Οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας ενημέρωσαν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (φώτο-βίντεο) Κύριο

Οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας ενημέρωσαν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (φώτο-βίντεο)

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν με επιτυχία την εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του Καρκίνου του μαστού στο κέντρο της Αλεξάνδρειας (δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο – πεζόδρομο) το πρωί του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019.

Οι μαίες με ενημερωτικά φυλλάδια μίλησαν στον γυναικείο πληθυσμό, για τη σημαντικότητα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και πως μια εξέταση μπορεί να σώσει τη ζωή της κάθε γυναίκας, καθώς εξήγησαν πως η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα αποδίδει χαμηλή ακτινοβολία.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500, παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα λόγω της πρόληψης και της αυτοεξέτασης όπως ανάφεραν οι μαίες.

Με χαμόγελο στα χείλη χάρισαν στις γυναίκες από ένα μικρό δώρο, ένα κολιέ με σχήμα το ροζ ribbon σαν ενθύμιο, όπως τόνισαν για να τις υπενθυμίζει την εξέταση της μαστογραφίας.

Οι Μαίες του Κέντρου Υγείας με το Άλμα Ζωής σας προσκαλούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας που θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μιλάμε για τον καρκίνο του μαστού».

μαια

Κάθε χρόνο ο Οκτώβριος αφιερώνεται από διεθνείς και εθνικούς φορείς, παγκοσμίως, σε καμπάνιες για ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με την πρόληψη του Kαρκίνου του Μαστού. Το ροζ χρώμα είναι κυρίαρχο σε όλες τις δράσεις που παρακινούν τις γυναίκες να κάνουν προληπτικό έλεγχο, όσο συχνά τους υποδεικνύει ο γυναικολόγος τους ανάλογα και με το ιστορικό τους.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» και το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας