμένη επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι υπεβλήθησαν σε τεστ βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Από τον πρώτο έλεγχο δειγμάτων 15 εργαζομένων, κατοίκων της Γουμένισσας και της Γρίβας βρέθηκαν 11 θετικοί στον ιό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα -μέχρι τώρα- ξεπερνούν τα 20, στο σύνολο 680 εργαζομένων στο εργοστάσιο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι εποχικοί και ζουν σε όμορους νομούς, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και την Πιερία. Εκφράζονται, δε, φόβοι ότι τα κρούσματα στην επιχείρηση ενδέχεται να αυξηθούν.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, απομένει ο έλεγχος άλλων 15 εργαζομένων και ήδη μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης έδωσαν δείγματα στο Νοσοκομείο Γουμένισσας οι πέντε. Οι άλλοι 10 αναζητούνται και το ανησυχητικό είναι μέχρι τώρα όλοι αυτοί ζούσαν κανονικά χωρίς πρόσθετα μέτρα προστασίας, σημειώνει ο ιστότοπος.

Ανησυχία για διασπορά του ιού προκαλεί το γεγονός ότι στο εργοστάσιο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Κατηγορία Υγεία

Με επικουρικό προσωπικό ενισχύει τις μονάδες υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού, η Περιφέρεια, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε και αξιοποιεί 35 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της, προκειμένου να ενισχυθούν με επικουρικό προσωπικό δεκάδες μονάδες υγείας του Δημοσίου και φορέων του Υπουργείου Υγείας.

Θα προσληφθεί ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό υγείας, ώστε να ενταχθεί στο εθνικό σχέδιο του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Θα ενισχυθούν μονάδες της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας και φορέων, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ κ.ά. Οι προσλήψεις θα γίνουν για διάστημα δύο ετών.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας: «Η ασφάλεια και η υγεία των συμπολιτών μας ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά μας για αυτό και ενισχύουμε τα νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να προστατεύσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας από την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για να θωρακίσουμε το υγειονομικό σύστημα και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο πάντα του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας. Με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στις μονάδες υγείας και ειδικά στις μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας το υγειονομικό σύστημα θα μπορέσει να ανταποκριθεί ακόμα πιο αποτελεσματικά στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Επισημαίνω γι’ ακόμη μια φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και των κανόνων υγιεινής από όλους, ώστε να μη φτάσουμε το σύστημα υγείας στα όριά του, να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη δημόσια υγεία και να μη χάσουμε άλλους συνανθρώπους μας».

Η δράση αποσκοπεί στην λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μέσω αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση αναγκών:

-Άμεσης λειτουργικής αναδιάταξης μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, με αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού.

-Εφαρμογής των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, καταρχήν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας αναφοράς στην ασφαλή διακομιδή των κρουσμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.

-Παροχής υπηρεσιών υγείας και καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

-Ενίσχυσης της αντοχής του υπηρετούντος δυναμικού και της δυνατότητας αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσεις καραντίνας και για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά απαιτούνται προσλήψεις από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, που εμπλέκονται στην επιχειρησιακή λειτουργία των μονάδων και φορέων υγείας.

Η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο επικουρικού προσωπικού, όπως διαμορφώθηκε και επεκτάθηκε σε νέους φορείς με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και σύμφωνα με τους καταλόγους όπως αυτοί καταρτίζονται και τηρούνται από το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της Ελλάδας.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το προσλαμβανόμενο προσωπικό αμείβεται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές διατάξεις. Στο προσωπικό περιλαμβάνεται και η κάλυψη όσων εκτάκτως είχαν προσληφθεί από την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου να συνεχίσουν για τα επόμενα δυο χρόνια να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις κρίσιμες μονάδες, που επιλαμβάνονται των περιστατικών κορονοϊού.

Η κατανομή των κονδυλίων ανά μονάδα υγείας που ενισχύεται διαμορφώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τις ΥΠΕ και είναι η εξής:

-Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης – 3.582.480 ευρώ.

-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης – 6.251.400 ευρώ.

-Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας – 1.807.800 ευρώ.

-Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – 243.600 ευρώ.

-Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς – 1.316.520 ευρώ.

-Γενικό Νοσοκομείο Σερρών – 1.021.200 ευρώ.

-Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής – 540.960 ευρώ.

-Νοσοκομείο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης – 1.035.000 ευρώ.

-ΕΚΑΒ – 3.565.920 ευρώ.

-Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης – 4.148.280 ευρώ.

-Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης – 1.068.120 ευρώ.

-Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης – 1.010.160 ευρώ.

-Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης – 4.300.080 ευρώ.

-Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας – 2.111.400 ευρώ.

-ΕΟΠΥΥ – 187.680 ευρώ.

-4η ΥΠΕ – 2.586.120 ευρώ.

-3η ΥΠΕ – 82.800 ευρώ.

Κατηγορία Υγεία

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ ανακοινώνει ότι στις 09/09/2020 ημέρα Τετάρτη από 08:30 π.μ εως και 11:30 π.μ , θα γίνει διακοπή νερού για την αποκατάσταση βλάβης του δικτύου ύδρευσης ,από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης στην παρακάτω περιοχή της Αλεξάνδρειας:

Όλo το βόρειο τμήμα της Αλεξάνδρειας , περιοχή «ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΩΝ» , και το τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου μονοί αριθμοί.      

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (8/9) η κλήρωση των 10 ομίλων της Γ’ Εθνικής στα γραφεία της ΕΠΟ, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Η πρώτη σέντρα της σεζόν θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου και το φινάλε στις 18 Απριλίου 2021. Στον 2ο όμιλο συμμετέχουν τρεις ομάδες της περιοχής μας, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, η Νίκη Αγκαθιάς και ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου:

1η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Αναγέννηση Γιαννιτσών
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  Ρεπό
Εδεσσαϊκός  -  Θερμαϊκός Θέρμης
Νίκη Αγκαθιάς  -  Νέα Καλλικράτεια
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
Αγροτικός Αστέρας  -  Αετός Βαρβάρας
Μακεδονικός  -  Θύελλα Σαρακηνών
Εθνικός Γιαννιτσών  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
2η αγωνιστική
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  ΠΑΟ Κουφαλίων
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  Εδεσσαϊκός
Ρεπό  -  Νίκη Αγκαθιάς
Θερμαϊκός Θέρμης  -  Αναγέννηση Πλαγιάς
Νέα Καλλικράτεια  -  Αγροτικός Αστέρας
Ποσειδών Μηχανιώνας  -  Μακεδονικός
Αετός Βαρβάρας  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
Θύελλα Σαρακηνών  -  Εθνικός Γιαννιτσών
3η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Εδεσσαϊκός
Νίκη Αγκαθιάς  -  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Αναγέννηση Γιαννιτσών
Αγροτικός Αστέρας  -  Ρεπό
Μακεδονικός  -  Θερμαϊκός Θέρμης
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων  -  Νέα Καλλικράτεια
Εθνικός Γιαννιτσών  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
Αετός Βαρβάρας  -  Θύελλα Σαρακηνών
4η αγωνιστική
Νίκη Αγκαθιάς  -  ΠΑΟ Κουφαλίων
Εδεσσαϊκός  -  Αναγέννηση Πλαγιάς
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  Μακεδονικός
Ρεπό  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
Θερμαϊκός Θέρμης  -  Εθνικός Γιαννιτσών
Νέα Καλλικράτεια  -  Θύελλα Σαρακηνών
Ποσειδών Μηχανιώνας  -  Αετός Βαρβάρας
5η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Αναγέννηση Πλαγιάς
Αγροτικός Αστέρας  -  Νίκη Αγκαθιάς
Μακεδονικός  -  Εδεσσαϊκός
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων  -  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
Εθνικός Γιαννιτσών  -  Αναγέννηση Γιαννιτσών
Θύελλα Σαρακηνών  -  Ρεπό
Αετός Βαρβάρας  -  Θερμαϊκός Θέρμης
Νέα Καλλικράτεια  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
6η αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας  -  ΠΑΟ Κουφαλίων
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Μακεδονικός
Νίκη Αγκαθιάς  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
Εδεσσαϊκός  -  Εθνικός Γιαννιτσών
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  Θύελλα Σαρακηνών
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  Αετός Βαρβάρας
Ρεπό  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
Θερμαϊκός Θέρμης  -  Νέα Καλλικράτεια
7η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Μακεδονικός
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων  -  Αγροτικός Αστέρας
Εθνικός Γιαννιτσών  -  Αναγέννηση Πλαγιάς
Θύελλα Σαρακηνών  -  Νίκη Αγκαθιάς
Αετός Βαρβάρας  -  Εδεσσαϊκός
Ποσειδών Μηχανιώνας  -  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
Νέα Καλλικράτεια  -  Αναγέννηση Γιαννιτσών
Ρεπό  -  Θερμαϊκός Θέρμης
8η αγωνιστική
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων  -  ΠΑΟ Κουφαλίων
Μακεδονικός  -  Εθνικός Γιαννιτσών
Αγροτικός Αστέρας  -  Θύελλα Σαρακηνών
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Αετός Βαρβάρας
Νίκη Αγκαθιάς  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
Εδεσσαϊκός  -  Νέα Καλλικράτεια
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  Θερμαϊκός Θέρμης
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  Ρεπό
9η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Εθνικός Γιαννιτσών
Θύελλα Σαρακηνών  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
Αετός Βαρβάρας  -  Μακεδονικός
Ποσειδών Μηχανιώνας  -  Αγροτικός Αστέρας
Νέα Καλλικράτεια  -  Αναγέννηση Πλαγιάς
Θερμαϊκός Θέρμης  -  Νίκη Αγκαθιάς
Ρεπό  -  Εδεσσαϊκός
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
10η αγωνιστική
Θύελλα Σαρακηνών  -  ΠΑΟ Κουφαλίων
Εθνικός Γιαννιτσών  -  Αετός Βαρβάρας
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
Μακεδονικός  -  Νέα Καλλικράτεια
Αγροτικός Αστέρας  -  Θερμαϊκός Θέρμης
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Ρεπό
Νίκη Αγκαθιάς  -  Αναγέννηση Γιαννιτσών
Εδεσσαϊκός  -  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
11η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Αετός Βαρβάρας
Ποσειδών Μηχανιώνας  -  Θύελλα Σαρακηνών
Νέα Καλλικράτεια  -  Εθνικός Γιαννιτσών
Θερμαϊκός Θέρμης  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
Ρεπό  -  Μακεδονικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  Αγροτικός Αστέρας
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  Αναγέννηση Πλαγιάς
Εδεσσαϊκός  -  Νίκη Αγκαθιάς
12η αγωνιστική
Ποσειδών Μηχανιώνας  -  ΠΑΟ Κουφαλίων
Αετός Βαρβάρας  -  Νέα Καλλικράτεια
Θύελλα Σαρακηνών  -  Θερμαϊκός Θέρμης
Εθνικός Γιαννιτσών  -  Ρεπό
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων  -  Αναγέννηση Γιαννιτσών
Μακεδονικός  -  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
Αγροτικός Αστέρας  -  Εδεσσαϊκός
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Νίκη Αγκαθιάς
13η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Νέα Καλλικράτεια
Θερμαϊκός Θέρμης  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
Ρεπό  -  Αετός Βαρβάρας
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  Θύελλα Σαρακηνών
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  Εθνικός Γιαννιτσών
Εδεσσαϊκός  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
Νίκη Αγκαθιάς  -  Μακεδονικός
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Αγροτικός Αστέρας
14η αγωνιστική
Θερμαϊκός Θέρμης  -  ΠΑΟ Κουφαλίων
Νέα Καλλικράτεια  -  Ρεπό
Ποσειδών Μηχανιώνας  -  Αναγέννηση Γιαννιτσών
Αετός Βαρβάρας  -  ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
Θύελλα Σαρακηνών  -  Εδεσσαϊκός
Εθνικός Γιαννιτσών  -  Νίκη Αγκαθιάς
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων  -  Αναγέννηση Πλαγιάς
Μακεδονικός  -  Αγροτικός Αστέρας
15η αγωνιστική
ΠΑΟ Κουφαλίων  -  Ρεπό
Αναγέννηση Γιαννιτσών  -  Θερμαϊκός Θέρμης
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  -  Νέα Καλλικράτεια
Εδεσσαϊκός  -  Ποσειδών Μηχανιώνας
Νίκη Αγκαθιάς  -  Αετός Βαρβάρας
Αναγέννηση Πλαγιάς  -  Θύελλα Σαρακηνών
Αγροτικός Αστέρας  -  Εθνικός Γιαννιτσών
Μακεδονικός  -  Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων

Κατηγορία Αθλητικά

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε σε κουζίνα μονοκατοικίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Συγκεκριμένα στην πάροδο πίσω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό (πίσω από την παλιά Εθνική Τράπεζα) το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα, δυνάμεις της Π.Υ. Αλεξάνδρειας με επικεφαλής τον Διοικητή της, Γρηγόρη Γερόπουλο και έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

 

 

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Μετράμε αντίστροφα πλέον. 3 και σήμερα μείναμε και πιστέψτε με έχουμε να πούμε πολλά. Τόσα… που πιστεύω ότι δεν φτάνει ένα καρπουζάκι για να τα χωρέσει. Ρε γαμώτο, πως γίνεται όταν σταματάω για διακοπές να γίνονται πάντα τα καλύτερα; Να σκάσω μου έρχεται. Δείτε σήμερα το νέο τρέιλερ του Μούφα και ετοιμαστείτε να «μπουκάρουμε» παντού. LA KARPOUZ DE PAPEL λοιπόν για φέτος και να είστε σίγουροι πως η δική μας «ληστεία» θα μείνει στην ιστορία.

 

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

1AAAAAAAAmoufa8.9.20

Είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της νέας διοίκησης του δήμου μας. Εδώ και ένα χρόνο τώρα έχει τραβήξει επάνω του τα βλέμματα και τα σχόλια όλων μας. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μανώλης Σταυρής μιλάει για όλους και για όλα και δεν μασάει τα λόγια του. Για το αν είναι «τυχερός» που δεν έγιναν εκδηλώσεις λόγο covid19. Για το αν έδιωξε ή όχι την Χρύσα Αντωνίου και για την δημιουργία της νέας θεατρικής ομάδας. Για τους νέους αντιδημάρχους και για το αν χρωστάμε σε κάποιον από αυτούς «μηνιάτικα». Για το αν θα γίνονται πανηγύρια έτσι όπως τα βλέπαμε ως σήμερα. Για το αν με προσέλαβε στη δουλειά του για να έχει μια καλύτερη μεταχείριση στο Καρπούζι. Αυτά και άλλα πολλά σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να είναι έτοιμα όλα τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών με ασφάλεια στις τάξεις. Την ίδια στιγμή ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την εφαρμογή των μέτρων, κυρίως ως προς τη χρήση της μάσκας από τα παιδιά.

Οσο κυλούν οι μέρες πάντως, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνεται το μάθημα τη νέα σχολική χρονιά γίνονται όλο και πιο σαφείς. Αρχικά, ξεκαθαρίστηκε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα επιστροφής στα θρανία, θα γίνει τελικά και ο αγιασμός, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία εορτάζει την Υψωση του Τιμίου Σταυρού.

Από την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας την οποία δημοσιεύει το esos προκύπτει ότι «ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί».

Κεραμέως: Η χρήση μάσκας στα σχολεία είναι πλήρως τεκμηριωμένη από τους ειδικούς
Οσον αφορά στη μάσκα πάντως και τις ανησυχίες που εκφράζονται, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε χθες ότι η χρήση της είναι πλήρως τεκμηριωμένη από τους ειδικούς.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας και οι εναλλακτικές, επαναλαμβάνοντας ότι τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν οι μαθητές γιατί η μάσκα είναι απαραίτητη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία.

Δείτε την εγκύκλιο για τον αγιασμό εδώ.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Mετά το σάλο που προκλήθηκε από την αδυναμία των δύο βασικών κέντρων για τη διεξαγωγή των τεστ για τον κορονοϊό, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αλλά και του Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει άρδην τον τρόπο που θα ελέγχονται εργαστηριακά τα δείγματα. Oπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, εντός των επόμενων ημερών τοποθετούνται δύο μηχανήματα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας που θα διεξάγουν τα τεστ για τον κορονοϊό με δείγμα σιέλου.

Πρόκειται για μηχανήματα που αποτελούν δωρεά και θα τοποθετηθούν το ένα στο Αττικόνκαι το άλλο στο ΑΧΕΠΑστη Θεσσαλονίκη. Ηδη στο Αττικόν, όπως υπογραμμίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, έχουν προσληφθεί εκτάκτως τρεις βιολόγοι ώστε να μπορεί το τμήμα να ανταποκριθεί. Πρόκειται για νέα διαγνωστικά μηχανήματα τα οποία μόλις πριν λίγο καιρό έλαβαν έγκριση από τον FDA των ΗΠΑ δεδομένου ότι αποτελούν νέες εφευρέσεις λόγω της πανδημίας. Μάλιστα όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr στη χώρα μας θα τοποθετηθούν δύο από τα συνολικά 10 μηχανήματα που θα δοθούν εντός των ημερών στην Ευρώπη.

); background-size: 25px 7px; background-position: left center; background-repeat: no-repeat;">powered by Rubicon Project

Πώς θα γίνονται τα τεστ

Τα δύο νέα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν τα δείγματα και να εξάγουν το αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά – περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr- γεγονός που θα διευκολύνει όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα στο ΕΣΥ με τα χιλιάδες τεστ σε αναμονή. Το σημαντικό πάντως είναι ότι τα δύο νέα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό τεστ την ημέρα αφού με βάση τις εκτιμήσεις μπορούν να ξεπεράσουν και τα 5.000 ημερησίως. Με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει σήμερα στο υπουργείο Υγείας, οι δομές υγείας όπως τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας θα μπορούν κανονικά να αποστέλλουν τα δείγματα σιέλου στο Αττικόν και στο ΑΧΕΠΑ για να εξετασθούν.

Τεστ σε αναμονή

Πάντως δεν είναι τυχαία η επίσπευση της διαδικασίας για την τοποθέτηση των δύο σύγχρονων μηχανημάτων στο ΕΣΥ. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση στην διεξαγωγή του εργαστηριακού ελέγχου για τον κορονοϊό με συνέπεια να έχουν μπλοκάρει δεκάδες διαδικασίες, όπως χειρουργεία, επιστροφή εργαζομένων από καραντίνα κ.α. Άλλωστε για το αποτέλεσμα ενός τεστ σήμερα χρειάζεται κανείς να περιμένει έως και τρεις ημέρες. Το πρόβλημα εντάθηκε από το μπλοκάρισμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, το οποίο έπαψε να λαμβάνει δείγματα από τα νοσοκομεία εδώ και μέρες και θα επανέλθει με βάση τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη αύριο 8 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ το οποίο με έγγραφό του επίσης σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και σε κάποια Νοσοκομεία της περιφέρειας, ζητούσε να σταματήσει η αποστολή δειγμάτων καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω του φόρτου εργασίας, θέμα που αποκάλυψε το ethnos.gr, και προκάλεσε σάλο στο υπουργείο Υγείας. Να σημειωθεί ότι καθημερινά το ΕΚΠΑ πραγματοποιεί 3.000 ελέγχους σε δείγματα για τον κορονοϊό. Με τα δύο νέα διαγνωστικά συστήματα το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί να διευκολυνθεί η κατάσταση για να πάψουν να είναι σε αναμονή χιλιάδες τεστ για τον κορονοϊο σε όλη τη χώρα.

ethnos.gr

Κατηγορία Υγεία

«Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής επισημαίνοντας πως οι υπερβολικές αντιδράσεις κατά του μέτρου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θωράκιση του εκπαιδευτικού.

«Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους», είπε ακόμη ο κ. Κικινής και εξήγησε: «Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους».

«Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας», είπε ακόμη ο κ. Κικινής.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας